Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Canis Canem Edit
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4
desden
...jesli demoralizowanie dzieci/mlodziezy przez gry gta budziły kontrowersje, to co bedzie jesli powstaje symulator szkoły sredniej w której sie 'wszystko moze zdazyc' (tzn.bojki,dragi,alcohol,sex itd.) happy.gif
Dziwne ze nie ma tutaj tematu o tej grze, ale co tam teraz jest wink.gif

Jeszcze dziwniejsze jest ze na >amazonie.com pisza ze premiera jest 3 sierpnia 2006? zaś amazonie.co.uk ze 11 listopada? ign.com ze grudzien 2006?
A cały smaczek dodaje nasza słodka ultima.pl ze 25 lipca 2006?
To jak w koncu jest ohmy.gif laugh.gif
ako
Wlasnie malo o tej grze slychac bardzo sad.gif. Mam nadzieje ze projekt nie umearl w dziwny sposob. Znajac Rockstar szykuje sie kolejna srednia graficznie ale z wypasionym gameplayem gra o przemocy, ale przemocy podanej z jajem (choc niektorzy moga tego nie dostrzegac smile.gif).

Czekam, trzymam kciuki za Rockstar biggrin.gif
Sunderland
Ja już się tak napaliłem na tą grę, że masakra.Szkoda tylko, że nie wiem kiedy wychodzi.Oby wyszło z tego coś więcej niż klepanka kumpli na podwórku.Naprawdę licze na masę świerzych pomysłow (oraz maśe tych, których się można spodziewać biggrin.gif ).
Cr3aTiVe
Hehe fajna gierka może wyjść coś mi się obiło o uszy no jestem ciekaw co im z tego wyjdzie bo może być śmiesznie:D Np. Nałoż śmietnik nauczycielce biggrin.gif
Ozzy
ja bym chcial zeby byly jakies stare rury-sprzataczki to napier..dalania biggrin.gif ale bym mial zacieche
BROW
tylko,zeby nie była przegadana,jak jakiś rpg ,czy coś podobnego...
Olsen
Buli... biggrin.gif
tak nazywał się moj znajomy z dzieciństwa smile.gif chłop był starszy ode mnie pare dobrych lat biggrin.gif jego zachowanie i wygląd pasują do tej postaci biggrin.gif
PESinter
R* forever!! Oby wiecej takich oryginalnych i niecenzuralnych gier!! cool.gif
Diabeu
QUOTE(PESinter @ 4 07 2006, 11:57) *

jakich? takich które nie wyjdą bo są żartem?
mlokon
QUOTE(_Diabeu_ @ 4 07 2006, 11:58) *

Ani tak nie mów dziadu! Bo jeszcze wykraczesz.

Gra może być git, jeśli będzie wogóle smile.gif
Mastah27
QUOTE(_Diabeu_ @ 4 07 2006, 11:58) *

Oj Diabeu, myliłeś się co do tej gry i to bardzo icon_twisted.gif.

Bully się ukaże już w październiku tego roku na PS2, a to potwierdzenie tej wiadomości:

http://www.gamespot.com/ps2/action/bully/n...tml?sid=6155541

Trailer:

http://www.gamespot.com/cgi/chkpt.php?s=61...2_081006_wm.zip

A to co będzie w grze (oczywiście nie wiadomo czy tylko w formie cut-scenki czy też w normalnej rozgrywce):

-wizyty na dywaniku u dyrka

-chowanie się w szafkach

-koleś mówiący, że możemy mu wypucować buciki (ode mnie dostanie kopa w jaja icon_twisted.gif)

-zapasy

-zarywanie dziewczyn (całowanie included)

-zostawanie po lekcjach (?) z wykręconymi nauczycielami

-nakładanie gatek na głowę icon_twisted.gif

-śmiganie na BMX i deskorolce

-strzelanie z procy

Grafa taka sobie, ale powiedzmy sobie szczerze - to nie grafa gra pierwszoplanową rolę w grach R*, a o rozgrywkę raczej się nie martwię, bo to na pewno będzie co najmniej dobra gra. Jak dla mnie to trzecie w tym roku najważniejsze wydarzenie po polskiej premierze X360 i GTA: Vice City Stories. Kiedy tylko dorwę grę to zrobię taką zadymę w tej całej akademii, że mnie na długo popamiętają icon_twisted.gif.
Zwyrodnialec
Ciekawe ilu kolesi po zagraniu w Bully zacznie robić rzeźnię w szkole biggrin.gif
Mikes
Rockstar pakuje się w niezle (pipi), już widże te manifestacje w uSA i tłukących się nastolatków w szkolach.
"Połamałem mu rekę bo grałem w Bully, tam cały czas tak robią"

yhhh
Hela
Trailer prezentuje sie niezle, chociaz bez rewelacji, bo nie pokazuje nic specjalnie nadzwyczajnego, ale mimo to giera zapowiada sie apetycznie.

