Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Liga Mistrzów 2006/2007
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
*-dka
ja wiem ze celtic nie ma szans ale wierze w THE BHOYS ze dadza rade i cos wygraja w tej edycji smile.gif CHłopaki ja wierze w WAS smile.gif
bullseye
Lyon, jest bardzo silna druzyna, budowana ze spokojem i rozwaga. Mieszanka doswiadczenia i mlodosci, dominacja na krajowym podwyrku wyostrzyla im apetyty. To moze byc ich rok...
Tytek
ale jakos specjalnie sie nie wzmocnili,a w zeszlym roku to nie starczylo nawet na podstarzaly milan
jarex
Wedlug mnie Lige powinna wygrac Barca.
Mathiu
Transmisje na TVN Turbo:

17 października:

20:40 STEAUA BUKARESZT – REAL MADRYT ( na żywo)
23:00 FC PORTO – HAMBURGER SV (as live)

18 października:

20:40 INTER MEDIOLAN – SPARTAK MOSKWA ( na żywo)
23:00 VALENCIA – SZAHTAR DONIECK (as live)
*-dka
QUOTE(jarex @ 17 10 2006, 14:50) *

Wedlug mnie Lige powinna wygrac Barca.

a niby czemu ??
Tytek
QUOTE(Mathiu @ 17 10 2006, 15:52) *

Transmisje na TVN Turbo:

17 października:

20:40 STEAUA BUKARESZT – REAL MADRYT ( na żywo)
23:00 FC PORTO – HAMBURGER SV (as live)

18 października:

20:40 INTER MEDIOLAN – SPARTAK MOSKWA ( na żywo)
23:00 VALENCIA – SZAHTAR DONIECK (as live)

TVN turbo nie pokazuje chelsea-BArca???
lol
mimo ze jest na 1ce,to powinni walczyc io klienta
Ader
sport.onet.pl:
W trzeciej kolejce fazy grupowej Ligi Mistrzów Celtic Glasgow pokonał na swoim terenie Benfikę Lizbona 2:0. Było to drugie zwycięstwo mistrzów Szkocji. Dwie bramki zdobył reprezentacyjny napastnik Kenny Miller, a jedną - Steven Pearson.
Widzicie tu jakas nieprawidlowosc? xD
GOPA
kuwa po hu*ja mi mecz Interu ?? jak meczem kolejki jest Czelsi - Barca mad.gif Czelsi leci na tej nowej telewizji NTV , szkoda tylko ze ja jej nie mam mad.gif

a teraz 2 pytania za 100 pkt.

dlaczego Henremu nie uznali bramki , kaj tam byla reka ??
za co czerwien dostal Bonera bo chyba nie za ta glowke dry.gif

AC Milan z taka forma to daleko nie zajdzie, jak zwykle fart wloski i wymeczone 1-0 na Anderlechcie.

Tegoroczna LM wygra - Barcelona , Chelsea , Bayern , Man.unt.W inne druzyny nie wieze po tym co narazie pokazaly
Mathiu
QUOTE(GOPA @ 18 10 2006, 00:16) *

kuwa po hu*ja mi mecz Interu ?? jak meczem kolejki jest Czelsi - Barca mad.gif Czelsi leci na tej nowej telewizji NTV , szkoda tylko ze ja jej nie mam mad.gif

A to TVP1 (czy tam TVP2 - nie kojarzę na czym to będzie leciało) nie masz?

a teraz 2 pytania za 100 pkt.

dlaczego Henremu nie uznali bramki , kaj tam byla reka ??

Z powtórek na TVP nic nie było widać, więc zawierzam sędziemu.

za co czerwien dostal Bonera bo chyba nie za ta glowke dry.gif
No jak to... wybił piłkę główką zza linii bocznej boiska! Teraz są takie przepisy icon_twisted.gif A serio to niby wyje.bał gdzieś piłkę i za to niesportowe zachowanie oberwał drugą żółtą, a w konsekwencji czerwo.

AC Milan z taka forma to daleko nie zajdzie, jak zwykle fart wloski i wymeczone 1-0 na Anderlechcie.
Milan od kiedy pamiętam zawsze gra na minimum w grupie (nie wiem jednak czy celowo, czy fartem wink.gif ), a w pucharówce już daje radę - vide spotkania z Lyonem, czy Bayernem sezon temu.

