Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: DMC3 SE PC = DMC3 SE PS2?
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Games
WLQ
Witam all

Wiecie może czy wersja DMC3 SE na PC jest w 100% taka sama jak na PS2? Chodzi mi o to czy są nowe secret missions, przeciwnicy, bossowie czy wszystko pozostało tak jak na czarnuli?

EDIT: dobra znalazłem odpowiedź. Gry są takie same w 100% jakby ktoś chciał wiedzieć.
Wolny
gralem na kompie moim zdaniem grac sie na klawiaturze nie da ,graficznie to jest to samo co jest na ps2 oczywiscie podbili rozdzielczosc ,ale teraz dopiero widac jak slabe sa tekstury ,ale nie wazne ,trzeba miec koniecznie pada na klawiaturze swirowac sie nie da ,to tyle
estel
Gram na klawie bo na padzie sie nie da (bo dali (pipi) ze sterowaniem). Spokojnie daje rade i niszcze nawet na dante must die.
Dhante
Mi sie pecetowa wersja nie podoba. A slyszalem ze jest jakis sposob aby dobrze sie gralo na padzie...
Trzcina
Wersja PC jest do bani.

Zadnych ustawien graficznych ktore by poprawilaly odbior tej dosc juz starej gry, a przeciez tekstury, zwlaszcza te z ps2 starzeja sie w zastraszajacym tempie...

Nawet wlaczenie antyaliasingu w opcjach karty graficznej nie pomoga. Gra na monitorze wyglada slabo... Trzeba rzucic ekran na TV wtedy wyglada lepiej (wyzsza rozdzialka) niz na ps2, tylko co z tego skoro nie da sie osiagnac 60 klatek a i brak v-syncu daje sie po oczach.

O tym ze 'bez pada nie podchodz' nawet nie wspominam...

Jestem mocno zawiedziony ta gra w wersji na PC. Liczylem na konkretny upgrade w stosunku do PS2 a dostalismy dokladnie to samo w nieco wyzszej rozdzialce i mniejszej ilosci klatek...

Nie rozumiem jak w grze na PC mozna tak skrewic calosc zwiazana z oprawa wizualna... ZADNYCH efektow... nic.. bida z nedza, wersja na PS2 jest lepsza.
Er_WolvEr
Sam nie grałem ale z rozmowy z kolegą który konsole chciałby mieć, a niesteyty nie posiada, wieć zagrywa sie na kompie, to grać sie jednak w alternatywie da - do tego wielki respect dla Niego ( nie wiem czy siedzi na tym forum - pozdro Pedro) który przechodzi go na klawierce, ma już z głowy eeasy i normal, teraz jedzie hard, do tego ma ambicje by przejść wszystyko na najwyższych notach. Życze mu wszystkiego naj ale wiele osób na padzie nie mogło sie tego podjąć, co to by tu mówić o klawierce.
Tom19
Widze ,że niektórzy cenią w grze tylko grafę i dlatego gra jest do bani,a inni nie umieją grać na klawiaturze smile.gif
Po pierwsze gdyby grafa w tej grze byłaby jeszcze lepsza to już bym se w nią nie pograł...bo w ogromnych poziomach gra mi zwalnia.Faktem jest ,że nie ma super cieniowania i widać ,aż za często ,,schodkowate'' krawędzie textur....ale jakoś nie zwraca się na to uwagi ofkorse podczas walk lub w czasie przechodzenia przez ładnie zaprojektowanym terenie.Jeżeli chodzi o sterowanie na klawie to według mnie najlepszym rozwiązaniem w ustawieniach jest ułożyć sobie poskok,strzelanie i ciosy na klawiszach:i,j,k,l.
Ale żeby w menu nie było opcji wyjścia...ehh Niewiem jak wy ale ja wyłączam grę naciskając:Alt+Ctr+Delete,później Delete i pokazuje się czy chcesz wyjść z gry tongue.gif
A co do gry jestem w połowie,gra jest konkretna,filmiki klasa w sobie....chociaż trochę przesadzają z widowiskowością smile.gif) i wyżynka na całego...lepszej nawalanki chodzonej nie ma smile.gif
Trzcina
Sprobuj alt+f4...

