Co sądzicie o tym? Jak narazie Polskie stronki o Wii są bardzo marne, a są chętni, aby stworzyć największą stronę o Wii w Polsce

, ale czy jest na to zapotrzebowanie?, czy są chętni do jej odwiedzania i wspomagania owego serwisu? Włąsnie po to założyłem ten temat, żeby dowiedzieć się od was co o tym sądzicie, czy warto ją wogóle robić, czy to tylko zmarnowanie czasu i pracy, którą się w nią włoży. Czekam na wasze opinie i pomysły
Wii Arena
Lord Tidek
5 07 2006, 16:04
Znając życie to na stronkach typu Świat N powstaną duże działy o Wii, więc nie wiem czy sama strona o Wii to pomysł, który wypali, lecz ja osobiście nie mam nic przeciwko
Tzn stronka byłaby o Wii, ale także po trochu o DS, bo przeciesz obie konole będą się ze sobą łączyć. Byłby na niej także dział retro czyli nes, snes i n64. No i może gacek ale to już zależy od odwiedzających, czy chcieliby go na niej ujżeć. Ale raczej będzie.
crash555
5 07 2006, 17:00
Mi pomysł się podoba bo sam niedługo bende robił stronke o WII teraz uczę się flesha żeby postawić stronke z prawdziwego zdażenia. Jeżeli stronka będzie dobra to znajdzie się dużo osób które bendą ją odwiedzać tylko potrzeba dużo pracy twórców przy jej twożeniu. Ogólnie to jest już jedna stronka o WII
http://wiistudio.info/news.php narazie niezbyt duża ale może coś z tego będzie.
dziki_dziku
5 07 2006, 17:40
jak najbardziej jestem za!
potrzeba czegoś takiego, chociażby po to, żeby było widać zainteresowanie tematem-im więcej możliwości zdobycia informacji i reklamy, tym lepiej dla Wielkiego N w Polsce!
Chrash555 a może chciałbyś się przyłączyć do mojego teamu, bo poszukuje recenzentów, newserów, moderatorów itp. Może jest ktoś chętny??
Najpierw napisz ogólny szkielet strony a potem szukaj reszty ludzi
Kurczę pracę się trochę dłużą i stronka powstanie pod koniec tygodnia ehh sprawy rodzinne
crash555
5 07 2006, 23:11
Ja najwyżej mógł bym pomóc od strony technicznej

bo licho u mnie z ortografią a angielskiego też nie znam bo miałem niestety niemiecki wpajany od podstawówki kturego tez nieznam he he. Też zrobie szkielet stronki może coś fajnego z tego wyjdzie zobaczymy.
Lord Tidek
5 07 2006, 23:32
Fajnie by było działac w teamie takiej strony

jakbys miał wolne miejsca to moge się zgłosić, jestem dobry z anglika i nie jest u mnie aż tak kiepsko z ortografią jak u crash'a555
no ja też się pisze na jakieś Recki Newsy,znam i Niemca i Anglika więc też problemów z tym nie będe miał a z ortografia u mnie jest też dobrze
MasterShake
6 07 2006, 08:12
moge spróbować się w newsy pobawić, jak coś wal na prv
crash555
6 07 2006, 09:48
Jeżeli chodzi o ortografie to wystarczy że bende pisał w world, moge robić przy szacie graficznej stronki, animacjach itp.
Dobra Tidusus, chrono-x i MasterShake witam w moich skromnych progach

Jak ktoś chce może już zacząć pisać zapowiedź, którejś z gier bo to bardzo ważne i akurat byśmy na premiere wrzucili je, możecie także zacząć zbierać jakieś wiadomości, przydadzą się

Ślijcie mi je na gg 5913844, albo na pm. Czekam. Aha no i do crash555 niestety, ale już mam pomocników od strony technicznej i graficznej, więc szukam tylko modów, recków, newserów itp.
Ja kiedyś pisałem do zina, który jednak padł (www.konsolezone.prv.pl), znam się trochę na temacie, miałem NESa, SNESa (hm, jeśli można tak nazwać Pegazusa), N64, w sumie wszystko mam, ortografia bezbłędna (w każdym razie lepsza niż w PE), jeno czasu nie zawsze mam akurat tyle, ile bym chciał. Natomiast jeśli nikt nie napisał jeszcze np. zapowiedzi Twilight Princess na stronkę, to ja poproszę...
Póki są wakacje to mam dostęp do neta dobrych kilka godzin dziennie, ale nie wiem jak będzie od października...
ok ogqozo witaj w naszej redakcji

Mam dla Ciebie miłą wiadomość nikt jeszcze nie napisał zapowiedzi Twilight Pricess, więc ty możesz ją napisać i podeślij mi ją na pm lub na gg 5913844 aha bo na naszej stronce będzie także dział retro, więc jak chcesz to możesz ją prowadzić bo właśnie w niej będzie nes, snes i n64 co Ty na to?
MasterShake
6 07 2006, 16:47
KiLy-jutro ci próbkę jakąś podeślę newsów i ocenisz
Ok nie ma sprawy będę czekał z niecierpliwością

