Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Crackdown
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
signap
brakuje mozliwosci sciagania dema na PC (i przez Xa) a potem nagrac na plytke i grac confused.gif
Matriks_1111
Tak więc i ja miałem okazję pograć w demko i cóż mogę powiedzieć. Gierka bardzo niekonwencjonalna, z zarąbistym pomysłem na gameplay. Najbardziej urzekły mnie 2 rzeczy. Możliwość eksploracji terenu i fizyka biggrin.gif Przestrzelona opona samochodu jadącego po autostradzie nareszcie pokazuje swoje efekty happy.gif Naprawdę gra spoko, ale czy jest "must have", to pewien nie jestem (jeszcze) wink.gif
WildFirePL
futurystyczny klon GTA a że GTA mi sieprzejadło już dawno więc to też mi nie podeszło, wszystko to samo tylko inaczej podane, nie powiem fajnie to wygląda miasto tetni życiem, ale jak powiedziałem nie mam zamiaru grac w kolejną odsłonę złodzieja
Matriks_1111
Tylko, że tutaj jesteś stróżem prawa, a nie złodziejem (taka mała dygresja tongue.gif)
WildFirePL
no dlatego pisze że "inaczej podane"
Lord Tidek
Szkoda, bo pewnie demko nie jest po polsku ?? Wiem że pełna ma byc spolonizowana.
signap
wersja ktora opisywaly rozne sajty growe mialy polska wersje do testowania
opall
ehhh... tak sie ludzie jarali ze myslalem ze faktycznie gra na 9
a tu zaczalem grac i powiem tak ze nic specjalnego.
kupa to to na pewno nie jest bo potecjal ma... w miare jak sie agent rozwija i zyskuje nowe mozliwosci, podnosi autobusy itd. to zaczyna sie robic coraz ciekawiej ale nie jakos mega wypasnie
miasto faktycznie tetni zyciem sporo aut i przechodniow
ale dla m,nie glowny bohater porusza sie zbyt plastikowo, gra by mogla byc zajeista gdyby tylko poprawili animacje szczegolnie glownej postacji, bo skok np wyglada tragicznie.
tez szkoda ze nie mozna sie odbijac od scian, biegac po nich itd.
na moje ta gra ma potencjal na max dynamiczna rozpierduche a autorzy troche za mocno ja ograniczyli... to tylko wrazenie po demku wiec nie przesadzam sprawy... ale wtapie zeby do pelnej wersji dodali np. mase nowych animacji
JacekW
Jezeli to demo mialo zachecic do kupna gry to bedzie padaka. Ta gra mogla by byc jednym z wielu kisznych tytulow na pierwszego xa... do saint row to nawet nie ma co porownywac...
Prime Hunter
Cud miód i orzeszki smile.gif
Gdy "obczaiłem" zasady gry to nie spojrzałem na zegarek, a minęło półtora godziny biggrin.gif
Wampis
Co ciekawe w futurystycznej grze pojawiają się reklamy wcale niefuturystycznych samochodów Dodga smile.gif

