Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: UEFA 2006/2007
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2
EIN
Jeżeli dziś Wisła i Legia nie awansują to będzie znaczyć że nasza piłka nie jest na dnie lecz głebiej bo kopie się jeszcze bardziej w mule
Obsolete
QUOTE(EIN @ 28 09 2006, 12:10) *

Jeżeli dziś Wisła i Legia nie awansują to będzie znaczyć że nasza piłka nie jest na dnie lecz głebiej bo kopie się jeszcze bardziej w mule

Jak sie oglada takie akcje jak ta z 2 minuty (Janczyk z masa miejsca z przodu +2 Legionistow na 1 obronce), to mowiac zlosliwie, czlowiek sie zastanawia, czy warto awansowac i wstydzic sie za takie druzyny w fazie grupowej;]
Ader
Auxerre wygrywa z dynamem 2:1-zgadnijcie kto strzelil obie bramki dla Auxerre?JELEN!
Junkhead
QUOTE(Ader @ 28 09 2006, 20:54) *

Auxerre wygrywa z dynamem 2:1-zgadnijcie kto strzelil obie bramki dla Auxerre?JELEN!

Auxerre wygrało 3:1
g(L)aca
Brawo dla naszego Jelenia (a moze Jelonka tongue.gif ). Jeśli będzie ta grał i w pucharach i lidze to mozemy sie spodziewac jego transferu do silniejszego zespołu Ligue 1 np. AS Monaco lub Lille czy tez O. Marsylia. A moze inna liga np. Primera Division (pomażyc zawsze mozna czyż nie biggrin.gif )
janol
http://sport.gazeta.pl/sport/1,74696,3651133.html

G-E-N-I-A-L-N-A relacja z obu meczów. CZYTAĆ!

Nie bede wyliczał ile razy popłakałem się przy tym ze śmiechu ;D
Mendrek
grupa A: AJ Auxerre (Francja), Glasgow Rangers (Szkocja), Partizan Belgrad (Serbia), Livorno (Włochy), Maccabi Hajfa (Izrael)

grupa B: Bayer Leverkusen (Niemcy), Club Brugge (Belgia), Besiktas Stambuł (Turcja), Dinamo Bukareszt (Rumunia), Tottenham Hotspur (Anglia)

grupa C: Sevilla FC (Hiszpania), AZ Alkmaar (Holandia), Slovan Liberec (Czechy), Grasshoppers Zurych (Szwajcaria), SC Braga (Portugalia)

grupa D: AC Parma (Włochy), RC Lens (Francja), SC Heerenveen (Holandia), Osasuna Pampeluna (Hiszpania), Odense BK (Dania)

grupa E: Feyenoord Rotterdam (Holandia), FC Basel (Szwajcaria), Wisła Kraków (Polska), Blackburn Rovers (Anglia), AS Nancy (Francja)

grupa F: Ajax Amsterdam (Holandia), Sparta Praga (Czechy), Espanyol Barcelona (Hiszpania), Austria Wiedeń (Austria), Zulte Waregem (Belgia)

grupa G: Panathinaikos Ateny (Grecja), Paris Sait-Germain (Francja), Rapid Bukareszt (Rumunia), Hapoel Tel-Awiw (Izrael), Mlada Boleslav (Czechy)

grupa H: Newcastle United (Anglia), Celta Vigo (Hiszpania), US Palermo (Włochy), Fenerbahce Stambuł (Turcja), Eintracht Frankfurt (Niemcy)

Ten. Szkoda ze trafilismy na slabsza grupe, wszak jakbysmy mieli silniejsza, to bysmy wrocili z jakas tam twarza ("mielismy silnych przeciwnikow"), a tak dostaniemy w tylek od zabojadow (sa 3 w lidze obecnie), anglikanow (9 w lidze), od fryzjerow ze Szwajcarii (5 w lidze confused.gif ) i od wiatrakow z Holandii (3 w lidze, ale ostatnio np. zremisowali z Lovomotiv Sofia w UEFA, czy wymeczyli 3:2 z 16 zespolem ligi - Breda).
przema
fajna grupa, przeciwnicy na takim poziomie że Wisła ma się od kogo uczyć, jeśli są w Wiśle ludzie marzący o LM to z takimi zespołami trzeba nie tyle od razu wygrywać co jak najczęściej grać, żeby potem się nie okazywało że niewiedzieli że europejskie średniaki są dużo lepsze od naszego mistrza polski. ciekawie będzie choć wróżę góra 2 punkty
CELL767
Czarno widze Przyszłosc Wisły w Pucharze UEFA
a co do innych grup to mecze grup B i H zapowiadają się bardzo interesująco
*-dka
a ja mysle ze strasznie fajna grupa smile.gif a nie wiadomo juz z kim gramy na wyjezdzie a z kim u siebie ?? ja mam nadziej ze wyjdziemy z grupy smile.gif
ogqozo
Nancy, Feyenoord - wyjazd
Blackburn, Basel - dom