Tegoroczna LM wygra - Barcelona , Chelsea , Bayern , Man.unt.W inne druzyny nie wieze po tym co narazie pokazaly
Barca nie, bo nikt jeszcze nie wygrał 2 razy pod rząd. Chelsea ma dziurawą bramkę od niedzieli. Bayern to Bayern - znowu "stare dziadki z Milanu" im natrzepią bramek, a MU... no tu nie mam się do czego przyczepić wink.gif Do tego zestawienia dorzuciłbym Lyon (który znowu pewnie okaże się rewelacją w grupie i odpadnie w 1/4 finału) i może Valencię.
A ja oczywiście stawiam na pokaz "gry turniejowej" Milanu (fart included smile.gif ) icon_twisted.gif
lukasz
ta mathiu ale dwa sezony i sezon temu w składzie był ktoś taki jak szewczenko i wogóle cała ta niesmiertelna defensywa troche młodsza była(roczek dwa xD) a teraz jak ja widze co oni grają wacko.gif
nie wróże im przyszłości tam potrzeba jest świeża krew 5 nowych piłkarzy i kaka jako jądro wokół ,którego krążą elektrony a oni tylko pudrują trupa...
*-dka
jupi Celtic wygrał smile.gif The Bhoys smile.gif HAHA Po Ligę Mistrzów JEdziemy biggrin.gif
Mathiu
QUOTE(lukasz @ 18 10 2006, 08:08) *

ta mathiu ale dwa sezony i sezon temu w składzie był ktoś taki jak szewczenko i wogóle cała ta niesmiertelna defensywa troche młodsza była(roczek dwa xD) a teraz jak ja widze co oni grają wacko.gif
nie wróże im przyszłości tam potrzeba jest świeża krew 5 nowych piłkarzy i kaka jako jądro wokół ,którego krążą elektrony a oni tylko pudrują trupa...

Teraz jest Oliveira (który narazie nic nie gra confused.gif ), a piłkarze innych klubów też się starzeją... bo nie widzę, żeby Lyon, czy Bayern dokonali jakiegoś diametralnego odmłodzenia składu.
Poza tym... nie wiem co masz do obrony Milanu: w Serie A stracili 2 bramki, w LM ani jednej, choć przyznam, że duża w tym zasługa Didy. Jankulovski, Kaladze, Nesta i Cafu grają na wysokim poziomie, a że mamy takich, a nie innych zmienników, to już inna sprawa.
O pomocy chyba nie muszę wspominać, bo to akurat nasz najmocniejszy punkt... niech jeszcze tylko Gila, bądź Oliveira się obudzą i nie będzie źle - Inzaghi jak zwykle daje z siebie wszystko, ale coś nie ma szczęścia ostatnio (a to go na spalonym, którego nie było, złapią; a to faulu na nim w polu karnym sędzia nie uzna...).
Ölschmitz
QUOTE(Mathiu @ 18 10 2006, 12:32) *

a to faulu na nim w polu karnym sędzia nie uzna...

to w ramach wyrowniania tych karnych co byly a byc nie powinno ;p
ogqozo
Kurcze, kibice w Brukseli musieli przeżywać załamanie. W końcówce naprawdę mocno cisnęli i szkoda, że Milan jednak wybronił 1-0. Ale kluby włoskie raczej w tym sezonie nie poradzą sobie.
Oglądałem też Real, no i nie wiem co myśleć. Robinho zagrał wspaniale, Van Nisterlooy również, błędów było wielokrotnie mniej niż z Getafe, a energii wielokrotnie więcej. Mimo wszystko uważam, że ten zespół jest w stanie wygrać LM, ale również odpaść w 1/8. Na linie balansuje również Cannavaro - wczoraj był już prawie bezbłędny... prawie, bo to co zrobił przy straconej bramce to śmiech na sali. Głupi trochę ten Real, ale ciekawy.

