Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Crackdown
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
C1REX
CYTAT(Prime Hunter @ 5 03 2007, 16:58) *
Genialna gra.
Ja sobie zrobię przerwę gdy dobiję do 630, resztę zrobię przy okazji dodatku smile.gif [oby wink.gif]
Gdzie najlepiej zdobywać flipy, beczki itd? Jeszcze jakoś nie miałem ochoty się za to zabrać confused.gif

Na samym początku gry bierzemy SUV agencji i jedziemy do pierwszego wyjścia. Tuż przed końcem tunelu uginamy zawieszenie (B) i wystrzeliwujemy samochów w powietrze. Spokojnie można zrobić 2x salto do przodu do achievmenta. Oczywiście prowadzenie aut na 4 lvl.

HIV: No ja również tym sposobem zdobyłem tego orba. Tylko chyba nie o to twórcom gry chodziło?
FlyJ4ck
co radzicie lostplanet czy to?tongue.gif
C1REX
Na singla raczej to.
Na multy tylko Lost planet.

crackdown ma tylko co-op , który jest jedynie dobry.
Wampis
Jak dla mnie to coop w demku był świetny, jeśli w fullu nic nie zwalili to taki pozostał.
Sokolov
Jak sie dostac na sam szczyt Agency Tower?
O to sposob! biggrin.gif
http://www.xbox360fanboy.com/2007/03/05/cr...tower-in-a-suv/
smile.gif
C1REX
CYTAT(Sokolov @ 6 03 2007, 16:59) *
O to sposob! biggrin.gif
smile.gif

Genialne : )

Zna ktoś więcej takich filmików?
FlyJ4ck
skoro ma fajni co-op to biore odrazu biggrin.gif

kierunek : allegro biggrin.gif
Diabeu
CYTAT(Wampis @ 6 03 2007, 17:28) *
Jak dla mnie to coop w demku był świetny, jeśli w fullu nic nie zwalili to taki pozostał.

coop zwalony nie jest, raczej - pomijając fakt że jak ty zrobisz achieva to drugi gracz też go dostanie:f
jedynie muszą Boss Restart dać bo inaczej aby skończyć całą grę w coop to musisz save skasować
hiv
nie, drugi gracz nie dostaje achieve'a.
odnośnie bossów - to fakt.
Lord Tidek
CYTAT(C1REX @ 6 03 2007, 20:11) *
CYTAT(Sokolov @ 6 03 2007, 16:59) *
O to sposob! biggrin.gif
smile.gif

Genialne : )

Zna ktoś więcej takich filmików?

A ja zrobiłem to "normalnie" tongue.gif i czuje sie z tego taki dumny cool.gif
C1REX
Eee tam. Mając agility na maksa to każdy lolek wejdzie na szczyt.
Lord Tidek
CYTAT(C1REX @ 7 03 2007, 18:56) *
Eee tam. Mając agility na maksa to każdy lolek wejdzie na szczyt.

Ale ja tam wszedłem majac agility na 2 gwiazdki a nie na 4 tongue.gif
FlyJ4ck
obczailem demko, jest super
tylko wsumie czuje ze gra moze sie szybko znudzic sad.gif
Prime Hunter
CYTAT(FlyJ4ck @ 8 03 2007, 12:00) *
obczailem demko, jest super
tylko wsumie czuje ze gra moze sie szybko znudzic sad.gif

Bierz, miałem takie samo uczucie na początku.
Gdy kupiłem pełną wersję po godzinie grania minęło bezpowrotnie smile.gif
FlyJ4ck
wezme za 2 tyg smile.gif jak bedzie za 160 na allegro smile.gif
razem z tym NBA Homecourt smile.gif
Diabeu
CYTAT(hiv @ 7 03 2007, 16:07) *
nie, drugi gracz nie dostaje achieve'a.
odnośnie bossów - to fakt.

jak nie jak tak, grałem z Wrogiem (pierwszy dzień posiadania gry) i chłopak ganiał z kulą z obserwatorium, nagle pyk dostaję "Global Impact"
wrog
Pierdziochowi chodziło o bossów - za pokonanie gangu czy odkrycie wszystkich miejscówek achievementa dostaje tylko "właściciel" miasta. Jak chcesz zrobić całego coopa to możesz wszystkich załatwić w czasówkach, też zalicza.
Diabeu
to niech pisze całymi zdaniami:f

co do Tag Teamera to fakt, można w czasówkach to zrobić

najwięcej roboty to z Repo Man jest, zdążyć do auta zanim zdążą wysiąść to trudna sprawa zdeka
MaxVarEmreis
CYTAT(Diabeu @ 7 03 2007, 15:57) *
jedynie muszą Boss Restart dać bo inaczej aby skończyć całą grę w coop to musisz save skasować

