QUOTE(Ryo-San @ 13 02 2007, 13:28)

btw - wdarala sie monotonia do rozgrywki? misje sa zroznicowane?
Misji nie ma

Ot, tylko walki z kolejnymi bossami i ich obstawą (na jedno kopyto) plus wyscigi. I tyle.

do tego jeszcze mozna delikwenta uderzuc bronią - i mam rozumiec ze to wszystko? zadnych chwytow, rzutow, laman? ; )
Wszystko. Tzn. rzuty są, ale jak podniesiesz zwłoki i ciśniesz gdzieś nimi
Keymaker
13 02 2007, 23:18
Koso<---Szykuje się recka od Ciebie??
MaxVarEmreis
14 02 2007, 12:49
Dzisiaj mi gra przyszła

Duzo nie pograłem i nie napisze duzo ( zreszta kazdy kto grał w demo wie co i jak), ale moge wspomniec o lokalizacji. Bałem sie jak wyjdzie dubbing, ale niepotrzebnie. Narrator wypada git. A jak usłyszałem jego pierwsza kwestie o wpadajacycm gów.... do wirnika to myslałem, ze padne

. Ogólnie tylko narrator gada po polsku, reszta nawija w swoich ojczystych jezykach np. hiszpański. Jak ktoś bedzie miał gre to chetnie pobawie sie w co-opie
Jak wam udaje się dostać oryginalną grę przed premierą? Nie mówię tu oczywiście o prasie.
MaxVarEmreis
14 02 2007, 12:56
QUOTE(Wampis @ 14 02 2007, 12:51)

Jak wam udaje się dostać oryginalną grę przed premierą? Nie mówię tu oczywiście o prasie.
Gram.pl sie pospieszyło z premiera

. W poniedziałek juz mieli dostepna, wiec zamówiłem, dzisiaj przyszła

. Ale, zorientowali sie juz i wstrzymali reszte wysyłek
Hehe, to miałeś farta. Ja kupuję za dwa tygodnie, nawet bez bety Halo, którą szczerze mówiąc olewam. Choć jakby była, to czemu nie spróbować.
Kolejna gra która zbiera bardzo różne oceny. W eurogamerze dostała 9/10 (bardzo dużo jak na serwis który dał 8 GoW i jeszcze parę innych "hitów" zjechał jak GRAW 1), a w takim gamespot dostał 7.8. Dziwne tym bardziej że gamespot dał wyższe oceny takim crap'om jak Godfather.
QUOTE(Maiden @ 13 02 2007, 23:07)

W grze nie ma fabuly, czy tam jest bardzo slaba, ale walic spoilerami w recenzji tytulu

