juz jestem blisko posiadania tego cuda więc jeszcze jeden temat żeby wyselekcjonować tytuly
więc:
Jakie Gry Ukazały się tylko na dc'ka ?
ja wiem żę napewno
Sonic i Shenmue
więc prosze o jakiś spis
Soul Calibur
Dead Or Alive 2
Jet Set Radio
Metropolis Street Racer
Space Channel
F355 Challenge
Illbleed
Blue Stinger
Carrier
Chu Chu Rocket
MakenX
Le Mans 24 Hours
Ooga Booga
Sword Of Berserk
Ikaruga
Wiecej nie pamiętam
dzięki dzięki chyba będzie w co grać na wakacjach
Eee Czappi nie podawaj infoprmacji, których nie jesteś pewny :8 Zarówno DoA 2, jaki F355 Challange wyszły na Ps2. Ponadto Chu Chu Rocket jest na GBA, Ikaruga na GC (w zrozumiałej wersji), a Le Mans 24h na PC i PS2.
Ja ze swojej strony dodam: Looney Tunes Space Race, Propeller Arena i Sonic Shuffle.
Looney Tunes Space Races wyszło również na PS2
QUOTE(Czappi @ 9 07 2006, 20:36)

Looney Tunes Space Races wyszło również na PS2

Za to Silent Hill 4 wyszedł tylko na decka

Po co ci takie informacje. Nie zawsze exclusive jest świetny. Lepiej już było pytać o świetne gry i wyselekcjonować sobie te w które nie grałeś.
to jakie są świetne gry na dc'ka ;p
Jet Set Radio wyszło też na XBox'a i GBA
Deep Fighter
Record of Lodoss War
Outtrigger
Dragon Riders
Propeller Arena
Hundred Swords
Skies of Arcadia ale tylko chwilowo bo juz remake na GC smaza.
chrno-x
23 08 2006, 07:45
Skies of Arcadia Legend na GC jest od 2003 więc nie mów że zarz wyjdzie bo już wyszedł dawno temu, oby dwie gry są praktycznie takie same i na GC uznawany jest za Exclusive,wogóle na pudełku nawet pisze Only For więc na DC też jest to Only For bo widocznie czymś sie muszą różnić(oprócz Legends w tytule).
Polecam ci Grandie II jest boska
Shenmue I(dwójkę też można polecić)
no i na pewno musisz posiedzieć przy Sonicach bo to wkońcu maskotka Segi ^^ która w tym roku kończy 15 lat
Tru, juz wyszlo. Ale jak pisze gamespot to najzwyklejszy port z malymi dodatkami.
"The addition of "Legends" to the title is to signify that it's not just a port of the original Dreamcast game, but rather it's a port with extra content. It's mostly a port, though. The plot has no major changes. The biggest changes are the addition of some new nonplayer characters. The Sailors' Guild now offers bounties on pirates in addition to the old reward system for discoveries. Some of the pirates are the same ones you fought in the original, and some are new for this version. A new subquest has been added that makes good use of the first-person view mode, which wasn't very useful in the original. Most everything else remains unchanged, though. Levels are the same, and the old characters are the same except for a few additional polygons. That's fine, since the original game looked great."
Matthew Gallant, GameSpot
Przed rozpaczeciem gry radze sie zaopatrzyc w mape swiata, oszczedzicie sobie w ten sposob niepotrzebnych nerwow.
Stivi, moge ci na priva podeslac liste szpili ktora sobie zrobilem przed zakupem dreama. Wszystkie jakie byly recenzjowane w polskiej prasie i dostaly ocene 8< Tyle ze wikszosc juz sie w temacie pojawila wiec lepiej pozbieraj te ktore sa.
Sonic jest także na GBA (Sonic Advance)
MasterShake
24 08 2006, 08:52
nie gadaj, na ps2 i ngc też jest i to nawet ten z dc
Zombies Revenge i Dyamite Copt o chyba exclusive, obie bardzo przyjemne
spn_sosnowiec
26 08 2006, 23:13
Mi najbardziej na DC przypadlo:
HeadHunter
Jet Set/Grind Radio
Power Stone 1 oraz 2
Grandia II
Virtua Tennis 1 oraz 2
Ogga Bogga
Crazy Taxi 2
Shenmue 1 oraz 2
Deod or Alive 2
Soul Calibur
Bleemcast : d (MGS'a , GT , T3)
MasterShake
27 08 2006, 08:11
no virtua tenis jest kozackie

