CHINDOOS
21 12 2007, 12:45
Znowu na PS3 rozmazali i nie włączyli full RGB, bo poza tym jest identycznie. Mam coraz większe wrażenie że oni robią to specjalnie bo za każdym razem tak jest:/ ...no chyba że są takimi mośkami że nie są w stanie skumać ustawień konsoli i telewizora, ale to mało prawdopodobne.
CYTAT(CHINDOOS @ 21 12 2007, 12:45)

Znowu na PS3 rozmazali i nie włączyli full RGB, bo poza tym jest identycznie. Mam coraz większe wrażenie że oni robią to specjalnie bo za każdym razem tak jest:/ ...no chyba że są takimi mośkami że nie są w stanie skumać ustawień konsoli i telewizora, ale to mało prawdopodobne.
ale co ma dac jakies full rgb skoro oni pewnie testuja gry na telewizorach hd przez hdmi..
Obejrzałem ten filmik w HD i dla mnie wygląda praktycznie tak samo.
Jedynie lekko niższy framerate na ps3 jest. A i to tylko w niektórych lokacjach.
CYTAT(izon @ 21 12 2007, 15:53)

ale co ma dac jakies full rgb skoro oni pewnie testuja gry na telewizorach hd przez hdmi..
lol
rozwaliłes mnie tym
Widac że wiesz o co biega. Właśnie FULL RGB jest specjalnie dla LCD. Znacznie poprawia barwę kolorów.
Do zorientowanych pytanie mam. Ile +/- zajmuje samo przejscie poszczegolnych gier nie liczac Team Fortress ofkoz?
Half-Life 2 - 10h
Half-Life 2 Episode One - 5h
Half-Life 2 Episode Two - 6h
To są średnie czasy przejścia poszczególnych części. Lecz nie polecam tej gry na PS3 - Ep2 tnie bardzo, wiem bo widziałem.
Kup sobie na PC, jak masz mocnego kompa to przejdź wszystkie części na max. ustawieniach graficznych.
QUOTE(w00t @ 12 01 2008, 16:33)

Half-Life 2 - 10h
Half-Life 2 Episode One - 5h
Half-Life 2 Episode Two - 6h
To są średnie czasy przejścia poszczególnych części. Lecz nie polecam tej gry na PS3 - Ep2 tnie bardzo, wiem bo widziałem.
Kup sobie na PC, jak masz mocnego kompa to przejdź wszystkie części na max. ustawieniach graficznych.
Niestety moja maszyna do odpalania worda i internetu juz ma swoje lata. Nawet jak byla mocna nie gralem na niej. Zwyczajnie nie lubie. Zaryzykuje na PS3. Co do ciec - wiec ze ludzie sa przewrazliwieni. Slyszalem wszakze ze w Assassins Creed nie da sie grac, a Lair ma niemozliwe do opanowania sterowanie. Od tego momentu nie sugeruje sie opiniami z forum, sory;).
Dzieki za info.
NP

Na czym będziesz grał to już twoja decyzja, ale szkoda tak wspaniałą grę popsuć sobie przez kulejącą i niską ilość klatek.
QUOTE(w00t @ 12 01 2008, 18:06)

NP

Na czym będziesz grał to już twoja decyzja, ale szkoda tak wspaniałą grę popsuć sobie przez kulejącą i niską ilość klatek.
Juz widze jaka animacje mialbym na moim odpalaczu internetu:).
wendiego
16 01 2008, 13:07
To co się ostatnio dzieje podczas grania w Half Life 2 i Team Fortress, nasuwa mi złe myśli o Valve oraz niektórych graczach. Orange box jest pierwszą grą, która mi systematycznie zwiesza konsole, na dodatek napęd pracuje wyjątkowo głośno

. Najgorzej sprawa wygląda w Team Fortress, gdzie czasem lagi uniemożliwiają rozgrywkę(moje łącze 2mbit)... Gdyby tego jeszcze było mało, to prawie nikt nie używa head set, a w tej grze naprawdę byłoby bardzo przydatne.
No to se troszeczkę ponarzekałem... W tym momencie żałuję, że nie mam dostatecznie dobrego PC
albo xboxa 360
mord00k
17 01 2008, 19:55
CYTAT(YETI @ 21 12 2007, 16:13)

