Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: cfosspeed
Forum PSX Extreme > Platforma > PC
k0ntra
Jak w temacie.. Co sadzicie o tym programie i czy naprawdę polepsza stabilnośc/predkosc i wykorzystanie naszego łacza? Zainstalowałem i zauważyłem, ze troche stronki szybciej sie wczytuja. Mowa o wersji nie-dla połaczen telefonicznych(dial up) Mam cfos w ver.3.0
lukaszek
uzywalem go kiedys zamiast tego badziewia od tepsy i dawal rade, napewno byl mniej awaryjny
neospiderman
Działa, działa miałem ten program [cfos i cfos speed] na neostradzie i dawał rade. Teraz używam tego na kablowce i tez widac różnice [na lepeze oczywiście].
Panek
A podobno na kablówce nie działa
neospiderman
Niby kiedyś tez tak słyszałem ale z własnych obserwacji i wypowiedzi róznych użytkowników na forach widac ze jednak cos pomaga.
k0ntra
Fajna sprawa z nadawaniem priorytetów róznym portom. Dzieki temu zauwazylem mniejsze pingi na XBC o Xlinku:) Program automatycznie sie konfiguruje wiec nie trzeba sie nawet znac na tym wszystkim a necik smiga zauwazalnie szybciej dzieki kontroli ruchu:)
puszkin
tez kiedys to miałem, o ile stronki w sumie chodziły podobnie, to na p2p było widać różnice i to całkiem niezłą
Mikes
moze kots wytłumaczyc na czym to polega? smile.gif
czy w lanie rzultaty(właszcza chodzi mi o p2p) bedą zauwazalne?
k0ntra
QUOTE(Mikes @ 11 07 2006, 14:22) *

moze kots wytłumaczyc na czym to polega? smile.gif
czy w lanie rzultaty(właszcza chodzi mi o p2p) bedą zauwazalne?

Jasne, ze tak! Po to powstal ten program- a raczej sterownik, zeby przyspieszac sciaganie z sieci P2P. Sciagasz wesjje 3.0 (bo mowa w Twoim przypadku o polaczeniu LAN) i instalujesz to wszystko. Program sam sie wykalibruje po kilku dniach. Nadaje priorytety różnym protokołom klienckim. Nic w nim nie zmieniaj po prostu-sciagnij i zainstaluj. Po probnym okresie-30 dni jak zauwazysz efekty mozesz wykupic licencje smile.gif
Mikes
dobra, ściagnąłem, trwa okres przyswajania tongue.gif

btw. co to za wersja 3.01? nie ma jej na oficjalnej ale taka krązy po rynku alternatywnym tongue.gif

A i jeszcze, co oznaczają te guziki na tym pgramie? tongue.gif po podświetleniu mam tylko ile mam jeszcze dni, zadnego faq confused.gif
k0ntra
QUOTE(Mikes @ 12 07 2006, 11:00) *

dobra, ściagnąłem, trwa okres przyswajania tongue.gif

btw. co to za wersja 3.01? nie ma jej na oficjalnej ale taka krązy po rynku alternatywnym tongue.gif

A i jeszcze, co oznaczają te guziki na tym pgramie? tongue.gif po podświetleniu mam tylko ile mam jeszcze dni, zadnego faq confused.gif

Ja mam 3.0 niby-triala, ale przerobiłem tak ze trwa on jeszcze 1800dni wink.gif
3.01 to chyba tylko na torrentach masz-pewnie niczym sie nie różni. Klikasz prawym myszki na ikonke w pasku zadań i tam masz opcje i inne pierdoły. Nie polecam zmieniać priorytetów już nadanym różnym protokołom, ale mozesz dodać własne programy z ktorych korzystasz i nadać im priorytet(jak np. ja zrobiłem z XBC, Xlink). Program masz pewnie w wersji PL wiec wszystko tam pisze na górze(po wybraniu Opcje/Priorytety)- takie TIPy.
Mikes
Ja mam 3.0 niby-triala, ale przerobiłem tak ze trwa on jeszcze 1800dni wink.gif

nie obraził bym sie jakbyś napisał jak wink.gif

Jak coś to PW
neospiderman
3.01 to beta, ajeśli szukasz cos o cf. to obczaj stronke i forum http://turbokrecik.info/ powinno tam byc co nie co.
alienator
nie wiem co jest grane ostatnio,

zmuszony byłem wywalić poprzedniego cfossa, bo sie sypał bez powodu.
Usunąłem wszystkie wpisy z rejestru itd, zero problemow.

