Mam problem. Wielki na sklale Polski (ale walnąłem tekst

). Ostatnio zaniedbałem biblioteke gier na Psp. Postanowiłe, że od dziś (plan długoterminowy

) będzie oszczędzał na gierke. Pojawia się problem: kupić LocoRoco czy Gta: LCS? Przez kilka godzin trwała wieka burza mózgów.
A więc pytam się Ciebie, czytelniku najlepszej gazetki o kosolach w Polsce: Jaką gre na moim miejscu wybrałbyś? Głosowanie trwa od dziś do uzbierania keszu. A więc piszcie głosujcie!
Jak ja "lubię" takie pytania. Obie gry są świetne (choć w LocoRoco nie grałem, więc bazuję na opiniach prasy/netu), ale są zupełnie inne pod niemal każdym względem - przede wszystkim, jeśli chodzi o gatunek i klimat. W którekolwiek current-genowe GTA zapewne grałeś, więc wiesz czego się spodziewać. To po prostu GTA z nową misją i fabułą + motory. LocoRoco to zupełna nowość, gra o lajtowym, pozytywnym klimacie.
Poczytaj wszelkie możliwe recenzje, w razie możliwości wypróbuj demo LocoRoco i oceń, czego oczekujesz. Wtedy wybierz.
QUOTE(Artix @ 3 07 2006, 19:40)

Jak ja "lubię" takie pytania. Obie gry są świetne (choć w LocoRoco nie grałem, więc bazuję na opiniach prasy/netu), ale są zupełnie inne pod niemal każdym względem - przede wszystkim, jeśli chodzi o gatunek i klimat. W którekolwiek current-genowe GTA zapewne grałeś, więc wiesz czego się spodziewać. To po prostu GTA z nową misją i fabułą + motory. LocoRoco to zupełna nowość, gra o lajtowym, pozytywnym klimacie.
Poczytaj wszelkie możliwe recenzje, w razie możliwości wypróbuj demo LocoRoco i oceń, czego oczekujesz. Wtedy wybierz.
Tia, a gdzie znajduje się takowe demo?
Na yourpsp.com. Musisz mieć jednak soft 2.71. Podłanczas kabelek i ściągasz gierkę odrazu na kartę. Proste
Kurczę, dajcie jedną, konkretną odpowiedź:
-Gta: LCS
lub
-LocoRoco
Takie trudne?
Pawel1992
3 07 2006, 19:18
gta imo gra ciekawsza od loco roco gra na wiele wiele godzin choc loco roco jest swietne to moim zdaniem troche monotonne i dla mnie to jest bardziej gra na zabicie nudów, wyluzowanie się niż na zacieta gre.
GTA:LCS +firmware 2.50/2.60 ----> 1.50 hihi
ja bym wybral loco bo w gta juz gralem na innych platformach itp a wersja na psp jest bardzo okrojona w poeoraniu z san andreas wiec to takie cofanie sie w czasie, dla mnie mała frajda
za to loco zapowida sie (pipi) i nawet mysalem zeby kupic PSP tylko wlasnie dla tej gry
zreszta nie zadawaj glupich pytan "ej podajdziec odpiweidź albo to albo to"
porpsotu:
w gta napewno grałes i wiesz co to jest
sciagnij sobie demko loco roco i tez bedziesz wiedział co to jest
a potem SAM ZDECYDUJ!!
QUOTE(Yano @ 3 07 2006, 20:38)

a potem SAM ZDECYDUJ!!
Sęk w tym, że niemam kabla USB 2.0
Gojlandek
3 07 2006, 19:50
QUOTE(Wojcieq @ 3 07 2006, 20:41)

QUOTE(Yano @ 3 07 2006, 20:38)

a potem SAM ZDECYDUJ!!
Sęk w tym, że niemam kabla USB 2.0

Jesteś hardcore'owym graczem (jak piszesz w sygnaturce), masz PSP i nie masz kabla USB?

