Czy ta gra sie czasem wiesza czy tylko mi sie wiesza? smile.gif
Mie się z raz moze zawiesiła
a multi z pojazdami klasami i tyloma rodzajami broni wciąga.
zwłaszcza mecze rankingo gdzie nasze sukcesy promowane są coraz wyższą rangą. niby to tylko ranga która nic nie daje a wciąga jak achievmenty i gamescore!
No tak szkoda tylko ze połącenie sie graniczy z cudem a i lagi do małych nie należą (łacze mam dobre - GoW bez problemu)
grafika dla mnie lepsza niz w gow (byc moze dlatego z enie lubie mroków) pozdro!
Śmiem wątpić ale jak to mówią o gustach się nie dyskutuje.
Prime Hunter
31 12 2006, 17:59
QUOTE(Mikes @ 31 12 2006, 15:24)

LOOOL! właśnie mam w rękach nowe CDA, przeczytałem artykuł o CoD3, autor skarzy sie ze nie ma tego na PC i wielce się dziwi ze dev. któey go robił nie wydał ani jednej gry na PC(!!!). Potem mamy coś w rodzaju recki i skarzenie się na WSZYSTKO co tylko możliwe żeby sobie ulżyc że nie wyszło na PC.
yhh żałość

Chyba kupie nowe CDA
No tak szkoda tylko ze połącenie sie graniczy z cudem a i lagi do małych nie należą (łacze mam dobre - GoW bez problemu)
Zawsze jak daje quick match to odrazu dolaczam sie do jakiejs rozradowanej grupki ludzi. Często gra jest pełna. Nie zauważyłem, żadnych problemów. A przy grze nierankingowej to już jest tak dużo giery, że w każdym trybie jest komplet graczy. Lagów nie miałem ani razu. Nawet najmniejszych. Pewnie dlatego, że przy startowaniu gry, są wyrzucani graczy z najsłabszym połączeniem. Co do gow to juz kilka razy zdarzyły mi się lagi, nawet spore... Zależy od hosta.
FlyJ4ck jakiego masz net?
grajac na splita w 3 to gra sie do tego nie nadaje, mapy sa OGROMNE, 1-2 razy widac siebie w ciagu 5 min

, tytul tylko do Live, juz COD2 dawal rade na splita mapki swietnie, male/srednie rozmiary, lepszy gameplay
Weterani. czy możecie mnie oświecić jak jest z trupami, chodzi mi o to czy wyparowują na oczah. Nic mnie bardziej nie wk..... w grach jak znikające ciała w strzelankach i wyskakujące drzewa w wyścigach.
wsumie to sie nie przygladalem nigdy. W grze na pewno nie wyparowują, ale online mysle ze po dluzszym czasie (zdarzysz 2 razy zginac i odrodzic sie

)
w COD2 i pewnie jak i w COD3 ciala zostaja
Nie zwróciłem uwagi, czyli nawet jeśli, to nie na oczach. Swoją drogą raz miałem niezły widok. Jedno z ciał w okopie uniosło się i zaczęło lewitować obracając się jak w kosmosie. Przeleciało kilka metrów i wróciło na ziemię. Nawet się zastanawiałem czy tego nie nagrać
Prime Hunter
3 01 2007, 16:03
Czy ktoś umiałby porównać multi z części CoD2 to tej części?
QUOTE(Prime Hunter @ 3 01 2007, 16:03)

z części CoD2 to tej części?
Zakładam, że chodzi o porównanie multi z COD2 i COD3?
Jeśli tak, to nowe jest zdecydowanie lepsze, ze względu na pojazdy, nowe tryby gry, a także Achievementy które dodają więcej sensu długiemu graniu przez Xbox Live.
Prime Hunter
3 01 2007, 20:11
Oczywiście

Jakie są Achievementy za grę przez Live?
xbox.com czy inna stronka z lista achievementow - np. google
Prime Hunter
3 01 2007, 20:28
dzięki
Najlepsza gra na 360 w jaka gralem do tej pory. Multi NISZCZY.
Matriks_1111
4 01 2007, 12:28
W sumie to dzisiaj dostałem swój egzemplarz i nie powiem, wciągnęła mnie

Mówię sobie: skończę trening i finito na razie... skończyło się dobre kilkadziesiąt minut później
Ja rowniez dzis dostalem swoj egzemplarz (z play-asia ktory zamawialem 2 miesiace temu...). Gram na hard i to co zauwazylem to glupote przeciwnikow na bliska odleglosc - mozna spokojnie podbiec i "bęcnąć", natomiast na dalsza to juz prawdziwy hardcore. Mogli to bardziej zbalansowac.
Zagraj na Veteranie to nie będą Ci się wydawać tacy głupi
W sumie najpierw chce na Hard, a pozniej lyknac Veterana wlasnie
trzeba odrazu na Veterana by kolejny raz nie przechodzic gry
Call jest taka gra, ze mozna przechodzic ja kilka razy.
Matriks_1111
5 01 2007, 00:25
A ja na razie nabijam co trudniejsze achievementy, a jak je zdobędę, to wznowię grę na Veteranie
QUOTE(Matriks_1111 @ 5 01 2007, 00:25)