Faworytem pozostaje dla mnie Lyon. 11 meczów w tym sezonie wygranych, 1 remis. Bilans w LM: 8-0. Szeroka kadra, doskonała organizacja, każdy element gry opanowany i groźny dla przeciwnika. Razem z Chelsea i Barceloną francuski zespół tworzy wielkie trio europejskich potęg, a mecz Real - Olympique zapowiada się na jeden z ciekawszych w fazie grupowej (tuż za Barsa-Chelsea).

Świetnie prezentuje się Celtic, gdzie niemrawy Żurawski pełni coraz mniejszą rolę, a Miller, Venegoor (ostatnio kontuzjowany) czy Nakamura lansują się nieźle. Ale raczej odpadną w pierwszym pojedynku fazy pucharowej.
CELL767
Brawo Chelsea. Oby za 2 tygodnie było tak samo.
Ale wciaż tez zespół nie gra na miare swoich możliwosci
Jedyne zespoły które jak na razie mnie przekonują w LM to Lyon i MU
GOPA
a Barsa dalej spi sad.gif ale spoko za 2 tygodnie to Blaugrana bedzie gora , zobaczysz.CELL Man. Unt. jak narazie nie mial dobrych przeciwnikow , moim zdaniem ta druzyna ma potencjal ale nie gra na 100%.
Binek
Co jak co ale Barca dalej nie gra nic szczególnego. Ronaldinho to jak na niego totalna katastrofa ile dziś miał strat w pojedunkach 1 vs.1 . Do tego brak ETO. No i zero formy Deco. Ja nie wieże że są w stanie obronić tytuł. Ale może dlatego że ja ich poprostu nienawidze tongue.gif . BRAWO CHELSEA excl.gif
Tytek
slabo gra Gudhjonsen,chyba jeszcze zadnego dobrego meczu z dobrym rywalem nie zaliczyl...
jay jay
Koniu sobie nie pograł i Barca leży i kwiczy . Nie wiem jak was lae mnie Katalonczycy w żaden spoób nie przypominają tej ekipy sprzed roku . Efektownie ale nie efektywnie, coz z tego ze kiwna jednego rywala skoro wiele z tego pożytku nie będzie .Lipa , trzymam kciuki za Werder .

Inter wreszcie sie przebudzil ,ale tez nie zachwycił gra . Moga byc problemy z awansem ;/ to z takaimi cieciami aj panie Boze widzisz i nie grzmisz ?

Real wygrywa na wstecznym gazie 4-1 co mnie zbytnio nie dziwi . Nic tak naprawde nie mozna powiedziec o rzeczywistych mozliwościach Galacticos . Oby odpadli w 1/8 icon_twisted.gif

Reszty spotkań nie omawiam bo z nich wialo nudo zupelnie jak z naszych boisk .Co za satysfakcja ogladac mecz skoro wynik znają każdy tydzień wczesniej .

Rememba : Wisła pogoni dziś Angoli !! smile.gif
Ölschmitz
ale schweinsteiger brame zasadzil! 35 metrow, pieeekny gol. cieszy gra bayernu w tej edycji LM. trzy mecze (w tym dwa wyjazdowe) - 9 pkt i bez straconej bramki ;]
Junkhead
A mnie cieszy wygrana Romy, 6 punktów na koncie i biorąc pod uwage fakt, że najpierw grają z piłkarzykami Olympiakosu i kopaczami z Doniecka myśle że po 5 kolejkach będzie 12 punktów.
lukasz
poczekajmy do rewanżu na camp nou tam zobaczymy forme "konia";/ barca pokazała jedną akcją swoją klase dokładnie wtedy kiedy obroncy chelsea stali jak kołki biggrin.gif
droga po raz kolejny b.dobry mecz mam nadzieje ,że będzie w czołówce plebiscytu o złotą piłke
co do meczu interu to....Odin91 powinien sie cieszyć ,bo recoba zagrał wybitnie;]

btw.SIKI pytanie na marginesie skoro cska pokonało arsenal a chelsea barcelone to liga angielska jest lepsza od hiszpańskiej jednakże gorsze jest od rosyjskiej? icon_twisted.gif
Diabeu
na to wychodzi, kwik
Kubaa__
jak wisla wygra z blackburn to wyjdzie, ze polska liga jest najlepsza na swiecie i ch,uj ;f