Bierz Loco Roco i czekaj na GTA: Vice City Stories.
Z tych dwoch gier to GTA.
Aczkolwiek pytanie jest z d*py wziete, bo sa to calkiem rozne gry
QUOTE(Mithos @ 3 07 2006, 20:50)

Z tych dwoch gier to GTA.
Aczkolwiek pytanie jest z d*py wziete, bo sa to calkiem rozne gry

Huh, kiedyś padło pytanie: MGS czy Gran Turismo. Też inne gry i nikt sie nie czepiał.
Gta LCS-LocoRoco 3:2
to idzi do jakiegos sklepu zmuś ich zeby ci dali zagrac w obie gry po 10 minut i zdecyduj
odpowiedz jest jedna: LocoRoco, szczególnie jesli grales w GTRA na duzej konsoli. Mnie GTA troche zanudzilo, grałem juz w GTA III, a tu niewiele nowego, jest to co prawda bardzo dobra pozycja ale mi nie przypasowala. Tak jak mówią inni bierz loco roco -odjechana gierka, swietny klimat, 100% satysfakcji, odprezenie podczsa grania, full relax a i wymagajaca jak chcesz kazdy level masterowac. A w miedzyczsie poczekaj na Vice City na PSP

czyli teraz bierz Loco, w listopadie Vajsa
jesli grales w san andreas to bierz loco roco.
ja od GTA:SA nie moglem sie oderwac a jak zobaczylem LCS to omal sie nie zrzygalem.
Towarzysz
4 07 2006, 15:03
Moim zdaniem GTA jest 100x lepsze. Ta gra od wielu miesiecy zapewnia mi wiele godzin grania i jeszcze konca nie widac!
Odpalilem loco roco i wylaczylem po 5 minutach...
[InSaNe]
4 07 2006, 15:42
Bierz GTA . LocoRoco zabilo mnie infantylizmem
Osobiscie moj ranking gier na PSP :
1.Syphon Filter:Dark Mirror
2. GTA:LCS
3.Daxter
4.ToE
Po reszte sie nie schylam... Czekam na wydanie jakichs hitow
takie tematy powinny byc zamykane.
Jak widac zadawanie pytan to duza sztuka.
Nie mozna wybierac miedzy GTA i LR, bo to dwa mistrzowskie tytuly, kazdy w swoim gatunku.
Mozna wybrac miedzy LR i Lumines czy Mercury albo GTA i np. Syphon.
Rzuc sobie monete i kup to na co ci wypadnie.
Kazdy wynik wygrywa
W sumie pytanie jakich wiele... ktos wybiera pomiedzy dwoma hitami, ktore sa od siebie diametralnie rozne. Pomimo, ze nie da sie ich porownac to jednak dla niektorych osob lepszy bedzie jeden tytul dla innych nie.
Dla mnie np. zawsze jakas gra jest najlepsza na dana konsole i nie rownam jej do gier na kolejnych miejsacach w rankingu, bo sa to czesto tytuly z roznych gatunkow. A jednak cos sprawia, ze RE 4 jest lepsze niz Zelda (GCN), Ninja Gaiden jest lepszy niz Riddick (Xbox), czy tez Sly 2 jest fajniejszy niz MGS 2 (PS2).
Z uwagi na powyzsze, pytanie: GTA czy Loco Roco ma pewien sens.
Ja bym wybrał GTA: LCS. Jak tacy mówią " GTA:SA, a teraz taki skok do tyłu" to szczena opada ALE TO NIE JEST JAKIŚ PS2 CZY X-box!!!Wg. GTA świetna grafa, dodatki itp. i to wielki skok w pockecie z takiej grafy na gba i jego GTA na taką ładną z PSP.Bierz GTA, a potem Loco roco
tym bardziej ze pytajacy moze byc milosnikiem obydwu gatunków, a fundusze pozwalają mu na zakup jednego. Ja bym brał LocoROco, ale sie powtarzam : )
Tia, gdybym np. wybierał pomiędzy Crash Tag Team Rancig, a Gta: Sa to wszysxy odpowiedzielby, że Gta, dlatego wybieram pomiędzy dwóma hiciorami. W meczu remis 6:6
QUOTE(VascoDa @ 4 07 2006, 23:17)

