Prime Hunter
18 01 2007, 21:42
QUOTE(k0ntra @ 18 01 2007, 21:32)

Pojawił sie mappack na marketplace do sciagniecia. Pack nazywa sie Valor i kosztuje 800MP. ktos juz to pobrał? Mile widziane opinie nt nowych mapek
Call of Duty 3: Maps of Valor
Activision returns to the original Call of Duty with five new Xbox 360 maps; first details and screens.
http://xbox360.ign.com/articles/756/756231p1.html
Ciekawe, jak myślicie, dużo ludzi na nich gra? Raz ściągnąłem mapkę do SR i zagrałem na niej dwa razy.
FlyJ4ck
20 01 2007, 09:12
ja sciagne ten mappack tak za miecha jak juz bedzie popularny, teraz pewnie malo kto go jeszcze sciagnal skoro trzeba placic
xplode111
20 01 2007, 11:13
Spiderman
31 01 2007, 19:09
Czy wie ktoś jak wyłączyć autocelowanie?

Byłbym bardzo wdzięczny
Zeratul
31 01 2007, 19:51
kupilem CoD2... i jade na Veteranie od poczatku... i mimo, ze gierka ma rok, a wczesniej przelazlem ja na PC ale na medium, to mam mega fun... To jest wojna i tak to naprawde wygladalo... rzucanie pada na Veteranie nieodzowne

Anyway w zwiazku z tym kupilem dzis CoD3... slyszalem opinie ze ma bugi, ze slabe... ale wole sobie sam to przetestowac... a jak Veteran jest tak samo ciezki... to zapowiada sie cud, miod i orzeszki

Insane GoWa to przy Veteranie very very easy
ja tez odrazu jechalem na Veteranie by zdobyc achievementy

, gra nie jest trudna, co jakis czas zdarzy sie jakies trudnie zadania a przez dlugi czas nie ma czekpointa i tyle. Podobnie jak GOW na Instane - nie jest trudno
Ukonczylem w Codzie3 wszystkie achivy SP ale jakos nie mam ochoty przechodzic drugi raz tyle ze na Veteranie
QUOTE(Spiderman @ 31 01 2007, 19:09)

Czy wie ktoś jak wyłączyć autocelowanie?