A ja na razie nabijam co trudniejsze achievementy, a jak je zdobędę, to wznowię grę na Veteranie

No właśnie to jest najtrudniejszy Achievement:). Pozostałe (nie licząc online) możesz łyknąć na Easy.
ranaghar
5 01 2007, 11:49
Co do malkontentów narzekających, że gra ma niewiele lepszą grafikę od CoD 2, to muszę stwierdzić, że nie mają racji. Grafa jest zauważalnie lepsza, tak jak i fizyka. Niestety muszę się zgodzić z opinią, że CoD 3 ma gorszy klimat od 2 części, kurde, już jakoś nie czuję bluesa przechodząc kolejne misje (nie żeby nie było wogóle klimatu wojennej zawieruchy, ale ten z 2 był o wiele bardziej namacalny). W stosunku do CoD 2 przeciwnicy są bardziej żywotni (w 2 wystarczył dosłownie 1-2 strzały na normalu i było po kolesiu, teraz takie coś nie ma miejsca).
dokladnie widac ze produkcja na konsole a nie port z PC jak to bylo w COD2 (gra miala takie srednie/wysokie ustawienia z PC i hulala z 60fpsach), grafika jest znacznie lepsza ale klimat wlasnie lepszy jest w COD2
Matriks_1111
5 01 2007, 15:39
QUOTE(hiv @ 5 01 2007, 10:34)

No właśnie to jest najtrudniejszy Achievement:). Pozostałe (nie licząc online) możesz łyknąć na Easy.
Mówię raczej o takich pokroju "Close Quarter Combatant" czy "Allergic to Bullets"
ja przeszedlem gre na easy i juz w pierwszych misjach dostalem te dwa achievmenty.
ogólnie zawiodła mnie krótka kampania polaków
Drogie Activision Szlachcic to nie nazwisko!!!!
QUOTE(FlyJ4ck @ 6 01 2007, 18:35)

ja przeszedlem gre na easy
zawiodła mnie krótka kampania polaków
no to sam sobie odpowiedziałeś dlaczego była taka krótka - easy w tego typu grach to... nieważne
a mówiąc poważnie - wiadomo, troszkę mało tu tego, może przy okazji CoD4? Kto wie
FlyJ4ck - kampania Polakow miala byc krotka od samego pocztaku

Wazne, ze jest

Mi zawsze Call od Duty kojarzyl sie z typowym single'm, czy to na 360-tce, na Xboxie, czy na PC. Jak jest teraz ? Tak, przeczytalem kilka recenzji, ale nadal zastanawiam sie jak jest teraz. Widze, ze wiecej radosci czerpiecie z Multi. Wydawalo mi sie, ze Call to jedna z nielicznych gier w ktora bede mogl pograc po nocach, ale... sam. W takich shooterach Multi kompletnie nie przemawia za mna... Takie gry to typowy Single z wstawkami filmowymi i historycznymi 'akcentami'. W takie gry gram z powodu takiego, ze lubie historie (kto jej nie lubi).
Czy duzo osob gra na multi w najnowsza odslone ? I najwazniejsze co jest w tym takiego przyciagajacego o czym nie napisali w zadnej recenzji ? :>
a w enemy territory tez sam chcesz pograc?
CoD jest bardzo nastawione na multi to jakby rownorzedny z singlem skladnik gry. bez tego gra byla by krotka i po jednym przejsciu do odlozenia na polke...
QUOTE(FlyJ4ck @ 6 01 2007, 16:58)

a w enemy territory tez sam chcesz pograc?
Nie, wole grac sam w Battlefielda ;-)
Nie mam na mysli tytulow typowo Multiplayerowych.
QUOTE(FlyJ4ck @ 6 01 2007, 16:58)

CoD jest bardzo nastawione na multi to jakby rownorzedny z singlem skladnik gry. bez tego gra byla by krotka i po jednym przejsciu do odlozenia na polke...
No popatrz, nie spodziewalem sie.
Huh,
moim zdaniem CoD to 80% Single i 20% Multi. Teraz widze, ze jest 1/2 na 1/2, a moze nawet przewaga Multi. Dlatego zapytalem co jest takiego innego w Callu 3, ze ludzie szarpia na Live i tylko raz przechodza gre.
hehe ja jeszcze przejde coda na veteranie :- p
ale to pozniej , puki co multiii

