Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Rocky 6
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
Stron: 1, 2
wortigern
Napewno wszyscy znaja serie, jak dla mnie kultową. Niedawno slyszalem ze jest krecona 6 czesc, pomyslalem, ze sylwkowi konczy sie kasa i ze chce jeszcze wycisnac troche z rocky'ego. Olalem sprawe i nie przejmowalem sie tym dopoki nie znalazlem tego:

http://thatvideosite.com/view/1750.html

nie wiem czy to jest prawdziwy treaser z Rocky'ego ale sluchajac glosu starego juz sylwka i patrzac na jego obita twarz wkrecil mi sie niezly klimat. Jak myslicie, moze cos byc jeszcze z tego filmu? Czy bedzie kolejnym odgrzewanym kotletem takim jak terminator naprzyklad?
Dante
No seria kultowa. Licze że nowa części będzie przynajmniej niezła. Teaser zapowiada że może być ciekawie.

ps. powinno chyba być VI
lukasz
dla mnie to skandal ,że np. jedynka była filmem roku a taksówkarz nie:( jeśli chodzi o filmy o boksie to obejrzcie lepiej wściekłego byka-raging bull z mistrzowskim de niro.
co do rocky 6 to obejrze napewno bo zagra tam antonio tarver niby najlepszy bokser LHW niby potencjalny rywal adamka hehe.
wortigern
z nazwa mi sie powalilo, moze jakis mod zmienic na zwykle rocky bez zadnego numeru?

Co do serii to uwazam ze jest swietna, nawet 5 czesc nie byla wyjatkowa naciagana i trzymala poziom, a 3 pierwsze to sa w ogole wymiatacze. IMO tylko 4 czesc i rusek terminator psuja caloksztalt.

Ma ktos w ogole jakies info nt fabuly 6 czesci ?
Kmiot
QUOTE(wortigern @ 8 03 2006, 20:22) *

Ma ktos w ogole jakies info nt fabuly 6 czesci ?

Na bank będą się klepać po ryjach na ringu.
Oczekujesz coś głębszego? Cała reszta będzie tłem dla obijania się po kloszach i nie powinna Nas interesować, bo nic nowego w tej materii nie wymyślą.
Kubaa__
a muszą wymyslac??
o to chodzi, zeby sie klepali, jakiegos glebszego przeslania do swiata w tym filmie nie ma co oczekiwac;). ja tam czekam na ta produkcje, kazda czesc rocky'ego ogladalem dziesiatki razy. wortigern - a czworka z Ivanem Drago byla chyba najlepsza ze wszystkich;>.
a film chyba ukaze sie dopiero w 2007 roku.
2razyjot
QUOTE(wortigern @ 8 03 2006, 17:55) *

Olalem sprawe i nie przejmowalem sie tym dopoki nie znalazlem tego:

http://thatvideosite.com/view/1750.html

nie wiem czy to jest prawdziwy treaser z Rocky'ego ale sluchajac glosu starego juz sylwka i patrzac na jego obita twarz wkrecil mi sie niezly klimat. Jak myslicie, moze cos byc jeszcze z tego filmu? C

Ogladalem 1 czesc, absolutnie mnie to nie zachwyca pomimo do sympatii dla stalowego sylwka, bo spoko z niego aktor.
Kmiot
QUOTE(Kubaa__ @ 9 03 2006, 09:15) *

a muszą wymyslac??

No "problem" w tym, ze nie muszą. Mają się tylko fajnie po gebach lać i film się sprzeda. Tak jak pozostałe części, które także nie brylowały fabułą. Nikt nie powie po seansie "łeee, zawiodła fabuła".
wortigern
kmiot - fabula wcale nie jest taka glupia, tzn wiadomo ze nie mozna sie spodziewac jakiegos zaskoczenia i oryginalnosci ale przynajmniej sam rocky nie jest jakims masterem (oprocz 4 czesci gdzie rozwalil ruska 100 razy silniejszego), na 5 czesci przegral 2 walki ;] a w ostatniej (czesci) klepal sie krotko ale za to fajnie, strzelil ziomowi kose nawet heh.
Dante
4 niue była taka zła (słynna śmierć Apollo Creeda i ta mina Itallian Stalliona
Aem
Serią Rocky jaram się i to bardzo, zatem czekam bardzo na szóstke. Ciekawe jak to będzie zrobione tym razem. Co by jednak nie mówić o tym filmie będzie sie mówiło albo o jako s(pipi)ych wspomnieniach fanów serii, albo jako o triumfalnym powrocie. O by wypadło na to drugie...
Tokar
Ja nie wiem, czy z filmów robionych na siłę w akcie totalnej desperacji może coś dobrego wyjść : /
To samo zresztą z nowym Rambo. Bądźmy szczerzy, Stalonego do żadnej normalnej roli nikt już nie weźmie. Kolesiowi najwyraźniej zaczyna siopy brakować, no i pewnie włącza się syndrom dawnej gwiazdy kina. Sly chce, żeby jeszcze raz choć na moment zrobiło się o nim głośno, więc cóż lepszego można zrobić niż dokręcić kolejne części bądź co bądź kultowych filmów.

