PePeP:
1. Rakietnice są dobre, lecz w pewnym momencie mimowolnie ją odstawimy, żeby jednak nabić sobie umiejętności strzelania broniami konwencjonalnymi (snajperki etc.) Więc nie ma tu dużego problemu - balans podczas zabawy jest.
2. Zastosowanie karabinków, snajperek, shotgunów.
Karabin - na 4 skillu weapons - zabija debeściaków w kilka setnych sekund.
Snajperka - skok z wieżowca i namierzenie 2 headshotów w ciągu lotu, nie jest problemem. TA BROŃ ma sens właśnie jedynie podczas strzelania pomiędzy oczy debeściakom. Snajperka mająca 20 amunicji w komorze - tu czasami można zabrać połowę energii standardowego przeciwnika, zamiast całej. Zazwyczaj tak się dzieje, kiedy gość jest w ruchu. Druga broń - 10 amunicji w komorze - pod tym względem jest pewniejsza i ściąga bez mrugnięcia okiem.
Shotgun - mimo wszystko najlepsza broń w ciasnych pomieszczeniach i do ściągania BOSS'ów. Podbiegamy na kilka metrów do takiego, celujemy w głowę, po chwili kiedy wskaźnik będzie odpowiedni, strzelamy śrutem. Cała energia gościa spada do zera
3. Sprawa kopniaka z pół obrotu. U mnie u standardowych gostków na 4 gwiazdce ZAWSZE zabijał pierwszy kop. Rzecz jasna goście z więcej niż jednym paskiem życia, zazwyczaj oczekują na repetę, lecz to chyba jest logiczne.
4. Rzut złomem - hm.. coś w tym jest. Niemniej ja zawsze podbiegam do przeciwników i rzucam z kilku metrów. Loty transatlantyckie jedynak w 9/10 przypadkach powodują, że ekipa zdąży zmienić położenie i nic z tego nie wychodzi.
5. Lockowanie na przeciwnikach... w sumie przeszedłem grę już 2 razy i nie robi to najmniejszego problemu. Zawsze możesz grać bez lockowania, tak teoretycznie też trafisz, khe khe.
6. Znowu snajperki - headshot i nic więcej. Do tego ta broń jest stworzona.
7. Wóz pancerny, zauważ, że jak się ułożysz tyłem do przeciwnika, to może sobie strzelać aż do .. ekhm. Tak samo w osobówkach. Wszystko zależy jaką przestrzeń w wozie masz względem lufy atakującego. Jeżeli pomiędzy tobą a nią jest tylko szyba, rachunek jest przewidywalny, co nie?
Spokojnie, ja gram w tą grę od czasu premiery .. prawie codziennie i już 2 razy agenta obszykowałem na 4 gwiazdki. Raz straciłem SAVE na swoje życzenie i za drugim razem bawiłem się równie sporo. (bo wydawało mi się, że ta gra zaczyna nudzić, oraz nie zauważyłem opcji "włącz przestępczość", przez co wydawało mi się niemożliwe stworzenie super agenta w time attack

)