Goldi69-PL-
jak dla mnie to tytul powinien byc CRAPDOWN
balas jakich wiele, grafika lipna, animacja lipna, do tego to czego bardzo w grach nie lubie, ze sie wysypuja rozne bzdety z typow jak ich na cy.ce uwalasz i ogolnie jakos tak mega sztucznie to wszytko wyglada, skoczylem z budynku z 20m i dalej biegam jak nowo narodzony, walne z typami na czolowke, oni juz dead a mi sie nic nie dzieje, nie mam zupelnie pojecia co sie w tej grze moze podobac, a jeszcze fizyka jazdy smochodami lipna na maxa
Wampis
Bo w tej grze nie jesteś zwykłym człowiekiem, to wykonywanie nadludzkich skoków czy rzucanie ciężarami na odległość jest celowe i muszę przyznać, że to ciekawy patent.
Jazda samochodami nie jest zła jak na grę niezwiązaną ściśle z samochodami, zauważ, że pozytywne jest rozłożenie przycisków do sterowania, jest ono rozwiązane jak w grze wyścigowej - nie ma duszenia A czy B by dodać gazu.
SpideyPL
Jak ktoś ma ochotę niech przeczyta playtest Crackdown mojego autorstwa pod tym adresem.
Zaznaczam, że wersja demo nie oddaje w żaden sposób radości płynącej z pełnej wersji tej pozycji.
Mi osobiście gra bardzo przypadła do gustu.
Blim
Samochody się steruje lipnie, bo masz zerowe umiejętności w ich prowadzeniu na początku gry, trzeba tego murzyna nieco podszkolić. dry.gif
opall
ok weryfikacja swojej wypowiedzi:
nadal sadze ze gra jest plastikowa, ze za malo animacji glownego bohatera jest ( no sorry ale JEDEN cios odpowiadajacy za melee??)....
ale....
dizs gralem w coopie i jak to w coopie bywa jest (pipi)...serio duzo wiecej zyskuje cala giera, jestem ciekaw w ilu online bedzie mozna grac bo jak przy 2 osobach jest taki mayhem to co dopiero przy wiekszej ilosci.
jak pare rzeczy poprawia w pelnej wersji to moze byc dobra giera.

edit: sidney jesli to prawda co piszesz w recenzji to moze byc niezle... powiedz mi co zostalo zmienione w stosunku do dema?? jest wiecej ciosow niz ten jeden podstawowy??
Prime Hunter
QUOTE(Goldi69-PL- @ 24 01 2007, 20:54) *

jak dla mnie to tytul powinien byc CRAPDOWN
balas jakich wiele, grafika lipna, animacja lipna, do tego to czego bardzo w grach nie lubie, ze sie wysypuja rozne bzdety z typow jak ich na cy.ce uwalasz i ogolnie jakos tak mega sztucznie to wszytko wyglada, skoczylem z budynku z 20m i dalej biegam jak nowo narodzony, walne z typami na czolowke, oni juz dead a mi sie nic nie dzieje, nie mam zupelnie pojecia co sie w tej grze moze podobac, a jeszcze fizyka jazdy smochodami lipna na maxa

Jak oczekiwałeś od tej gry realizmu to chyba cię boli głowa death2.gif
W tej grze nie chodzi o realizm, a o miłe rozwalanie miasta icon_wink.gif
ZiK
Mi się w Crackdown , demo , grało bardzo przyjemnie. Miło jest czasem oderwać się od gier typu GoW , LP do gry łatwej , w pewnym sensie zabawnej i bardzo grywalnej. Czekam na pełną wersję jak dla mnie będzie to hit hyh.gif
przekozak
Wielka szkoda, ze w demie nie ma opcji coopa z przyjaciolmi, ale sama gierka spoko - przywodzi ogromne skojazenia ze spidermanem (tym ostanim) nie tylko pod wzgledem grafiki tongue.gif
zaqwsx
pogralem dluzej i jak dla mnie gra wypas , najlepsza obok GoW na 360 grafa szok w porownaniu do gta ... pogralem przez xbox live ,postawilem hosta i juz po paru sekundach mialem nooba z usa bardzo fajnie sie gra przz xbl , gra jak dla mnie zjada gta smile.gif .

W pelnej wersji ma byc demko multi halo3 smile.gif
opall
QUOTE(przekozak @ 25 01 2007, 12:14) *

Wielka szkoda, ze w demie nie ma opcji coopa z przyjaciolmi, ale sama gierka spoko - przywodzi ogromne skojazenia ze spidermanem (tym ostanim) nie tylko pod wzgledem grafiki tongue.gif

przekozak to ja nie wiem jakie ty demko masz ale ja wczoraj z kumplem gralem w coopie...
Diabeu
QUOTE(zaqwsx @ 25 01 2007, 12:23) *

pogralem dluzej i jak dla mnie gra wypas , najlepsza obok GoW na 360 grafa szok w porownaniu do gta ... pogralem przez xbox live ,postawilem hosta i juz po paru sekundach mialem nooba z usa bardzo fajnie sie gra przz xbl , gra jak dla mnie zjada gta smile.gif .