CYTAT(izon @ 21 12 2007, 15:53)

lol
rozwaliłes mnie tym
Widac że wiesz o co biega. Właśnie FULL RGB jest specjalnie dla LCD. Znacznie poprawia barwę kolorów.
rotflmao
RGB czyli RED-GREEN-BLUE najważniejszy system kolorów/kolorowania.
ArturNOW
23 01 2008, 13:19
Mam problem z połączeniem się do serwera w TF2. Serwery znajduje, ale za każdym razem mam tekst Unable to connect blablabla ktoś ma ten problem?
CYTAT(ArturNOW @ 23 01 2008, 15:19)

Mam problem z połączeniem się do serwera w TF2. Serwery znajduje, ale za każdym razem mam tekst Unable to connect blablabla ktoś ma ten problem?
Rozwiązanie Twojego problemu jest bardzo proste, a zarazem głupie. Sam miałem ten problem, musisz poprostu odpalić grę na innym koncie w konsoli i wszystko będzie śmigać.
ArturNOW
23 01 2008, 15:57
CYTAT(Binek @ 23 01 2008, 15:37)

CYTAT(ArturNOW @ 23 01 2008, 15:19)

Rozwiązanie Twojego problemu jest bardzo proste, a zarazem głupie. Sam miałem ten problem, musisz poprostu odpalić grę na innym koncie w konsoli i wszystko będzie śmigać.

Znaczy zawsze odpalam na Polskim koncie. Sugerujesz UK czy US?
Widzę, żę kupiłem amerykańską wersję gry, wszystkie serwery mają w nazwie US. Dobra ale połączyć się powinien. Próbowałem z konta amerykańskiego...
Aha, z żadnego konta nie działą mi TF2 w necie. A no i teraz włączyłem i miałem serwery z EUR w nazwie. Ale co z tego jak nie mogę się nigdzie połączyć...
ArturNOW
27 01 2008, 13:56
CYTAT(Memory @ 20 12 2007, 17:23)

Ten filmik to jakaś profanacja. Co tam niby na PS3 zwalnia co tym czymś się sunie po wodzie... właśnie przejechałęm ten moment i idealnie płynnie...
Jednak później, jak się wjeżdza do takiego hangaru, gdzie trzeba windą spuścić ten pojazd, tam to chodzi po prostu z 15fps porażka. Oprócz tego, w jednym miejscu, nagle gra pocieła przez chwilę. Nic nie wydażyło się nadzwyczajnego, odcieło się. Tyle samo wrogów na ekranie nie wiem o co chodziło...
Sprawiłem sobie wkoncu OB i chciałem pograć w Team Fortress, ale wszystko staje na connecting to EA serwers. Dam cancel niby wychodzi menu główne ale dupa nic nie idzie zrobic. Ktoś wie ocb?
ArturNOW
3 02 2008, 16:49
CYTAT(Gawlick @ 3 02 2008, 16:26)

Sprawiłem sobie wkoncu OB i chciałem pograć w Team Fortress, ale wszystko staje na connecting to EA serwers. Dam cancel niby wychodzi menu główne ale dupa nic nie idzie zrobic. Ktoś wie ocb?
Masz publiczne IP? Jak nie to jest problemem, przekieruj porty
UDP: 3658 (peer-to-peer connection); 6000 (voice over IP); 9555 (EA SPORTS Ticker)
TCP: 31400-31499 (lobby connection); 13505 (EA Messenger); 443 (DNAS authentication)
Tak mi support EA odpowiedział. Ale ja w Aster dopiero od marca moge na publiczne IP zmienić to nie wiem czy akurat to pomoże.
ArturNOW
7 02 2008, 14:36
Problem z graniem w TF2 po sieci rozwiązane. Okazuje się, że gra wymaga połączeń p2p czyli trzeba mieć publiczne IP.
czy są jakieś szanse na wypuszczenie patcha do HL ??
QUOTE(YaaHoo @ 12 02 2008, 19:51)