Realnie patrząc to z każdym możemy wygrać, ale bez przesady, faworytem będziemy tylko MOŻE w spotkaniu z Basel. Nancy i Feyenoord są w czołówce swoich lig, Blackburn w pierwszej połówce Premiership. Mamy oczywiście szanse, ale mam nadzieję, że właściciele Wisły nie zwolnią trenera, jeśli zabraknie mu kilku pktów do awansu.
Mendrek
Hm mala poprawka. Feyenoord jest 9, choc na stronie ich widzialem ich na 3 miejscu. Tak czy siak, to niewiele chyba zmienia.
Olsen
Wyniki:

grupa A

AS Livorno - Glasgow Rangers 2:3 (1:3)
Bramki: Cristiano Lucarelli dwie (34 min. - karny, 90 min.) - Charlie Adam (27 min.), Kris Boyd (30 min. - karny), Nacho Novo (35 min.).
Sędzia: Julian Rodriguez Santiago (Hiszpania).

Maccabi Hajfa - AJ Auxerre 3:1 (1:1)
Bramki: Alain Masudi (13 min.), Gustavo Boccoli (55 min.), Roberto Colautti (57 min.) - Daniel Niculae (29 min.).
Sędzia: Lucilio Batista (Portugalia).

grupa B

Besiktas Stambuł - Tottenham Hotspur 0:2 (0:1)
Bramki: Hossam Ghaly (32 min.), Dymitar Berbatow (63 min).
Sędzia: Nicolai Vollquartz (Dania).

FC Brugge - Bayer Leverkusen 1:1 (0:1)
Bramki: Philippe Clement (47 min.) - Bernd Schneider (35 min.)
Sędzia: Georgios Kasnaferis (Grecja).

Grupa C

AZ Alkmaar - Sporting Braga 3:0 (1:0)
Bramki: Szota Arweładze (36 min.), Danny Koevermans (75 min.), Stijn Schaars (82 min.).
Sędzia: Fritz Stuchlik (Austria).

Slovan Liberec - FC Sevilla 0:0
Sędzia: Alexandru Tudor (Rumunia).

grupa D

Odense BK - Parma FC 1:2 (1:1)
Bramki: Esben Hansen (7 min.) - Daniele Dessena (41 min.), Igor Budan (51 min.).
Sędzia: Serge Gumienny (Belgia).

Osasuna Pampeluna - Sc Heerenveen 0:0
Sędzia: Damir Skomina (Słowenia).

grupa E

Wisła Kraków - Blacburn Rovers 1:2 (1:0)
Bramki: Mauro Cantoro (28 min.) - Robert Savage (56 min.), David Bentley (89 min.).
Sędzia: Stefan Johannesson (Szwecja). Widzów: 11 000.

FC Basel - Feyenoord Rotterdam 1:1 (0:0)
Bramki: Eduardo Da Silva (60 min.) - Stein Huysegems (76 min.).
Sędzia: Douglas McDonald (Szkocja).

grupa F

Austria Wiedeń - SV Zulte Waregem 1:4 (1:1)
Bramki: Andreas Lasnik (22 min.) - Tim Matthys trzy (33 min., 56 min., 69 min.), Wouter Vandendriessche (90 min.).
Sędzia: Kristinn Jakobsson (Islandia). Widzów: 11 000.

Sparta Praga - Espanyol Barcelona 0:2 (0:1)
Bramki: Luis Garcia (17 min. - karny), Albert Riera (85 min.).
Sędzia: Howard Webb (Anglia)

grupa G

Panathinaikos Ateny - Hapoel Tel Awiw 2:0 (0:0)
Bramki: Tal Chen (47 min. - samob.), Sebastian Ariel Romero (64 min.).
Sędzia: Eduardo Iturralde Gonzalez (Hiszpania).

Rapid Bukareszt - PSG 0:0
Sędzia: Nikołaj Iwanow (Rosja).

grupa H

Eintracht Frankfurt - US Palermo 1:2 (1:0)
Bramki: Albert Streit (45 min.) - Franco Brienza (50 min.), Cristian Zaccardo (87 min.).
Sędzia: Alon Yefet (Izrael). Widzów: 45 000.

