Po naprawdę bardzo dobrym OST z Tekkena 5 Namco serwuje nam coś zdecydowanie przeciętnego.
Kilka nowych utworów plus remixy starych (które nota bene wydają się robione na siłe) - tak wygląda całość, która w moim odczuciu nie wypada najlepiej. Znacznie bardziej do gustu przypadły mi - w miarę żywe - utwory z T5. Zdecydowanie zawiodłem się (szczególnie, że słyszałem wiele pozytywnych opinii ludzi, którzy oglądali walki z DR).
Nie jest tragicznie, ale na pewno można było spodziewać się czegoś więcej.
Mi się na przykład bardzo podoba muzyka z katedry. Jest po prostu rewelacyjna. Na temat innych nie wypowiem sie bo sie nie wsluchiwałam.
CheeseOfTheDay
8 07 2006, 23:02
OST T5 całościowo był IMO lepszy. Przy DR (niektórych kawałkach) zaczęli niepotrzebnie udziwniać, tak jak w TTT czy T4, i wyszło nie tak dobrze jak mogło wyjść.
No ale ta muzyka z katedry hehe, tak jak Ana mówi jest rewelacyjna, tylko dla tego kawałka tak bardzo czekałem na wyjście tego ripa

.
Olymp1a
14 07 2006, 18:59
Możecie powiedzieć co to za utwór jest w intro T5: DR chodzi mi o motyw LILI i DRAGUNOV'a
Wydaje mi się że "OPENING - DARK RESURRECTION" (taką nazwę utworu mam w soundtracku) choć mogę się mylić
Olymp1a
14 07 2006, 20:47
a ma ktoś linka do soundtracka albo linki ed2k?? Bo w szukarce nie mogę znaleść ani OPENING - DARK RESURRECTION ani OST
A jeśli chodzi o Tekken 5 to waszym zdaniem najlepszym kawałkiem jest...?
Dla mnie zdecydowanie wymiatają dwa - "Opening" świetny hmmm... emo-punk ? (nadal nie znam wykonawcy

) a także "Formless like water" - super świetna, żywa muzyczka z pięknej areny
Grzehoo
18 07 2006, 09:35
Ta, "Opening" jest zarąbisty, ale też nie znam wykonawcy, poza tym niezłe jest "Massive Stunner" (jakoś tak). Poza tym, jak na mój gust, nic ciekawego tam nie ma, soundtrack z SC3 jest znacznie lepszy.
A OST z T5 DR jest słabszy, niż z T5, niestety.
WESKER-DL
2 12 2006, 19:16
Stawiam na rowni z T5, najlepsza piosenka - Snow Castle a w T5 również Catedra (skojarzenia?) Ogólnie jak zwykle piękne i wpadające w ucho oraz gotujące do walki piosenki
czytam i czytam i dziwie się, że nikt nie napisał POOLSIDE z T5, przecież to istny geniusz jest. Także na impry.
WESKER-DL
28 01 2007, 12:28
Ma ktoś Linka do tej piosenki co wyżej pisałem? Snow Castle?
http://gh.ffshrine.org/soundtracks/6601 tu masz wszystkie utwory z tekkena 5 i dark rezurekszyn. Także snow castle
WESKER-DL
31 01 2007, 18:04
QUOTE(Re @ 29 01 2007, 12:01)

http://gh.ffshrine.org/soundtracks/6601 tu masz wszystkie utwory z tekkena 5 i dark rezurekszyn. Także snow castle
Dzięki, już sobie posłu(pipi)e
ta cenzrura jest kosmiczna poprostu "posłu(pipi)e " <lol>
Ale trzeba przyznac ze utwor Snow Castle jest naprawde piekny
a jest w DR jakiś utwór w klimatach poolside'a z 5?
Najlepszy z T5 OST jest "One more" i koniec dyskusji
DarealRadexHEJOO
27 03 2007, 06:22
Żal za serce ściska, iż w T:DR nie ma takiego patentu, że są obie alternatywy aren. Cenię sobie zarówno soundtack z T5 jak i z T5:DR i szkoda, że nie mogę mieć obu rzeczy naraz.
Chciałbym upomnieć parę osób: w tym topicu gadamy o ulubionych kawałkach z T5:DR, nie T5

Moi faworyci: Martial Medicine, Turbo Electric, Shattered Dreams i Supercharged.
CYTAT(DarealRadexHEJOO @ 27 03 2007, 07:22)

Żal za serce ściska, iż w T:DR nie ma takiego patentu, że są obie alternatywy aren. Cenię sobie zarówno soundtack z T5 jak i z T5:DR i szkoda, że nie mogę mieć obu rzeczy naraz.
W wersji automatowej można wybierać stare areny. Nie wiem jak jest w przypadku DR na PS3.
EDIT: W wersji na PS3 jest jednak możliwość wyboru starych aren, więc tylko na PSP tak nie można.
witam,to moj pierwszy post,sorki od razu za wygrzebywanie tematu,ale nie moglem znalezc bardziej odpowiedniego topicu.Ale przechodzac do sedna: najlepsza plansza dla mnie w tekkenie 5 to secret garden,ma konkretna muze,normalnie takiej nie slucham;wie moze ktos co to za rodzaj muzy i moglby cos polecic podobnego? z gory dzieki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.