Byłbym bardzo wdzięczny

Autocelowanie
Nie ma, bo i po co?
Prime Hunter
31 01 2007, 20:04
Mu chyba chodziło o to, że gdy celownik bardzo zbliży się do przeciwnika to sam odrobinę idzie w jego stronę. Ale głowy nie dam
wystarczy dac 2 razy LT i celownik nacelowuje na niemca
Zeratul
31 01 2007, 20:26
ale on chce to wylaczyc
ja to wiem ale Wampis chyba nie zaczail
O rzeczywiście, tyle gram, a nawet nie zwróciłem uwagi, że jest autocelowanie
Goldi69-PL-
1 02 2007, 12:10
Pogralem nieco w obie czesci CoD, i nie wiem czy to tylko moje spostrzeznie ale w Multi CoD2>CoD3 , w CoD3 mapysa przekombinowane, do tego pojazdy wogole nie potrzebne
Pojazdy niepotrzebne? Fakt użyteczność motocykli jest znikoma, jadąc autem łatwo zginąć, ale już posiadając czołgi można kompletnie zablokować nieprzyjaciela i zepchnąć go do defensywy, a przy okazji inni gracze będą z wielką łatwością zdobywać flagi. Jak biorę czołg, to zwykle zabijam koło 10 wrogów zanim zginę.
w temacie multi zarówno COD2 jak i COD3 wypadają wg mnie podobnie - czyt. bardzo dobrze (pojazdy to zupełnie fajny patent).
w singlu natomiast... to już zupłenie inna sprawa, 2-ke stawiam tu zdecydowanie wyżej (choć przed kupnem 3-ki nie bardzo chciało mi się w to wierzyć).
Goldi69-PL-
2 02 2007, 08:34
te pojazdy tu sa tak potrzebne jak w Halo, czyli tylko przeszkadzaja psujac rozgrywke, nie ma nic bardziej beznadziejnego jak nadziac sie na czolg za rogiem.
wczoraj zagralem kilka parti i gierka jest w Multi najzwyczajniej slaba, do takiego BF2 nie ma co sie nawet porownywac bo to zupelnie inna klasa.
gralem trzeci raz w zyciu z czego pierwszy raz na mapie z jakimis bunkrami i okopami, po 2 min typ mial nademna 30 fragow przewagi, jak skumalem nieco mape to stawalem sobie suportem przy wyjsciu z bunkra, lub rzucalem bulami do srodka i skonczylem na 1 miejscu z przewaga 40 fragow nad 2 pozycja, w tej grze cos taiego jak skil nieistnieje, tylko miec nieco ogarniete mapy i kolesie wychodza Ci jak kaczki.
A co do Singla to jeszcze nie skonczylem w cod3, ale mimo iz nic nowego Ciekawego nie wnosi (bo to silowanie sie z wrogiem jest lipne) to gra mi sie duzo przyjemniej z racji na maxa wypasionej grafy, roznica w niektorych lokacjach jest ogromna.
WildFirePL
2 02 2007, 11:53
słuchajcie jestem zaraz po misji z czołgami , teraz przemieżam las ile mi brakuje do ukończenia gry? bo normalnie jest juz tak nudno jak flaki z olejem i juz z utesknieniem czekam napisu The End i Credits
po tym jak przybywaja cie uratowac kanadyjczycy(green flars)- nie wiem czy miales, juz niedaleko
QUOTE(WildFirePL @ 2 02 2007, 13:53)

bo normalnie jest juz tak nudno jak flaki z olejem i juz z utesknieniem czekam napisu The End i Credits
hehe, nie poddawaj się - wytrzymasz

Osobiscie skończyłem zabawe w COD3 w tym właśnie miejscu (las po misji z czołgami). Nędza raczej.
No to już chyba przesada, można narzekać na COD3 ale żeby nawet nie ukończyć choćby na normalu...
Nudny single player to ma Battlefield, zresztą tam ostatnią misję trzeba kończyć dwa razy. Multi w Battlefieldzie tż jest bardzo słabe, a do tego to sterowanie.
Naprawdę są gorsze gry niz w COD3, które osobiście bardzo ostatnio polubiłem.
WildFirePL
2 02 2007, 13:01
nie mowie ze jest słabe, poprostu mój zapał do przejścia tej dry się skończył, nic nie ma w niej nowego jak ide przez las i mysle sobie ze znowu mam isc i strzelac do masy przeciwników którzy jak zwykle zginą w ten sam a nie inny sposób to mi sie odechciewa grac, dlatego mówie nudne jak flaki z olejem i przechodze ta gre juz na siłe i z utesknieniem czekam na koniec który jak dla mnie powinien sie ukazać już dawno temu
Goldi69-PL-
2 02 2007, 13:23
WildFire kliknij sobie mission select i tam masz wszystkie misje, te podswietlone ktore mozesz wybrac juz ukonczyles te co zostaly masz do przejscia, proste jak (pipi)...

Wampis ile grales w BF2 multi?
BF2 zmiata CoD w multi po calej dlugosci (wiem cos o tym bo mam juz 169h na licznkiu, a i tak znam takich co maja 5x tyle nabite), BF2 ma juz przeszlo rok a gra w nie od groma ludzi po dzis dzien, a CoD3 to gra o ktorej w Multi za rok nikt nie bedzie pamietal, zwlaszcza jak nadal beda takie balasowate mapy dokladac, choc singiel faktycznie CoD3 ma o wiele lepszy.
Matriks_1111
2 02 2007, 15:05
QUOTE(WildFirePL @ 2 02 2007, 13:01)