Newcastle United - Fenerbahce Stambuł 1:0 (0:0)
Bramka - Antoine Sibierski (79 min.).
Sędzia: Grzegorz Gilewski (Polska).

źródło: onet.pl
johny07

Irek wlasnie brame strzelil z Rendżersami, forma chyba wraca happy.gif
ogqozo
Wraca? To nie sprawa formy - Jeleń zagrał w pierwszej 11 pierwszy raz po kontuzji. Mimo to Auxerre ma raczej marne szanse na awans (musi teraz wygrać oba mecze) - szkoda, bo nasz (były?) reprezentant ma już w tych rozgrywkach 5 bramek. Albo i 6, nie jestem pewien.
Sarge
Zestaw par 1/16 finału Pucharu UEFA:

Zulte-Waregem (Belgia) - Newcastle United (Anglia)
SC Braga (Portugalia) - Parma FC (Włochy)
RC Lens (Francja) - Panathinaikos Ateny (Grecja)
Bayer Leverkusen (Niemcy) - Blackburn Rovers (Anglia)
Hapoel Tel Awiw (Izrael) - Glasgow Rangers (Szkocja)
AS Livorno (Włochy) - Espanyol Barcelona (Hiszpania)
Feyenoord Rotterdam (Holandia) - Tottenham Hotspur (Anglia)
Fenerbahce Stambuł (Turcja) - AZ Alkmaar (Holandia)
Werder Brema (Niemcy) - Ajax Amsterdam (Holandia)
Spartak Moskwa (Rosja) - Celta Vigo (Hiszpania)
CSKA Moskwa (Rosja) - Maccabi Hajfa (Izrael)
AEK Ateny (Grecja) - Paris St Germain (Francja)
Benfica Lizbona (Portugalia) - Dinamo Bukareszt (Rumunia)
Steaua Bukareszt (Rumunia) - FC Sevilla (Hiszpania)
Szachtar Donieck (Ukraina) - AS Nancy (Francja)
Girondins Bordeaux (Francja) - Osasuna Pampeluna (Hiszpania)

Pierwsze mecze odbędą się 14 i 15 lutego, a rewanże 22 i 23 lutego 2007 roku.

Zestaw par 1/8 finału:

Zulte-Waregem/Newcastle - Fenerbahce/Alkmaar
CSKA Moskwa/Maccabi Hajfa - Livorno/Espanyol
Hapoel Tel Awiw/Glasgow Rangers - Bordeaux/Osasuna
Braga/Parma - Feyenoord/Tottenham
Steaua/Sevilla - Szachtar/Nancy
Lens/Panathinaikos - Bayer/Blackburn
AEK Ateny/PSG - Benfica/Dinamo Bukareszt
Spartak/Celta Vigo - Werder/Ajax.

Pierwsze mecze: 8.03.2007, rewanże: 14/15.03.2007.
n-name
najwieksza sympatią z tego grona daże Ajax któy będzie miał ciężką przeprawę z Werderem, jakby nie patrzeć jednym z faworytów tych rozgrywek
sir_ryszard
Ćwierćfinały:

AZ Alkmaar - Werder Brema
Sevilla FC - Tottenham Hotspur
Espanyol Barcelona - Benfica Lizbona
Bayer Leverkusen - Osasuna Pampeluna

Półfinały:

Espanyol/Benfica - Alkmaar/Werder
Leverkusen/Osasuna - Sevilla/Tottenham

Jakieś sugestie?
Marcin$
Werder jest najmocniejszy według mnie. Oglądałem mecz jak grali z Ajaxem (3-0 o ile pamiętam) i naprawdę dominowali. Fajnie poukładany team i na wszystkich pozycjach ma jakiegoś asa, żeby tylko Wiese nie wpuścił szmaty jak LM to powinni być w finale.

