Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Crackdown
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
ranaghar
Szczerze mówiąc nie rozumiem zachwytów nad tą grą. Po chwili grania robi się nudno. Jest to spowodowane robieniem cały czas tego samego - tylko biegamy po mieście szukając bossów, a następnie ich zabijamy. Troche powtarzalne, nie? Gierka jest niezła jako przerywnik podczas ciorania w coś "poważniejszego", ale sama jako taka nie przykuwa do konsoli.
C1REX
CYTAT(ranaghar @ 15 03 2007, 18:15) *
Szczerze mówiąc nie rozumiem zachwytów nad tą grą. Po chwili grania robi się nudno. Jest to spowodowane robieniem cały czas tego samego - tylko biegamy po mieście szukając bossów, a następnie ich zabijamy. Troche powtarzalne, nie? Gierka jest niezła jako przerywnik podczas ciorania w coś "poważniejszego", ale sama jako taka nie przykuwa do konsoli.

Gra jest zrobiona pod pewne gusta.
Mnie osobiście ta gra wessała. Diabua o ile wiem również. Podobnie wielu innych graczy.
Dla mnie to najgrywalniejsza gra na singla, w jaką do tej pory grałem na 360.

Na zagranicznych forach jest podobnie i gra dostaje bardzo skrajne opinie.
Jedni są zachwyceni, a inni stwierdzają, że to crapdown.

Czy ktoś ma wersja z zagranicy? Czy zawiera ona spolszczenie?
Ja mam grę kupioną w Londynie i jest po polsku.
Diabeu
CYTAT(TomisH @ 13 03 2007, 19:32) *
Można być przeciwnikiem reklam w grach, ale zagrania tego typu jak zmieniające się, kontekstowe billboardy dodają IMO tytułowi tylko miodności.

jeśli chodzi o takie reklamy jak w CD to ja jestem za, są częścią otoczenia

kij z bosami, rozpierducha to sedno tej gry
Uszator
Mi osobiście crackdown bardzo się podoba. Wartka akcja plus odjechane umiejętności (skakanie po budytkach jak w matrixie rulez) to badzo mocne strony gry. Szkoda tylko, że scenariusz ogranicza sie do zabijania bosów. Przydałyby się jakies bardziej urozmaicone zadania. A co do reklam, to jeszcze żadnej polskiej nie dostrzegłem, ale nawet jeśli są to zupełnie mi to nie przeszkadza. W końcu to normalne, że w miastach na bilboardach sa reklamy wink.gif

Sokolov
Zdobyłem wszystkie 500 agility orbów i jestem z siebie dumny biggrin.gif Teraz poszukam wszystkich hidden orb, ale wątpie, zeby je znalazł confused.gif Oglonie gierka jest świetna, ale szkoda, ze misje takie mało-różnorodne confused.gif
maciek88
ściągnąłem demo. żałuje. chce to mieć.
wspaniały tytuł... i ta grafika tak przyjemnie wpadająca w oko. jak cena trochę spadnie to biore.
qazar
cena n allegro juz niezla 159zl smile.gif
Matriks_1111
Ja gierkę dzisiaj dostałem... Co z tego, jak konsola właśnie dzisiaj pojechała do Czech celem naprawy sad.gif No nic... teraz muszę czekać, aby pograć w upragnionego Crackdown'a smile.gif
Wampis
Czy jeśli zmienię poziom trudności w kampanii to moje statystyki pozostaną takie same i będę mógł kontynuować grę?
TomisH
Tak.
Diabeu
http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=74595

Community Q&A
Maniaczek
CYTAT(C1REX @ 16 03 2007, 00:52) *
Czy ktoś ma wersja z zagranicy? Czy zawiera ona spolszczenie?
Ja mam grę kupioną w Londynie i jest po polsku.

Masz okładkę i instrukcję po angielsku a sama gra ma wybór języka polskiego (tzn. polskie napisy i lektor)?
Wampis
Jeśli masz locale na Polskę to każdy egzemplarz tej gry pójdzie po polsku, niezależnie od języka instrukcji. Ja kupiłem we Francji, normalnie w grze mam polskiego lektora i napisy.
buzra102
Nawet wersja NTSC/J zawiera polskiego lektora i napisy.
Amer
czy w tej grze mozna jakos zapodac invert dla horyzontalnych ruchów kamery?

plus jeszcze pytanko: po pierwszym odpaleniu gry zainstalował mi sie jakis upgrade konieczny (ponoć) do zabawy z grą. To standard?
C1REX
Każdemu chyba upgrade się instalował.