wczorajszy meczyk barsy z chelsea calkiem w (pipi),ke. ladny gol murzynka, pare niezlych akcji, ogolnie zasluzona porazka barcelony i wynik sprawiedliwy. dla mnie fenomenem jest makalele, ogladajac spotkanie, caly czas skupialem sie na jego grze, nawet jak biegal gdzies w roku ekranu. imo - gracz idealny i absolutnie niezbedny. real zrobil niezla kupke sprzedajac go takiej kapciowatej druzynie ;/.
SIKI
QUOTE(lukasz @ 19 10 2006, 10:08) *

poczekajmy do rewanżu na camp nou tam zobaczymy forme "konia";/ barca pokazała jedną akcją swoją klase dokładnie wtedy kiedy obroncy chelsea stali jak kołki biggrin.gif
droga po raz kolejny b.dobry mecz mam nadzieje ,że będzie w czołówce plebiscytu o złotą piłke
co do meczu interu to....Odin91 powinien sie cieszyć ,bo recoba zagrał wybitnie;]

btw.SIKI pytanie na marginesie skoro cska pokonało arsenal a chelsea barcelone to liga angielska jest lepsza od hiszpańskiej jednakże gorsze jest od rosyjskiej? icon_twisted.gif

zwracam honor blush.gif cool.gif
poniosło mnie 'troszke' cool.gif
Ölschmitz
gdyby barca wygrala to bys tego nie pisal xD
SIKI
pewnie tak cool.gif
ale przegrała to trzeba sie przyznać do błędu cool.gif
lukasz
autokrytycyzm to bardzo pozytywna cecha podobnie jak umiejętność śmiania sie z siebie np.

swoją drogą joaquin sie powoli spłaca ta druga asysta majstersztyk.właśnie valencia pokazała jak sie powinno odsyłać leszczy z powrotem do domu.gra na luzie dobry wynik wchodzenie w obrone jak w mięso.
Junkhead
Spartak Moskwa - Inter Mediolan 0:1, bramke zdobył w pierwszej minucie Julio Ricardo Cruz.

Barcelona-Chelsea 1:0, Deco jest bogiem biggrin.gif biggrin.gif a to dopiero początek meczu.Oj namieszał sędzia trochę.52 minuta i bardzo ładny gol Lamparda, potem w 58 minucie gola na 2:1 strzela Gudjohnsen, po podaniu Ronaldinho.No i w tym nieszczęsnym doliczonym czasie, Drogba strzela na 2:2 mad.gif Po jaką cholerę sędzia przedłużył mecz o 6 minut, jeszcze skończył mecz przed upływem tych 6 minut.Barca spadła przez ten remis na 3 miejsce.

No co to ma być, AS Roma przegrywa u siebie do połowy z Olympiakosem, na dodatek Totti niestrzelił karnego mad.gif Na szczęscie w drugiej połowie wyrównał Francesco "Il Grande Capitano" Totti.Żeby zremisować z Olympiakosem i to u siebie to wstyd.
Mendrek
Szkoda mi slow, ze nadal sedzia decyduje o meczu ;/ (Barca - Chelsea)

Szkoda Guddiego, mam nadzieje ze to nic powaznego.
babciahania
coś mnie podkusiło żeby wydać 10zł z groszami na sms'a aby obejrzeć meczyki w onet...

no i wybrałem barca - czelsi..

no i się nie żałuję teraz,

ale ogłądałem tak jednym okiem.

tam chyba powinny się posypać jakieś czerwone kartki, nie?

szkoda że nie ogłądałem z pl komentarzem..
johny07
po dzisiejszym meczu nie wiem jak mozna kibicowac czelsi, nalezy im sie pochwala za wyprowadzanie kontr, ale graja jak jakies brudasy na szkolnym boisku, bezkarnie wjezdzajac w nogi ronaldinho deco i w ogole wszystkim ;\
CheeseOfTheDay

Nie jedna ;D.
szumi
QUOTE(babciahania @ 31 10 2006, 22:43) *

coś mnie podkusiło żeby wydać 10zł z groszami na sms'a aby obejrzeć meczyki w onet...