Finał Werder/Benfica - Leverkusen/Sevilla (ze wskazaniem na pogrubionych) smile.gif
Lipa
Ale w rewanżu z Ajaxem ( 3:1 dostali ), to była całkiem inna drużyna. Ajax robił co chciał i naprawdę mieli dużą szansę wygrać 5:1 i wyeliminować Niemców.
Marcin$
Kurde, rewanżu nie widziałem smile.gif i wyników nie sprawdzałem. No Alkmaar taki kopciuszek (2 w lidze 0_o), myślałem, że po odejściu Huntelaara będzie cieniutko. Coś nie jestem na bieżąco.
sir_ryszard
Po pierwszym spotkaniu z Newcastle, gdzie gospodarze ograli AZ 4:2, nie spodziewałem się że cokolwiek ulegnie zmianie. A tu proszę. Na DSB Stadium Holendrzy zwyciężają Anglików 2:0, tyle ile było im trzeba i grają dalej. :\ Według mnie szanse z Sevillą mają popularne 'Koguty'. Po dzisiejszej rywalizacji Andaluzyjczyków z Celtą Vigo w La Liga, będzie można coś więcej napisać o możliwościach na UEFA. Spurs spokojnie wygrali z ostatnim zespołem w tabeli Watford, więc dużo mi to nie powiedziało. Nie można zapominać o reszcie klubów. W zasadzie trudno określić mi finał ale stawiam na Tottenham vs. AZ Alkmaar. (-_-)
Tytek
Huntellar grał w Herenveen a teraz gra w Ajaxie,w AZ nie gral chyba nigfy

A w Herenveen maja juz jego anstepce nazywa sie ALfonso Alves i strzela bramki za bramkami
_Bobek_
Noi final Uefa mamy juz z glowy. Po zacietym meczu sevilla wygrywa w karnych ;].

Espanyol Barcelona - FC Sevilla 2:2, karne: 1-3

Bramki: dla Espanyolu - Albert Riera (28), Jonatas (115); dla Sevilli - Adriano Correia (18), Frederic Kanoute (105)
ogqozo
Nikt mi nie powie, że nie był to zachwycający mecz, wart środowego wieczoru. Adres Palop to w tej chwili najsłynniejszy bramkarz świata - w tym Pucharze miał asysty (nawet w finale), strzelił głową buzzer-beatera w meczu z Szachtarem, w którym potem bronił karne, a teraz znowu się popisał. 4 karne mu strzelali - 3 obronił. Mistrz.
Przy dwóch bramkach był bezradny. Trudno stwierdzić, by jego osiagnięcia w akcji był jakieś wybitne, ale charakter ma niesamowity. Lepszy niż Pepe Reina czy Dudek, no i dodatkowo nie popełnia niemal żadnych wieśniackich błędów.

Sevilla, cóż, ma już dwa trofea, bo przecież Superpuchar Europy też się liczy. Nadal walczy o dwa pozostałe. Bardzo mi się podoba ten zespół. Ciekaw jestem, czy za tydzie w Lidze Mistrzów też czekają nas takie emocje...
Grabol
Alvesa to ja w Barcy nie chcę. To jak wykonywał rzuty wolne woła o pomstę do nieba. To chyba po jego nieudanej interwencji Riera zdobył bramkę dla Espanyolu. Do tego wszystkiego jeszcze nie strzelił karnego.
No ale przecież zwycięzców się nie sądzi.

Piękny mecz! Cudowna dogrywka! Wszystko dzięki czerwieni dla Urtado. Gdyby nie osłabienie to Espanyol mógłby cieszyć się z Pucharu. Do 68' min. to oni byli lepsi.

Trochę szkoda, że nie wygrali. hehe...
Do meczu z Barcą mogliby jeszcze nie wytrzeźwieć. wink.gif
Fan
ja po drugim golu Sewilli wyłączyłem telewizor (poziom wk.rwienia siegnął zenitu ) .

A meczyk był przedni , to fakt . Szkoda tylko ,że Palop obronił strzał Riery (to ten kolo co kiedyś w Bordeaux grał ??) bo mogłaby być brama sezonu . No i ta czerwona też z doopy mad.gif
Weedu
meczyk pierwsza klasa palop wielkie uznanie ale trzeba tez pamietac o bramkarzu espanyolu on jest tlko rezerwowym a to dzieki nniemu byly karne.Grabol nie moge sie z Toba zgodzic co do sadu o Alvesie ten mecz mu po prostu nie wyszedl ale w lidze on jest wymiataczem strzela gole z rzutow wolnych ciagnie prawe skrzydlo sevilli i jeszcze gole z akcji strzela naprawde komletny zawodnik na prawa strone chyba do kazdego klubu europy.
Grabol
Faktycznie z deka przesadziłem. Zirytował mnie w finale konkretnie. W końcu to mistrz świata do lat 20. We wczorajszym(właściwe to już przedwczorajszym smile.gif ) meczu zagrał dużo poniżej swoich możliwości.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.