Grafa taka sobie, ale powiedzmy sobie szczerze - to nie grafa gra pierwszoplanową rolę w grach R*
Ale SA wygladalo raczej lepiej, wiec po co sie cofac?
Marcin$
A co na to pan Roman Dżi ?
Mastah27
QUOTE(Hela @ 11 08 2006, 20:29) *

Ale SA wygladalo raczej lepiej, wiec po co sie cofac?

San Andreas robiła inna ekipa (North), a Warriors (R* Toronto) i Bully (R* Vancouver) pomimo, że jadą na tym samym silniku graficznym, to wyglądają słabiej mimo mniejszego rozbudowania, za co odpowiada pewnie mniejsza ilość keszu przeznaczonego na developing, no i nie tak doświadczone ekipy jak w przypadku R* North.

QUOTE(Marcin$ @ 11 08 2006, 20:50) *

A co na to pan Roman Dżi ?

Nie widziałem, że to już taka opiniotwórcza postać, żeby jego zdanie wpływało na dalsze losy gry rolleyes.gif.
Yano
mnie trailer nie zachwycił zbytnio, jest troche chaotyczny i mało konkretny, w sumie nie wiadomo co bedzie celem gry albo wogole jak bedzie przebiegała.. czy beda misje od szkolnych żuli typu "idz i połam tego matematyka co tam siedzi" czy bedziemy biegac dowolnie i sami decydowac komu podskoczymy.. czy trzeba bedzie robic rozne zadania (nienarzucone tylko "wymyslone" przez nas) zeby stac sie wielkim twardzielem (wybijanie okien, polestowanie młodszych, robienie dowcipow, itp)

a moze trzeba bedzie wagarowac i palic w krzakach pod szkołą pety? lol... to byla by super gra biggrin.gif biggrin.gif ...... -___-
mlokon
QUOTE(Yano @ 13 08 2006, 13:29) *

mnie trailer nie zachwycił zbytnio, jest troche chaotyczny i mało konkretny, w sumie nie wiadomo co bedzie celem gry albo wogole jak bedzie przebiegała.. czy beda misje od szkolnych żuli typu "idz i połam tego matematyka co tam siedzi" czy bedziemy biegac dowolnie i sami decydowac komu podskoczymy.. czy trzeba bedzie robic rozne zadania (nienarzucone tylko "wymyslone" przez nas) zeby stac sie wielkim twardzielem (wybijanie okien, polestowanie młodszych, robienie dowcipow, itp)

a moze trzeba bedzie wagarowac i palic w krzakach pod szkołą pety? lol... to byla by super gra biggrin.gif biggrin.gif ...... -___-

nie pier/dul wreszcie mi się gimnazjum przypomni dry.gif
Yano
symulator palenia fajek na wagarach.. murowany hit biggrin.gif

tylko zeby był multiplayer tongue.gif
ShtaS
i specjalny kontroler ; = )
Memory
Nowe screeny i 2 trailer - http://ps2.ign.com/objects/746/746536.html
ShtaS
z teog filmiku możemy wyciągnąć następujące wnioski:

- będziemy mogli przeklinać
- akty wandalizmu, na filmiku widzimy jak Jimmy wrzuca petardę do kibla
- w grze nie zabrkanie mozliwości sprayowania

Ciekawe jakie będą konsekwencję wizyty na dywaniku u dyrektora i czy będzie możliwość uniknięcia tego.
Agent_Man
QUOTE(ShtaS @ 15 08 2006, 11:23) *

[...]

Ciekawe jakie będą konsekwencję wizyty na dywaniku u dyrektora i czy będzie możliwość uniknięcia tego.

Pewnie tak i po kilku wizytach wywalają typa ze szkoły i tak się kończy kariera;] A skoro przy owej wizycie jesteśmy, to ciekaw jestem czy "dyrka" będzie tez można zbluzgać.
Mastah27
No i nie zapomnijmy jeszcze o możliwości rozsmarowania meli na twarzy oponenta (właściwie to "najsłabszego ogniwa", bo kumple obmelanego jak widać na filmiku cieszą pałę z tego powodu icon_twisted.gif).