Jakiego patcha i w jakim celu? Przeciez z HL jest wszystko w porzadku.
CYTAT(KOMODO @ 12 02 2008, 20:40)

CYTAT(YaaHoo @ 12 02 2008, 19:51)

Jakiego patcha i w jakim celu? Przeciez z HL jest wszystko w porzadku.
z episod two ? chyba nie za bardzo

chodzi mi o te liczne spadki animacji...
Jak chcesz zobaczyc spadki animacji zagraj w AC. Moim zdaniem wspomniane "spadki" w zaden sposob nie wadza, totez pewnie podobnie uznal developer.
CYTAT(KOMODO @ 13 02 2008, 00:18)

Jak chcesz zobaczyc spadki animacji zagraj w AC. Moim zdaniem wspomniane "spadki" w zaden sposob nie wadza, totez pewnie podobnie uznal developer.
nie wadzą ? a czy nie ,,ściska'' Cię, gdy oglądasz walke ,,Psa" z tripodem a zamiast świetnej walki masz pokaz slajdów ? albo moment w kopalni gdy masz bronic Alex przed obcymi , czy to Ci nie wadzi ? Takich momentów jest całe mnóstwo (np. prowadzenie starego Dodga, w chacie gdy walczymy z hunterami itp.) Ja wychowałem się na HL. Jedynka była pierwszą grą którą przeszedłem na ,,hardzie". 2, episod 1 & 2 również przeszedłem na kompie lecz chciałem ponownie zanurzyc się się w nich na ps3, a tu co ? gó*no... mam wielki respekt przed tą grą więc uważam że ludzie od EA powinni się wstydzic, że zepsuli gre niemal idealną i naprawi swój błąd w postaci patcha... mam tylko nadzieje, że episod 3 będzie pozbawiony spadków i ładnie śmigał w 60 fps... No i żeby go zrobili ludzie od Valve a nie od EA...
Pozdro...
QUOTE(YaaHoo @ 13 02 2008, 23:41)

QUOTE(KOMODO @ 13 02 2008, 00:18)

