freak.4
15 07 2006, 18:40
Co byście dodali/zmienili w PSP/firmwarze gdyby trafiłaby się taka okazja?
Ja chciałbym żeby dało się przeglądać pliki i jednocześnie słuchać muzyki, żeby w PSP znalazłby się jakaś prosta rzeglądarka plików (tak że mógłbym tworzyc foldery i przenośic tam rzeczy bez łączenia z piecem) i wbudowany mikrofon.
VascoDa
15 07 2006, 21:07
1. file manager i przesylanie dowolnych plikow po wifi
2. odtwarzanie MPG, DIXV, XVID bez konwersji
3. wifi - chat

4. podstawowy toolset: budzik, kalkulator, ...cotam jeszcze?
5. teraz nawet telewizory w polsce maja wbudowanego tetrisa, czy psp nie mogloby miec go tez?

6. wizualizacje do mp3 (moznaby to polaczyc z prosta wbudowana gra typu lumines)
7. ... zaraz cos jeszcze wymysle
frak.4 sproboj ir Shella

mozna nawet sluchac własnych mp3 podczas grania

hmm ja zmienilbym tylko szybkośc loadingow w niektorych gierkach. poza tym najwyzej drugi analog
Dragoov
16 07 2006, 20:56
1. Psp Arcade (retro gry)
2. Możliwość pobierania gierek (bezpośrednio z konsoli)
3. Czat
4. Telewizor i radio

5.Dodatk: Budzik, Kalkulator, Przelicznik Walut, Stoper, Minutnik
6. Polski język
freak.4
16 07 2006, 21:14
Wojcieq
O co Ci chodzi z tym "Możliwość pobierania gierek"? Nie do końca to rozumiem... A ty ztym TV i Radio to pojechaaałeśśś...

Bajej
Ale to homebrew, a ja mam 2.71

Jadę na legalu (przynajmniej na PSP...)
oficjalne wsparcie dla Home Brew
polski język w menu
słuchanie muzyki i jednoczesne oglądanie obrazków
polską czcionkę w przeglądarce internetowej
nowszego flasha
budzik
coś w rodzaju xbox live, central stration, czyli miejsce z któym mógłbym się połączyć z dowolnego miejsca, dokupić coś do gry, ściągnać dema, pogracz kims online
Inna sprawa, że Sony za bardzo szaleć nie może z dodawaniem superbonusów do FW, bowiem pamięć flash jest ograniczona
konrid22
17 07 2006, 10:33
Oficjalne wsparcie dla homebrew od strony softu wystarczy, bo wtedy wszystkie wasze zachcianki spelnia domorosli programisci
A hard?
Ja bym wolal analoga po prawej stronie, bo tak nie idze w zadne FPP grac... chyba ze chodzenie bedzie przypisane pod X, koleczko kwadracik i trojkacik
freak.4 rozmumiem Cie, sam tez gram tylko na oryginalkach na PSP ale homebrew nie jest piractwem
Pozdrawiam
Off top mode off
freak.4
17 07 2006, 18:37
Oczywiście że nie jest. Ale gdybym chciał odpalić somie Syphona na 1.5 to musiałbym zrobić upa. Pozostałaby opcja że jednocześnie kupuje grę i ściągam ją z neta, ale to już szaleństwo.
Pozostaję zainstolować devhooka , ustawić w nim soft 2.71 ,i cieszyć się orginałkami na domorosłym programiku. A soft 1.5 zostaję ;]
g_w_b_b_a
18 07 2006, 13:21
laczenie odrazu z USB jesli go wlozy do PSP a nie wchodzic do menu jeszcze trzeba
właściwie to nic mi tak bardzo nie doskwiera może loadingi w niektórych gierkach
Mi nie pasuję kilka rzeczy bardziej drobnostek np.
1. Autoładowanie gierki po starcie konsolki
2. Wychodzenie w jakieś opcje żeby polączyć się z kompem
3. I te loadingi
chyba tyle
Dragoov
19 07 2006, 19:50
QUOTE(freak.4 @ 16 07 2006, 22:14)

Wojcieq
O co Ci chodzi z tym "Możliwość pobierania gierek"? Nie do końca to rozumiem... A ty ztym TV i Radio to pojechaaałeśśś...

