Trochę wody w Wiśle upłynęło od czasu ostatniego release'a. Mam przyjemność poinformować szanowny elektorat iż w drodze jest już wersja 1.0 - ostatnia. Co uległo zmianie w stosunku do poprzedniej? Przede wszystkim, dzięki uprzejmości FFGrievera zbindowany preloader (lub jak kto woli nazywać cractro) z głównym exekiem. Poprawiłem chyba wszystkie błędy ortograficzne XD i dodałem life bar z Tenchu Fatal Shadows (powiedzmy, musiałem go nieco dostosować do ramki z TSA). Naprawiłem opcje podczas obsługi MC. Ponadto dodany został - eksperymentalnie - język japoński, choć jako osobny patch, ponieważ wysypuje grę do debug w pierwszej misji jak i część dialogów nie jest z synchronizowana z wydarzeniami na ekranie (jakość przekładu z jap na eng jak i inna długość wypowiadanych kwestii). W paczce znajdzie się mały guide w *.pdf-ie (czyli takie readme + opis jak wykonać i spatchować obraz), wraz ikonami i doc-kiem dla PBP (nie wiem czy Tenchu jest obecnie emulowane - na pewno na CF3.03 nie).
Poniżej kilka screenów.

Prawdopodobnie patch ukaże się najdalej za dwa tygodnie. Niestety AVpack (czyli zlokalizowane outro) nieco później.
UWAGA: Zarówno patch jak i spatchowana kopia są legalne jedynie w przypadku posiadania ORYGINALNEGO Tenchu Stealth Assassins w PAL (SLES_013.74)! Wszystkie kwestie dialogowe i modyfikacje grafiki wykonane są przez fanów i dla fanów. Za łatę NIE pobieramy absolutnie żadnych opłat, podobnie jak z kopią, której nie udostępniamy, a którą trzeba spatchować we własnym zakresie. Informuję również iż autorzy NIE mają nic wspólnego z rozpowszechnionymi w sieci jak i na pirackim rynku, kopii. Mam nadzieję, że to jest jasne jak słońce i żaden idiota nie będzie mieć zapędów zaprowadzenia mojej skromnej osoby przed obliczę prokuratora (a w czasach kiedy zamyka się ludzi za fanowskie tłumaczenia filmów, nadinterpretacja moich/naszych intencji nie jest wcale taka nieprawdopodobna...).
Z poważaniem:
- Berion OGD/PSX-PL