nie wadzą ? a czy nie ,,ściska'' Cię, gdy oglądasz walke ,,Psa" z tripodem a zamiast świetnej walki masz pokaz slajdów ? albo moment w kopalni gdy masz bronic Alex przed obcymi , czy to Ci nie wadzi ? Takich momentów jest całe mnóstwo (np. prowadzenie starego Dodga, w chacie gdy walczymy z hunterami itp.) Ja wychowałem się na HL. Jedynka była pierwszą grą którą przeszedłem na ,,hardzie". 2, episod 1 & 2 również przeszedłem na kompie lecz chciałem ponownie zanurzyc się się w nich na ps3, a tu co ? gó*no... mam wielki respekt przed tą grą więc uważam że ludzie od EA powinni się wstydzic, że zepsuli gre niemal idealną i naprawi swój błąd w postaci patcha... mam tylko nadzieje, że episod 3 będzie pozbawiony spadków i ładnie śmigał w 60 fps... No i żeby go zrobili ludzie od Valve a nie od EA...
Pozdro...
Musielismy grac w rozne gry zatem. Niczego takiego w wymienionych scenach nie zauwazylem. Albo jestem tak slepy i znieczulony na spadki animacji albo mialem wersje deluxe;). BTW, ciagle robienie ze spadkow animacji, tudziez z animacji stalej, ale wyrabiajacej 30 klatek wielkie halo to juz troche dzis zakrawa na glupote. Nie wiem czy ktos zwrocil uwage, ale obecnie gry smigajace w 60 fpsach do "bialy kruk", a spadki animacji w hitach to juz norma (Mass Effect, Assassin's Creed, Heavenly Sword). Wiadomo, ze jakies totalne przegiecia draznia, ale jakis spadek o 5 klatek w ferworze walki umyka uwadze.
gatling
14 02 2008, 18:52
Naczytałem się wiele na temat wersji Orange Box na ps3, wiele osób mówiło że pomimo niedoróbek i spadków animacji nadal warto nabyć ten zestaw bo zapewnia świetną zabawę. Myślę że ocena płynności gry i spadków animacji zależy od indywidualnych upodobań. Ja bardzo wybredny nie jestem i wiele rzeczy mogę zaakceptować – przyjąć grę taką jaką jest. Nadal zestaw jest dla mnie atrakcyjny – wszystkie części Half Life 2 na jednej płytce. Zaryzykowałem i dziś listonosz przyniósł paczuszkę ( kocham listonoszy a bardziej listonoszki). Spadki animacji są i czasami spore ten kto mówi że ich nie ma jest w błędzie. KOMODO napisał że nie widział spadków w opisanych miejscach przez YaaHoo więc chyba rzeczywiście grał w inną grę lub miał wybitne szczęście i trafił na magiczny egzemplarz ps3 lub po prostu tak jak pisałem każdy widzi to inaczej – jednemu będzie przeszkadzał najmniejszy spadek animacji drugiemu zaś nic nie przeszkadza, nie zwraca na to uwagi. Wybredny nie jestem i gra bardzo mi odpowiada – przechodzę obecnie episode 2, przez większość czasu utrzymuje się stały poziom płynności w pełni mi wystarczający od czasu do czasu animacja lekko przytnie co mi nie przeszkadza ale niekiedy (rzadko) zdarzają się takie momenty że nie idzie trafić w przeciwnika i frustracja rośnie – te nieliczne momenty mają właśnie negatywny wpływ na odbiór gry. Przykładem może być – „moment w kopalni gdy masz bronic Alex przed obcymi”.
Cała ta „afera” stała się dlatego tak głośna gdyż jest to gra dynamiczna i wymaga się od niej płynności w dodatku jest to już leciwa pozycja. Wersja na xbox’a jest lepiej dopracowana i to także miało wpływ na ocenę wielu osób. Posiadam Obliviona wersje game of the year edition na ps3 i tam również animacja potrafi przycinać lecz w tej grze tak to nie przeszkadza bo nie wymaga tak szybkich reakcji. Po sieci chodziły także plotki o patch'u do wersji Orange Box na ps3 ale na razie cisza, wątpię żeby się ukazał choć bardzo bym się ucieszył.
Hiv również wspomniał o owym patchu w nowym psx, więc nadzieja rośnie

(oczywiście czytałem wcześniej gdzieś na necie ale Hiv jest chyba bardziej wiarygodnym źródłem

) postanowiłem napisac do EA list zobaczymy co odpiszą ;P
gatling
15 02 2008, 18:20
dziś otrzymałem odpowiedź na mój list do EA... dowiedziałem się tylko tyle, że jest im bardzo przykro i że prace nad patchem trwają

coś nie chce mi się wierzyc
Dzisiaj przeczytalem recenzje w psx extreme no i coz jest bardzo zle....Nie wiem jak taka kupe mozna dopuscic do sprzedarzy.Ja bez patcha nie lykam tego.
QUOTE(RYU25 @ 16 02 2008, 16:58)

Dzisiaj przeczytalem recenzje w psx extreme no i coz jest bardzo zle....Nie wiem jak taka kupe mozna dopuscic do sprzedarzy.Ja bez patcha nie lykam tego.
Rzeczywiscie, 7+ to bardzo zle. Tragicznie! Bez patcha nie lykasz kupy? Fajnie, wyjdzie patch, animacja podwyzszy sie o 5 klatek i z "kupy" gra zamieni sie w cudo. Wspaniale.
ArturNOW
16 02 2008, 21:00
Ja dawno nie odpalałem pomarańczki, bo Folklore mnie wciąga, a mało mam czasu na granie. Ale jak kupiłem troche pograłem i w podstawowej HL2 były miejsca, że zwolniło. Troche to żałosne, ale EA już nas przyzwyczaiło do tego, że PS3 to nad ich umiejętności programistyczne ;-) Niech chłopaki się jeszcze pouczą. Gra i tak jest świetna i daje dziesiątki godzin fajnej rozgrywki. Polecam.
a ja mam takie pytanie

czy jest szansa, że wyjdzie pierwsza odsłona HL tylko w nowej oprawie ?