Chodzi mi opobieranie gierek typu Arcade tak jak na X360. Rozumiesz pobierasz retro gry typu Defender, Pac-Man. A co do tego Pv i Radio to można byłboby takie coś zrobić. Coś w stylu Datel Wifi Max.
freak.4
19 07 2006, 20:42
a... no to rzeczywiście by się przydało
23kowal
25 07 2006, 14:48
mogliby bardziej ergonomiczny kształtzapodać bo po 2h ręce drętwieją.
i bluetooth. można by pyknąć foto na komórce i przesłać do psp.
Zgadzam się bluetooth ,lub irda działająca z komami była by bardzo użyteczna ;]
1. Przedni panel powinien być wykonany z tego samego plastiku co tylni. Nie mogę ścierpieć tego, że wystarcz dotknąć konsolkę i już jest pobazgrana.
2. Możliwość wyłączenia auto-bootowania UMD.
3. Folia ochronna od nowości.
4. Więcej demek. Aktualnie polityka Sony jest ewidętnie nastawiona na to, aby ludzie robili jak tylko najszybciej upgrade (jeden up = jedno demo).
shockwave
15 08 2006, 19:30
Bluetooth
File menager
Obiektyw 5 megapixeli
Funkcja cellphone, sms'y i połączenia (nie trzeba by komórki jednocześnie wszędzie targać ze sobą)
Moduł do starowania miedzykontynentalnymi rakietami balistycznymi z możliwością przenoszenia termojądrowych głowic subatomowych
Dla mnie najwazniejsze to:
1) Obsluga muzyki w OGG
2) Polskie czcionki w www
3) Filmy z karty w natywnej rozdzielczosci 480x272 zamiast 368x208
4) Obsluga radia internetowego
Z pierwszym punktem niepowinno byc problemu bo zrodla sa ogolno dostepne w internecie. To tylko kwestia checi programistow...
Drugi punkt chyba najlatwiejszy do wdrozenia. Tak jak wyzej ...
Jesli chodzi o 3 punkt to jest to raczej moje pobozne zyczenie. Zrealizowanie tego punktu oznaczaloby usmiercenie filmow na UMD. Bo kto bedzie kupowal filmy jak moze sobie skonwertowac z DVD lub Divx'a w takiej samej rozdzialce.
Ostatni to tez banal dla specow z sony. Juz teraz PSP umozliwia streaming muzyki z kanalow RSS.
Sephiron.
3 09 2006, 14:30
-Lepszy edytor textowy
-Klawiatórę USB
-TouthPad
-Obsługę formatu MIDI
-Sony'owski emulator SNES'a (...Mażenia.....)
Jak dla mnie:
1. Wolny downgrade
2. Analog
3. Wolny dostęp do pamięci flash przez np. USB (by zwalczać bricki)
4. TV
-Lepszy edytor textowy
lepszy? tzn. że teraz już jakis jest? hehe
Kamerka + mikrofonik aby mozna bylo krecic filmy i zapisywac na karte pamieci i robic zdjecia.
GPS ktory pozwoli nam znalezc sie w kazdej sytuacji^^
No to chyba na tyle, chyba ze jeszcze bardziej ergonomiczny ksztalt konsolki aby grajac rece szybko nie dretwialy (moze jakas wymienna obudowa ktora posiadalaby inny ksztalt ^^)
RavenRuLeZ
1 11 2006, 01:26
Ja bym nic nie zmienił

Soft 2.71 SE B mi w zupełności wystarcza ;]

:D ^^
Przydałby sie jakiś equalizer w odtwarzaczu muzycznym i więcej formatów muzyki (OGG, FLAC itd.) i filmów (AVI, MPG, RMVB (

) ). Takie rzeczy są realne, bo można je wrzucić do nowego FW, ale SONY to SONY, niestety;/
Mogliby w nowym FW zrobić możliwość uruchamiania third-party programs (takowa mozliwość jest w PS3, tylko ciekawe, kiedy ją zablokują

