Lord Tidek
7 12 2006, 09:40
Dla mnie giera zasługuje na 8--
- Kilka błędów (w kazdej misji co najmniej raz utknołem na cegle albo desce, a wtedy jedynym ratunkiem był granat pod nogi aby nas odrzuciło. Innym razem schowałem się za czołgiem wroga aby mnie nie ostrzeliwał, a tu zonk on zaczoł trzelac do tyłu przez siebie) które przeszkadzają i czasami problemy z AI (2 razy mi się goście zablokowali na ścianie i raz w dzwiach). Multi tez mnie jakos nie ruszyło, chaos(niemcy respawnują się obok respawnujących amerykanów) i camperomania bleee.
+Singiel ogólnie jest fajny (no ale te błędy), misje Polakami i Kanadyjczykami itd. trochę ładniesza oprawa niż w przypadku Call of duty 2, Fajna muza iciekawy pomysł z tymi dodatkami, jednak jak ktos juz to powiedział ta gra bardziej pasuje jako dodatek niż jako sequel. Może gdyby była tworzona przez twórców poprzednich Call of Duty to byłaby lepsza, twórcom tej części brakowało chyba doświadczenia.
WildFirePL
7 12 2006, 12:20
QUOTE(Tidusus @ 7 12 2006, 09:40)

twórcom tej części brakowało chyba doświadczenia.
albo pomysłu
Matriks_1111
7 12 2006, 13:09
QUOTE(WildFirePL @ 7 12 2006, 12:20)

albo pomysłu

Albo finansów...
Ogólnie gierka do polecenia, czy raczej nie warto się nią interesować?
Lord Tidek
7 12 2006, 13:59
QUOTE(Matriks_1111 @ 7 12 2006, 15:09)

QUOTE(WildFirePL @ 7 12 2006, 12:20)

albo pomysłu

Albo finansów...
Ogólnie gierka do polecenia, czy raczej nie warto się nią interesować?
Uważam że warto się nią zainteresowąc, może nie za 250 zł(naszczęscie ja gre pozyczyłem od kumpla ), ale mimo tego wszystkiego co wymieniłem grało mi się na singlu dośc dobrze no i te misje Polakami
Spytalem kilku ludzi na necie podczas gry w GoW jak sie sprawuje call of duty 3,powiedzieli ze lepiej kupic CoD2 bo 3 jest totalnie zwalone.
zgadzam sie z przedmowca po 4 dniach sprzedalem to badziewie ,wielka porazka

to samo fear gra iscie pecetowa %) w najgorszym tego slowa znaczeniu
Matriks_1111
7 12 2006, 16:55
Fajne było by uzasadnienie stwierdzenia "zwalona". Ma ono wiele znaczeń
El Loco Chocko
7 12 2006, 18:50
eeee takie pierdo.....e kotka za pomoca mlotka.Gierka jest jak by to powiedziec z tej lepszej polki.Grafa sliczna, akcja nonstop, polacy

W multi tez jest fajnie
jasne a czym oprocz wysokiej ceny rozni sie od cod 3 ? to uwstecznienie i tyle no chyba ze patent z walka wrecz cie tak oczarowal

bez jaj 230zl w bloto
Matriks_1111
7 12 2006, 20:31
Ja ciągle czekam na konkrety. Przydała by się jakaś mini recka, bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że gierka która dostaje wysokie noty na gametrailers czy ign'ie jest CRAP'em...
Lord Tidek
7 12 2006, 21:37
QUOTE(Matriks_1111 @ 7 12 2006, 22:31)