np. Half Life Unlimited

na PC natrafiłem na ciekawy projekt: www.blackmesasource.com/ ale i tak pewnie wyjdzie razem z duke nukem forever bo robią już go ok 5 lat

P.S
Trzymam kciuki za patcha
CYTAT(KOMODO @ 16 02 2008, 20:57)

CYTAT(RYU25 @ 16 02 2008, 16:58)

Rzeczywiscie, 7+ to bardzo zle. Tragicznie! Bez patcha nie lykasz kupy? Fajnie, wyjdzie patch, animacja podwyzszy sie o 5 klatek i z "kupy" gra zamieni sie w cudo. Wspaniale.
7+ owszem tylko ze ta recenzja byla tylko o jednym jak to wszystko zle chodzi....cytuje koncowke recenzki zreszta bardzo krotkiej nie moze przejsc mi przez gardlo "termin" polecam w stosunku do wersji na PS3.Szkoda.Nie wiem zagralbym w to ale naprawde po opiniach jakie slysze wole poczekac.
gatling
18 02 2008, 18:08
RYU25 grę możesz śmiało atakować. Ukończyłem już całość i animacja bardzo rzadko spada i nie przeszkadza to w grze – jedynie jest tylko kilka momentów przez half life 2 i dodatki gdzie jest bardzo źle i dosłownie ciężko trafić w przeciwnika ale są to bardzo rzadkie momenty około pięciu takich sytuacji przez całość. Poza tym jest bardzo w porządku. Z Portalem podobnie jak z half life 2. Natomiast co innego Team Fortress 2, spadki animacji są często i mam liczne problemy z rozpoczęciem gry sieciowej. Niemniej jednak to nadal potężnie grywalny zestaw i przyjemność z przechodzenia half life 2 wraz dodatkami przyćmiewa niedoróbki. Jeśli jednak najmniejszy spadek animacji w Twoim przypadku dyskwalifikuje tę grę to zrezygnuj. Jeszcze jedno – według mnie jakość tekstur i ogólny poziom grafiki jest taki sam jak w wersji na xboxie a widziałem obie wersje. Ja jestem bardzo zadowolony bo nastawiłem się głównie na half life 2 i dodatki.
don1100
20 02 2008, 19:15
gra sie swietnie
a spadki animacju coz zdazaja sie
Wczoraj na n4g wyczytalem ze zmierza do nas... Orange Box 2! Nie jest pewny taki wlasnie tytul, ale niedawno ktos z Valve sypnal ze powstaje sequel gry Portal, ktory bedzie sprzedawany razem z Half-Life 2: Episode Three i jakims sequelem Counter Strike. Ciekawe czy znajdziemy w kolejnym pomaranczowym pudelku cos jeszcze. Ja jestem w szoku, Valve gra z nami bardzo fair.
Nieźle, kilka dni temu skończłem Orange Box i jestem pozytywnie zaskoczony, klimat mistrzowski. Choć muszą coś jeszcze dodać, ewentualnie dać jakąś ciekawą cenę, Episode Three będzie jak inne na jeden, góra dwa wieczory, Portal podobnie, ostatnie to na multi więc jak dla mnie to sporo za mało jak na standardową cenę.
QUOTE(Arkady @ 4 03 2008, 09:13)