)
freak.4
14 12 2006, 21:50
Hehe, tak się składa, że właśnie piszę o tym cały artykuł (o tym czego zabrakło w FW 3.0), i dobrze, że ktoś mi przypomniał o tym topicu
psp ma wszystkie funkcje high endowego fona, w związku z czym przydałaby się jeszcze kamerka, chociaż te 1,3mega pixela

A tak na serio- chciałbym tylko, by bateria choć 2x dłużej 3mała
QUOTE(konrid22 @ 17 07 2006, 10:33)

Oficjalne wsparcie dla homebrew od strony softu wystarczy, bo wtedy wszystkie wasze zachcianki spelnia domorosli programisci
popieram
a jeśli chodzi o hard - wsadziłbym prawdziwą gałkę analogową, a nie to g.wno pseudo-analogowe...
1. Wyświetlacz (panel przedni) z mocniejszego (mniej rysującego się) materiału, badziewie rysuje się od wszystkiego, mam PSP od 3 tygodni bez żadnej folii ani futerału, to coś o tym niestety wiem. Dziwne, że na wyświetlaczu nie ma fabrycznie zakładanej folii (nie mówię tu o Hori), tak jak to jest w praktycznie wszystkich telefonach. Jeśliby wierzyć sprzedawcą z Allergo, którzy sprzedają rzekomo oryginalne przednie panele (czy faktycznie są one oryginalne?), to folia na nich jest, wychodzi, więc na to że Sony ją ściąga
2. Wsparcie dla homebrew, lub też tworzenie dodatkowego oprogramowania przez samo Sony (darmowo).
3. yourpsp.pl

i ogólnie traktowanie Polski tak samo jak kraje Europy zachodniej
4. Filmy na UMD w realnych cenach, jak mam kupić film, to za tą samoą cenę wolę kupić DVD, a nie pierdółkowate UMD tylko dla PSP
5. Polityka cenowa dotycząca gier na takich samych zasadach codla PS2, tzn. świetne gry już po kilku miesiącach (ok. pół roku) powinny wchodzić do platyny, a nie kosztować tak jak np. LocoRoco cały czas 170zł. Nie wiem, ale jakoś na sprzęt przenośny nie mam zamiaru wydawać ponad 100zł za grę. A potem się dziwią, że ludzie grają na piratach...
Ktoś pisał o oglądaniu TV. Jest taka możliwość, do tego służy drogie i trudno dostępne LocationFree.
QUOTE(Dawido @ 3 09 2006, 16:50)

3) Filmy z karty w natywnej rozdzielczosci 480x272 zamiast 368x208
Jesli chodzi o 3 punkt to jest to raczej moje pobozne zyczenie. Zrealizowanie tego punktu oznaczaloby usmiercenie filmow na UMD. Bo kto bedzie kupowal filmy jak moze sobie skonwertowac z DVD lub Divx'a w takiej samej rozdzialce.
Dzięki nowemu, nieoryginalnemu firmware dla PlayStation Portable, możliwe jest na tej przenośnej konsoli odtwarzanie video kodowanego za pomocą mp4-AVC w rozdzielczości 480x272 piksele. Dzięki tej modyfikacji jednak tylko video mp4-AVC będzie odtwarzane w podwyższonej rozdzielczości. Standardowo mp4 może być jedynie w 320x240.[...]
news z CDRinfo, więcej można znaleźć na skizo.org; chodzi tutaj o Custom Firmware 3.03 OE-B
WESKER-DL
12 01 2007, 23:33
Nic bym nie zmienił ta konsola jest konkretna poprostu

ale jeżeli coć miałbym w temacie PSP zmienić to wymienna górna obudowa aby nie martwić sie w przyszłości o rysy na ekranie a poprostu kupic panel i odnowić swój egzemplarz PSP
A ja bym zmienił górną część obudowy i ją zmienię, bo samoistnie zaczęła mi pękać, więc mam fajną szramę nad ekranem