W pelnej wersji ma byc demko multi halo3 smile.gif

nie demko a kod do bety, ja swój sprzedam icon_twisted.gif (Halo ssie kule jak dla mnie)

a sama gra już zamówiona u chłopaków z PE Shopu

stęskniłem się za tego typu grą, radosna rozpierducha agresywnym mutantem - myślenie na Off, agresor na On = można grać icon_twisted.gif
zaqwsx
gra jest niesamowita , dawno w takie cudo nie gralem , sama rozpierducha strasznie wciaga w demko juz pykam 4 godziny , przed chwila gralem z gosciem z afryki i tak przypakowal tego goscia ze podnosil auta normalnie skakal nawet z nimi , a sam robil takie skoki ze szok , w grze mozna bardzo duzo elementow podnosic (rozniez ludzi)
sam podskoczylem tylko jeden poziom jak skopalem duzo ludzi,i walilem z kolby , sporo innych dupereli mozna pakowac.
niestety demko mozna pograc w okreslony czas i potem sie wylacza sad.gif.
niemoge sie juz doczekac pelnej odrazu kupie
Diabeu
w 30 minut to idzie większość skilli na 4 gwiazdki wypakować, na szczęście w pełnej wersji rozwój będzie wolniejszy

btw wyścigi po dachach dają radę
C1REX
Nie lubię GTA, ale ta gra mi podeszła. Lubię grać nadludźmi i czuć power postaci. Pojazdami dla mnie też kozacko się steruje.

Blim
QUOTE(Diabeu @ 25 01 2007, 15:15) *

w 30 minut to idzie większość skilli na 4 gwiazdki wypakować, na szczęście w pełnej wersji rozwój będzie wolniejszy

btw wyścigi po dachach dają radę

Ta, ale jeżeli nie będziesz robił nic innego przez ten czas, a jaki jest sens skoro gdy czas uplynie, demko sie wylacza i z wysilkow pupa? Ja zawsze jak zaczynam grac to dopakowuje skoki na 3 gwiazdki (podstawa) i zabijam kilkudziesieciu bychajow z kopniaka (sila fizyczna - rowniez podstawa). Gra jest przecudna, spodobala sie rowniez mojej dziewczynie ktora po raz pierwszy trzymala pada w reku. (czemu nie moge wejsc za te drzwi? przeciez maja klamke! - lol). biggrin.gif Pelna wersje na bank kupie.
Diabeu
w ten czas zdążę zatłuc 3 bossów, zebrać jakieś 50 orbów agility, zrobić jakiś wyścig lub dwa i zdemolować znaczną część zwiedzanego terenu
signap
piszczenie o mozliwosci niszczenia miasta - czy jak zniszczymy cos to gdy odjedziemy kawalek to sie samo to odbuduje czy zostanie?
SpideyPL
QUOTE(signap @ 26 01 2007, 09:35) *

piszczenie o mozliwosci niszczenia miasta - czy jak zniszczymy cos to gdy odjedziemy kawalek to sie samo to odbuduje czy zostanie?

To trochę na innej zasadzie jest. Budynki jako takie się nie niszczą, chodzi nam tutaj o ogólny chaos, wybuchające butle z gazem, czy jakieś beczki, które fruwają po okolicy, auta, zwłoki itp. Sama zabudowa się nie niszczy. Ale w żaden sposób nie zmniejsza to radości płynącej z wesołej rozpierduchy... smile.gif
Wampis
Rozwaliwszy kilka pojazdów granatem (samochody są mocno wybuchowe, całkiem sporo wyleciało w powietrze), oddaliłem się, a po powrocie część z nich ciągle tam się znajdowała. Dziwne tylko, że np. w takim zwęglonym pseudo smarcie siedziała sobie nieruchomo dwójka ludzi. Takie kompletnie ubrane i nieuszkodzone zwłoki w spalonym aucie wyglądają nieco dziwacznie.
signap
http://www.youtube.com/watch?v=8P4jXHPkw8Y