Nieźle, kilka dni temu skończłem Orange Box i jestem pozytywnie zaskoczony, klimat mistrzowski. Choć muszą coś jeszcze dodać, ewentualnie dać jakąś ciekawą cenę, Episode Three będzie jak inne na jeden, góra dwa wieczory, Portal podobnie, ostatnie to na multi więc jak dla mnie to sporo za mało jak na standardową cenę.
Na razie nie jest to oficjalny sklad kolejnego packa. Moze sie jeszcze w nim cos znalezc. Skad wiesz ze Episode Three i Portal beda krotkie? Episode Two byl na jakies 6 h, a taki CoD4 Heavenly Sword, Lair na... 6-7h. Obecnie tak krotki czas gry zaczyna byc standardem, a znajac dzisiejsze realia to naprawde dziwne, ze Valve nie zapodaje Trzeciego Epizodu osobno. Wszak sam rzucilbym sie nan z pazurami, byleby poznac final tej wspanialej historii. Moim zdaniem to i tak fair, naprawde. Co najmiej 3 zupelnie nowe tytuly (pomijam fakt, ze pewnie beda odstawac troche graficznie od obecnych hiciorow) w cenie jednego produktu.
Ja czytałem, że nie jest powiedziane, że nowy CS wejdzie w skład tego packa, bardziej chcieliby wydać to jako osobną pozycję. Ja nie miałbym nic przeciwko temu, do tego E3 do ściągnięcia razem z patchem dla posiadaczy normalnego Orange Boxa. A może szykuje się nam inny scenariusz i wydawanie kolejnych Orange Boxów, tak jak kiedyś było z pierwszą częścią Half-Life i HL: Generation.
No ale jak wyjdzie jakiś porządny CS, to kupuję bezprzewodową klawiaturę i myszkę specjalnie do PS3 i znikam dla świata. Tylko na klasycznych mapach bym grał.
Dostałem, zagrałem, zrozumiałem ze przesadzacie. Wprawdzie w HL2 nie grałem zbyt wiele ale za to portal chodzi ładnie a TF2 czasami chrupnie ale to moze wina lagów. A tak poza tym to polecam kazdemu, swietna składanka.
KOORDYNATOR
24 03 2008, 11:54
Witam !
Wreszcie ! The Orange Box w wersji na PS3 dostał łatkę !

Patch ma 128 MB a ściąga się go standardowo !
napisz jakie sa roznice po zaisntalowaniu patcha...
ArturNOW
24 03 2008, 13:05
Właśnie, bo ja tylko włożyłem Oranga do napędu, żeby ściągnąć Patcha. Zauważyłem tylko, że TF2 łączy się błyskawicznie.
CYTAT
* Fixed a graphical issue whereby a player would have the explosion effect left on the end of their Rocket Launcher when attempting to Rocket Jump.
* Fixed a memory leak to improve single player stability.
* Fixed an issue whereby the players name would not appear on the Stats comparison screen.
* We have fixed an issue that would cause the vote tallies to disappear when you viewed the scoreboard between rounds.
* Fixed an online server issue.
* Fixed an issue that caused a crash when a player that wasn't in Division 1 entered 'Your Leaderboards.
* Fixed an issue with players not always being added to the 'Players Met' menu on the XMB.
* Fixed a bug where a player viewing a friend without an EA account would have an empty entry in the friend's Leaderboard.
* Fixed an issue where it was not possible to connect to the EA servers if you had more than 30 friends.
http://kotaku.com/370476/details-on-the-or...eady-downloaded
ArturNOW
25 03 2008, 20:39
CYTAT(Gasei @ 25 03 2008, 17:33)

gdzie ten pacz ?
Jakto gdzie. Włączasz gre i wyskakuje, że jest wersja 1.10 do ściągnięcia.
marcindpol
25 03 2008, 21:38
QUOTE(ArturNOW @ 25 03 2008, 19:39)

QUOTE(Gasei @ 25 03 2008, 17:33)

gdzie ten pacz ?
wiem ze to tak powinno wlasnie byc, ale w moim wypadku nic nie wyskakuje!!!, mam wersje PAL, masz jakies porty na ruterze otwarte?
ArturNOW
25 03 2008, 21:45
CYTAT(marcindpol @ 25 03 2008, 21:38)

CYTAT(ArturNOW @ 25 03 2008, 19:39)

CYTAT(Gasei @ 25 03 2008, 17:33)

gdzie ten pacz ?
wiem ze to tak powinno wlasnie byc, ale w moim wypadku nic nie wyskakuje!!!, mam wersje PAL, masz jakies porty na ruterze otwarte?
Sporo mam otwartych bo TF2 nie działał mi w sieci

UDP: 3658 (peer-to-peer connection); 6000 (voice over IP); 9555 (EA SPORTS Ticker)
TCP: 31400-31499 (lobby connection); 13505 (EA Messenger); 443 (DNAS authentication)
Takie mi support EA podł i śmiga.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.