Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Lekcje programowania w LUA
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
Grizzly_cf
Witam.

W wolnej chwili stworzyłem dwie/trzy (licząc prolog) lekcje programowania w LUAPlayer.
Zapraszam was do odwiedzenia ich i napisania swojej opini o nich. Lekcję umieściłem na TU. Ze względu na to, że jak na razie jest małe zainteresowanie tematyką programowania konsolek, wstrzymałem się z dalszymi lekcjami. Jeżeli zainteresowanie wzroścnie na pewno będe pisał następne + dla bardziej obeznanych userów lekcje pisania programów w C używając PSPSDK.
Zapraszam również do innego mojego działu "Hack/Tunning" jak i reszty forum. Już niedługo ciekawe opisy i tuoriale zw. z obsługą portu szeregowego w dziale "H/T"! A jeżeli bozia pozwoli to pierwsze odsłony projektu "Klawiaturka PSP".

Pozdrawiam.
VascoDa
Nareszcie cos sie ruszylo smile.gif
Wyrazy szacunku dla twojej pracy. Nie przestawaj!
LiShinron
jestem za!
Grizzly_cf
Witam. Wczoraj rozpoczęłem nowy kurs C dla PSP. Niejako, że LUA jest bardzo ograniczonym językiem skypt. postanowiłem nie kontunować już dalej kursu z nim związenego. Te 3 lekcje mogą być dobre do wprowadzenia do programowania., tak więc zostaną one już na forum.

Nowo powstały Tutorial będzie luźnym tłumaczeniem już istniejącego popularnego tutoriala w j. ang. z PSP-Programming.com . W Prologu wytłumaczyłem, czemu taką drogę obrałem.
[C]Lekcje programowania- PROLOG, Wstęp do programowania pod PSP!

Pozdrawiam.

ps. Nie ukrywam, że w przyszłości chciałbym stworzyć projekt na podobieństwo GBAza jaki został zapoczątkowany na waszym forum dla użytkowników małej niny.
Sandking
Dzisiaj poszperam w tym LUA i sprawdzę czy mi podpasuje. Może nawet coś z tego będzie... dzięki za tutoriale wink.gif

Gra Extreme na psp - jestem za happy.gif
Grizzly_cf
Witam.

Dopiero co wróciłem z Kaszeb a już biorę się za programowanie pełną parą ^^. Dziś wydałem moje tłumaczenie lekcji C z PSP-programming.com. Yeldarb wykonał kawał dobrej roboty piszac świetne i przystęny tutorial o programowaniu w C. Teraz jest on wyłożony w języku polskim co mam nadzieję zachęci do programowanie moich rodaków biggrin.gif .

C] Lekcja1- Napisz swój pierwszy program!, from PSP-programming.com, auth. Yeldarb

Pozdrawiam.
Yogi
Napisał bym coś, ale mam soft 2.8 więc i tak tego nie uruchomię confused.gif.
Psp-Team-NoVy
jeszcze troche smile.gif wczoraj dali downgrade z 2.71 wiec niedługo będzie i z 2.8 ^^
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.