A może Bully będzie polegało na odbieraniu zadań od różnych grup w szkole i umiejętnym lawirowaniu między nimi, żeby się przypadkiem jednej nie narazić? Zresztą nieważne, jaka by ta gra nie była, wciągam ją zaraz po premierze icon_twisted.gif.
Lipton
A może to taka ściemka?? tongue.gif

Może będziemy tak naprawde kujonem i naszym zadaniem będzie rozwiązywać zagadki logiczne na matematyce i fizyce, na biologii rozpoznawać zwierzęta, na chemii uczyć się o alkoholach (to na tyle z tego "hardkoru"), a język angielski to bedzie coś w stylu "Mistrz klawiatury" biggrin.gif:D:D Kto by tak chciał??

R* biggrin.gif:D:D:D
Yano
ja tez tak msyle, glownym zadaniem bedzie siedzenie przez 45min czasu rzeczywistego na lekcji i sluchanie glupot a potem biegiem do domu i odrobic lekcje i posprzatac pokoj a te kawalki kilku sekundowe co na filmiku są to w grze tez bedzie tylko kilka sekund a reszta 99% czasu gry to nauka biggrin.gif biggrin.gif
Lipton
Te scenki z filmików to będą niespełnione marzenia naszego bohatera wink.gif Nic więcej wink.gif
Mastah27
Niektórzy już po prostu nie mogą się doczekać Bully:

http://www.gamespot.com/news/6155892.html

W skrócie Jack Thompson chce uchronić kolejne duszyczki przed graniem w brutalne gry i chce dostać kopię Bully już teraz, aby wszem i wobec ogłosić jaka to ona zła i niedobra laugh.gif.
dzamaelia
QUOTE(Mastah27 @ 17 08 2006, 14:26) *

Niektórzy już po prostu nie mogą się doczekać Bully:

http://www.gamespot.com/news/6155892.html

W skrócie Jack Thompson chce uchronić kolejne duszyczki przed graniem w brutalne gry i chce dostać kopię Bully już teraz, aby wszem i wobec ogłosić jaka to ona zła i niedobra laugh.gif.

Mocny gość pewnie by powiedział ze jak przeszedł gre to miał chęć złamać komuś noge xD
Bartg
http://ps2.ign.com/articles/726/726470p1.html - bully : a day in the life ;]
Serge
Ciekaw jestem jak ta gra będzie się prezentowała w ruchu...
dzamaelia
tez myśle ze bedzie podobnie jak w gta ten sam silnik ale bedzie deska
Bartg
Pierwsze wrazenia z gameplaya http://ps2.ign.com/articles/729/729620p1.html .
Mastah27
Słyszeli o tym?

http://www.gamesradar.com/gb/ps2/game/news...601279323693003

W Europie Bully zostanie wydany pod nazwą Canis Canem Edit (co po angielsku znaczy Dog Eat Dog).

Moja reakcja -
Mikes
lol laugh.gif

Ocipieli? xD
dzamaelia
LOL co za nazwa wedlug mnie bully pasuje najlepiej
Dark Serge
Wy się cieszcie, że to cholerstwo wogóle wyjdzie - wiecie przecież, jaki temat przoduje w tej pozycji i zreszta już R* miał rpblemy z tą grą. teraz zmieniają tytuł i ludzie płączą tongue.gif
Hela
Data premiery - 27 października
http://www.gameonly.pl/newsy/9798
Mastah27
Bully otrzymuje rating T (powyżej 13 lat), a Jack Thompson pewnie płacze teraz w kącie swojego biura laugh.gif:

http://www.gamespot.com/news/6157638.html
Solidny (pan)
Na Game Trailers pojawiły się nowe trailery

Mamy tam przedstawienie różnych elit szkolnych. Dopiero zasysam, więc zgaduję po tytułach i screenach: są osiłki sportowe, kujony i frajerzy/nudziarze.