Achievementy za co-opa najlepiej robic w Time Trialu. Wszystkich bossów pokolei. Przy dobrych wiatrach w godzine-dwie, mozna rozwalic wszystkich.
Diabeu
tak, wiem o tym, ale to nie to samo co popindalanie z ziomem przez miasto i atak na siedzibę - czyż nie?
C1REX
CYTAT(Diabeu @ 9 03 2007, 23:02) *
tak, wiem o tym, ale to nie to samo co popindalanie z ziomem przez miasto i atak na siedzibę - czyż nie?

Zwłaszcza, że jak gra się kampanie na co-op, to przy okazji można znaleść pominięte wcześniej orby.
hiv
CYTAT(Diabeu @ 9 03 2007, 09:54) *
najwięcej roboty to z Repo Man jest, zdążyć do auta zanim zdążą wysiąść to trudna sprawa zdeka

Zapylaj do Volków, na rynek - kręć się tam i szybciutko nabijesz.
Diabeu
postaram się ale ciężko mi usiedzieć w jednym miejscu;p nabijam spokojnie, i w czasówkach i w kampanii - z moim trybem grania to dzień/dwa i mam zdobyty

jedyne co mnie irytuje w tej grze to muzyka, a w sumie jej brak przez większość czasu, jak masz takiego Rumcajsa pod kontrolą to po co wsiadać do aut?
C1REX
Kilka filmików:

http://youtube.com/watch?v=cW6pXjb_U_Y - w sumie nic ciekawego poza tańczącymi beczkami i skokiem furgonetką na około kilometra w górę.
http://youtube.com/watch?v=HDvKsvp1WDY - pokazane możliwości aut agencji. Pytanie - co trzeba zrobić, by jeździć po ścianie? (edit: już wiem, info na dole)
http://youtube.com/watch?v=qY02mhUms-k - ukryta miejscówka, do której dotrzeć można przenikając przez teksturę.
http://youtube.com/watch?v=Q0HDUAdqaQ8 - "Repo Man" - Achievement
http://youtube.com/watch?v=UKMBeg9PGu0 - kretyńskie pomysły na co-op.

Plotki o zawartości najbliższego dodatku.
"EGM: Downloadable content - we know its coming. Whatcha got?

PW: The stuff people want to know that were working on and that we can confirm are new vehicles.... [and] theres something special about each one. Were doing a lot of new equipment, new gadgets, just toys to play around with in the game world.

Were going to [add] alot more game modes, alot more things for solo and co-op players, and leader boards that are attached to those, that make for more reasons to screw around, so your not so much making your own fun, your going with he games modes we've created. The stuff were putting together is just really fun."

Edit:
By jeździć po ścianie, trzeba mieć suva agencji i 4 gwiazdki. By wjechać na ścianę trzeba przytrzymać B. Auto przykleja się jedynie na 5 sekund.
By przedłużyć wspinaczkę, trzeba wyczuć moment i po rozluźnieniu zawieszenia ponownie je ugiąć.
Diabeu
CYTAT
"EGM: Downloadable content - we know its coming. Whatcha got?

PW: The stuff people want to know that were working on and that we can confirm are new vehicles.... [and] theres something special about each one. Were doing a lot of new equipment, new gadgets, just toys to play around with in the game world.

Were going to [add] alot more game modes, alot more things for solo and co-op players, and leader boards that are attached to those, that make for more reasons to screw around, so your not so much making your own fun, your going with he games modes we've created. The stuff were putting together is just really fun."

niezmiernie mnie to cieszy. Same Leaderboardy ile dają - kto dłużej żongluje itp. a jak do tego dowalą nowe tryby to ta gra nie wyjdzie z czytnika mojego iksa