A tak wogóle to Tidusus już mi podesłał zapowiedź Super Smash Bros Brawl i była spoko, więc myśle, że i twoja okaże się dobra
klikJest jeszcze Wiistudio
Lord Tidek
6 07 2006, 18:07
Im więcej tym lepiej

ludzie bedą mieli w czym wybierac
Heheh widze, że mamy 2 konkurentów

No też myślę, czym więcej, tym lepiej

A gasei może byś chciał do nas dołączyć, bo stronka molocha nie wiele zdziała

raczej, ale zawsze mogę się mylić
Proponuje support z mojej strony

KiLy zapisales sie u nas, wiec jak sie rozkrecisz, bedziemy wstanie ci zaproponowac wymiane bannerow, reklama wam sie przyda

ale to pogadamy jak cos z twojego projektu wyjdzie

wierze ze tak
Heheh wiem BiSoN już mam ugadane ze skizem wymiane buttonów, teraz dojdzie jeszcze konsole.net i będzie reklama, że huhu

Zaraz wygospodaruje troszkę czasu to napiszę pare newsów na Twojej stronce
Heh, ciekawe... Ja chętnie pomoge w recenzowaniu gier na starsze konsole typu NES, SNES, N64... Bo wiem że Wii szybko nie zdobęde. Angielski słabo znam. Mogę też szukać linki do filmów związanych o Wii. Mogę prowadzić jakiś kącik. Pisz do prv, daj tam numer gie-gie to powiem więcej
Artesal witamy w drużynie, będziesz prowadził kącik retro, czyli nes, snes i n64, a może kiedyś dojdzie tam gacek, ale to zależy od odwiedzających

Nasz Team liczy już 8 osób
Strona Molocha ma się dobrze więc się nie martw

.Zobaczymy jak Wam pojdzie
Cześć mogę ja.Moge recki na GC i handheldy.plz plzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Ok możesz napisać jakieś newsy, albo zapowiedzi. Ale nie na gc, ani na DS, tylko na Wii, ok? I prześlij mi je na prv lub na gg.
szczurek
8 07 2006, 11:37
Panowie, pieknie ladnie, ale takie sprawy to mozecie juz chyba zalatwiac przez ogolnopolskie komunikatory, albo chociaz pmke. C'nie?
Lord Tidek
15 07 2006, 11:56
Ej premiera stronki była wczoraj, lecz ja do dzisiaj nic nie widziałem na tamtej stronie

coś tu nie gra
chrno-x
15 07 2006, 19:08
Ty mi mówisz ja wczorja siódme poty z siebie wyciskałem żeby zdążyć do 12.00 z zapowiedźią Elebits jak i kilka newsów i kurde taki wałek że też sie zdziwiłem bo strona miała być otwarta gdzies o 18.00/19.00,czekałem pięknie ładnie a tu lipsko
Przynajmniej ładny obrazek można sobie pooglądać.
Tylko szkoda że data na nim już przestarzała...
chrno-x
16 07 2006, 08:19
No z małyh wyjasnionych problemów stronka powinna byc otwartas dzisiaj lecz tego na 100% nie jesteśmy pewni to głównie zależy od Kiliego
Dragoov
16 07 2006, 20:45
heh,nie jestem zainteresowany współpracą ale mogłbym wam podpowiedziec kilka fajnych rzeczy.
Pomysły:
1. Forum ew. shoutbox
2. Kąciki Sportowe, Mario i paczka, Rpg-sy, Ścigałki, Retro Gamer, Testy
3. Linki do jakiś filmików
4. Reklama prasy sprcjalistycznej

5. Ankiety
6. Cosik o Ds'ie
Może moja "mózgownica" wymyśli cos jeszcze to dodam

Małe rzeczy a cieszą

. Może nie będe wam pomagał w organizacji strony, lecz będe waszym stałym userem

.
Whiteman
17 07 2006, 18:32
Przeglądałem stronkę ( zalogowałem się ) - muszę przyznać, że ciekawa. Jeżeli jest jakaś "robota" - jestem chętny do wpółpracy. "Proszę o kontakt".
Ryo-San
22 07 2006, 12:23
QUOTE(Mantis @ 18 07 2006, 19:05)