aha i nie wiem jak Was ale mnie troszke irytuje walka wrecz. W sumie "wrecz" jest troche naciagane bo glownie
konczy sie to zwyklym kopniakiem..do tego jeszcze mozna delikwenta uderzuc bronią - i mam rozumiec ze to wszystko? zadnych chwytow, rzutow, laman? ; )
Pobawiłem się wczoraj demkiem i naszła mnie identyczna myśl. Fajnie się wkopuje gości w ścianę, prawda, ale przydałoby się urozmaicenie walki wręcz. Jakiś uppercut, przestawianie szczęki i nosa, rzuty ŻYWYMI przeciwnikami ;]
Generalnie z gierki płynie miód, to fakt, jest taką fajną mieszanką Hulka: Ultimate Destruction i GTA. Spodobało mi się demolowanie miasta (nie ma to jak z kopa powalić wiatę autobusową czy posłać samochód w powietrze), wybuchy są śliczne i w ogóle czujemy powera naszego agenta (choć tutaj świeżo nie jest, H:UD pierwszy oferował taki gameplay). Jest jednak jedno ALE - brak fabuły i mimo wszystko wkradająca się co jakiś czas monotonia. 50 dzika może rzuciłbym na ladę, by kupić Cracka, do czasu przeceny przegrywa jednak z innymi tytułami... Kiedy u nas pojawią się wypożyczalnie gier, hę?
edit:
I jeszcze jedno apropo walki wręcz - straszliwie brakuje mi możliwości przykopania z wyskoku. No, chyba że o czymś nie wiem
po co komplikować? mi styka podjazd z kolby i roundhouse
jedynie by mogli dodać atak podczas skoku - coś jak w FEAR by było fpytkę
rozbudowanie cc by tylko skomplikowało sterowanie (i potem byś mi Sas jęczał że przekombinowana gra:f)
fabuła jest, scenara nie ma - i ja się cieszę z tego
Jęczałbym, gdyby perfekcyjne opanowanie ciosów było wymagane do przetrwania ;]
No nie mów, Diabeu, że bolałaby cię możliwość wgniecenia kogoś baśką w asfalt (Lobo się kłania, dosłownie i w przenośni, hehe).
Co do braku scenara to kwestia już trudniejsza, bo właśnie mnie naszło, że przecież w Mercenaries też takowego w zasadzie nie było, a gra powodowała u mnie tak wielki ślinotok, że nawet zdobyłem się na ambicję i ją wziąłem i ukończyłem ;f
Anyway, must have to to nie jest, ale będę się za nią rozglądał, może trafi się za jakiś czas po okazyjnej cenie.
Popykałem sobie nocką z jednym hamburgerem w Cracka i normalnie ja cię sunę, Karol, ubaw był po pachy. Woziliśmy się na zmianę furami, oszwiście rozpierducha konkretna, a kiedy nam się Sajgon znudził, graliśmy sobie wozami policyjnymi w nogę (bomba, przegrywa ten, kto przepuści wóż albo któremu wóz eksploduje w twarz), potem w kosza (rzuty za trzy, komu i ile razy uda się przerzucić samochód przez most), rzucanie i strzelanie do trupów i cała masa różnych innych głupawek. Spędziłem bombowo czas, mam nowego frienda, jestem zadowolniony. Jak to powiedział Radosław Baweł, ta gra ma potencjał, jeżeli zabiora się za nią ludzie z wyobraźnią ;]
Crack zrobił konkretny krok w stronę strefy "must have".
ps
Sorki za double post, ale chciałem bumpnąć topik

(ale Ponglish, lol)
wortigern
21 02 2007, 10:18
ya gra mi przypomina klymatem GTA2, nie wie ja czemu.
Pewnie dlatego że autor ten sam, wiec mogą mieć ze sobą coś wspólnego. Do tego grafika też w podobnym stylu (GTA2 było trochę komiksowe z charakterystycznymi kolorami).
Paleta kolorów rzeczywiście podobna... Coś w tym jest
ranaghar
21 02 2007, 19:10
Jest możliwa gra we 2 osoby na split-screenie?
nie, sprzęt by się zasrał
coop jedynie przez net
Własnie dostalem gierke , wlaczyla sie odrazu po polsku i w menu jest opcja 'pobierz wersje beta gry halo 3'
wiec chyba jasne ze na zwyklym piracie bedzie mozna sciagac tą bete bo w grze nie ma zadnych kodów.
Lektor gada po polsku caly czas do tego fajnie jego glos pasuje do gry.
Jak szukalem graczy do XBL to wyskoczylo mi z 30 graczy i mozna se wybierac do tego jest pokazany jaki mają język i jakie umiejętności(sila,zwinnosc itp) wiec to co sobie nabijesz przechodzi chyba do multi na stale.
Prime Hunter
22 02 2007, 22:03
Jakby ktoś chciał kupić to całkiem niezłą ofertę ma Ultima
http://ultima.pl/itemnfo.php?id=4500Beta Halo 3 + sielanka w Pacific City
Czego chcieć więcej?
Szybszej premiery Mass Effect? ;P
Prime Hunter
23 02 2007, 19:30
Pierwsze chwile z grą były dla mnie zdecydowanie pozytywne.
Zdobywanie doświadczenia dużo wolniejsze niż w demie, więc bardzo dobrze. Rozwaliłem na razie jednego bossa i było naprawdę fajnie