szkoda tylko kase wydawać

Shakhtar 2 - 2 Valencia
AS Roma 1 - 1 Olympiakos Pireus

jedyne wyniki,których sie nie spodziewałem
Słoik
QUOTE(johny07 @ 31 10 2006, 22:45) *

po dzisiejszym meczu nie wiem jak mozna kibicowac czelsi, nalezy im sie pochwala za wyprowadzanie kontr, ale graja jak jakies brudasy na szkolnym boisku, bezkarnie wjezdzajac w nogi ronaldinho deco i w ogole wszystkim ;\
Widzisz, nie jestem wielkim fanem Chelsea, jednak gwoli sprawiedliwosci, musze dodac, ze podobny sposob gry, jest takze elementem taktyki, wielu innych druzyn. Zazwyczaj kibic zauwaza i potepia wylacznie faule/brutalne zagrania, w wykonaniu ekipy rywala, przymykajac oko na wystepki wlasnych faworytow; vide ostatni mecz Polskiej Reprezentacji Narodowej. Oczywiscie, nigdy nie bylem i nie jestem, zwolennikiem nieczystych, pozasportowych akcji o charakterze destrukcyjnym, niebezpiecznym dla zdrowia.
Kubaa__
QUOTE(Liberty666 @ 31 10 2006, 22:48) *

Nie jedna ;D.

ale na pewno nie dla Cola. pierwsza zolta kartka byla kompletnie z (pipi), jakby dostal jeszcze druga i w konsekwencji czerwona praktycznie za nic to by byl dopiero absurd.
wynik jak najbardziej sprawiedliwy, Chelsea marnowala takie sytuacje, ze i tak Barca moze cieszyc sie z tego 2:2.
CheeseOfTheDay
No dla Cola akurat nie, ale były przynajmniej 2 sytuacje za które można było ukarać czerwienią.
Kubaa__
Carvalho miał takich sytuacji chyba z 10. palant.
sir_ryszard

Cieszę się że futbol angielski zatriumfował nad tym co prezentowane jest w Hiszpanii. Każde spotkanie w którym przegrywa Barcelona jest tym czego oczekuję z wypiekami na twarzy. Wprawia mnie to w błogostan. Tak było wczoraj. W dwumeczu, Ronaldinho i spółka okazali się gorsi od ekipy The Blues. Pierwszy mecz pod dyktando londyńczyków. W drugim - pod obiema bramkami akcji było sporo. Obydwie strony zagrały bardzo dobrze i rezultat wydaje się być sprawiedliwy. Do kolegi johny'ego którego zacytowałem: Stary, w teraźniejszej piłce nie ma miejsca na sentymenty. Liczy się dobro i skutek własnej drużyny dla której gram. Nie obchodzą mnie nogi jakiegoś Ronaldo de Assisa Moreiry, Deco czy innego. Wykonuję bezpardonowy wślizg. Odbieram piłkę albo nie. Dostaję kartkę albo nie (od tego w końcu jest sędzia). Nie obchodzi mnie ich zdrowie. Jestem zwolennikiem gry twardej i nieustępliwej. Żadnych skarg i zażaleń nie przyjmuję do wiadomości kiedy naprzeciwko mnie stoją rywale i pragną smaku zwycięstwa podobnie jak ja. Kiedy lecę ścięty na murawę nie udaję rannego przez pięć minut. Wstaję i gram! Bólu nie czuję! Jestem prawdziwym wojownikiem! Oczywiście nie zapominam o grze w piłkę nożną, to jest przecież moim priorytetem. Grałem to wiem jak jest. Żadna krew mi niestrzaszna. icon_evil.gif icon_twisted.gif icon_evil.gif icon_twisted.gif icon_evil.gif icon_twisted.gif
Ölschmitz
wez stary troche wyluzuj, bo ludzie sie boja i nam do tematu nie wchodza ;/
janol
QUOTE(sir_ryszard @ 1 11 2006, 15:15) *

