Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Mini Ryski co z nimi robić?
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
ormi
nikt nie dostrzegł tego pytania więc muszę założyc wątek

mnie interesuje czym likwidować ryski na ekranie w PSP
prosze o sprawdzone informacje
Pawel1992
Zlikwidowac można jedynie płynem do usuwania rys jednak to może spowodować rozmycie się obrazu.... Najlepszym rozwiązaniem jest kupienie foli na ekran wtedy wszystkie rysy stają się niewidoczne.
ShtaS
Mini Ryski co z nimi robić?
- nauczyć się z nimi żyć
Mikes
Zlikwidowac można jedynie płynem do usuwania rys jednak to może spowodować rozmycie się obrazu.... Najlepszym rozwiązaniem jest kupienie foli na ekran wtedy wszystkie rysy stają się niewidoczne.

hmm no raczej nie, ten preparat którego używa się do komórek ktory wypełnia ryski. Nie wiem skąd wziąłęś te wnioski, na moim komie nic się nie rozmywa wszystko jest ok no i z tego coc zytałem u innych na psp tez sie nic nie dzieje. No a potem kupić folie xD
Mini Ryski co z nimi robić?
- nauczyć się z nimi żyć

JA tam myślę że lepiej z nimi walczyć
ormi
no wiecie moim zdaniem powinien sony przewidziec ten problem pomijam fakt ew. uszkodzenia obudowy smile.gif
no jak dla mnie powinna byc opcja wymiany samej obudowy ew. usowania rys z ekranu no ok mozna z nimi zyc ale czasem to wkurza, jednak to nie discman tylko konsolka a z tego co wiem do wszystkich konsol idzie wymienic obudowe
Pawel1992
Wogóle sony powinno fabrycznie montować folie na psp.
freak.4
Wogóle sony powinno fabrycznie montować folie na psp.

Tak tak. I do tego jeszcze folię na folię, ona w końcu też się brudzi. Bawmy się, bawmy.
kucharsan
pawel1992 ma racje
zawsze gdy kupujemy cos nowego np telefony to zawsze naklejone sa folie... co prawda tandetnej jakosci ale zawsze cos tongue.gif
Mikes
zawsze gdy kupujemy cos nowego np telefony to zawsze naklejone sa folie... co prawda tandetnej jakosci ale zawsze cos tongue.gif

lol, to ja już wolę brak folii dry.gif
Zawsze z komórek folie zdejmuje strasznie przeszkadza IMO.
Pozatym folia osobno to więcej $ tongue.gif
Mithos
QUOTE(Mikes @ 22 07 2006, 22:38) *

lol, to ja już wolę brak folii dry.gif
Zawsze z komórek folie zdejmuje strasznie przeszkadza IMO.
Pozatym folia osobno to więcej $ tongue.gif

Folia HORI kosztuje 20zl. Jak jest dobrze zalozona to nawet jej nie widac.
LiShinron
jak ustawie konsole dobrze pod slonce to widze kilka włoskowatych rysek ale jak gram to za chiny ich niema!!... i to mi wystarczy ;]
egonszef
sony powinno naklejać na konsole nawet tandetną folię ponieważ gdy czekałem na hori po kupnie psp grając pobrudziłem ekran i dleikatnie przetarłem podkoszulką, efekt był od razu widoczny ponieważ brud się starł a w raz z nim doszło troche rys widzianych pod odpowiednim kątem (małe ale drażniące) i w tym momencie się przyznam że przez moją głupitę miałem ochotę sobie zajexxx, kupiłem tą ekstra paste polerską do telefonów ale po przetestowaniu na telefonie mojego ojca postanowiłem żę lepiej jest na drobne ryski nakleić hori niż ryzykować dorobienie większych rys tą pastą bo na telefonie nie widziałem różnicy
Sandking
Zazwyczaj osoby, które nie lubią folii Hori kupują ściereczki "Mona Lisa", które wypełniają rysy tak, ze już ich nie widać. Najwyraźniej to działa, bo z allegro schodzi szybciej niż bułki ze sklepu tongue.gif (na obecną chwilę nie moge znaleźć żadnej aukcji )
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.