nie mowie ze jest słabe, poprostu mój zapał do przejścia tej dry się skończył, nic nie ma w niej nowego jak ide przez las i mysle sobie ze znowu mam isc i strzelac do masy przeciwników którzy jak zwykle zginą w ten sam a nie inny sposób to mi sie odechciewa grac, dlatego mówie nudne jak flaki z olejem i przechodze ta gre juz na siłe i z utesknieniem czekam na koniec który jak dla mnie powinien sie ukazać już dawno temu
Przejdź sobie na Veteranie tą gierkę, to wtedy zobaczysz czy na pewno wszyscy zginą tak samo, czy może to Ciebie będą tłukli niemiłosiernie
z tym veteranem przesadzili... za duzy hardcore
^^phantom
6 02 2007, 16:51
Zgadzam sie Flyjack

Ja sobie odpuscilem
Matriks_1111
6 02 2007, 17:07
Aktualnie cioram w Splintera, ale CoD3 na tyle mi się spodobał, że wrócę do niego i skopię szwabom dupsko na tym Veteranie. I nie przestanę, nim nie przejdę tej gierki na tym poziomie. Swoją drogą to jak tak wyglądała wojna, to ja dziękuję... cały czas mieli biedacy save&load
QUOTE(^^phantom @ 6 02 2007, 16:51)

Zgadzam sie Flyjack

Ja sobie odpuscilem

A ja się nie zgadzam, Veteran jest jak najbardziej do przejścia

, zresztą w dwójce w niektórych miejscach utknąłem nawet na dłużej. Co prawda jeśli komuś w ogóle gra się zbytnio nie podoba, to pewnie da sobie spokój, ale naprawdę Veteran jest niezły, przede wszystkim realistyczny, żadnej gry "na rambo", a i granaty dymne przestają być gadżetem do podziwiania efektów cząsteczkowych. Do sukcesu wystarczy głównie opanowanie sterowania i zawziętość, no i nieco szczęścia. Poza tym można pomóc sobie poradnikiem.
Goldi69-PL-
6 02 2007, 23:43
przeszedlem juz cod3 i stwierdzam ze jezeli chodzi o singiel to podobny poziom, sa misje nudnawe ale grafa duzo lepsza niz w cod2, ogolnie polecam, ja kupilem za 130zl pogralem 2tyg (multi i singiel) i sprzedalem za 145

a wszyscy placza ze gry sa u nas drogie
QUOTE(Goldi69-PL- @ 2 02 2007, 13:23)

WildFire kliknij sobie mission select i tam masz wszystkie misje, te podswietlone ktore mozesz wybrac juz ukonczyles te co zostaly masz do przejscia, proste jak (pipi)...

Wampis ile grales w BF2 multi?
BF2 zmiata CoD w multi po calej dlugosci (wiem cos o tym bo mam juz 169h na licznkiu, a i tak znam takich co maja 5x tyle nabite), BF2 ma juz przeszlo rok a gra w nie od groma ludzi po dzis dzien, a CoD3 to gra o ktorej w Multi za rok nikt nie bedzie pamietal, zwlaszcza jak nadal beda takie balasowate mapy dokladac, choc singiel faktycznie CoD3 ma o wiele lepszy.
Wydaje mi sie,ze to kwestia gustu. BF 2 dla jednych jest mistrzowski, dla innych beznadziejny. Ja zaliczam sie do tych drugich - single ssie na calej lini, co gorsza po pewnym czasie przechodzi sie go na sile. Szkoda, bo gra miala potencjal, ale COD w tej sprawie zdecydowanie wygrywa.
Co do multi - mi takze nie przypadl do gustu i nie jestem jedyny...
Goldi69-PL-
7 02 2007, 13:18
Na poczatku BF2 tez mi sie nie widzial (lezal na pulce 2miechy) jak sie juz wkrecisz to po 8h dziennie mozna grac, zreszta np Celga tez sie zrazil po 3 meczach a u mnie zobaczyl 2 meczyki klanowe i uznal ze to zupelnie inna gra.
CoD3 w multi jest smieszny wrecz, tylko stoisz w mejscu i typy jak kaczki biegaja, a w multi gra sie 2 mapy w kolko (no w BF2 tez wsumie