btw-w sygnaturce, pisze się sprzedaż
QUOTE(jakbu @ 16 08 2006, 12:07)

Jet Set Radio wyszło też na XBox'a i GBA
JSR/JGR na XBOX'a to calkiem inna gra a nie port, tak jakby 2 czesc i to jeszcze taka do d... btw: na gba nie liczcie gier bo sie roznia bardzo od tych z dc wersji:/
Poza tymi można jeszcze polecić Sword of the Berserk, Under Defeat, Phantasy Star Online, Rayman 2 i Project Justice
chrno-x
10 12 2006, 07:32
Ja moge polecić gry wędkarskie tylko że nie pamiętam tytułów, ale były świetne

ile czasu przy nich spędziłem to głowa mała

jak ktoś wie jakie to tytuły to niech napisze bo zakupiłem sobie Dreamca ogólnie mój drugi bo brat wcześniej kupił ale miałem go tylko 6 miechów, ale wkońcu się zdecydowałem na ponowne kupienie

i musze pozbierać oryginalne tytuły
Sega bass fishing + wędka i wszystko jasne (Jest jeszcze bodajże Sega marine fishing )
Wg mnie najkonkretniejszymi exclusive'ami na Dc są napewno
Jet Grind Radio (o taaak...)
Project Justice (Rival schools 2 !!! )
Shenmue (
Dynamite cop ( mam sentyment do tej gry)
MSR
Soul Calibur
Propeller Arena
Ale sięgnij też koniecznie po: całą serię bijatyk 2d (capcomu i snk) ,Doa 2 ,serię Crazy taxi , serię Sonic.
MasterShake
10 01 2007, 19:11
ale doa to nie tylko na dc byl
chrno-x
11 01 2007, 07:13
Ale jako pierwszy pojawił się na DC czyli miał czasowego Exclusive'a a to się liczy
MasterShake
11 01 2007, 10:47
niby tak ale ps2 mial lepsza edycje
chrno-x
11 01 2007, 14:28
Ale i tak oby dwie są świetne, tego nie możesz zaprzeczyć
Jeżeli chodzi o exclusive'y to najlepiej i tak mają japończycy albo ci co znają Japoński bo jest tam tyle exclusive'ów zarabistych że głowe urywa przy samej (pipi)e
QUOTE(MasterShake @ 11 01 2007, 10:47)

ale za to nieznacznie gorszą grafę i ssącą muzę
QUOTE(MasterShake @ 11 01 2007, 10:47)

Ja się tam nic lepszego w wersji na PS2 nie dopatrzyłem, ale zalezy którą dokładnie wersję z DCka porównujesz do PS2. DOA2 z PS2 to port DeCekowego DOA2 Hardcore. Nie każdy o tym wie ale wersji DOA2 na DC były dwie albo trzy, przy czym własnie ta z podtytułem hardcore miała najwięcej kostiumów i innych pierdół.
pomieszałes chłopie fakty...DOA2 Hardcore jest dopalona wersją zwykłego DOA2, która ukazał się na PS2...natomiast DOA2 Limited Edition jest japońską wersją wydana na DC tylko w Japonii...zawiera dwie dodatkowe postacie i posiada odmienne stroje...
Fakt trochę pokręciłem. Hardcore to wersja z PS2 będąca nieco dopaloną wersją japońskiej Limited Edition. Nic dziwnego że człowiek się gubi jak jedna gra wyszła w 5 wersjach na 3 konsole
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.