Inwert sterowania chyba jest w opcjach... sterowania : )
Nie pamiętam, bo sam nie zmieniałem nic.
Matriks_1111
A jak to jest z przestępczością. Wiem, że można ją jakoś wlączyć, ale nie wiem gdzie sad.gif Pytam, bo rozwaliłem już Los Muertos, a z nimi się tak fajnie bawiło tongue.gif
C1REX
Trzeba gierke całą zaliczyć. Potem można włączyć ponownie gangi. Jednak nie bossów.
Do tego zapowiedziany jest patch.
Amer
Kupiłem ten tyt wczoraj i katuje go praktycznie non-stop (w sumie kilka dobrych godzin). Cóż mogę powiedzieć: zdecydowanie jedna z goryszch gier jakie znalazły sie w czytniku mojego Xa (tuż obok Preya rzecz jana).

powaznie, poza dosc sympatyczną grafą i świetną polską lokalizacją nie widze tu absolutnie zandych naprawde mocnych aspektów, a od muzyki np głowa mnie juz strasznie napier**** (szczególnie to biadolenie w menusach jest męczące).

hehe, kupiłem wczoraj, a za około 20 min jade wymienić na coś innego smile.gif bywa.
Matriks_1111
Utknąłem... jestem przy ostatnim bosie Shai-Gen. Wlazłem do budynku przez garzaż w podziemiach, potem zszedzłem poziom niżej i po jakichś schodach stamtad prowadzących, doszedłem na dach jakiegoś malutkiego budynku sąsiadującego z tą wierzą, na którą mam się dostać (od środka of korz).

Jak mam tam wejść, bo nie potrafię sad.gif
Sokolov
Trzeba podejść do budynku od lewej lub prawej strony. Jest tam taka budka gdzie członkowie gangu siedza i strzelają do wszystkich. Obok niej są drzwi. Żeby je otworzyć musisz ale rzucić kilka granatów, lub wystrzelić z bazooki smile.gif
Boogieman
czy jest w tej grze co-op na dwóch na split screene?
wrog
Nie ma.
Matriks_1111
Już sobie poradziłem tongue.gif W sumie wlazłem tam od góry wink.gif Łatwo nie było, ale mimo wszystko się udało.

Btw. macie jakiś sposób na szybkie nabicie achievementa "timed stund driver"? Próbowalem wiele razy (4 lvl driving skills), ale nie daję rady... Ciągle się przy tym long jump zacinam albo w czasie się nie mieszczę sad.gif
Diabeu
zaraz zaraz, timed stunt to 6 ewolucji? to jaki long jump? równie dobrze możesz zrobić 6 beczek albo flipów, najwygodniejsze miejsce to chyba plaża na południowym krańcu La Mugre (tak gdzie molo), masz tak budy na plaży a przy nich pseudo rampy, ino trzeba wyczuć skok aby za długo nie szybować (mi się nie udaje:f).
TomisH
Jedziesz na plażę i wjeżdżasz ciągle SUVem "jednym kołem" na podjazd (plus ewentualny skok) - zrobisz szybki obrót bokiem w powietrzu i jedziesz do kolejnego podjazdu. Do końca plaży i z powrotem. Pojeździsz trochę w tę i nazad i ci zaliczy :f
Matriks_1111
Aaaa... 6 tricków, a nie 6 tych tricków, które są wymagane do innego achievementa - to wszystko jasne tongue.gif

Btw. easy way - bierzecie Co-op'a i jeden agent siedzi w samochodzie, a drugi go podrzuca w nim. Ustawiacie kierunek lewym analogiem i robiecie szybkie tricki smile.gif

A tego achievementa to ja zrobię po powrocie z uczelni tongue.gif
Diabeu
http://www.youtube.com/watch?v=aIqOp47zjWo

bombeczka icon_twisted.gif
i ta muza, kwik
Matriks_1111
Muahahaha, padłem hahaha.gif

Inna sprawa, że ten filmik doskonale pokazuje, co można robić w tej grze - jednym słowem - wszystko biggrin.gif
Sim
Noo masakra yeblem hahaha.gif i bez kitu sie poplakalem

Muza pasuje jak ulal i niezle robi wtym przypadku wogole to goscie niezle pokombinowali ja bym na cos takiego nie wpadl