Teraz zajmuje się skillem mojej postaci, a potem zacznie się rzeź przez CO OP

Filmik z achievementami-
http://media.xbox360.ign.com/media/773/773...id_1894172.htmlEDIT
A jeszcze później [wiosna] nacisnę dwa guziki i będę się rozkoszował betą Halo 3
Spiderman
24 02 2007, 13:36
Czy gdy na kogoś naceluje to mogę zmienić cel na inną osobę bez puszczania LT?????????????
Matriks_1111
25 02 2007, 08:55
Ma ktoś może wydanie z DVDCrave? Pytam, bo interesuje mnie, czy jest w nim również język PL, tak samo jak w Viva Pinata i DoA:Xtreme2. Jak ktoś może potwierdzić, że jest na 100%, to będę wdzięczny
Ktos sie moze orientuje ile czasu mozna bawic sie Crackiem offline? Chodzi mi o skillowanie postaci (moze nawet ma maksa - jak czasu styknie), zdobywanie bonusow, itp.
Lord Tidek
27 02 2007, 16:50
Dobra panowie, sprawa jest prosta. Demko cracka podobało mi sie straszliwie

i z chęcia kupie pełna ale się zastanawiam czy giera jest jednak warta tych 239 zł (nie patrze na serwisy i oceny, wole wrażenia innych ludzi

)
Jeśli w ogóle kupować nówki za tą cenę, to jak dla mnie tak. Sam kupię za 59€.
Prime Hunter
27 02 2007, 17:41
QUOTE(Lord Tidek @ 27 02 2007, 16:50)

i z chęcia kupie pełna ale się zastanawiam czy giera jest jednak warta tych 239 zł (nie patrze na serwisy i oceny, wole wrażenia innych ludzi

)
Warto o ile nie będziesz tylko walczył z bossami i starał się przejść grę jak najszybciej. Gra pokazuje pazurek, dopiero jak pobawimy się w zdobywanie coraz to większych umiejętności i odkrywanie wszystkich smaczków
Lord Tidek
27 02 2007, 21:47
QUOTE(Prime Hunter @ 27 02 2007, 19:41)

)
Warto o ile nie będziesz tylko walczył z bossami i starał się przejść grę jak najszybciej. Gra pokazuje pazurek, dopiero jak pobawimy się w zdobywanie coraz to większych umiejętności i odkrywanie wszystkich smaczków

No i o to mi chodziło

w demo zagrywałem się głównie dla zdobywania tych nowych umiejętności

[EDIT] Mam nadzieje że w pełnej wersji dużo wolniej zdobywa się te umiejetności
Super gierka. Moja ierwsza gra na konsolę w polskiej wersji językowej. Narrator nieco gorszy od angieslkiego, ale trzyma przyzwoity poziom. Filmików nie przewijam.
Żeby za szybko nie zaliczyć gry, zacząłem od najwyższego poziomu. Moim zdaniem tak jest optymalnie.
BTW: Na psychotycznym poziomie shotgun super się sprawdza i zdejmuje większość klientów jednym strzałem. Niezła jest też snajperka. Ładnym uzupełnieniem są granaty.
Prime Hunter
27 02 2007, 23:38
QUOTE(Lord Tidek @ 27 02 2007, 21:47)

QUOTE(Prime Hunter @ 27 02 2007, 19:41)

)

No i o to mi chodziło

w demo zagrywałem się głównie dla zdobywania tych nowych umiejętności

[EDIT] Mam nadzieje że w pełnej wersji dużo wolniej zdobywa się te umiejetności

Zdecydowanie wolniej, dla mnie też przyjemniej
Lord Tidek
28 02 2007, 19:38
No i stało się, Crakdown zamówiony(w sklepie psx extreme