wczoraj C1REX zbierał orby a ja mu w tym czasie bossów wytłukłem i siałem ogólny zamęt, Tag Teamer zaliczony bezboleśnie
PePeP
Mi gierka bardzo się podoba. Co prawda jej potencjał nie jest wykorzystany nawet w 30%, ale sama esencja gry jest bardzo dobra co świetnie rokuje jej przyszłym częściom (tzn super grywalność + urozmaicenie, rozbudowanie, dopracowanie). Jest jednak jedna sprawa, która mnie wkurza. Z jednej strony gra jest super przyjemna od momentu kiedy zdobywamy rakietnice. Skakanie i rozwalanie setek gangsterów w efekciarskich wybuchach zdaje się nigdy nie nudzić. Jest tutaj jednak pewna pułapka - rakietnica jest super silna, super celna, namierza się natychmiastowo (dzięki temu wszystkiemu daje też tyle radości) - powoduje to jednak, że od momentu kiedy ją zdobędziemy, jakiekolwiek inne bronie stają się totalnie bezsensowne i bezużyteczne. Karabiny, snajperki nie mają już najmniejszego zastosowania. Shotgun moze sie przydać na bliższe dystanse i w sumie to tyle. Tak samo wrogowie stają się potem tak celni i szybcy, a ich bronie na tyle mocne że nie ma szans z nimi walczyć w jakikolwiek inny sposób niż poprzez rakietnice - nasza cierpliwie rozwijana siłą fizyczna i celność broni palnej stają się totalnie bezużytecznymi umiejętnościami, a sama gra przez to jeszcze bardziej monotonna. Doprowadza mnie to szału także z innego wzglęgu - nie zrobiłem sobie na początku gry "pomniejszego osiągnięcia" w postaci zabicia 15 przeciwników gołymi rękami w 60 sekund, a teraz kiedy zostali mi tylko pojedyńczy rosjanie i chinole ciężko jest to wykonać ponieważ walka wręcz szybko kończy się naszym zgonem ze względu na dobre uzbrojenie przeciwników. Jeśli ma ktoś dobrą rade jak to zrobić na tym etapie gry niech pisze. Mam też pytanie - czy jak zabije wszystkich bossów mogę potem wystartować kampanie jeszcze raz (np z zachowaniem wszystkiego co osiągnąłem) m.in. w celu zaliczenia reszty achievmentów (duża cześć z nich jest związana z zabijaniem gangsterów i da się ich zdobyć w pustym mieście) ?? Z góry dzięki za odpowiedzi hyh.gif

Innymi słowy - gra jest bardzo fajna, ale ma wiele wad, widocznych szczególnie po dłuższym graniu - nasz heros ma zdecydowanie za mało energii żeby można było w ogóle marzyć o walce wręcz z mocniejszymi gangami, do tego kłopoty z namierzaniem przeciwników, niemożność szybkiej zmiany celu, niemożność zwiększenia czułości gałek analogowych, problemy z trafianiem w przeciwników od razu (taki kopniak z półobrotu powinien wymiatać, a nie wymiata - do tego przy sile na 4 gwiazdki powinniśmy ZAWSZE zabijać pierwszym ciosem), samo rzucanie przedmiotami chociaż wydaje się ciekawe szybko okazuje się także bezużyteczne - nasza postać rzuca przedmiotami bardzo anemicznie, powoli, po "wysokiej geometrii", a przy 4 gwiazdkach powinno to być raczej "force push" niż taki se rzut przed którym 90% przeciwników zdąży uciec. Tyle w temacie siły zdrowia itp. System strzelania karabinami także powinien być jakoś zmieniony ponieważ nie daje duzej przyjemności z grania, do tego promuje raczej powolne wykańczanie przeciwników - lockujemy się, czekamy długo az namierzy a potem raz dwa rozwalamy. Działa to o wiele za dobrze na dalekich dystansach i o wiele za słabo na bliskich. Potrzebne jest tutaj jakieś porządne przemodelowanie tak żeby nie wszystkie karabiny robiły jako "snajperki" tylko ze po dłuższym namierzaniu, oraz żeby po prostu były lepsze, mocniejsze i dawały większą przyjemność z grania. Snajperki są beznadzieje w naszych rękach - nawet pierwszym strzałem nie zabijają (chyba że head), a w rękach gangów są dla nas zabójcze bo prawie zawsze trafiają (nawet jak skaczemy, spadamy itp. itd.) Ogólnie gra jest na serio ciekawa, ale mocno sie rozczarowałem że w miarę postępów w grze (rozwój postaci, pokonywanie groźniejszych przeciwników) nasze możliwości się wręcz kurczą zamiast zwiększać. Poza tym wkurzające są pojazdy - jak wsiadamy do takiego pancernego autka ruskich powinniśmy być na serio dobrze zabezpieczeni, tymczasem dostajemy strzały prawie tak jakbyśmy chodzili normalnie na piechotę. Ehh.... wyżyłem się biggrin.gif Może trochę przesadziłem ale prawda jest taka ze gra mnie na początku zachwyciła, by pod koniec wkurzyć. Przypominam, że będę wdzięczny za odpowiedz na temat tego co mamy dostępne po pokonaniu wszystkich przeciwników oraz apropo sposobu na zdobycie tego achievmenta.
C1REX
Przeszedłem cała grę na psychotycznym i karabin IMHO się świetnie sprawdza - do samego końca. Najlepszy (jedyny sensowny) jest ten z 800 nabojami.
Kopniak przydaje się z bliska - przewracamy kolesia i wykańczmy go lub w tym czasie zajmujemy się kolejnym.
Jak stoi przy krawędzi, to można zrzucić i zabić na miejscu.