. Niby w graniu nie przeszkadza, ale przez to konsola straciła swoje walory estetyczne, więc muszę bańkę wyłożyć i wymienić to ustrojstwo - eh, nie popisało się Sony w tym względzie.
1. Polskie menu
2. Dysk twardy(min. 20GB)
Co do HDD do PSP to ma być sewnętrzny o pojemności 60GB od samsunga heh. Co do PL menu to raczej go nie będzie, w prawdzie petycja jest ale czy wogóle ona jest prawdziwa?
1. przynajmniej 1gb "HDD" wewnetrzny
2. dwa "analogi" zamiast jedengo
Co do Pl menu to jest szansa bo ruszylo polskie yourpsp i moze Sony zrobic cos w tym zgledzie
dwa analogi gralo by sie mistrzowsko w fpp

i dysk twardy tez bylby spoko
Mordechay
15 06 2008, 19:38
Nie szukałem podobnego tematu, bo nie chciało mi się.
Grałem w różne gry, niektóre był bardziej dynamiczne inne mniej, niektóre wymagały użycia wszystkich palców inne nie i natknąłem się na najnowszego PESa. Tak sobie gram i gram, aż mnie ręka boli od przycisków, głownie od r1, l1 i chędożonego analoga, którego najchętniej wypieprzyłbym w pazdu.
Z analoga chciałem przejść na krzyżaka, ale z kolei na tym nie da się biegać po skosie!
Sfrustrowany postanowiłem machnąć temat z żalami psp ownerów na ich konsolkę.Być może dzięki temu sony stworzy psp2, które będzie spełniało nasza wymagania.
Co mnie wnerwia?
1)analog
gra się nim ciężko, szczególnie gdy trzeba nim szybko machać we wszystkie strony (w przypadku dryblingu w pesie) dla graczy o mniej zwrotnych palcach jest to trochę męczące
2)krzyżak
i znowu z powodu pesa muszę go zjechać, bo co to za krzyżak, na którym mozna biegać tylko w 4 kierunkach?
3)kształt
nieporęczne toto dziadostwo, po dluższym graniu ręka boli niemiłosiernie
4)l1 i r1
za daleko trzeba sięgać palcem, co powoduje męczenie palców i drętwienie
Co bym zmienił?
-analoga na dotykowego (taki jak w laptoku) albo takiego gdzie nie trzeba nim mocno machać, najlepiej gumowego i wklęsłego, bo z chropowatego i tak palce zjeżdzają
-krzyżaka, który nie będzie uwięziony pod obudowa konsoli, lecz całkowicie widoczny, z mozliwościa sterowania w 8 kierunkach
-kształt na choć trochę przypominający pada, chooy z tym, że nie mozna go będzie wsadzić do kieszonki, większośc i tak trzyma go na półce, a gdy komuś chce się gdzieś z nim iść bierze go do futerału albo plecaka
Jeśli coś jeszcze mnie zdenerwuje to wspomne tutaj o tym.
Co o tym sądzicie?
ja poszukalem
http://www.psxextreme.info/Co-by-zmieni-w-...PSP-t40171.htmlad1 analog: wywal ta nakladke. samym "cypelkiem" gra sie o niebo lepiej

ad2 d-pad: zrob sobie d-pad moda [pierwszy link z google'a jesli nie wiesz o co chodzi]
ad3 tu masz w 100% racje

ad4 LR: serio? musisz miec malutkie raczki
Ad1 Wklęsły analog byłby lepszy, ale musiałby wtedy wystawać, co popsułoby kształt i opływowość pspka

Mimo wszystko - ten ssie po całości...
Ad2 Przesadzasz

Skoro mi swobodnie na krzyżaku w Facie wchodza EWHFy (a Pychu walnął Talona za 4tym razem, nie grając wcześniej na moim PSP

) w Tekkenie, to jest to tylko kwestia przyzwyczajenia (choć trzeba przyznać, że jest lekkopółśredni).
Ad3 Dlatego ja zazwyczaj gram w pozycji minimum półleżącej (fajnie wygląda w autobusie