Cieszę się że futbol angielski zatriumfował nad tym co prezentowane jest w Hiszpanii. Każde spotkanie w którym przegrywa Barcelona jest tym czego oczekuję z wypiekami na twarzy. Wprawia mnie to w błogostan. Tak było wczoraj. W dwumeczu, Ronaldinho i spółka okazali się gorsi od ekipy The Blues. Pierwszy mecz pod dyktando londyńczyków. W drugim - pod obiema bramkami akcji było sporo. Obydwie strony zagrały bardzo dobrze i rezultat wydaje się być sprawiedliwy. Do kolegi johny'ego którego zacytowałem: Stary, w teraźniejszej piłce nie ma miejsca na sentymenty. Liczy się dobro i skutek własnej drużyny dla której gram. Nie obchodzą mnie nogi jakiegoś Ronaldo de Assisa Moreiry, Deco czy innego. Wykonuję bezpardonowy wślizg. Odbieram piłkę albo nie. Dostaję kartkę albo nie (od tego w końcu jest sędzia). Nie obchodzi mnie ich zdrowie. Jestem zwolennikiem gry twardej i nieustępliwej. Żadnych skarg i zażaleń nie przyjmuję do wiadomości kiedy naprzeciwko mnie stoją rywale i pragną smaku zwycięstwa podobnie jak ja. Kiedy lecę ścięty na murawę nie udaję rannego przez pięć minut. Wstaję i gram! Bólu nie czuję! Jestem prawdziwym wojownikiem! Oczywiście nie zapominam o grze w piłkę nożną, to jest przecież moim priorytetem. Grałem to wiem jak jest. Żadna krew mi niestrzaszna. icon_evil.gif icon_twisted.gif icon_evil.gif icon_twisted.gif icon_evil.gif icon_twisted.gif

Ojej. Jakiś. Ty. Twardy. Kropka.
Też jestem zwolennikiem ostrej gry. Ostrej ale nie brutalnej. A właśnie brutalnie grała wczoraj Chelsea.
Że zacytuję klasyków polskiego kabaretu: "Tobie się odwaga z odważnikiem pomyliła"
sir_ryszard
QUOTE(janol @ 1 11 2006, 15:34) *

QUOTE(sir_ryszard @ 1 11 2006, 15:15) *

Ojej. Jakiś. Ty. Twardy. Kropka.
Też jestem zwolennikiem ostrej gry. Ostrej ale nie brutalnej. A właśnie brutalnie grała wczoraj Chelsea.
Że zacytuję klasyków polskiego kabaretu: "Tobie się odwaga z odważnikiem pomyliła"

Gramy, nie pękamy!!! Chłopcy i dziewczynki piłki kopać nie powinni!!! Skoro tak bardzo doskwierała Ci postawa Chelsea, pretensje i zażalenia do sędziego, nie do piłkarzy!!! Cechuje nas przede wszystkim waleczność!!! Jaka ona jest? Pod każdą postacią!!! Ostra, agresywna, brutalna i bezwzględna!!! Też zacytuję Ci pewnego klasyka: "W życiu twardym trzeba być, nie miętkim" !!! icon_twisted.gif icon_evil.gif icon_twisted.gif icon_evil.gif icon_twisted.gif icon_evil.gif
janol
blink.gif Nie jesteś normalny. Z całą pewnością

Z innej beczki: fajny news

CODE
[b]Dzień kibicowania Żurawskiemu - wielka promocja Bet24 ][/b]
Firma bukmacherska Bet24 ogłasza „Dzień kibicowania Maćkowi Żurawskiemu”! W najbliższej kolejce Ligi Mistrzów Celtic gra na wyjeździe z Benfiką i jeśli w tym meczu kapitan reprezentacji Polski strzeli gola, Bet24 wszystkie zakłady zawarte przez polskich kibiców na ten mecz uzna za wygrane.

- Chcemy, żeby szerokie grono internetowych graczy trzymało kciuki za Maćka. Liczymy, że to pomoże mu strzelić pierwszego gola w Lidze Mistrzów – mówi Krzysztof Stanowski z Bet24.

Zasady są proste – trzeba obstawić cokolwiek związanego z meczem Benfica – Celtic na stronie www.bet24.com, a jeśli Żurawski strzeli gola, pieniądze zostaną wypłacone. Niezależnie, czy w swoich typach miało się rację, czy nie!