Rakietnica jest głownie na bossów i duże grupki przeciwników. Do normalnej gry ma trochę za mało amunicji.
(BTW: Na wyższym poziomie trudności lepiej sprawdza się najwyklejsza rakietnica, która jest sporo mocniejsza.
Kierowana na psychotycznym zabiera sporo mniej energii. Na najniższym poziomie nie robi to jednak różnicy)

Rzucanie przydaje się raczej do przenoszenia czegoś - np. ustawić sobie rampę lub wrzucić sobie samochów w wybrane miejsce.
Można sobie zrobić mega-granat. Przyklejamy 8 min do jakiegoś przedmiotu, rzucamy nim w bossa i detonujemy.
Generlanie siła to raczej dodatek do umiejętności agenta, ale nie najlepszy parametr przy mordowaniu.

Po skończonej grze dostajemy kampanię z opcją włączonej/wyłączonej przestępczości. Gansterów można włączyć i jest ich sporo, ale bossów już nie ma.
Liderów gangu można ponownie zabijać w time attack. W tym trybie łatwiej też o pewne achievmenty.
Diabeu
Doprowadza mnie to szału także z innego wzglęgu - nie zrobiłem sobie na początku gry "pomniejszego osiągnięcia" w postaci zabicia 15 przeciwników gołymi rękami w 60 sekund, a teraz kiedy zostali mi tylko pojedyńczy rosjanie i chinole ciężko jest to wykonać ponieważ walka wręcz szybko kończy się naszym zgonem ze względu na dobre uzbrojenie przeciwników. Jeśli ma ktoś dobrą rade jak to zrobić na tym etapie gry niech pisze.

jak masz max siły to wystarczy po prostu biegać i walić z czaka norisa, albo pistolet i wal po kolanach a potem dobijaj kopem
ping
wczoraj nadpisałem przez przypadek save z dopakowaną postacią.. grrr a byłem tak blisko końca :[
t3xz
PePeP:
1. Rakietnice są dobre, lecz w pewnym momencie mimowolnie ją odstawimy, żeby jednak nabić sobie umiejętności strzelania broniami konwencjonalnymi (snajperki etc.) Więc nie ma tu dużego problemu - balans podczas zabawy jest.
2. Zastosowanie karabinków, snajperek, shotgunów.
Karabin - na 4 skillu weapons - zabija debeściaków w kilka setnych sekund.
Snajperka - skok z wieżowca i namierzenie 2 headshotów w ciągu lotu, nie jest problemem. TA BROŃ ma sens właśnie jedynie podczas strzelania pomiędzy oczy debeściakom. Snajperka mająca 20 amunicji w komorze - tu czasami można zabrać połowę energii standardowego przeciwnika, zamiast całej. Zazwyczaj tak się dzieje, kiedy gość jest w ruchu. Druga broń - 10 amunicji w komorze - pod tym względem jest pewniejsza i ściąga bez mrugnięcia okiem.
Shotgun - mimo wszystko najlepsza broń w ciasnych pomieszczeniach i do ściągania BOSS'ów. Podbiegamy na kilka metrów do takiego, celujemy w głowę, po chwili kiedy wskaźnik będzie odpowiedni, strzelamy śrutem. Cała energia gościa spada do zera wink.gif
3. Sprawa kopniaka z pół obrotu. U mnie u standardowych gostków na 4 gwiazdce ZAWSZE zabijał pierwszy kop. Rzecz jasna goście z więcej niż jednym paskiem życia, zazwyczaj oczekują na repetę, lecz to chyba jest logiczne.
4. Rzut złomem - hm.. coś w tym jest. Niemniej ja zawsze podbiegam do przeciwników i rzucam z kilku metrów. Loty transatlantyckie jedynak w 9/10 przypadkach powodują, że ekipa zdąży zmienić położenie i nic z tego nie wychodzi.
5. Lockowanie na przeciwnikach... w sumie przeszedłem grę już 2 razy i nie robi to najmniejszego problemu. Zawsze możesz grać bez lockowania, tak teoretycznie też trafisz, khe khe.
6. Znowu snajperki - headshot i nic więcej. Do tego ta broń jest stworzona.
7. Wóz pancerny, zauważ, że jak się ułożysz tyłem do przeciwnika, to może sobie strzelać aż do .. ekhm. Tak samo w osobówkach. Wszystko zależy jaką przestrzeń w wozie masz względem lufy atakującego. Jeżeli pomiędzy tobą a nią jest tylko szyba, rachunek jest przewidywalny, co nie?