) teraz tylko czekac. Mam nadzieje ze się nie zawiode
mam ponad 430 agility orbs i ponad 130 secret - przeszukiwanie miasta ma fazę samo w sobie
nie wiem po kiego tu jest 105 kawałków jak nasz bamber nie ma nawet discmana:f a do aut to ja wsiadam przez przypadek raczej (wolę dachami ciskać) trza na oficjalne forum wrzucić temat
a do walki to pistolet plus rakietnica i pijawki, postrzał w rękę, postrzał w kolano i kop w mordę
btw, polskie wydanie daje radę, wolałbym kolesia z totalnym sznaps barytonem na narratora ale ten co jest wywiązuje się z zadania na Dobry+ - zblazowane komenty rox
Prime Hunter
28 02 2007, 22:02
QUOTE(Diabeu @ 28 02 2007, 21:47)

mam ponad 430 agility orbs i ponad 130 secret - przeszukiwanie miasta ma fazę samo w sobie
nie wiem po kiego tu jest 105 kawałków jak nasz bamber nie ma nawet discmana:f a do aut to ja wsiadam przez przypadek raczej (wolę dachami ciskać) trza na oficjalne forum wrzucić temat
a do walki to pistolet plus rakietnica i pijawki, postrzał w rękę, postrzał w kolano i kop w mordę
btw, polskie wydanie daje radę, wolałbym kolesia z totalnym sznaps barytonem na narratora ale ten co jest wywiązuje się z zadania na Dobry+ - zblazowane komenty rox
Jakie masz już doświadczenie?
Ja poza strzelaniem i samochodami wszystko mam już na 4 gwiazdki. Strzelanie by wybić na wyższy poziom to już zostało mi kilkanaście minut gry, ale co do jazdy autami to się raczej nie przekonam
-Kompletnie chybiony patent, jazda jest ogólnie przyjemna, ale gdy mamy do wyboru sprint pod dachach to nie ma siły by wybierać autko.
przy wymaxowanych statsach jeżdżenie furkami nie ma sensu, fakt - szkoda że muzyka nie przygrywa podczas zwiedzania miasta "z buta" sytyuacje ratuje custom soundtrack
Prime Hunter
28 02 2007, 23:01
Ja i tak słucham muzyki często z dysku więc zbytnio mi to nie przeszkadza, choć mogli by rozwiązać to w inny sposób.
agility i explosives na maxa, drive na 2 a strzelanie i siła na 4
drive w sumie nabiłem secret orbami, no kilku przejechałem
Jazdę samochodem można wymaksować gdzieś w godzinę lub dwie.
Polecam wybrać sportowy wózek agencji i wyjechać nim do trzeciego miasta. Kolesie dają ogromne ilości doświadczenia, jeśli ich przejedziemy.
Jeśli kolesie są w autach, to uderzamy w nie, czekamy aż wysiądą i przejeżdzamy.
Jeśli dobrze rozegramy akcję, to zabijamy jednego bezbośrednio uderzając naszym autem, a na drugiego przesuwamy jego własne auto.
Są jeszcze numery kaskaderskie do zaliczenia i wyścigi. Wyścigi najlepiej zaliczać super autem agencji, a skoki przez obręcze furgonem. Furgon wyżej skacze i można kierować lotem.
Nabijanie lvl w prowadzeniu auta ma sens tylko, jeśli brniemy do czwartego. Na ostatnim lvl samochody agencji dostają dodatkowy bajer zmiast klaksonu (klawisz B)
jak rąbniesz w auto wrogów z odpowiednim speedem (superauto) to typy umrą zanim wysiądą, takich podrzuci do góry że zginą przy rąbnięciu w asfalt
Nie wiem, czy ktoś podawał:
Doszły 4 nowe skiny dla agenta. Całkiem ciekawe.
Oczywiście za free.
Właśnie zaliczyłem cała grę na psychotycznym poziomie.
Dla mnie gra jest genialna. Najgrywalniejsza gra singla na 360. Zdecydowanie.
Osobiście wystawiam 8+. Grywalność natomiast gdzieś około 9+, 10-.
Gdyby nie żywotność, to pewnie dałbym 9+.
Problem podobny, jak przy SotC na ps2.
Te dwie gry idealnie trafiły w mój gust.
CassSept
4 03 2007, 21:07
Na podstawie demka stwierdzam iż gra wygląda ciekawie... jeśli powiększyc teren, spowolnic dostawanie skillów to rzeczywiście gra mogłaby byc ciekawa... brakuje imo tylko jakiejkolwiek różnorodności misji
Mi natomiast brakuje dodatków. Jakiś sekretów za zaliczenie bossów w określonym czasie. Jakieś dodatkowe bronie, samochody, skiny, wyższy poziom agility - cokolwiek.
Do tego nie rozumiem, jak można było pominąć achievmenta za przejście gry na wyższych poziomiach. Jest prawie 50, a tego nie ma.
Nawet nie ma możliwości przejścia gry ponownie po jej zaliczeniu. Chyba, że się sejwa wywali.
Na to powinni wypuścić patch.
spoko, DLC musi być i mają w sumie nie 100 a 350 punktów na achievy, może nie w jednym rzucie tylko w 2-3 ale imo dobiją do maxa (100 za free to obowiązek, są nam to winni)
ja zostawiłem Wanga i szperam po mieście, dwa zielone orby zostały - zaciukać się idzie ekierką
gierca jest bombastic fantastik a jak zostanie w odpowiednich miejscach poprawiona to już miodzio lodzio
MaxVarEmreis
5 03 2007, 07:15
CYTAT(Diabeu @ 5 03 2007, 04:04)