Jeśli nie strzeli, nic się nie zmienia – kto typował dobrze, ten wygrywa, kto źle – przegrywa.
Ölschmitz
pozno o tym mowia

stawiasz 1000 zlotych na remis i sie modlisz o gol macka xD
Junkhead
a Żurawski to w ogóle zagra w tym meczu??
Mendrek
Menedżer Chelsea Jose Mourinho skrytykował zawodników Barcelony za zachowanie w trakcie wtorkowego meczu Ligi Mistrzów (2:2). Zdaniem Portugalczyka gospodarze zdecydowanie za często upadali po starciach z jego piłkarzami, starając się w ten sposób wymusić faule.

Mourinho stwierdził, że sędziemu Stefano Farina nie było łatwo prowadzić ten mecz. Ponadto zdaniem byłego trenera FC Porto rywalom było o tyle łatwiej, że są chronieni przez arbitrów. Nie zmąciło to jednak zadowolenia menedżera The Blues z postawy swojego zespołu.

- Jestem bardzo dumny. To był bardzo dobry występ - powiedział Mourinho - Myślę, że nie jest łatwo sędziemu być sędzia, kiedy piłkarze co minutę udają faule. Myślę, że Frank Rijkaard ma szczęście, ponieważ jego gwiazdy są chronione w każdym meczu.

Ja na miejscu Ryjka skomentowalbym tylko: "Trollom mowimy nie" twisted.gif

Mourinho powinien sam sie zatrudnic w hiszpanskim teatrze, rozbawialby ludzi. Co do meczu to powiem tak: "Ja w pelni rozumiem ze Anglia to czasami dziwny kraj, gdzie zawodnicy chca byc tacy twardzi i wogole. Dlatego w ich kraju jest gra w ktorej 30 chlopa biega po boisku z czyms przypominajacym pilke i docelowo moga w siebie wjezdzac barkami, uderzac celowo pilka, wjezdzac w nogi, rzucac sie na przeciwnika i wiele wiecej. Problem w tym ze moga im sie kiedys pomylic dyscypliny, a nie wszystkie sa tak brutalne jak rugby. No i wlasnie Chelsea chyba sie pomylila, a Ballack to tak sie chyba wczul w gre ze zdobyl nawet punkt!". Powiedzialem.
johny07
Cieszę się że futbol angielski zatriumfował nad tym co prezentowane jest w Hiszpanii. Każde spotkanie w którym przegrywa Barcelona jest tym czego oczekuję z wypiekami na twarzy. Wprawia mnie to w błogostan. Tak było wczoraj. W dwumeczu, Ronaldinho i spółka okazali się gorsi od ekipy The Blues. Pierwszy mecz pod dyktando londyńczyków. W drugim - pod obiema bramkami akcji było sporo. Obydwie strony zagrały bardzo dobrze i rezultat wydaje się być sprawiedliwy. Do kolegi johny'ego którego zacytowałem: Stary, w teraźniejszej piłce nie ma miejsca na sentymenty. Liczy się dobro i skutek własnej drużyny dla której gram. Nie obchodzą mnie nogi jakiegoś Ronaldo de Assisa Moreiry, Deco czy innego. Wykonuję bezpardonowy wślizg. Odbieram piłkę albo nie. Dostaję kartkę albo nie (od tego w końcu jest sędzia). Nie obchodzi mnie ich zdrowie. Jestem zwolennikiem gry twardej i nieustępliwej. Żadnych skarg i zażaleń nie przyjmuję do wiadomości kiedy naprzeciwko mnie stoją rywale i pragną smaku zwycięstwa podobnie jak ja. Kiedy lecę ścięty na murawę nie udaję rannego przez pięć minut. Wstaję i gram! Bólu nie czuję! Jestem prawdziwym wojownikiem! Oczywiście nie zapominam o grze w piłkę nożną, to jest przecież moim priorytetem. Grałem to wiem jak jest. Żadna krew mi niestrzaszna.