takie tematy powinny byc zamykane.
Nie mozna wybierac miedzy GTA i LR, bo to dwa mistrzowskie tytuly, kazdy w swoim gatunku.
Rzuc sobie monete i kup to na co ci wypadnie.
Kazdy wynik wygrywa
Dokładnie tak - zgadzam się w 100%.
Pytanie się obych ludzi o coś, co ma uderzać w nasz smak i gusta, jest totalnie bez sensu.
Tylko czekać, aż zobaczymy tu pytania:
- chleb czy bułki?
- mydło w płynie czy kostce?
- na lato buty pełne czy sandały ?
- kupić Forda czy Renault ?
paranoja... tym bardziej, że w przypadku tych gier można sobie samemu wyrobić jako takie pojęcie - zagrać w GTA czy demko Loco Roco i zdecydować...
lepiej kupić Forda - [sz]
Jeśli miałbym wybierać, to zdecydowałbym się na Loco Roco, jednak ja cenię sobie japońskie popierdółki, które po prostu czasami swoją prostotą mnie zabijają.
GTA mi osobiście się mocno przejadło, takie powtórki to już nie dla mnie. Gdyby to było Vice City Stories to może - przede wszystkim za klimat.
Ostatecznie zagraj w Demo Loco, żeby sprawdzić czy taki styl gry Ci odpowiada.
QUOTE(Butcher @ 5 07 2006, 10:29)

- kupić Forda czy Renault ?
paranoja... tym bardziej, że w przypadku tych gier można sobie samemu wyrobić jako takie pojęcie - zagrać w GTA czy demko Loco Roco i zdecydować...
lepiej kupić Forda - [sz]
Lepiej jak dla kogo - ja wybrałem dokładnie odwrotnie. A na polu walki był jeszcze Opel, Citroen i paru innych. Wracając do tematu: rozumiem pytania o zawartość, żywotność czy gameplay, ale żądanie prostej odpowiedzi "to czy to" jest bez sensu. Te same dylematy mają planujący zakup HDTV i też nie ma prostej odpowiedzi...
Kup Loco Roco, ja od 2 dni nie moge sie od niego oderwac. A co z GTA? GTA mam odkad kupilem PSP (od grudnia) i do teraz nie przeszedlem w calosci bo mnie wk****aja niektore misje.
szczurek
5 07 2006, 16:16
QUOTE(Butcher @ 5 07 2006, 14:58)

Wracając do tematu: rozumiem pytania o zawartość, żywotność czy gameplay, ale żądanie prostej odpowiedzi "to czy to" jest bez sensu. Te same dylematy mają planujący zakup HDTV i też nie ma prostej odpowiedzi...
Takie są dylematy niezbyt zamożnego gracza:) Na dobrą sprawę to przecież nie odpowiadamy, która gra jest faktycznie lepsza, tylko która bardziej nam się podobała. A takie "dane" jednak coś tam mogą powiedzieć osobie mającej wątpliwości. Na tej samej zasadzie w sumie opiera się Gamerankings i inne strony tego typu. Takie subiektywne ogólniki, ale jednak pomagają. Decyzja jednak leży w rękach kupującego, on zadał pytanie, więc jakby co to później nie może mieć do nas pretensji, że gra mu się nie podobała i tylko stracił kase;)
To tak chyba offtop troche? E tam...
Zapomniales powiedziec czy GTA czy Loco

Tak jak piszesz. dla jednych bedzie lepsze GTA dla innych Loco.
Na tym polega subiektywizm i nie pomaga on w udzielaniu rad, w ktorych staramy sie byc obiektywni.
Skoro jednak Wojcieq prosi o subiektywny wybor:
Wojcieq!
Kup LocoRoco, bo Loco "czyni radość", a radość powoduje, że jesteś lepszym człowiekiem i inni tez na tym zyskaja

Nie da ci tego adrenalina wydzielona przy GTA, najwyzej spuchnie ci kark
dla mnie Loco Roco to gra na jeden dwa wieczory lub tak poprostu żeby się rozluźnić po pewny czasie może się znudzić, a GTA to GTA:D
Dragoov
19 07 2006, 19:39
Możecie wywalić ten topic. Już kupiłem...Gta: LCS. I niejestem wcale załamany. Polecam!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.