I proszę mi tu nie robić scen, Ivan Drago i "czwórka" to imo najlepszy film z serii ;]
wortigern
NIGDY W ZYCIU, najlepsza byla trojka!!
walka z hoganem ;p -->Smierc dziadzi (wkurzal mnie)-->PORAZKA ROCKYEGO -->trening z Apollem (najlepsza postac serii IMO) -->zabojczy mr.T

a czworka byla zbyt smutna a i rusek byl "troche przesadzony" IMO, ale w 4 czesci jest najlepszy trening rocky'ego ;]
Diabeu
nie wiem jak was ale mnie delikatnie mówiąc wkurzała wybranka serca Rockiego, ten jej wyraz twarzy grrrrr gorsze od babki z Lśnienia

seria dobra bo nie ma drugiej takiej w temacie boksu - chociaż z patosem to przeginają

lukasz
seria dobra bo nie ma drugiej takiej w temacie boksu

ta jeno to jest bajeczka i z boksem wiele wspólnego nie ma a i nie wiem co to za argument in plus ,że to jedyna seria.ja tam sie ciesze ,że nie ma kontynuacji wściekłego byka ,który zjada rockiego:]
Diabeu
to jest jedyny argument in plus, do tego naciągany
jako że nie mają konkurencji, Raging Bull się nie liczy (jest poza zasięgiem), to są na topie - ot ironia życia
lukasz
hehe może i ta.musze koniecznie sprawdzić jeszcze cindarella man i huragan z washingtonem closedeyes.gif
Saunter
A ja zgodzę się, że 4 najbardziej rządzi z racji właśnie na wielkiego Ivana.

Na VI czekam z niecierpliwością smile.gif
Tytek
a ja powiem ze uwielbiam tą serie,ale jak teraz patrzę jak są zrobione walki to mi się płakać/smiac chce....Czy Ci bokserzy nie znali tkaiej bokserskiej sztuczki jak GARDA??bo wtedy łatwierj sie bije i nie kazdy cios trafia...chyba ze licza tlyko na uniki:)
zastanawia mnie co oni czuli jak obejrzeli to co nakrecili...wlaki sa do kitu,pod wzgledem czystego boksu,ale dramaturgia jest...vide II czesc gdy wstawali rownoczesnie z ringu:D
No Maciek
lol, przeciez to ma być film dla wszystkich, film dla każdego a nie dla konsererów boksu jako takiego. Przy normalnie nakręconych walkach nikt by się tak nie jarał, przez kilka rund każdy dostał po jednym prostym a reszta poszła na garde, poza tym przy takim praniu sie po mordach są wieksze emocje, to ma być film a nie walka prawdziwa, jak chcesz boks to włącz sobie eurosport
lukasz
bzdury mówisz.akurat można stworzyć film ciekawy gdzie walki będą podane realistycznie np.po raz enty wymieniany przeze mnie wściekły byk(bohater sporo przyjmuje na morde i może to wyglądać nierealistycznie ale tak sie składa ,że widziałem walki la motty i on rzeczywiście szczęke z betonu miał) i pare innych.a można zrobić film o boksie gdzie walki będą wyglądać ekhm...fantastycznie?
wortigern
co do nie trzymania gardy to w 3 czesci taka byla taktyka rockyego, chcial zmeczyc Mr.T i tym sposobem wygral.

III czesc rzadzi, nie ma sie o co sprzeczac.