juz niedlugo mam druga range za 2000 punktow online
Matriks_1111
8 01 2007, 18:39
Ja przechodzę właśnie na Veteranie... aktualnie zaciąłem się w 2 misji w momencie, który przypomina mi Omaha, tyle że Omaha to przy tym pryszcz... Wkurzające jest to, że pod jak już nawet to przejdę, to jakaś zbłąkana kulka mnie wykończy pod koniec...
Veteran nie jest trudny... on jest ku****ko realistyczny!!!
Napisz gdzie jesteś, może sobie przypomnę jak to przeszedłem.
hmm mam dziwny problem bo mialem on-line 720 punktow a teraz po miesiacu przerwy odpalam gre i mam 320 lo da fak ??? dziwne
Matriks_1111
8 01 2007, 21:01
Jestem w 2 misji w tym momencie, w którym trzeba przedrzeć się przez takie ogromne pole, gdzie po 2 stronie są okopy szkopów z CKM'ami, a po drodze masz raptem kilka zasiek, lejów po bombie, jedno powalone drzewo i kilka murków. Akcja zaczyna się tam jak wyjeżdża z tego placu płonąca ciężarowka i rozwala się nieopodal

Powinieneś skojarzyć.
Jak przejść, to wiem, ale zawsze ginę tam jak już doczołgam się do tych durnych okopów i to mnie wkurza
na Veteranie trzeba grac powolutku pare restartow i pojdziesz dalej
Gierka ma jedna 'mala' luke jezeli chodzi o multi - Niemcami sie ni ch,uja nie da grac. Praktycznie we wszystkim lepsze sa bronie amerykanow.
podobnie jest w Generalsach - grajac z amerykanami vs GLA czy Chinamy (chiny maja wieksze szanse na wygrana niz GLA) to zazwyczaj amerykanie wygrywaja

moje pytanie brzmi - czy mozna w jakis sposob omijac te cutscenki?? gram kolejny raz jakas misje a tu znow musze obejrzec i stracic pare minut z zycia
wady cod multi : malo trybow (wszystkie podobne jakies do siebie) i ze nie mozna grac tez polakami

a bronei niemcow so bardzo fajne

medycy maja takie same a light i heavy assault tez tam samo sie strzela..
Filmików nie da się omijać.
Co do broni Niemców to nie do końca się zgadzam, MP40 to świetna broń, co prawda mniej celna od Thompsona, ale magazynek sporo większy. Choć strzelba (czy co to tam jest) rzeczywiście gorsza moim zdaniem.
Matriks: Ja tam też wiałem problem, udało mi się kiedy nie oglądając się na innych biegłem najszybciej jak się da za punktem zapisu, po czym przechodziłem możliwe najbardziej po prawej. Potem prawą stroną ukryty powoli idziesz pod górę, zabijasz pobliskich Niemców i jak przejdziesz pewną odległość to twoi oczyszczą wzgórze i pozostaną tylko bunkry które są już łatwe.
(Oczywiście mogłem coś poplątać, przechodziłem to ze 3 tygodnie temu. Niestety muszę dodać, że najtrudniejsze momenty przed tobą.)
No dobra, ale podstawowe bornie to hevy assault gdzie bar jest poprostu NIEBO lepszy i rifle garand tez znacznie lepszy, 8 strzalow mozesz wypalic bez przeladowania a nie smieszny jeden. Mp40 nawet jezeli jest ciut lepsze od thompsona to nie zmienia to faktu, ze uzbrojenie niemcow ssie. Zreszta to nie tylko moje zdanie.
Też słyszałem takie opinie i może w sumie to racja, ale i tak więcej zależy od umiejętności i od "dnia". W trójce osobiście traktuję obie nacje na równi, w dwójce z alianckich broni jedynie Sten przypadł mi do gustu.
grywajac w COD2 w online na PC wlasnie wolalem takie jedno strzalowe rifle bo mialo wiekszy damage, ale w sumie garant tez jest ok ale trzeba najczesciej wystrzelic cala serie by moc "przeladowac"
mp40 - jest lepsze bo ma wiecej amunicji 32 -a thompson jedynie 20 (a powinien miec wiecej)
rada jedna: grajcie amerykanami i zgarniajcie punkty w ranked match'ach
FlyJ4ck
11 01 2007, 19:45
Nowa mapa do pobrania z Market Place !!!
Nazywa się Porte du champs czy jakos tak i jest to bonusowa mapa. Całkowicie za darmo do pobrania. Jak dla mnie to jedna z lepszych map. Czekam na więcej !!! Pobierajcie!
źródło: x360world.info
I co przetestowaliscie juz ja ? ;>
Ja jeszcze nie przetestowałem tych co są , a tu już jakaś nowa

)))
Matriks_1111
12 01 2007, 22:28
Stwierdzam, że ta gra jest porąbana... 3 etap to katastrofa... niszczenie działek i ratunek tego pajaca na jednym save jest niewykonalne... No chyba, że to ja jestem jakis nienormalny...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.