Jesli chodzi o gre. Brak lepszej oprawy graficznej dyskwalifikuje te gre dla wszystkich posiadaczy ps2. Bo i po co grac w te same gra, ktora juz od roku (moze troche krocej) jest dostepna na ps2? O_o Zwlaszcza jesli nic nei zmieniono... Nic ale to nic.

Oprawa graficzna i dodanie paru efektow to imo bardzo prosty sposob na zachecienei graczy aby na nowo w to grali.

Z kolei klawa to dramat jakich malo i tutaj kolejny powod zeby grac na ps2...

Rozchodzi sie o to ze ta wersja jest TYLKO dla tych ktorzy nie maja ps2, dla nikogo wiecej. A mialem nadzieje ze rowniez ja bede mogl sobei w to pograc.
Emet
Też miałem okazję sprawdzić wersję PC (pożyczyłem od kumpla który nie ma PS2). Konwersja to totalna prowizorka. Gra się w to nie jak w grę zrobioną na PC ale jak grę na PS2 odpaloną na emulatorze. Dawet nie ma normalnej opcji wyjścia. Do tego nie wiem czemu ale filmy są w gorszej jakosci niż te na PS2 (rozdziałka taka sama ale jakosć jest wyraźnie gorsza co jest chyba niewytłumaczalne, i niec mi tu nikt nie mówi ze to wina tego że monitor ma wyższą rozdziałkę bo chodiz mi o inne aspekty jakości). Właściwie jedyne do czego ta gra na PC mi się przydała to skopiowanie kilku ciekawszych filmików na dysk smile.gif
Mazur13
W wersji PC zje!@$na jest obsługa pada - działają tylko dwa kierunki na obu analogach...Do tego osie nie odpowiadają tym w rzeczywistości.Problemu nie rozwiązuje np. controlMK,gdyż po przypisaniu WSADa pod pada zamiast dołu i góry mamy skosy icon_evil.gif Jak tego nie załatają w patchu...
KoBik
QUOTE(estel @ 28 07 2006, 22:43) *

Gram na klawie bo na padzie sie nie da (bo dali (pipi) ze sterowaniem). Spokojnie daje rade i niszcze nawet na dante must die.

ja nic nie wiem - padzik idealnie mi działa. Grafa się nie liczy, a miód smile.gif PS2 nie mam i już nie kupie tego szmelcu, wole popykać na piecu. Pograłbym na iXie ale jak wiadomo, nie można mieć wszystkiego wink.gif

Gram nie narzekam.
przekozak
Przeszedłem DMC3 kilka razy na pożyczonej ps2 kumpla (ja mam juz tylko xboxa i pieca), ale w końcu nie dałem rady zmęczyć DMD. Teraz spróbuję zrobić drugie podejście na klawiaturze smile.gif
Tom19
Mr.Kappa
QUOTE(Mazur13 @ 12 08 2006, 10:55) *

W wersji PC zje!@$na jest obsługa pada - działają tylko dwa kierunki na obu analogach...Do tego osie nie odpowiadają tym w rzeczywistości.Problemu nie rozwiązuje np. controlMK,gdyż po przypisaniu WSADa pod pada zamiast dołu i góry mamy skosy icon_evil.gif Jak tego nie załatają w patchu...