Kily wysłałem ci artykół na skrzynke w wp. Mam nadzieje, że ci się spodoba
radze poszukac dobrej korekty

co do stronki a raczej do tekstow - bo to one graja pierwsze skrzypce - poziom jest ekhm mocno mocno sredni - taka kilku zdaniowa zapowiedz Meroid Prime 3 wola o pomste do nieba

to samo Project H.A.M.M.E.R. czy CoD 3 itp - zaden liczacy sie serwis nie wrzucilby tak slabych tekstow na swoja strone - sama korekta powinna je wypiepszyc w siną dal a autorom dac "malą" reprymende
styl w wielu zapkach jest slabiutki. Dlatego jesli chodzi o teksty na chwile obecna wypadacie slabo. Pisanie o grach nie jest sprawa łatwą i tutaj nie wystarczą tylko dobre chęci
Ja się zgłosiłem na korektora, ale na stronie coś nie gra i tylko szefu może poprawiać teksty. Więc jest jak jest... Ja osobiście staram się pisać obszernie i bez błędów.
chrno-x
23 07 2006, 22:16
NO dokładnie jak chciałbyś zauważyć zapowiedźi piszą nie 1 czy 2 osoby a nawet do 8/10 i nie zaprzeczam moja zapowiedź Elebits jest dłuższa jak Metroid 3 co naprawde mnie rozczarowało,bo jak na ta gre to mozna się sporo rozpisać,ale to zalezy kto i gdzie szuka no i czy robił już jakieś zapowiedźi kiedyś czy nie. Po drugie jak ogqozo mówił na stronie pare rzeczy jeszcze dobrze nie dziaa ale pracujemy nad tym
Whiteman
3 11 2006, 18:11
EDIT : Temat Nindendoctrine = ZAMKNIĘTY
A co z Wiiareną?

Strona Nintendoctrine naprawde ładna. Ciekaw jestem jak się strona rozwinie. Ja narazie pomoc nie moge, bo obecnie mam na głowie do napisania pare tekstow, do paru zinow (i dwa do PE ale cichoosza :F)
szczurek
4 11 2006, 14:29
Dobra, połączyłem wszystkie tematy co by nie robić syfu. Teraz reklamujemy albo ogłaszamy się tylko TU.
Ze swojej strony chciałbym zaprosić na odświeżony ŚwiatN, ba, nawet Shiva coś dla nas skrobnął;]
www.swiatn.pl
Whiteman
4 11 2006, 14:57
EDIT : Temat Nindendoctrine = ZAMKNIĘTY
Zapraszam świeżą stronę o Wii-Mote, znajdującą się pod adresem:
http://Wii-Mote.Net/Znajdziecie na niej min. krótką relację z
Poznań Game Arena 2006 oraz przemyślenia Mantisa o zmierzających grach na Wii, skupiając się na polskiej produkcji -
Sadness od Nibris.
Zapraszam do oceny. Zarówno na forum PSX Extreme jak i naszym w odpowiednich tematach założonych pod artykuły. Pozwoli to nam dostosować się do oczekiwań czytelników.
http://www.wiistudio.info/nowe/index.phpNie wiem czy ta strona była czy nie, ale bardzo mi się spodobała. Od kilku dni ja czytam i naprawdę fajna z niej sztuka ;p
chrno-x
10 12 2006, 07:16
A ja tu zamieszczam Wii arenę

www.wiiarena.net
Joocker
10 12 2006, 08:57
QUOTE(chrno-x @ 10 12 2006, 07:16)

A ja tu zamieszczam Wii arenę

www.wiiarena.net
Też bardzo fajna strona

. Widzę, że serwisy o Nintendo zaczynają iść w dobrą strone

.
www.nextgens.toplista.pl ! Toplista konsol i gier na nie! wpisujcie wasze strony, niech wszystkie linki beda w jednym miejscu!
coś ta wiiarena nie działa, czyżby zdechł projekt?
Zatem byla administracja Wii Studio (niegdyś największej strony o Wii, ktora po sprzedazy zostala brutalnie zmarnowana) ....
pragnie przedstawić zupełnie spontaniczny majacy jako takie szanse na powodzenie projekt...
Czyli ogolne forum pomocy i dyskusji dla zapalencow, maniakow czy zwyklych graczy i posiadaczy Nintendo Wii
adres:
http://e-wii.orgZapamietajcie
e-wii.org, E-WII.ORG!Serdecznie zapraszamy ^^
Whiteman
24 06 2007, 14:05
Jako, że Zin Playback ciągle się rozwija - powstał pomysł stworzenia działu konsolowego w naszym magazynie. Wiedząc również, że nie ma lepszego miejsca ogłoszeń niż to właśnie forum, dlatego też tutaj zamieszczam stosowne info. Poszukujemy:
Redaktor działu konsolowego- znajomość rynku konsol, w szczególności Nintendo Wii
- posiadanie konsoli, mile widziane Nintendo Wii
- umiejętność poprawnego posługiwania się językiem polskim i konstruowania myśli w sposób zrozumiały
- szacunek dla terminów i regulaminu pracy
--------------------
Kandydatury prosimy przesyłać na adres e-mailowy rekrutacja@playback.pl z tematem "Rekrutacja 2007". Do maila należy załączyć poniższą informację:
"Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.97 r. o Ochronie Danych Osobowych Dz. U. Nr 133 poz. 883)"W przeciwnym wypadku kandydatura okaże się nieważna. Zapraszamy!
Inne propozycje odnośnie pracy w zinie i portalu pod adresem:
KLIK!By the way

- W razie wątpliwości pytania kierować na priv (vide GG)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.