) - i ręce z PSP po części opieram na biodrach/brzuchu

Nie męczą się wtedy tak (mam nadzieje że kumacie o co mi chodzi ^^ )
Ad4 Też nie widze problemu.
A co do noszenia PSP po kieszeniach - widzę że należę do mniejszości
po kieszeniach? ja nosze
1. Dobrze by bylo, gdyby SONY pomyslalo o podswietlanych przyciskach na dolnej krawedzi PSP. Czasem grajac po ciemku wciskam przycisk "home", zamiast "-", albo "select" zamiast "start".
2. Material z jakiego wykonane jest PSP S&L jest bardzo podatny na zarysowania. Dbam o konsole, ale mimo to nie uniknalem kilku rys, ktore powstaly najprawdopodobniej podczas odkladania PSP na polke. Co prawda ryski na klapce od baterii sa prawie niezauwazalne, jednak nie mozna tego powiedziec o rysie na srebrnym koleczku, ktora strasznie rzuca sie w oczy. Nie mialbym zadnych zastrzezen, gdyby takie rysy pojawily sie po jakims czasie, ale PSP mam zaledwie 2 tygodnie, a juz nosi widoczne slady uzytkowania. GBA mialem 3 lata i nie bylo na niej widac zadnych zarysowan, DS Lite mam juz 2 lata i co prawda sa na niej rysy, ale nie dbalem o nia jakos specjalnie (nosilem w kieszeni, nie wkladalem do pokrowca). Z PSP z kolei obchodze sie jak z jajkiem, ale jak widac, gow.no to daje. Podobnie mam zreszta z empetrojka, ale to juz nie ten temat.
3. Standardowa bateria w S&L ma zbyt mala pojemnosc i nie da sie za dlugo pograc. Powinni dawac jakis pojemniejszy akumulatorek, bo ladowanie konsoli co 5 godzin to lekkie przegiecie.
4. Regulacja glosnosci powinna byc w formie kolka, a nie przyciskow (moznaby wtedy plynnie poglasniac/przyciszac).
Mordechay
15 06 2008, 21:29
CYTAT(Coati @ 15 06 2008, 20:57)

ja poszukalem
http://www.psxextreme.info/Co-by-zmieni-w-...PSP-t40171.htmlad1 analog: wywal ta nakladke. samym "cypelkiem" gra sie o niebo lepiej
ad2 d-pad: zrob sobie d-pad moda [pierwszy link z google'a jesli nie wiesz o co chodzi]
ad3 tu masz w 100% racje
ad4 LR: serio? musisz miec malutkie raczki

Mogę analoga tak po prostu wyjąć?Da się go potem przymocować?
edit:a spoko, wyjąłem
Z l i r jest roznie, zalezy od ukladu rak, ale malych to raczej nie mam ;]
Chodzi o zrobienie podkładki pod krzyżak

Poszukaj na pspoland.pl/psp-team.pl - są tam tutoriale
Oczywiście BATERIA !!!!!!!!!
ale można się przyzwyczaić
jesli masz phat'a to mozesz wywalic z obudowy baterii standardowy akumulator i zamienic go 3 bateriami/akumulatorkami AAA
np 3x po 1000mAh od pentagrama to wydatek 15zl
raven_raven
17 06 2008, 19:27
No niestety, w porównaniu do takiego DS'a bateria jest beznadziejna, ale oprócz tego jest wszystko spoko.
teraz porownaj grafike oraz wielkosc lcd z DS'a i z psp... psp jednak potrzebuje wiecej energii. no niestety :|
Gdyby chodzilo tylko o wyswietlacz, to na logike, DS powinien pobierac troszke wiecej energii i szybciej sie rozladowywac, bo powierzchnia obu ekranikow jest wieksza niz w PSP, a bateria w DSLite ma pojemnosc 1000mAh, czyli o 200mAh mniej niz w PSP S&L. Co do grafiki, to chyba tez nie za bardzo, bo czy to Burnout, czy emulator GBA, bateria rozladowuje sie w takim samym tempie (przynajmniej nie zauwazylem zbyt wielkiej roznicy). Tu raczej chodzi o architekture obu konsol, poszczegolne podzespoly, ale to tylko moje domysly - nie znam sie na tym ;p
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.