to cos nie tak. ja tez mialem problem z padem (przekrecone kierunki...) ale pomieszalem w controlMK i idealnie jest wszycho. a poza tym na klawie tez sie da. ja bez zadnych problemow przeszedlem gre na klawie (dopiero potem obczailem to z padem). a ze mowicie ze gra jest kiepska bo ma kiepska grafe i filmiki w niskiej jakosci to zadni z was gracze. kiedy sie tluczesz z jakims beowuflem czy cos to chyba nie patrzysz czy dante ma wygladzone krawedzie czy nie...moze nie najidealniejszy przyklad portu z konsoli na pc ale gra zabija klimatem, grywalnoscia i ogolnie jest czaderska. absolutnie polecam. absolutny killer
przekozak
Już jutro powinienem w to zagrać na kompie. Gunslinger powraca! Kocham ten styl, na normalu i hardzie wymiata, ale później przerzuciłem się na trickstera tongue.gif Mam nadzieje, że bedzie coś u mnie widać bo od jakiegoś czasu mój monitor przestał wyświetlać zielony kolor i wszystko jest albo czerwone, albo niebieskie, albo czarne sad.gif
Ofeck
Wie ktos moze jakie to ma wymagania? Czy by ruszyl na athlonie 1gb 256ram radeon 9200?
Dabman
idzie to jakos sensownie na klawie ustawic? bo sory mam myszke w grze ( caly czas widze na ekranie wrr... ) ale nie mam mozliwosci dac nia new game etc... na klawie nie moge grac na strzalkach ( nie moge ich ustawic ) a po za tym framerate caly czas ok 40fps jak walcze z bosem to z 30 no kaplica toalna... gra ktora odpala na ps2 w 60fps mi w 640x480 na 256ram/2000xp+/9200se chodzi jak pozal sie Boze... sprzet beznadziejny ale gra nie za fascynujaca, mysle ze powinni sie zastanowic zanim zrobili konwersje onimusha1 i 3 no i dmc3 na pc przed zrobieniem aby ludzie sie wsciekali ze sterowaniem, jak re bedzie taki to zalamka... zal ze sprzedalem konsole wrr!
szeni
Akurat konwersja Onimusha 3 była świetnie zrobiona. Wiem, bo sam ukończyłem z przyjemnością. Odpowiednie ustawienie pada (przy pomocy jakiegoś faqa na ps2) zajmuje nie więcej niż 15 minut, a potem nie ma już żadnych problemów, więc nie marudź, że "powinni się zastanowić".
Kid
Racje mają Ci, którzy uważają, że pad jest do bani w wersji PC...nie zaprzeczam, ale nie przywalajcie sie do klawiatury, bo zmienić ją można (ustawienia oczywiście) porównując wersje PS2 i PC stwierdzam, że lepsza jest... ... ...PS2 jak dla mnie tongue.gif chociaż boli mnie fakt, że nie mam PS2 (kochamy lasery w pleju) więc ciesze się z wersji piecowej smile.gif tylko szkoda, ze Vergil taki "ubogi" jest sad.gif
Dabman
Poszukuje ustawien pod ControlMK, w ktorych wykorzystam pada z XBOX360, mianowicie beda funkcjonalne dwa spusty.
estel
A ja tak offtopicowo dla tych, ktorzy maja dobre kompy a zakup next-gena lezy w dalekiej przyszlosci.

DMC4 na PCta w kwietniu (w PL w maju (CDProjekt)).
stona
Ja mam dobrego kompa ale raczej tego szytu nie ruszę. Kumpel ma orgazm na sam tytuł tej gry i pewno se na PS3 sprawi. Mnie tam nigdy nie ciągnęło do konwersji Capcom'u na PieCu - strasznie (pipi)owe są ;\ DMC4 pewnie lepsza nie będzie.
estel
Jak to mowia, na bezrybiu i rak ryba ;] Mysle, ze DMC4 na PCta to super sprawa dla osob, ktore nie maja (z takich badz innych powodow) zadnego z nextow.

Odnosnie samej konwersji. Coz, niewiadomo. Narazie absolutna cisza w temacie. Nawet kwiecien nie jest pewna data (wg. Capcomu). Pozyjemy, zobaczymy ;]
Linek
Atam stona, nie narzekaj wink.gif Ja sprawdzę, chociaż DMC3 oczywiście wolałem na PS2. Żadnego NG nie mam, więc to dla mnie jedyna szansa, żeby przejść nową część. Mam nadzieję, że trochę lepiej im już wyjdzie.
estel
Gra ma troche hype'u, wiec jest szansa ze nie spieprza tego tak jak poprzedniej czesci ;] Rowniez mam zamiar obadac.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.