dwa zielone orby zostały - zaciukać się idzie ekierką
Hehe, pamietam jak szukałem swoje ostatnie "dwa zielone orby"

. Kiedy juz miałem wyłaczac konsole, z poziomu ziemi zauwazyłem jeden na rogu budynku..... a na budynku obok jeszcze jeden

. Cieszyłem sie jak dziecko. Zostały mi do zdobycia tylko te ukryte orby i "markery" kaskaderskie.
Ukryte orby bez opisu to inna bajka. Część jest tak ukryta, że nie ma IMHO nawet co próbować.
"race locations site
http://www.msxbox-world.com/forums/index.p...amp;#entry57138stunt marker site
http://www.candiedskull.com/crackdown/stunts/index.html#hidden orbs site
http://picasaweb.google.com/frodekn/HiddenOrbs/agility orbs site
http://putstuff.putfile.com/51812/9958273"
Do ukrytych orbów mam otwarte dwie zakładki:
http://www.msxbox-world.com/images/feature...20locations.jpgi
http://picasaweb.google.com/lh/viewPhoto?u...592243426959698(BTW: Jak wzieliście ten orb? Ja znalazłem sposób trochę na okrętkę, ale ciekwi mnie, jak powinno to być zrobione)
I nawet z tym można mieć problem - czasami się już jest pewnym, że się cześniej wzięło dany orb, a potem można zostać z 299.
Zostaje szukać wiatru w polu.
nie no, korzystać z pomocy jakichś mapek? a weź mi idź bluźnierco, po robocie znalazłem jednego i został mi ostatni zielony do zgarnięcia
Nie mówię o zielonych, tylko o niebieskich.
Zielone sam zbieram, ale niebieskich się nie podejmuję.
CYTAT(C1REX @ 5 03 2007, 11:31)

http://picasaweb.google.com/lh/viewPhoto?u...592243426959698(BTW: Jak wzieliście ten orb? Ja znalazłem sposób trochę na okrętkę, ale ciekwi mnie, jak powinno to być zrobione)
Heh, ja zeskoczyłem z dachu pobliskiego wieżowca, ofkoz tracąc życie. Zdaje mi się, że można również podjechać lawetą i wyskoczyć furą.
CYTAT(C1REX @ 5 03 2007, 15:45)

Nie mówię o zielonych, tylko o niebieskich.
Zielone sam zbieram, ale niebieskich się nie podejmuję.
a ja cisnę sam, ponad 210 ubite, kiedyś znajdę wsio
Prime Hunter
5 03 2007, 17:58
Genialna gra.
Ja sobie zrobię przerwę gdy dobiję do 630, resztę zrobię przy okazji dodatku

[oby

]
Gdzie najlepiej zdobywać flipy, beczki itd? Jeszcze jakoś nie miałem ochoty się za to zabrać
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.