fajna eksplozja
Zeratul
ta gra ma potencjal... fajnie skoki wygladaja i jest pare fajnych patentow... kupic kupuje dla bety halo3, ale nigdy nie bylem fanem gier a'la GTA... poza jedynka... mass effect, crackdown, GTA:SA to jakas moda teraz na robienie czarnych herosow w grach?
Uzny
Murzyn w Mass Effect? huh.gif Poza tym w Crackdownie mozna sobie wybrac postac.
Prime Hunter
W Mass Effect jest murzyn? confused.gif
Coś ci się chyba mocno pomyliło...
Blim
QUOTE(signap @ 26 01 2007, 13:05) *

brought to you by havok engine and the power of xbox 360. smile.gif Już się nie mogę doczekać pełnej wersji! ninja.gif
mord00k
Pograłem w demko i moje wrażenie jest jedno... 5-/4+ na 6. Dlaczego? Czasami dzieje się coś głupiego ale największym mankamentem gry jest... brak fabuły... jest to największy błąd, ot co sad.gif.

P.S.
Jak to jest z rozwijaniem wyglądu postaci?
Zeratul
zaraz dostane 80% za spam...
no ale ten koles niby bialy jest? moze jest mulatem... dla mnie pozostaje czarny... i wiem, ze mozna bedzie wybrac sobie postac... ale on raczej zbyt bialy to nie jest...
http://www.planet.nl/upload_mm/0/e/4/18454...t_2_337x253.jpg
http://www.aeropause.com/archives/masseffect2.jpg

a wracajac do crackdowna, to troche pomyslalem, ze mam mieszane uczucia do tej gry... stawiam, ze pogram z 5-6h i mi sie znudzi... jak kazde GTA.
Czy ten patent ze skokami bedzie gdzies wykorzystywany? np. pogon za bandytami i skoki po dachach a'la Matrix?
Ogolnie podoba mi sie styl postaci, ze z bliska wygladaja jak z komiksu... XIII to byla fajna gra smile.gif
Auta ogolnie sie niezle prowadzilo... ale fizyka moim zdaniem kuleje...
Prime Hunter
QUOTE(mord00k @ 26 01 2007, 19:50) *

Pograłem w demko i moje wrażenie jest jedno... 5-/4+ na 6. Dlaczego? Czasami dzieje się coś głupiego ale największym mankamentem gry jest... brak fabuły... jest to największy błąd, ot co sad.gif.

P.S.
Jak to jest z rozwijaniem wyglądu postaci?

Z takimi werdyktami to lepiej do pełnej wersji poczekać, może jeszcze nas zaskoczą icon_wink.gif
Nie spodziewam się "super fabuły", ale też nie spodziewam się kompletnego jej braku.
Blim
QUOTE(Zeratul @ 26 01 2007, 20:06) *

no ale ten koles niby bialy jest? moze jest mulatem... dla mnie pozostaje czarny... i wiem, ze mozna bedzie

Jest jeden murzyn i kilkunastu innych agentów do wyboru na początku gry. Więc nie koniecznie trzeba grać czarnym. tongue.gif

QUOTE(Zeratul @ 26 01 2007, 20:06) *

Auta ogolnie sie niezle prowadzilo... ale fizyka moim zdaniem kuleje...

Auta prowadzą się lepiej gdy odbije się odpowiednią umiejętność.
C1REX
Demko jest lekko uzależniające. Strasznie wciąga mnie dopakowywanie takiego potwora.

Podzielam jednak obawy wielu tu się wypawiadających - fabuła.

Może się okazać, że to co bawi przez 30 minut, zupełnie znudzi po trzech godzinach.

