QUOTE(Alfred @ 16 01 2007, 22:28)

ten temat był juz wałkowany i dziwie sie skoro taki brzydal ma tyle kasy i nawet se ryja niewymieni(operacja plastyczna)
QUOTE(Memory @ 7 02 2007, 20:48)

Wygląda jak by to był fake. Czcionka taka zwykła i ogólnie lipa. Ponoć że premiera HL:2 została przesunięta.
Mastah27
23 05 2007, 19:27
Wersja na PS3 ukaże się trochę później niż pozostałe, prawdopodobnie w 2008 roku:
http://xbox360.ign.com/articles/790/790981p2.html
to juz jej nie kupisz bo go niebedzie, pozostaje ci CS na X1
Mastah27
29 07 2007, 01:03
ziemia1
23 08 2007, 13:37
http://www.gametrailers.com/player/23927.htmlHalf-Life 2: Episode Two
GC 2007 Valve Demonstration
ziemia1
24 08 2007, 15:17
Ponoć premiera gry na PS3 klasycznie została przeniesiona???
IGN
Published by: Electronic Arts
Developed by: EA UK / Valve
Genre: First-Person Shooter
Release Date:
US: November 13, 2007
Europe: November 16, 2007
Australia: November 16, 2007
Czy gdzieś istnieje oficjalne info, że w europie premiera będzie miała miejsce 12.10.07 jak informuje sklep psxextreme oraz ultima?
Diabeł z tym. I tak nie wiadomo za co się zabrać. Team fortress i Portal zapowiadają się ciekawie. Dosyć skomplikowana gra logiczna i shooter online w komicznych klimatach. Half-life też ma niezłe momenty. Trzy gry w cenie jednej. Moim zdaniem to się opłaca.
Ściśle biorac to 5 gier w cenie jednej. TF, Portal, Half-Life 2, Episode one i Episode two. zapowiada się naprawde za(pipi)iście miodny pack.
To odpowiedź ze sklepu Ultima na podejrzanie rychłą premierą Orange Box:
Witam,
Ma Pan racje, premiera zostala przesunieta w Europie na blizej nieokreslony termin.
Pozdrawiam,
Emil "Samuraai" Ronda
022-654-60-43
Jak mam czekać nie wiadomo ile i zapłacić ponad 2 stówy to sobie chyba kupie tę paczkę na PC za 108zł!
Dr.Czekolada
5 10 2007, 21:42
Na PC to np ja wole zwykłe wyd Episode Two - bo poprzedniki posiadam -_- .... .
Powiem wam krótko: za 239 zł nie warto czekać, naprawdę! Zainwestujcie w CoD4 lub w wersję na PC!
Dr.Czekolada
10 11 2007, 15:50
.... No dobra, ale co ma COD4 do HL2 ?... -_-'.
Nie rozumiem pytania...z posiadanej przeze mnie wiedzy wynika że dwie wspomniane wyżej gry pochodzą z tego samego gatunku?! Posiadam OB na PC i zestaw po prostu nie warty jest tak ciężkich pieniędzy a dodatkowo jeszcze obsuwa...
mczaper
10 11 2007, 16:44
CYTAT(da$io @ 10 11 2007, 15:18)

Powiem wam krótko: za 239 zł nie warto czekać, naprawdę! Zainwestujcie w CoD4 lub w wersję na PC!
A ja wlasnie czekam na ten box ;] bo moj sprzet (mowa o PC) juz nie ciagnie takich gierek bez duzych ciec w opcjach grafiki
CYTAT(da$io @ 10 11 2007, 16:40)

Posiadam OB na PC i zestaw po prostu nie warty jest tak ciężkich pieniędzy a dodatkowo jeszcze obsuwa...
bez komentarza...
Half-Life 2 - klasyk, fenomen, arcydzielo, mistrzostwo. Ta gra powinna być w Muzeum Sztuki Nowoczesnej.
To jest nie tylko najlepszy FPS wszechczasów, ale jedna z najlepszych gier wszechczasów.
Gra po prostu zabija klimatem, fabułą i grywalnością.
Mimo, że ma już 3 lata, to żaden FPS jej nie dorównał i jeszcze długo tak zostanie.
Gra jest warta każdych pieniędzy, a tym bardziej jeśli dostajemy jeszcze 2 znakomite epizody (kontynuacje hl2).
Jeżeli większość posiadaczy PS3 nie grało nigdy w HL2 przyznam ci rację....Nie chcę być źle zrozumiany, HL2 to świetna gra ale większośc już w nią grała a teraz dostajemy odgrzewany kotlet plus TF2 i Portal za 239 zł...
Dr.Czekolada
14 11 2007, 14:52
Warta tej ceny czy nie, każdy tytuł jest mniej więcej za dwie stówy -_-. Niemniej kupując HL2 na konsole nie musimy się bawić w pier*** Steam-y, aktywacje, i ściąganie cholernych uaktualnień. Mimo posiadania PC-towego Orange Box, wciąż lekko mnie interesuje wersja na PS3, i oby wyszła przednio !

