Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z Karta SD kingstona lub Mp3 playerem
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
Ryhol
No wiec tak mam taki problem ze zakupilem sobie odtwarzacz mp3 "no name" obslugujacy karty sd do 1gb. Po pierwszym podlaczeniu wszystko ok cacy, zgralem 4 mp3 i spoko slucham sobie ich. Podlanczam playera jeszcze raz do kompa (przez USB) i zonk nie mozna dolozyc zadnego pliku sformatowac karty i nie ma sladu po mp trojkach ktore zgralem. Dodam ze odtwarzacz po wlaczeniu odtwarza muzyke normalnie. Wiec jesli moze mi ktos pomoc w podaniu jakiegos programu ktorym mogl bym sformatowac karte. Niestety nie posiadam czytanika kart ani aparatu cyfrowego.
Yacek
Wez instrukcje i przeczytaj ja. Znajdz info odnosnie formatowania pamieci. Z playerami no name jest taki myk ze psuja sie badz dzialaja nieprawidlowo gdy sformatujesz ich pamiec na FAT32 bo docelowo maja pracowac w zwyklym FAT, o czym wieeeeleee osob nie wiem i ich wypasione mp4 kombajny z allegro za 159zl umieraja po formacie pamieci. Preczytaj instrukcje, dowiedz sie jak sie formatuje player, czy na FAT czy na FAT32 czy co tam innego. Masz przestroge ze nie kupuje sie 'no name' :p
Ryhol
Chodzi o to ze to jest player obslugujacy karty SD a sam nie ma wbudowanej pamieci, i wydaje mi sie ze zaszedl wlasnie jakis maly konflikt sprzetowy. Teraz tylko nie wiem czy moze to wina karty ktora dziala poprawnie w mp3 czy tez mp3 playera ktory tez dziala poprawnie tongue.gif Tylko winda cos niepozwala sformatowac karty sd. Nistety nie posiadam zadnego aparatu cyfrowego aby sprawdzic czy karta by sie w nim zachowywala poprawnie.
Firekage
QUOTE(Ryhol @ 5 07 2006, 21:52) *

Chodzi o to ze to jest player obslugujacy karty SD a sam nie ma wbudowanej pamieci, i wydaje mi sie ze zaszedl wlasnie jakis maly konflikt sprzetowy. Teraz tylko nie wiem czy moze to wina karty ktora dziala poprawnie w mp3 czy tez mp3 playera ktory tez dziala poprawnie tongue.gif Tylko winda cos niepozwala sformatowac karty sd. Nistety nie posiadam zadnego aparatu cyfrowego aby sprawdzic czy karta by sie w nim zachowywala poprawnie.

Czytales to co kolega napisal wyzej???
Sformatujtego trupa w systmie Fat(16 jak sie nie myle).Sam mam SD 1Gb i tez bez czytnika,formatuje przez mp3(tylko ze mam firmowke).Zrob to co kolega pisal.Dodatkowo sprawdz czy SD nie jest zabezpieczony przed kasowaniem taim malym przelacznikiem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.