Spokojnie, ja gram w tą grę od czasu premiery .. prawie codziennie i już 2 razy agenta obszykowałem na 4 gwiazdki. Raz straciłem SAVE na swoje życzenie i za drugim razem bawiłem się równie sporo. (bo wydawało mi się, że ta gra zaczyna nudzić, oraz nie zauważyłem opcji "włącz przestępczość", przez co wydawało mi się niemożliwe stworzenie super agenta w time attack wink.gif )
Diabeu
snajpery są dobre ale niepotrzebne, na 4 strzelania to walisz headshoty w ruchu z pistoletu z tłumikiem jak porąbany
TomisH

"SPARTAAAAAAA!" ninja.gif
Diabeu
ano, dziś z rana znalazłem inną reklamę "300" w Crackdown, nie powiem, zonka strzeliłem
zolwik777
A to ciekawe, nie wiedziałem, że takie motywy są w Crackdown. Ciekawe, że po polsku. Czyli co? Polski wydawca udostępnia miejsca reklamowe?
Prime Hunter
Heh! muszę poszukać biggrin.gif
TomisH
Można być przeciwnikiem reklam w grach, ale zagrania tego typu jak zmieniające się, kontekstowe billboardy dodają IMO tytułowi tylko miodności.
t3xz
Podobno reklamy w grach nie powodują zamierzonego efektu. Ilu z was po zobaczeniu "300" w Crackdownie pobiegło do pobliskiego kina, żeby sobie zamówić seans na 23 marca? Nikt wink.gif
Prime Hunter
Rany dużo tego jest ohmy.gif
Przez całą grę nie zwróciłem na to nawet przez chwilę uwagi smile.gif
SpideyPL
Ale czy te reklamy są aktualizowane przez Live'a, czy są stałe od początku!?
Grę mam dopiero od wczoraj więc nie umiem stwierdzić czy była ta sama wcześniej.
Poza tym fajny zabieg muszę przyznać...
t3xz
Na 100% są aktualizowane przez Live'a. Wcześniej słyszałem, że coś takiego ma też być w R6:Vegas, lecz jakoś naocznie tego nie stwierdziłem.
Ale z tym Crackdownem naprawdę miło mnie wczoraj zaskoczyli 98.gif
C1REX
Moim zdaniem nie było tej reklamy. Nie było chyba żadnej po polsku.

Głównie to były reklamy amerykańskich samochodów.
Sokolov
Potwierdzam, sa te reklamy i to naprawde sporo smile.gif Wcześniej ich tez nie widziałem
SpideyPL
Fajna akcja z tymi reklamami smile.gif
>>KLIK<<
TomisH
Spidey, po co to samo info, które dawałem z pierwszej ręki o_O
Prime Hunter
Do tego dali tam zdjęcie, które sam wykonałeś TomisH biggrin.gif

[TH: No ale już bez offtopa.]

Tak jest! smile.gif
Velius
Pogralem w demo i gra nie przypadla mi do gustu,taka jakas nudna i szara,moze pelna wersja jest lepsza ale dla mnie wieje nuda tak jak inne gry podobne do GTA.
C1REX
CYTAT(Velius @ 15 03 2007, 15:12) *
Pogralem w demo i gra nie przypadla mi do gustu,taka jakas nudna i szara,moze pelna wersja jest lepsza ale dla mnie wieje nuda tak jak inne gry podobne do GTA.

No to pewnie już nie podejdzie.
Owszem - pełna gra jest lepsza + jest po polsku, ale jak demko nie podeszło, to lepiej odpuścić.

Ja osobiście nie lubię serii GTA, a ta gra mi podeszła bardzo.
Sokolov
Mogłby mi ktos powiedziec gdzie jest niejaki observatory globe potrzebny do zaliczenia achievementa?
Wampis
Czy ktoś ma wersja z zagranicy? Czy zawiera ona spolszczenie?
wrog
CYTAT(Sokolov @ 15 03 2007, 16:52) *
Mogłby mi ktos powiedziec gdzie jest niejaki observatory globe potrzebny do zaliczenia achievementa?

Północna część dzielnicy Volków, zaraz obok kopalni.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.