Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Age of wonders
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Games
Agent_Man
Tejooo. Grałem se kiedyś w demko "jedynki", z dwójką do czynienia nie miałem. Może mi ktoś powiedzieć, czy warte to to "kołowania" ? Czy lepiej sobie odpuścić i zagrać np. w Desciples?

Jeśli ktos nie kojarzy tytułu, to tu sa screeny, może coś się komuś rozjasni w bańce;]

http://www.gamespot.com/pc/strategy/ageofw...creenindex.html
Firekage
Podlaczam sie do pytania.Wersja "Klasyki" to tylko 20 zl,wiec jesli ktos w to gral niech pisze.
Agent_Man
No to ja napisze, bo udało mi się dorwać 2-ke.

System gry jest ciekawy,można sobie ładnie pokombinować. Rasy i jednostki są zróżnicowane, niema jednak "przepałerowania" niektórych, tak jak to było w HOMM 3. Przejmowanie zamków zostało zmienione w porównaniu do jedynki (można rozwalać bramy zwykłymi jednostkami, a nie tylko maszynami oblężniczymi). Każdy "heroł" może zamelinować się w wieży magów i z tamtąd rzucać czary - podpalanie wrogiego miasta daje rade }:> Czarów, którymi można pomęczyć wroga jest sporo (Chyba z 8 szkół magii, każda ma pełno "spelów") Ogółem gra się naprawde fajnie,choć z początku można się pogubić w statystykach i innych pierdołach. Jedyne co dobija, to to, że jedna armia to max 8 jednostek ;/ i chociaż można robić ataki kilkoma stackami, to jednak jest to uciążliwe. Ogółem good shit. Szczegóły będą później, bo teraz jakoś niemam czasu zagrać dłużej.
Ravent
Grałem w Wondersów 2 (wersję z rozszerzeniem) jakiś czas temu. Bardzo udana giera, szczególnie system walki. Masa jednostek, ras, i zaklęć. Dla fanów strategii pozycja obowiązkowa..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.