.
W tym się zgodzę! Zanim się gra uruchomi - 5 lat świetlnych...
gatling
16 11 2007, 17:50
Zestaw ten nabędę na pewno pod warunkiem że nie spotka mnie drastycznie kulejąca animacja lub znaczne ograniczenia w jakości grafiki np. tekstury. Grę tą w podstawowej wersji ukończyłem na pc i owszem jest to fenomenalna pozycja ale niestety nie posiadam komputera mogącego ją „udźwignąć” w pełnych detalach graficznych i płynnej animacji – dlatego bardzo ucieszyłem się z wersji na ps3 a tym bardziej z dostępnymi w tym wydaniu rozszerzeniami. Czekam więc na pierwsze informacje odnośnie jakości konwersji na ps3. Faktem jest że ps3 nie po to kupiłem aby zapatrywać się w jakość grafiki, porównywać ją z innymi platformami lecz po prostu żeby bez stresowo grać i z przywiązania do pozycji które ukończyłem na poprzednich modelach tej konsoli. Jednak w przypadku tej gry będę zwracał uwagę na grafikę i słaba konwersja była by dla mnie zbyt irytująca, do tej pozycji mam nieco odmienne podejście niż do innych tytułów konsolowych zapewne z powodu ukończenia „podstawki” na pc choć jestem miłośnikiem platform sony.
1UP previews The Orange Box for the PS3 - "This version of The Box has issues "http://www.1up.com/do/previewPage?cId=3164539
http://www.ps3site.pl/problemy-z-pomaranczowymEA robi sobie z nas jajca. A myślałem poważnie o tej grze gdy przeczytałem recke w najnowszym PE
EA to kpina. Sony powinno coś z tym zrobić, bo gry i porty od EA na PS3 jakiś żart.
Na IGN jest hands-on ; piszą że jest trochę więcej zwolnień niż w wersji na PS3 ale nic dramatycznego - widać to zresztą na filmach. Co więcej - piszą o poprawkach w niektórych aspektach teksturowania i oświetlenia w stosunku do innych wersji.
Także 1Up jak zwykle dał ciała.
--------------------------------------------------------------------------------
http://ps3.ign.com/articles/837/837808p1.htmlCYTAT
Before you freak, know that in my time playing The Orange Box on PS3, I only encountered a few truly troubling framerate issues. For the bulk of my playtime, the pieces of The Orange Box run fine. Sure, there's more hitching than on 360, but I was still drawn in to the dense world Valve created. The technical issues aren't going to be enough to deter anyone who wants to enjoy Orange Box on PS3. Unless you require your games to never dip below 30fps, you should not strike The Orange Box off your PS3 holiday wish list.
IGN: 8,4
http://ps3.ign.com/articles/840/840505p1.htmlClosing Comments
All five games in The Orange Box are awesome, and even though we had problems here and there with some of the control choices, the experience of playing Half-Life 2 games should not be missed. Valve should be counted among the few that simply know how to tell a good story. However, the PS3 version is without a doubt inferior, so think carefully before investing the money (if you only own a PS3). The choice is yours, Mr. Freeman.
Widziałem już dzis sporo kopii w Warszawie. Info dla zainteresowanych.
ArturNOW
12 12 2007, 10:34
Warto zwrócić uwagę na fragment, w którym gra się tnie. W górnym lewym rogu dla wersji PS3 widać, że gra jest obecnie zapisywania - Quicksaving. W Xbox 360 nie ma tej opcji. I nie znaczy tu, że Xbox 360 szybko zasejwował grę, gdyż opcja Quicksave jest niedostępna na iksa. Chętnie zobaczyłbym ten fragment z wyłączoną opcją Quicksave w opcjach. Oczywiście zastanawia mnie czemu gra się tak długo zapisuje, ale o to trzeba pytać programistów EA.
Wolverinexxx
12 12 2007, 19:08
Do odważnych świat należy.
Zakupiłem dziś Pomarańczową Skrzynkę.
Wrażenia opiszę niebawem.
Może to dziwne ale nigdy nie grałem w Half Life'a więc liczę na masę świetnej zabawy.
konstant
12 12 2007, 20:29
Narazie srednia ocen na gamerankings wynosi ...
uwaga ... 77%!
Rewelacja.
Wiem, ze sa tylko dwie recenzje ale o xboxowym 96% mozemy sobie pomarzyc.
Jak dla mnie to jest poprostu ŻENADA !!! Jak mozna tak spier.dolić port?? Przecież to niemalże awykonalne... a jednak ktoś potrafił