Ciekawe czy wzorem Vice City (Haitians vs Cubans) będziemy wypełniać misje i ostatecznie twórcy wybiorą za nas po czyjej tak naprawdę jesteśmy stronie, czy też faktycznie wybierzemy z kim trzymać (powód do przechodzenia gry kilka razy). Z kim najchętniej byście trzymali? Ja chyba z frajerami i robił akcje w stylu "Zemsta frajerów" biggrin.gif
Yano
z nowych filmikow widac tez ze bedą lekcje (pokazana jest biola, plastyka, ang, chemia) .. ciekawe jak to bedzie wygladac.. 45 minut trzeba siedziec i nie mozna zasnąc tongue.gif
Radzik
Zapewne zajęcia lekcyjne to bedą jakies mini gry (zależnie od lekcji) i po wykonaniu ich dostępne będą jakies nowe umiejętności, itemy.
PESinter
QUOTE(Radzik @ 20 09 2006, 22:38) *

Zapewne zajęcia lekcyjne to bedą jakies mini gry (zależnie od lekcji) i po wykonaniu ich dostępne będą jakies nowe umiejętności, itemy.

Taa...doje.banie nauczycielce papierkiem w tył głowy laugh.gif
Bartg
review http://ps2.ign.com/articles/739/739134p1.html ;>
Solidny (pan)
A tu wideo recenzja, możecie obczaić jak wygląda w akcji. Trailery trailerami, ale tu mamy czysty gameplay smile.gif
http://www.gametrailers.com/player.php?id=...wmv&pl=game
aux
No i wygląda na to że RockStar kolejny raz wypuścił mega hita, gierka zbiera świetne recenzje (1Up dał 10/10), średnia na Gamerankings wynosi 91%. Trzeba będzie skołować dwie stówy.

A swoją drogą marzy mi się Manhunt 2.
signap
curwa 2 jedne z najciekawszych gier tego roku maja wyjsc tylko na PS2 - Bully i Destroy All Humans 2 moglby skonczyc z tym ONLY ON skoro ta generacja sie konczy...
mlokon
QUOTE(signap @ 18 10 2006, 10:12) *

curwa 2 jedne z najciekawszych gier tego roku maja wyjsc tylko na PS2 - Bully i Destroy All Humans 2 moglby skonczyc z tym ONLY ON skoro ta generacja sie konczy...

wg mnie bardzo dobrze, niech będą zaje.biste exclusive'y na ps2 hyh.gif niech zakończy kariere w wielkim stylu hyh.gif
kim
QUOTE(signap @ 18 10 2006, 10:12) *

Destroy All Humans 2 wyszlo juz rowniez na XBox-a
wozek
Podczas ostatniego Prime Minister's Question Time, czyli spotkania, w trakcie którego premier Wielkiej Brytanii odpowiada na pytania członków Izby Gmin (odpowiednika polskiego Sejmu), poruszony został dosyć zaskakujący temat. Członek Partii Pracy, Keith Vaz (znany z walki przeciwko brutalność w grach komputerowych) zwrócił się do Tony’ego Blaira z pytaniem związanym z dystrybucją gry Canis Canem Edit, znanej również pod tytułem Bully.

Vaz dowodził, że wymieniona wyżej pozycja, kontrowersyjna nieco nad wyraz, zawiera wiele wulgarnych elementów oraz propaguje przemoc szkolną. Zaznaczył również, że m.in. jego działania przyczyniły się do tego, że przedstawiciele brytyjskiej sieci sklepów Currys postanowili zrezygnować ze sprzedaży gry. Keith Vas poprosił następnie Blaira o odniesienie się do problemu i odpowiedź na pytanie sugerujące, iż wycofanie tytułu ze sklepów przyczyni się do ochrony dzieci.

Premier Tony Blair przed skupieniem się nad meritum sprawy podziękował Vazowi za „jego pracę w uświadamianiu ludziom, jak ważny jest to problem”. Następnie powiedział: „Nie widziałem tej gry. Wiem jednak, że odpowiedni ministrowie mojego rządu bardzo chcą się z nim (Keithem Vazem – przyp. red.) spotkać, by omówić całą sprawę. Z pewnością jest ona ważna i wzbudza wielki niepokój. Wydaje mi się jednak, że przemysł gier video, a już na pewno niektórego z jego gałęzi, powzięły w ciągu kilku ostatnich lat odpowiednie kroki w celu poprawienia sytuacji”. Swoją wypowiedź zakończył następnym stwierdzeniem: „Keith Vaz ma jednak trochę racji, w związku z czym warto popierać jego działania”.

Zapis dialogu pomiędzy członkami Izby Niższej, a premierem Wielkiej Brytanii znajdziecie pod tym adresem. Na koniec dodajmy, że europejska premiera Canis Canem Edit odbędzie się 27 października.

źródło: gry-online.pl
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.