) jezeli podchodzac 2 raz do gry, grajac na mapie ktorej nie znam jestem pierwszy to nie jest to zbyt wymagajaca i skilowa gra.
W singlu mimo iz poza misja w lesie to milo mi sie gralo to tez byly glupawe momety, jak jezdzisz tym jeep'em i w pewnym momoecie biegnie prze toba doslownie 8 niemcow gesiego srodkiem drogi, az carmagedon sie przypomina
MichAelis
11 02 2007, 12:37
13.03. wychodzi CoD3 Gold... ktos wie co bedzie ta wersja zawierac? Oplaca sie nia interesowac? Czytalem na necie tylko o jakims bonusowym DVD. Jednak filmiki z tworzenia mnie nie interesuja.
Zapewne kod na mapki
Hint: Zobacz co było w COD 2 Gold. Bo taki tez wyszedl.
buzra102
14 02 2007, 23:17
Ktoś gra jeszcze w COD3 ?? Grę mam od tygodnia i powiem, że Singiel jest bardzo krótki, chociaż warto go przejść, aby zobaczyć parę fireworks graficznych i pograć dwie misje Polakami. Jednak multiplayer wciąga. Kilka fajnych elementów - szczególnie stopnie zdobywane na polu bitwy, wykorzystanie czołgów, jeepów itp. oraz klasy żołnierzy. Szkoda, że powyżej 18, czasami 16 graczy, mecz po kilku minutach zostaje przerwany, a uczestnicy wyrzuceni (dobrze, że punkty w tym czasie się zapisują). Również lobby jest niedopracowane. Achievementy w single są proste, oprócz Grizzly - veteran, a multiplayerowe, bardzo czasochłonne (walczę o Capitana - 2000).
Matriks_1111
15 02 2007, 02:14
Stwierdzam, że mam za dużo gier... GoW, R6:Vegas, Splinter Cell, CoD3, Lost Planet... wszystko ma multi, we wszystko chce się grać, a czasu starcza tylko na 1 tytuł... obiecuję za to, że na pewno pogram na multi, jak dokopię się do tego tytułu

Btw. Póki co rozważam zakup części 2 CoD'a
Salwacha
8 03 2007, 01:40
Panowie prosze o pomoc !!! Probuje ukonczyc ostatnia misje w COD 3 na veteranie i naprawde skonczyly mi sie pomysly jak to przejsc....jesli jest na to jakis sposob to prosze o wskazowki bo naprawde bliski jestem R

lenia KONSOLI..... Z gory DZIEKUJE
W którym momencie dokładnie?
Salwacha
8 03 2007, 12:31
CYTAT(Wampis @ 8 03 2007, 10:17)

W którym momencie dokładnie?
Udaje mi sie "wyczyscic" budynek nastepnie zlikwidowac trzy stanowiska z mozdzierzami(snajperka) potem podloga sie zawala i trzeba(tak sadze) dostac sie do bazuki i rozwalic 2 wozy pancerne.... i tu wlasnie pojawia sie problem. Raz udal mi sie rozwalic jeden no ale zeby zniszczyc ten drugi trzeba ponownie wybiec na zewnatrz po pociski do bazuki i tutazj D