PS. Ma ktos linka do filmowej wersji pisoenki Eyes Of The Tiger ?
No Maciek
Nigdzie nie napisałem, że film jest głupi a już na pewno nie napisałem, ze nie mozna zrobic porzadnego filmu o boksie. Tylko po co? Nie widziałem wściekłego byka ale ale wątpie żeby był on tak popularny jak seria Rocky. Dlaczego? Taaaak, między innym dlatego, ze walki sa takie a nie inne. Bo ludziom sie to podoba, jest przejrzyscie, przyjemnie i mało ambitnie.
wortigern
ansem - zauwaz ze wiekszosc filmow ze jakims sportem w roli glownej sa niezbyt profesionalnie robione, ale dlatego wlasnie zeby byly zjadliwe dla przecietnego hamerykanca. Pelno jest takich filmow np:

fast and furious - kosmiczne bryki, kosmiczne predkosci i manewry oraz 800 konny mustang ktory staje deba biggrin.gif

wyscig (z sylwkiem w roli glownej) - jak lekki faj formuly F1 ten film to dla mnie zenada

wszelkie filmy typu karate kid ktore sa glupie do granic mozliwosci, chociaz sam karate kid zapoczatkowal serie filmow o super mega walecznych dzieciach biggrin.gif

filmy o koszykowce/hokeju/footbolu amerykanskim ktore czasem nawet maja bledy merytoryczne (naginane zasady gry) i te smieszne zdobywanie 1 punktowej przewagi w ostatniej sekundzie.
No Maciek
O tym właśnie piszę. Po co przeciętnemu hamburgerowi ambitne kino jak moze sobie obejrzec odmóżdżającą młóckę z happy endem? To się zawsze sprzeda.

Ten trailer jakis taki...w sumie to niewiadomo co o tym myslec. Mam na mysli krotki trailer jak slychac skandowanie "Rocky! Rocky! Rocky!" a potem twarz ogiera ;p i spicz xD
wortigern
heh no taki jakis lewy ten trailer (traser?) ale czuc lekki klimat rockyego ktory calkowicie zostal zniszczony w V czesci.

Jeszcze cos o "starej" serii. Mylnie niektorzy sadza ze rocky to film nastawiony na sceny mordobicia, przeciez sama walka to 10 minut filmu. Nie chce robic z tego jakiejs filozoficznej opowiesci ale mysle ze sylwek chcial sie skupic bardziej na uczuciach troche tępawego (w 1 i 2 czesci) i niezbyt rozgarnietego boxera ktory nagle dostaje szanse o ktorej marzy wiekszosc (jak nie wszyscy) boxerow,a wcale sie z tego nie cieszy. Przeciez Rocky w kazdej czesci chce przejsc na sportowa emeryture. Wlasnie dlatego podobaly mi sie pierwsze 3 czesci, mozna bylo cos wyciagnac z tego filmu i dostrzec jakies drugie dno. Brakuje tego szczegolnie w 4 czesci ktora jest praktycznie RMk czesci trzeciej (rocky robi przedstawienie-->wpada cyborg i chce walczyc-->umiera ktos bliski rockyemu-->rocky wkurzony rozwala przeciwnika), a czesc 5 to juz tylko odcinanie kuponow. IMO kazdy moze miec swoje zdanie na ten temat ale nikt nie zaprzeczy ze Rocky to seria kultowa biggrin.gif.
Kubaa__
no ba
tytek ma troche racji, tez uwielbiam tą serie, ogladam od malego, ale teraz jak patrze na te walki - no troche przegiecie:). luz - wszystko co piszecie, racja. ale jak sie dostaje petarde w ryj od dwumetrowego lundgrena albo weathersa to.... no sami rozumiecie:). ale fakt - w prawie kazdym filmie o sporcie są spore naciagniecia, a do rocky'ego nie ma sie co czepiac, seria rzadzi jaka by nie byla (chociaz 5'tka raczej dno, a adrian wyglada chwilami jakby byla uposledzona).
lukasz
Nie widziałem wściekłego byka ale ale wątpie żeby był on tak popularny jak seria Rocky.