A tak wogole to wczoraj dostalem ten tytul bez rewelacji ale solidny do popalenia typowo glupa polatac poskakac i jescze kogos ustrzelic
C1REX
: )

Ciekawe co jeszcze wymyślą?
Filmik robi świetne wrażenie. Świetny skecz : )
Shimizu
Haha mistrzostwo swiata ^^
Lucek
ktoś miał może przypadki błędu wyskakującego w grze co-op. Często zdarza się tak, że gramy z kumplem time trial i ni z tego, ni z owego gra się zawiesza i wyskakuje błąd - trzeba misję zaczynać od nowa. Lekko wkurzające to confused.gif Ktoś może coś poradzić??
Wampis
Dziwne, grałem z Matriksem i nie mieliśmy żadnego problemu poza lekkim lagiem.
Juchy
ja wczoraj gralem na cop... to jakos dziwnie chodzi, nei wiem czy to od lagow ale efekt jest taki jakby konsola nie wyrabiala z framerate i bylo z 20 kaltego i jeszcze ciezko reaguje na sterowanie, ale w singlu jest normalnie plynnie wiec zakaldam ze taki dziwny efekt lagow...
Lucek
no na poczatku objawia sie to wlasnie takimi lagami jak opisujecie, a pozniej kompletny zwis i wywala z gry confused.gif
Wampis
Może spróbuj pograć z kimś innym.
adi
Ja grałem z jakimś francuzem na łączu 512 i nic sie nie działo,więc chyba lagi odpadają,myślę
Matriks_1111
Ja grałem z Wampis'em (on tak btw. siedzi we Francji właśnie wink.gif) Nie wiem, jakie ma łącze, ale moje to 640 kbit/s synchro, więc też laga nie powinno być, a mimo to czasem się pojawiał hyh.gif
nelson
mam wazne pytanie nie wiem czy ktos juz je zadawal ale czy kazda wersja crackdown ma mozliwosc odpalenia bety halo 3??
TomisH
Każda.
maciek88
a nie przypadkiem pierwsza seria egzemplarzy z odpowiednią naklejką "Halo 3 multiplayer beta" w prawym dolnym rogu? niektóre tego nie mają.
C1REX
Niektóre wersje nie mają naklejki, ale w samej grze jest opcja ewentualnego ściągniecia dema Halo3.
wrog
CYTAT
a nie przypadkiem pierwsza seria egzemplarzy z odpowiednią naklejką "Halo 3 multiplayer beta" w prawym dolnym rogu? niektóre tego nie mają.

Wszystkie wypuszczone do tej pory kopie Crackdowna mają w sobie klucz do bety, te jakieś "limitowane" edycje to bzdury powtarzane przez różne serwisy.
Wampis
Strasznie wkurzające są te orby, miał rację HIV w ostatnim PSX. Latałem przez ostatnie dni z poradnikiem dla tych ukrytych i nie wiem jakim cudem przeoczyłem dwa. Tyle samo brakuje mi też zielonych. Eh teraz będę grał bez komputera obok z samą mapą, a wszystko trzeba będzie powtórzyć.
Swoją drogą potwierdzam, że Crackdown nie jest długą grą, zabicie bossów jest jedynie małą częścią gry, większość czasu zajmuje szukanie orbów i strzelanie do gangsterów w celu masterowania postaci.
Blim
Dlatego ja nie widzę sensu zbierania tych orbów. Bo i po co? wink.gif
nelson
CYTAT(Blim @ 14 04 2007, 16:50) *

achievement unlocked jedyny cel cool.gif
C1REX
Z tymi orbami bardzo łatwo spier..... .

Jak mi zabrakło dwóch na koniec, to mnie niemal szlag trafił.

Skasowałem seve'a, przeszedłem całą grę na co-opie (a raczej Diabeu to zrobił) i zacząłem zbieranie od początku mocno się pilnując.
Teraz zbieram po kolei. Żadnych extra orbów po drodze nie zbieram. Jak mam 102 orb z opisu, to i mam 102 orby na liczniku.

Chwilowo jednak mam przerwę od grania i orby muszą poczekać.
Diabeu
CYTAT(Blim @ 14 04 2007, 14:50) *

tak dla fazy, jak pokemony:f
Blim
Poradnik IGN, zdjęcia z mapką umiejscowienia wszystkich 500 zielonych orbów + 300 ukrytych niebieskich orbów. Bardzo pomocne jeżeli brakuje Ci paru zielonych wink.gif

http://putstuff.putfile.com/51812/9958273
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.