pa blada !!! Co robic ?
Ja to zrobiłem lewym działem. Najpierw dotarłem tam, chyba z pomocą granatów dymnych, potem przejąłem to działo; z niego trzeba bodajże rozwalić dwa wozy pancerne i jeden lub dwa tygrysy, przy tym trzeba uważać na swoich bo się czasem napatoczą. Taktyka jest taka, by strzelać do pobliskich pojazdów (nie tych jadących dalej, one stanowią tylko tło) i kiedy tylko będzie się pod ostrzałem złazić z działa i kłaść się za ochraniającymi je workami. Po rozwaleniu czołgu (ostatniego, nie pamiętam czy był jeden, czy dwa, w każdym razie twoi podnoszą raban jeśli takowy się pojawi) można położyć się na ziemi i uważając na ew. granaty doczekać końca misji, do eliminacji ostatnich wrogów nie jest się potrzebnym.
Salwacha
9 03 2007, 00:32
Twoj "patent" z dzialem daje rade na 100 % !!! Troche zmodyfikowalem poczatek, pierwsze dwa wozy zniszczylem bazuka natomiast Tygrysy pogrzebalem dzialem(lewym tak jak sugerowales) Jeszcze raz dziekuje ! Szacun !
Call jestspoko ale jak teraz w wiekszości gier FPP denerwujące jest to że wystarczy oddać strzal w strone wroga i już wszyscy strzelają tylko do nas. A to że nie jesteśmy sami "bullshit", niby ktos tam z nami łazi ale po co. Chyba tylko po to zeby se popatrzeć na kogos kto jako jedyny do nas nie strzela, bo pożytku zbyt wielkiego znich nie ma, raz na 5 lat moze uda im sie kogoś zabic. I do tego te bugi. Cholery moze czlowiek dostać. Ale ostatnia misja polakami i tak żądzi według mnie najlepsza misja w grze.
FlyJ4ck
10 03 2007, 08:49
ostatnio powrocilem do Cod i gram z roznymi polakami. chetni niech mi zaproszenie frienda na xlive wysla
CYTAT(FlyJ4ck @ 10 03 2007, 08:49)

ostatnio powrocilem do Cod i gram z roznymi polakami. chetni niech mi zaproszenie frienda na xlive wysla
Wypas ziomuś, ale od tego jest oddzielny temat. Tu się dyskutuje o grze.
FlyJ4ck
10 03 2007, 10:29
ktos wie jak przejsc na veteranie taka misje z poczatku na sciezke wpada ciezarowka i wybucha i trzeba pod górke biec i ja zdobywac?
normalnie co chcwila mnie zabija, a moi zolnierze nie zawsze ida ze mna !
Matriks_1111
10 03 2007, 11:11
Spoiler:
Musisz poczekać chwilę, jak ich lekko odstrzelą
Potem rzuć smoke'a tak, żeby dostać się do pnia po lewej stronie. Tam połóż się bliskojego lewej strony (ta zgrubiona) i jak Twoi kompani polecą dalej, to wtedy rzuc 2 smoke'a tak, żeby zasłonic pole między Tobą, a murkami po prawiej stronie. Tam podbiegnij i poczekaj, aż oczyszczą okop. Potem leć do drzewa i dalej okopami (uwaga na niemców
)
FlyJ4ck
10 03 2007, 17:16
w lewą? chyba cos ci sie z prawą pomylilo
i co zrobic jak ma sie jednego smoke'a?
Ja poszedłem prawą, nie miałem ani jednego granatu dymnego.
Matriks_1111
10 03 2007, 22:57
Tfu... oczywiście, że prawą stroną

W sumie to i bez smoke'ów można. Jak dotrzesz do drzewa, to potem profilaktycznie możesz rzucić jak najbliżej kaemów

Ale ja akurat na 2 -óch smoke'ach przelazłem ten moment

Utknąłem za to w tym, gdzie muszę jakiś tam most bronić i tam jest sajgon na weteranie
gdyby byl coop... ajjj inteligencja kompanow pozostawia wiele do zyczenia moze w COD4 bedzie wspolpraca
Play3rrr
21 04 2007, 19:10
Ja was nie kumam , dziś dostałem gierke i singiel - miodzio a multi chyba jeszcze lepsze jest

Super gierka !! Może ktoś jeszcze gra multi ?? Mój GT to Play3rrr

Pozdroo
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.