BTW: Jakie statsy i jak się dopakowuje?
wiem o:
1. Siła ognia - zabijać przciwników z broni palnej.
2. Siła fizyczna - zabijać za pomocą kopniaków
3. Zręczność - zbierać zielone symbole rozmieszczone głownie na dachach
4. Wybuchy - wysadzać przeciwników w powietrze (głownie granaty i pojazdy)

Jednak tych statystyk jest więcej. Jak np. zwiększać exp. związane z pojazdami? Jaki to ma wpływ na gre?

Był motyw na trailerze, jak koleś wsiadł do pojazdu i w realtime samochód przeszedł metamorfozę i (chyba) doprodukowały się karabiny.
Ktoś to kojarzy, czy to ja bredzę?
kooq
zeby podniesc driving skill musisz brac udzial w wyscigach. jeden jest np. jak wyjedziesz z agency, to zawroc w prawo. i tak, jak podniesiesz driving skill to samochody z agency przechodza metamorfoze jak do nich wsiadziesz.
teddy
QUOTE(C1REX @ 27 01 2007, 03:12) *

BTW: Jakie statsy i jak się dopakowuje?
wiem o:
1. Siła ognia - zabijać przciwników z broni palnej.
2. Siła fizyczna - zabijać za pomocą kopniaków
3. Zręczność - zbierać zielone symbole rozmieszczone głownie na dachach
4. Wybuchy - wysadzać przeciwników w powietrze (głownie granaty i pojazdy)

Siłe fizyczną możesz również zwiększać poprzez rzucanie w gangsterów różnymi przedmiotami (śmietniki, samochody etc.) i poprzez kopnięcie np. w samochód, który potem spadnie na jakiegoś gangola. Ogólnie ten współczynnik zwiększało mi się najłatwiej i chyba najprzyjemniej ;]
Blim
Sile fizyczna najlatwiej i najszybciej dopakowac po prostu kopiac w wrogow, a umiejetnosci w prowadzeniu przejezdzajac ich. smile.gif
teddy
Fakt, ewentualnie do nabijania driving skill można jeszcze powykonywać skoki w takie fioletowe kółka, pościgać się trochę lub zapakować się w "ciężarówkę z Agencji" (jak to brzmi biggrin.gif) i walić na czołówki z gangsterami jeżdżącymi samochodami. Po takim strzale chłopaki zazwyczaj wyciągają kopyta, a my zgarniamy fioletowe orby.
kulak4
Gdy po ściągnięciu demka zagrałem niecałe 20 minut (musiałem wyjśc z domu), gra nie zrobiła na mnie zbyt wielkiego wrażenia. "Może byc, ale nic specjalnego" - pomyślałem...
Niedawno po raz kolejny zagrałem w demko "Crackdowna" i co mogę powiedziec? POWER w najczystszej postaci! Trzeba po prostu dac tej grze szansę - po pierwszych 30 minutach wciąga jak bagno. Skakanie po dachach rulezz! Wątek RPG pasuje idealnie - fajnie "pakuje się" swojego agenta. Do tego jajcarskie motywy (ciapnij piłką do kosza w mordę bandziora laugh.gif ). Byc może na podstawie dema rzeczywiście można stwierdzic, że potencjał nie został do końca wykorzystany, ale...kto wie, jaka rozpierdzi**a czeka Nas w pełnej wersji?
Do tego całośc jest ładnie pociągnięta "cel-shadingiem", co wyglada bardzo ładnie. Dodajmy jeszcze świetnie, bardzo komiksowo wykonane eksplozje i efektowne smugi po pociskach i mamy pełen obraz "Crackdowna".
Co do jednego można byc pewnym - nie jest to "system-seller", ale też nie "Crapdown". Sam, jak na razie, w życiu niedałbym 240 zł za tą grę (sorry, takie życie...). Mimo tego, jest to porządna pozycja (w sam raz na "8").
Blim
QUOTE(kulak4 @ 27 01 2007, 13:57) *

