Swojego Satka kupiłem na allegro (a raczej dogadałem się z kolesiem poza aukcją) 3 lata temu za 80 zł z 3 grami

Obecnie posiadam kolekcje kilkunastu gier. Jeśli chodzi o akcesoria to dokupiłem tylko memory card (trudno było ją zdobyć). Plany na przyszłość ?
Zdobyć arcade sticka i
Die Hard Arcade (super giera, kto grał ten wie

).
Co do samego Saturna to moim zdaniem jest to konsola nie doceniana. Zwykle wspomina się nią przy okazji historii PSX'a i konkurencji którą pokonał. Nie wiem czemu ludzie uważają, że Saturn jest znacznie gorszy od PSX'a.
To prawda ze Saturn kuleje w grach 3D (jeśli porównamy je z PSX) ale wynika to z przykrego faktu krótkowzroczności
SEGI. Natomiast jeśli chodzi o gry 2D to moim zdaniem Saturn przebija PSX'a.
Sama konsola jest super, jak to ktoś powiedział: Jest to domowy salon gier.
To stwierdzenie jest w 100% prawdziwe. W końcu większość hitów
SEGI z automatów miało swoją premiere na Saturnie (szkoda że nie przeniesiono kultowej gierki "Harley Davidson & L.A. Riders" choć nie wiem czy Sat by sobie z nią poradził).
Na Saturna wyszła masa wspaniałych gier zaczynając od Virtua Figther 1&2, Fighting Vipers, Daytona USA, SEGA Rally, Panzer Dragoon a kończąc na genialnym i nie docenionym Nights.
Jak więc widać dobrych gier na Satka nie brakowało. Szkoda tylko, że przez swoją beznadziejną politykę,
SEGA pogrzebała szanse na zwycięstwo Saturna w walce z PSX'em i N64.
Mimo niezbyt długiego żywota uważam że
SEGA Saturn jest warta uwagi (zachęcam do czym szybszego zakupu), gdyż jest to wspaniała konsola z dużą ilością dobrych gier (to co wymieniłem to tylko malutka część całości) i w której drzemią wielkie możliwości (w końcu Shenmue miało pierwotnie ukazać się na Saturna

).