Przecież ta gra na moim antycznym już niemal kompie, w 1024x768 z 2xAA nie schodzi poniżej 40fps (średnio trzyma 60-70) a bez AA zazwyczaj 90-100fps ze spadkami do 50-60. A mam jednordzeniowego proca, 1gb ram DDR400 i kartę zabytek Ati X550. No śmiech na sali.. Zarówno na PS3 jak i X360 gra nie powinna schodzić poniżej 100fps...
Wczoraj ukończyłem na razie HL2 i przycięło tylko 1 raz, słownie jeden (skuter wodny i nic do okoła…bez sensu:) z tego co wiem to przycina w lokacjach gdzie nic sie nie dzieje)!
potem przy największym zamieszaniu animka nie zwolniła…dzisiaj zaczynam episode one i zobaczymy. Jedyna rzecz, która mnie odrobinę irytuje to loadingi. Reszta… lodzio miodzio, grać!
CYTAT(SM1 @ 13 12 2007, 10:35)

Wczoraj ukończyłem na razie HL2 i przycięło tylko 1 raz, słownie jeden (skuter wodny i nic do okoła…bez sensu:) z tego co wiem to przycina w lokacjach gdzie nic sie nie dzieje)!
potem przy największym zamieszaniu animka nie zwolniła…dzisiaj zaczynam episode one i zobaczymy. Jedyna rzecz, która mnie odrobinę irytuje to loadingi. Reszta… lodzio miodzio, grać!
Gamespot potwierdza to co mówisz, oceniając wersja na PS3 - 9/10!
http://www.ps3site.pl/marsz-do-sklepow-po
Widocznie dali ciała ze streamingiem danych i gra tnie jak ma coś do wczytania i nie wyrobi.
CYTAT(Emet @ 12 12 2007, 20:33)

Jak dla mnie to jest poprostu ŻENADA !!! Jak mozna tak spier.dolić port?? Przecież to niemalże awykonalne... a jednak ktoś potrafił

Przecież ta gra na moim antycznym już niemal kompie, w 1024x768 z 2xAA nie schodzi poniżej 40fps (średnio trzyma 60-70) a bez AA zazwyczaj 90-100fps ze spadkami do 50-60. A mam jednordzeniowego proca, 1gb ram DDR400 i kartę zabytek Ati X550. No śmiech na sali.. Zarówno na PS3 jak i X360 gra nie powinna schodzić poniżej 100fps...
Ja po tym co zobaczyłem w Uncharted stwierdzam że każda gra na PS3 z syfiastą grafiką albo lipny port to czyste lenistwo zachłannych developerów, którzy chcą małym kosztem zbić kokosy.
CYTAT(SM1 @ 13 12 2007, 08:35)

Daj później znać jak sprawuje się Episode Two, w końcu tutaj mamy do czynienia z najbardziej dopracowaną oprawą...
Na filmikach obie wersje wyglądają dokładnie tak samo. Jedynie przy jeździe skuterem gra lekko przycina.
Trudno jednak oceniać całe gry po samych filmikach.
Niech ktos kto ma HL2 napisze jak tam framerate w poszczegolnych grach, bo mnie kusi zeby kupic, ale niektore recenzje twierdza ze zwlaszcza Episode Two prawie staje w miejscu momentami.
A maximum chrupania jakie zniose to tyle co jest np. w Rainbow6:Vegas na PS3.
I wiem ze na PC jest najlepiej ale nie lubie sie garbic nad klawiatura, wole z padem na kanapie
BartIrlandia
16 12 2007, 19:57
gram od wczoraj i wiekszych ciec nie zauwazylem (gra sie przyjemnie i plynniutko. ) inna sprawa to (pipi)owy sposob celowania, kursor chodzi po ekranie duzo szybciej a wrogow od groma. Z samym pistolecikiem trudno sobie poradzic

Episode 1 i 2 nie dotykalem jeszcze bo wpierw chce zrobic hl2.
Podoba mi sie portal, ot taka gra na godzinke dwie zeby polamac szare komorki. Natomiast zawiodl mnie Team Forttress 2 (czy jak to sie tam pisze

Gra z za(pipi)istym pomyslem, swietna oprawa i (pipi)owa mechanika. Gra jest po prostu za szybka na konsole. Dochodzi to do tego stopnia ze wiele graczy beiga tylko z nozami bo to sie im bardziej oplaca...
Polecam ORange Box!
ps: '(pipi)owy' ? Pedała ze mnie robia
Czy orange Box obsługuje myszkę i klawiaturę? Pytam, bo HL1 na PS2 obsługiwał.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.