Wgrałem sobię wersję 3.10, nie crackowałem (zawsze odinstalowywuje i czyscze rejestr, pozniej reinstal), bo z crackami też mi sie sypała poprzednia wersja.
Wszystko teoretycznie działa, ale po 15jeszcze nie zdążył się skalibrować, co by download był maksymalny przy pełnym uploadzie. teraz, kiedy coś udostępniem, maksymalny dałnlołd śmiga w granicach 32kB/s :< na 64 możliwe neostradowe.

wtf? :< jak nic nie da rady przez nastepne 15dni, to wracam na starszą wersję ;O
stona
Mam tą samą wersję (3.10) i u mnie śmiga elegancko. Mam bez cracka. Nie mam pojęcia co się mogło skabźdźić ;/
SIKI
ja miałem kiedyś taką wersje cfosa, że sama resetowała mi kompa co 20 minut @_@
Po przesiadcce na 3.01 wszycho śmiega elegancko...
alienator
a ja już sie chyba kurva domyslam o co chodzi ;/
ino nie mam plytki z łyndołsem zeby reinstale zrobic.
k0ntra
Warto sobie ściagnąć i zainstalować triala najnowszej wersji 3.10 Nie ma narazie na niego cracka ale zauwazalnie net chodzi szybciej i stabilniej u mnie(mniejsze pingi, szybsze wczytywanie sie stron www).
Mysle ze do 30 dni zanim trial sie skonczy jacyś scenowicze znajdą sposób na przedluzenie czasu, jaki mozemy korzystac z tego dobrodziejstwa biggrin.gif .
alienator
nie jestem scenowiczem, ale zajmuje mi to 3minuty :f
odinstalowanie, wywalenie wpisów z rejestru i ponowna instalacja mellow.gif
stona
QUOTE(alienator @ 4 09 2006, 15:56) *

nie jestem scenowiczem, ale zajmuje mi to 3minuty :f
odinstalowanie, wywalenie wpisów z rejestru i ponowna instalacja mellow.gif

I ponowne czekanie aż cfos się łaskawie dostosuje do rodzaju łącza confused.gif Przydałaby się jednak witaminka smile.gif
alienator
a właśnie że nie tongue.gif
jakoś nie musiałem na to czekać ;]

po prostu wszystkie czynności następują kolejno po sobie, bz restartu ;P
...RAFI...
www.mininova.org/tor/319605
cFos Speed v3.01(30dni trial) + Cracklock(ten program naprawia tzw bug dnia 30,tzn. jak pewnie zauwazyliscie pewne programy maja tendencje do zaprzestawania swojej pracy w 30 tym dniu ich urzytkowania, ten program naprawia ten blad i programy dzialaja normalnie, bug dnia 30 przestaje istniec, program eleminuje ten bug we wszystkich trialach;)

U mnie cFos znacznie przyspieszyl torrenty, stronki tez smigaja.
MOJE PRĘDKOŚCI

Gratis perfekcyjna konfiguracja BitLorda 1.01 na Neostrade 512:

*Sciagnij tego patcha
*Zainstaluj go, jezeli antywir wykryje go jako wirusa olej to, to nie wirus tylko plik podmieniajace pliki windowsa(SP2), olej tez zapytanie win czy wgrac ponownie stare pliki
*Teraz mozesz zmienic MAKSIMUM PROB POŁĄCZEŃ na 75
*MAKSYMALNA ILOŚĆ POŁĄCZEŃ NA 1 ZADANIE na 60
*GLOBALNA MAKSYMALNA ILOŚĆ POŁĄCZEŃ PRZY WYSYŁANIU na 8
*można zmienić max limit na wysyłanie na 12-20 (ja mam 20)
*ja sobie ograniczylem max sciagniec na 8

Podsumowując - teraz jesli tylko jest wystarczająco dobre źróło czeka cie cały czas ściaganie w granicach 56-68kB/s co na neo512 to max
k0ntra
Nie trzeba sie pier*olić z wersją starszą z crackiem.. Jak juz ktos wczesniej wspomnial instalujemy najnowszą wersje(na ktora nie ma narazie cracka) i po upływie triala czyli 30 dni odinstalowujemy program, kasujemy rejestr i na nowo instalacja. smile.gif
stona
Racja. Tylko że nie po 30 ,a bodajże 40 dniach. Bo jak się skończy 30 dniowy okres(hmm wink.gif ) to jeszcze przez 10 dni przypominają o rejestracji.
alienator
ten cracklock jest fajniutki, i działa ;0
stona
z wersja 3.01
k0ntra
a 3.01 to BETA, poza tym 3.10 jest newest oraz coolest icon_twisted.gif
pogromcamuch
Miałem kiedyś ten program, pogrywałem w America's Army. Transfer był lepszy, aczkolwiek niewiele. Mimo wszystko można sie skusić na ten programik bo o ile wiem nie kosztuje wiele smile.gif
Mordechay
Miałem ten program od momentu gdy dostałem nowego PC razem z netem.Różnicy nie mogłem zauważyć bo nie wiem ile wcześniej, bez cfosa mój net mógłby wyciagnąć tongue.gif, ale po jakimś roku był bezużyteczny.Nie wiem dlaczego, byc może należało ściągnąć nową wersję, być może miałem za duzo syfu.W każdym razie odczułem, że jest mi niepotrzebny i go wywaliłem, a net jak wolny (128) był tak wolny jest.
stona
laugh.gif To nie przyśpieszy Ci netu! Ten program OPTYMALIZUJE wysyłane z Twojego kompa pakiety tak żeby np. paczki z gier szły przed paczkami z torrentów lub emula. Ustawiasz priorytety na poszczególne programy lub tak żeby np minimalizować PING (spada transfer ale PING jest trochę lepszy).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.