Ja ciągle czekam na konkrety. Przydała by się jakaś mini recka, bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że gierka która dostaje wysokie noty na gametrailers czy ign'ie jest CRAP'em...
Bo nie jest, jest poprostu gorsza do 2 (prawdopodobnie przez to że robił ją inny team niż poprzedniczki) jednak wciąż uważam że grąło mi się w nią przyjemnie i moge ta gre polecić, tylko niech trochę stanieje
Albo jak w końcu poprawią to znajdowanie gier w sieci.
kupiłem i po pierwszej misji odłożyłem na półkę, dziwne bo bardziej mnie wciągnął Test Drive i Just Cause
Gra ma kilka wkurzających detali.
Po pierwsze bardzo widać jej liniowość, to idiotyczne kiedy "korytarz" w którym się idzie jest ograniczony drewnianym płotem z jedną deską czy ciężarówką stojącą pół metra od drzewa.
Po drugie nie znalazłem sposobu na wyłączenie filmików, kiedy wczytuję grę muszę obejrzeć ten który był na początku misji (jeśli ktoś wie jak je wyłączyć to niech napisze).
Po trzecie te wstawki z siłowaniem się z wrogiem, czy elementy wiosłowania są moim zdaniem niepotrzebne i irytujące, wygląda to tak, jakby dodano je z myślą o kontrolerze Wii i wstawiono na siłę na innych platformach.
Po czwarte, są elementy będące kompletnie nieostrą teksturą, wystarczy przyjrzeć się murom, czy działom na których podłada się ładunki wybuchowe.
Po piąte to wkurzający jest problem z dołączniem do gier rankingowych, o którym już wspominałem.
Do zalet mogę zaliczyć niezłe efekty świetlne i dym, a także ogólnie ładnie wykonane otoczenie, choć tereny walk nie są tak różnorodne jak w dwójce, ale to już wynika z fabuły, w końcu chodzi tu jedynie o walki we Francji.
Matriks_1111
8 12 2006, 00:07
Czyli gierka odpada z mojej listy zakupów. No nic... jej miejce zapewne z honorami zajmie RS: Vegas
sentinel
8 12 2006, 04:44
jeezu.. czytam to z przerażeniem. dla mnie to jeden z najlepszych shooterów ww2 - chętnie popolemizowałbym z argumentami, gdyby tylko ktoś jakimiś zarzucił, zamiast przytaczać opinie z ign'u czy innego gamespotu.
malkontentom rzucam rękawicą w twarz - plask! ;->
Matriks_1111
8 12 2006, 06:34
To może zarzucisz kontrą na argument o "zawieszaniu się" Twojej postaci na jakichś małych przedmiotach (przytoczone w temacie) lub na temat słabego AI kompanów, którzym zdarza się pogubić drogę
Przez cala gre(single) postac mi sie nigdzie nie "zawiesila". Natomiast kiepskie AI to fakt, zdarzylo mi sie, ze kompani blokowali mozliwosc przejscia przez drzwi, albo wlazili w jakis rog i usilnie biegli.
o wotrnosci rozrywki nie ma co mowic, i wampis sporo napisal , ja tylko sie pdolacze co mnie nie odpowiada : marny skok graficzny<zaden?>, glupawe walki wrecz i zabawa w wioslowanie, nie mozliwosc wylaczenia filmikow<ciekawe po co 5 razy ogladac to samo?>, zawieszanie sie na elementach otoczenia,niewidzialne sciany,gra jets potwornie nurzaca ledwie dotrwalem do konca, nawet nie zaczynalem na veteran mimo ze cod 2 przeszedlem na tym poziomie z wypiekami na twarzy

, cena 230zl nie adekwatna do oferowanej rozrywki:( niestety dlamnie najwieksze rozczarowanie
Matriks_1111
8 12 2006, 12:48
Czyli dobrze wnioskuję, że CoD 2 jest nie tyle minimalnie gorszy od 3, co nawet lepszy?
Jak juz mowilem,ekipa grajaca w GoW z ktora sie trzyma,powiedziala cytuje: "jak nie masz cod2 to kupuj 2,bo cod 3 jest o wiele gorszy".
A Ty Matriks,zamiast kupowac 3069034920 gier,wez sie wkoncu za granie bo juz tydzien sie przymierzam zeby Ci w GoW skopac tylek?
Matriks_1111
8 12 2006, 22:32
QUOTE(Velius @ 8 12 2006, 15:11)

Jak juz mowilem,ekipa grajaca w GoW z ktora sie trzyma,powiedziala cytuje: "jak nie masz cod2 to kupuj 2,bo cod 3 jest o wiele gorszy".
A Ty Matriks,zamiast kupowac 3069034920 gier,wez sie wkoncu za granie bo juz tydzien sie przymierzam zeby Ci w GoW skopac tylek?
Nie lubie minimalizmu, a w GoW'a pogram jak zakupię nowy monitor

A tak, żeby nie było off-topa, to niech ktoś kto ma porownanie obu części się wypowie co lepsze
imho 2 lepsza spedzilem na singlu 3-4 razy wiecej czasu <zaliczylem na wszystkich poziomach trudnosci> a cod 3 sprzedalem po normalu
Matriks_1111
8 12 2006, 23:40
Zastanawiam się tylko, czy w takim wypadku w ogóle warto kupować CoD2... W sumie gierka ustępuje chyba nowszym pozycjom?
Dick Inferno
9 12 2006, 17:59
lepiej poczekac na jakies nowe tytuly ...
W tej grze jest jakiś błąd pozwalający na zdobycie wszystkich Achievementów związanych z liczbą punktów w sieci za jedym razem. Na świecie jest bowiem kilka osób które już ukończyły grę na 1000 Gamerscora, podczas gdy osoba mająca najwięcej punktów multi ma ich poniżej 20000 (Achievement "General" jest za 40000).
piekna gra w multi a ci panowie co narzekaja chyba za duzo grali w gowa

..multi stwiam wyzej niz gow...niedlugo patch poprawi bledy
QUOTE(kaka @ 12 12 2006, 22:57)

a wiesz jak to zrobic?
Na własnie czytałem o tym na jednym forum i podobno jeden z tych graczy utracił połączenie w chwili wczytywania mapy i wtedy sypnęło mu Gamerscorem. Oczywiście ktoś zaraz próbował to zrobić odłączając kabel do neta i nic nie wyszło.
http://www.achieve360points.com/forums/vie...sc&start=40
Zgadzam sie Multi jest boski, i miazdy tego z Gowa. Kurde obecnie mam chyba z 700 punktow na rankingu. Do 40000 jeszcze troche pozostalo