po pierwsze primo nadrób zaległości
po drugie nie wypowiadaj sie o filmie ,którego nie widziałeś przez pryzmat innego
po trzecie seria rocky to może i jest popularna ale wierz mi wściekły byk również.tyle ,że on oscary dostawał całkowicie zasłużenie a oscar dla rocky 1 to komedia,chańba i okradzenie taksówkarza wacko.gif
Sebas
QUOTE(lukasz @ 5 04 2006, 09:45) *

Nie widziałem wściekłego byka ale ale wątpie żeby był on tak popularny jak seria Rocky.

po pierwsze primo nadrób zaległości
po drugie nie wypowiadaj sie o filmie ,którego nie widziałeś przez pryzmat innego
po trzecie seria rocky to może i jest popularna ale wierz mi wściekły byk również.tyle ,że on oscary dostawał całkowicie zasłużenie a oscar dla rocky 1 to komedia,chańba i okradzenie taksówkarza wacko.gif

No sorry ale nie trzeba widzieć danego filmu, żeby wypowiadać się na temat jego popularności... rolleyes.gif
lukasz
można jeśli sie mówi błędnie. unsure.gif wściekły byk to cholernie znany film w stanach,bardzo popularny i bardzo ceniony.
Stachu
QUOTE(lukasz @ 3 04 2006, 11:47) *

hehe może i ta.musze koniecznie sprawdzić jeszcze cindarella man i huragan z washingtonem closedeyes.gif

film fajny, ale z boksem nie ma wiele wspolnego, biogrfia Huragana, ktory przesiedział całe zycie za kratami. Fajny dramacik

a Rocky'ego sie milo oglada...co z tego, ze 3 ,4, 5 sa moco przesadzone?

najlepsza czesc to 1 i 4

robia 6 xDDD? Ale Stalone bedzie grał Rockyego xD? Neee no...i moze jeszcze na ring wyjdzie?
lukasz
ostatnio na polsacie leciało show z nim bokserskie i powiem Ci ,że wyglądal nieźle.przypudrują go troche pończoche nałożą i będzie prawie jak w jedynce wyglądał.założe sie ,że będą kontynuowali wątek z piątki.czyli rocky jako skończony bokser bijący sie na ulicy ze swoim podopiecznym.
Ölschmitz
lukasz ogolnie rzeczu ujmujac to sie z Toba nie zgadzam smile.gif

wsciekly byk to film przepiekny, imo najlepsza kreacja w karierze deniro i ogolnie wzwod pracia gwarantowany. ale porownywanie tego to rockyego to tak jakbys porownal 'szybcy i wsciekli' to poscigu w 'bullicie'. mcqueen nie uzywal jakis nitro itp. gowien, tylko jechal realistycznym wozem. we wsciekly byk to film o wiele bardziej realistyczny, powazny, kultowy itp. a rocky to takie filmy z bondem, fajna zabawa i nic wiecej. jako dzieciak sie tym strasznie jaralem i z kumplami omawialismy walki z maczuga, czy ivanem drago.

lubie ta serie, dobra zabawa. sorry za brak skladni, ale cos nie mam sily pisac, zmeczony cos jestem i walcze o swiadectwo bez ocen niedostatecznych ;/
lukasz
ale ja nie odbieram nic rockiemu.jedynka jako film rozrywkowy jest bardzo dobra.podobnie jedynka rambo.strzelajcie do mnie ale ten film jest autentycznie dobry i ciekawy i wole go obejrzeć niż większość dzisiejszych rozrywkowych
No Maciek
QUOTE(lukasz @ 5 04 2006, 19:03) *

można jeśli sie mówi błędnie. unsure.gif wściekły byk to cholernie znany film w stanach,bardzo popularny i bardzo ceniony.

Popularniejszy od Rocky'iego? Na świecie też? Tak? Udowodnisz mi to?

Co do fabuły to niby jest juz znana. Zresztą co oni mogli mądrego wykombinować? Wiadomo, ze i tak chodzi o pranie sie po pyskach. I w tym urok całego filmu ;]
tk
strzelajcie do mnie ale ten film jest autentycznie dobry i ciekawy i wole go obejrzeć niż większość dzisiejszych rozrywkowych

nie widze powodow, jedynka to jak najbardziej dobry film, świetnie sie to ogląda i klimacik jest.

założe sie ,że będą kontynuowali wątek z piątki.czyli rocky jako skończony bokser bijący sie na ulicy ze swoim podopiecznym.