Gdy po ściągnięciu demka zagrałem niecałe 20 minut (musiałem wyjśc z domu), gra nie zrobiła na mnie zbyt wielkiego wrażenia. "Może byc, ale nic specjalnego" - pomyślałem...
Niedawno po raz kolejny zagrałem w demko "Crackdowna" i co mogę powiedziec? POWER w najczystszej postaci! Trzeba po prostu dac tej grze szansę - po pierwszych 30 minutach wciąga jak bagno. Skakanie po dachach rulezz! Wątek RPG pasuje idealnie - fajnie "pakuje się" swojego agenta. Do tego jajcarskie motywy (ciapnij piłką do kosza w mordę bandziora laugh.gif ). Byc może na podstawie dema rzeczywiście można stwierdzic, że potencjał nie został do końca wykorzystany, ale...kto wie, jaka rozpierdzi**a czeka Nas w pełnej wersji?
Do tego całośc jest ładnie pociągnięta "cel-shadingiem", co wyglada bardzo ładnie. Dodajmy jeszcze świetnie, bardzo komiksowo wykonane eksplozje i efektowne smugi po pociskach i mamy pełen obraz "Crackdowna".
Co do jednego można byc pewnym - nie jest to "system-seller", ale też nie "Crapdown". Sam, jak na razie, w życiu niedałbym 240 zł za tą grę (sorry, takie życie...). Mimo tego, jest to porządna pozycja (w sam raz na "8").

Czy to jest recenzja? huh.gif
Ural
Największym mankamentem gry jest faktycznie brak fabuły oraz monotonia zadań. Pisałem o tym szerzej w nowym PE, więc nie będę się rozpisywał - niemniej mieliśmy pełną wersję, tyle że beta, i niestety nie ma co liczyć na większe urozmaicenia. To jest gra w sam raz na sesyjki po 30 minut, kiedy człowiek ma ochotę sobie odreagować ciężki dzień. Multi też wydaje się spoko, ale go nie testowaliśmy, przy czym polega ono na tym, że każdy z Graczy i tak robi to, na co ma ochotę - czyli każdy może być na drugim końcu miasta. Paradoksalnie więc, taka zabawa może się zbytnio nie różnić od grania na singlu. No ale zobaczymy co pokaże wersja ostateczna, a nie beta, bo jeszcze kilka rzeczy nie było w becie ukończonych.
TomisH
Też bardzo stawiam na multi. Prawdę powiedziawszy będąc świeżo po Saint's Row wielu rzeczy człowiekowi w Crackdown zaczyna brakować - "Y" warpujące z wody od razu na brzeg, zwoływanie ziomków do auta, zaznaczanie sobie trasy na mapie - kurde, SR silnikiem Crackowi nie dorównuje, ale wieloma rozwiązaniami, prostymi acz użytecznymi, na chwilę obecną przewyższa rozwiązania chłopaków z Realtime Worlds. Tyle jeśli o prevkę chodzi.

Co do statsów - rozwija się je zbierając różnokolorowe "kulki" wypadające z przeciwników, bądź pochowane na mapie. Generalnie jak dużo skaczemy po dachach to znajdujemy porozstawiane na wysokościach kule od skoku. I tak wyżej, i wyżej (jest ich 500). Aż na sam czubek naszej agencji ;] Jak gościa załatwimy z broni wylatują z niego kule od strzelania, jak z kopa - od siły.

Statsów jest 5:
- powiedzmy "atletyka" ;]
- kierowanie pojazdami
- eksplozje/wybuchowość ;]
- siła
- broń palna
signap
bedzie COOP czy cos na 2 na 1 konsoli czy tylko Live?
kulak4
Nie, to nie jest recka laugh.gif Skąd ten pomysł? Recenzji nie robi się na podstawie dema, to po prostu opis wrażeń po pograniu w demko...Zresztą, gdybyś czytał dokładniej, to byś zauważył, że wyraźnie napisałem np. "po pograniu w demo...".
Co do multi - jeżeli ludzie się umawiają na wspólną grę, to raczej nie będą chodzic osobno, każdy na własną ręke, bo i po co? Od tego jest single...Sam będe musiał spróbowac co-op - jak Wasze wrażenia z tego trybu gry?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.