Kurde niech wydadza tego patcha, bo ciezko jest sie dostac do jakiejkolwiek gry
Prime Hunter
16 12 2006, 00:56
Kiedy ma wyjść ten patch? Od tego częściowo uzależniam moment zakupu CoD3. Gier ciekawych dużo a czasu mało więc mogę poczekać i kupić później
Nie wiadomo, jak wyjdzie to na pewno będzie o nim dużo słychać.
COD3 na veteranie jest trudniejszy niz COD2?? bo dla mnie COD2 jakbym gral na HARDzie niz na poziome ktory ma przypominac NIGHTMARE (ala Q)
Dzisiaj wyszedł jakiś update do gry, czy ktoś wie co on zmienia?
nastepny update:
Wojenną ścieżką w grze Call of Duty 3 kroczą już posiadacze konsol PlayStation 2, PlayStation 3, Xbox 360 i Wii. Jednakże tylko użytkownicy "trzystasześćdziesiątki" otrzymają od korporacji Activision specjalny bożonarodzeniowo-noworoczny prezent w postaci całkowicie darmowego scenariusza multiplayerowego o nazwie Champs do pobrania z Internetu.
Misja owa powinna ujrzeć światło dzienne już w przyszłym tygodniu, a jej głównym elementem będzie walka piechociarzy bez udziału ciężkiego sprzętu. Niedługo po premierze tej mapy pojawi się druga niespodzianka, czyli płatny pakiet o nazwie Valor Map Pack. Kosztować on ma 800 Microsoft Points, co odpowiada kwocie 10 USD (około 28 PLN).
Wspomniany zestaw zawierać będzie aż pięć nigdzie nie prezentowanych wcześniej scenariuszy, przeznaczonych do rozgrywki wieloosobowej. Misje mają umożliwiać nie tylko walkę poprzez globalną Sieć, ale także za pośrednictwem połączenia lokalnego oraz na podzielonym ekranie.
GOL
Matriks_1111
20 12 2006, 19:42
Może to ten mega-super-duper patch o którym tyle wszyscy gadali?
Wydaje mi sie, że z Live jest ciągle tak jak było.
Matriks_1111
20 12 2006, 23:50
Skąd wy macie tyle kasy na te wszystkie gierki?

Btw. Opłaca się kupić CoD3 za 140 zł, czy lepiej dołożyć i kupić RS:Vegas?
QUOTE(Wampis @ 20 12 2006, 19:52)

Wydaje mi sie, że z Live jest ciągle tak jak było.
Zmieniam zdanie, rzeczywiście jest teraz znacznie lepiej i w sieci gra się normalnie (przynajmniej dzisiaj wieczorem mecze rankingowe znajdowało dużo szybciej).
Matriks_1111
22 12 2006, 00:25
No to w sumie wydanie tego patcha zbliża o wiele bardziej mój ew. zakup tej gierki

A poprawiono jakieś bugi odnośnie singla?
W singlu nie ma szczególnych bugów, jego wady wynikają z konstrukcji plansz, silnika gry, itp.
szybkie pytanko do osób które już skonczyły grę: single to "8-10", czy może raczej "10-więcej" godzin grania?
QUOTE(Amer @ 22 12 2006, 12:39)

szybkie pytanko do osób które już skonczyły grę: single to "8-10", czy może raczej "10-więcej" godzin grania?
Zalezy od poziomu trudnosci. Na easy przejdziesz w 8-10 godzin. Na Vetranie bedziesz zmuszony korzystac z kazdej mozliwej oslony , bo przeciwnik cholernie dobrze celuje

Ja na pierwszym poziomie (cmentarz) ginalem kilkanascie razy, bo chcialem przejsc w stylu Rambo.
Veteran jest dłuższy, ale często trudno nazwać ten dodatkowy czas przyjemnym, bo jak się ginie po raz -sty w jedym miejscu to czas się nabija, ale to taki trochę bezproduktywny czas.
A ogólnie co do Veterana to naprawdę jest jak w dwójce. Misje jak wiadomo są nierówne, te z pojazdami banalne, ale czasem jest tak trudno (np. ostatni savepoint w misji 8.).
BANDITek
24 12 2006, 18:19
Czy ta gra sie czasem wiesza czy tylko mi sie wiesza?
FlyJ4ck
27 12 2006, 23:07
ta gra jest B O S K A
a multi z pojazdami klasami i tyloma rodzajami broni wciąga.
zwłaszcza mecze rankingo gdzie nasze sukcesy promowane są coraz wyższą rangą. niby to tylko ranga która nic nie daje a wciąga jak achievmenty i gamescore!
grafika dla mnie lepsza niz w gow (byc moze dlatego z enie lubie mroków) pozdro!
LOOOL! właśnie mam w rękach nowe CDA, przeczytałem artykuł o CoD3, autor skarzy sie ze nie ma tego na PC i wielce się dziwi ze dev. któey go robił nie wydał ani jednej gry na PC(!!!). Potem mamy coś w rodzaju recki i skarzenie się na WSZYSTKO co tylko możliwe żeby sobie ulżyc że nie wyszło na PC.
yhh żałość
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.