no nie wiem, ten patent sie nie sprawdzil wiec stawiam jednak na ostatnia probe powrotu na ring i byc moze upadek legendy. mogloby byc ciekawie
Mackal21
Jedna z moich ulubionych serii filmowych z udziałem jednego aktora.
Mój osobisty ranking wygląda tak:
1.Rocky 4
2.Rocky 1
3.Rocky 2
4.Rocky 3
5.Rocky 5
Muzyczka z treningu Rocky-ego wymiata.
nWo
No no no, ciekawie sie zapowiada. Nie tego sie spodziewałem, raczej jakiejs szmiry na miare filmow XXI wieku. A tutaj mamy nawiazanie klimatem do starych czesci.

Pierwsze Trailery

Wiele sie zmieniło w życiu Rockego, tego sie nie spodziewałem no ale na potrzeby filmu wszystko mozna wymyslec, oby tylko nie wynikla z tego szmira robiona na sile. Tak to wygladalo na poczatku, podobno film powstal na zyczenie fanow, Stallone. happy.gif
tewus
za-je-bi-scie! uwielbiam te serie. kocham, ubostwiam i w ogole... znowu budzi sie we mnie dziecko, ktore siedzialo przed telewizorem z otwarta geba wsluchujac sie w lektora na vhs (Ci kultowi lektorzy hehe) i chlonac kazda sekunde tego filmu.... mniam happy.gif
pkr
nie żebym sie czepiał ale jest już topic o Rockym i tam było m.in. i szóstce. A co do trailera: ciarki mnie przeszły jak to oglądałem, też kocham te serie, mam wszystkie częsci i czuje sie źle jak nie oglądne przynajmniej raz na pół roku ;p
Kubaa__
tera pasi
trailer daje przedsmak tego czego oczekiwalem: murzyn, Rocky i ostre napi,erdalanie po ryjach. uwielbiam to:).
wortigern
trailer rozwial czesc moich obaw.

PS. czy zone rocky'ego bedzie grala ta sama aktorka co wczesniej?
nWo

Zona Rockego zmarla, nie ma juz jej. Wiele sie zmieniło od czasu jej smierci Rocky nie jest juz tą samą osobą, prowadzi restauracje i jest wdowcem. niedogaduje sie z synem itp itd.
janol
A wraca do walki po tym jak jedna ze stacji telewizyjnych przedstawiła symulację komputerową walki Rocky'ego z najlepszych czasów z aktualnym mistrzem świata,gdzie okazało się, że stary champion by wygrał (w dużym, bye nie rzec ogromnym skrócie) xD
Aem
Uwielbiam ten film, uwielbiam te serie...

Wszystkie części obejrzane kilkakrotnie, kawałki na mp3 playerze, tyyyle godzin przed TV mmmm, wspaniale. Chyba wybiore sie do kina na nowego Rocky'ego, oby tylko klimat nie nawalił, bo to była jedna z podstaw tej wielkiej serii.

Własnie oglądam trailer - jest grubo
wortigern
Zona Rockego zmarla, nie ma juz jej. Wiele sie zmieniło od czasu jej smierci Rocky nie jest juz tą samą osobą, prowadzi restauracje i jest wdowcem. niedogaduje sie z synem itp itd.

A wraca do walki po tym jak jedna ze stacji telewizyjnych przedstawiła symulację komputerową walki Rocky'ego z najlepszych czasów z aktualnym mistrzem świata,gdzie okazało się, że stary champion by wygrał (w dużym, bye nie rzec ogromnym skrócie) xD

hmm, fabula moze nie najwyzszych lotow ale czego sie spodziewac po rockim, mi to pasi.
Tytek
Trailer piękny...ciarki na całym ciele..ta muzyka...poezja...

TO BEDZIE DOPIERO NA SWIĘTA??MYSLAŁĘM ZE W WAKACJE......................

i kto jest autorem tej pieśni z początku filmiku?
ShtaS
tytuł to Gonna Fly Now, ale wykonawcy ci nie powiem confused.gif
Aem
Również przyąłczam sie do poszukiwan kawałka... Wiem ze to nie te temat, ale moze ktorys z fanów Rocka pomoze smile.gif

Równiez z chęcią posłuchałbym kawałka z początku lub szczegolnie z koncowki trailera (ujecie gdy zaczyna trening, biega w sniegu)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.