Poje.bało blink.gif ? Fajnie wiedziec ze jestes twardzielem, prawdziwym wojownikiem, tez kopiesz pilka w swoiich przeciwnikow gdy leza na murawie, tez eliminujesz przeciwnikow jak wczoraj carvalho guddiego na przyklad? Zreszta nie pier.dol ze chelsea to wojownicy, taki drogba na przyklad przy pierwszej lepszej okazji lapie sie za glowe i zwija z bolu dziesiec minut. Zreszta twoja wypowiedz wyglada jak wypowiedz jakiegos świra, chyba nie wiesz co to twarda gra, wystarczy poogladac przez 5 minut gre Terrego i widac ze chlopak "z wygladu moze byc, ale z charakteru juz nie wink.gif " Aha i dzieki za rozwiniecie nazwiska Ronaldinho, robi wrazenie;o gdybys jeszcze napisal pelne nazwisko Deco to bym (pipi).nal na cyce i przyznal ze jestes twardzielem jakich malo w dzisiejszych czasach ; *
SIKI
Mendrek obejrzyj chociaż raz mecz ligii angielskiej i zobaczysz co to za liga... Może wtedy zrozumiesz słowa Mourinho. Ja jako kibic Barcy rozumiem go "trochę", bo oglądam Premiership....
Tam sie po prostu tak gra. A w Hiszpanii jest zupełnie inaczej o 180 stopni.
sir_ryszard
QUOTE(johny07 @ 1 11 2006, 20:06) *

Cieszę się że futbol angielski zatriumfował nad tym co prezentowane jest w Hiszpanii. Każde spotkanie w którym przegrywa Barcelona jest tym czego oczekuję z wypiekami na twarzy. Wprawia mnie to w błogostan. Tak było wczoraj. W dwumeczu, Ronaldinho i spółka okazali się gorsi od ekipy The Blues. Pierwszy mecz pod dyktando londyńczyków. W drugim - pod obiema bramkami akcji było sporo. Obydwie strony zagrały bardzo dobrze i rezultat wydaje się być sprawiedliwy. Do kolegi johny'ego którego zacytowałem: Stary, w teraźniejszej piłce nie ma miejsca na sentymenty. Liczy się dobro i skutek własnej drużyny dla której gram. Nie obchodzą mnie nogi jakiegoś Ronaldo de Assisa Moreiry, Deco czy innego. Wykonuję bezpardonowy wślizg. Odbieram piłkę albo nie. Dostaję kartkę albo nie (od tego w końcu jest sędzia). Nie obchodzi mnie ich zdrowie. Jestem zwolennikiem gry twardej i nieustępliwej. Żadnych skarg i zażaleń nie przyjmuję do wiadomości kiedy naprzeciwko mnie stoją rywale i pragną smaku zwycięstwa podobnie jak ja. Kiedy lecę ścięty na murawę nie udaję rannego przez pięć minut. Wstaję i gram! Bólu nie czuję! Jestem prawdziwym wojownikiem! Oczywiście nie zapominam o grze w piłkę nożną, to jest przecież moim priorytetem. Grałem to wiem jak jest. Żadna krew mi niestrzaszna.

Poje.bało blink.gif ? Fajnie wiedziec ze jestes twardzielem, prawdziwym wojownikiem, tez kopiesz pilka w swoiich przeciwnikow gdy leza na murawie, tez eliminujesz przeciwnikow jak wczoraj carvalho guddiego na przyklad? Zreszta nie pier.dol ze chelsea to wojownicy, taki drogba na przyklad przy pierwszej lepszej okazji lapie sie za glowe i zwija z bolu dziesiec minut. Zreszta twoja wypowiedz wyglada jak wypowiedz jakiegos świra, chyba nie wiesz co to twarda gra, wystarczy poogladac przez 5 minut gre Terrego i widac ze chlopak "z wygladu moze byc, ale z charakteru juz nie wink.gif " Aha i dzieki za rozwiniecie nazwiska Ronaldinho, robi wrazenie;o gdybys jeszcze napisal pelne nazwisko Deco to bym (pipi).nal na cyce i przyznal ze jestes twardzielem jakich malo w dzisiejszych czasach ; *

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę jak fajnie po wyrażeniu swojej opinii jest potem przeczytać "nienormalny" bądź "poje.bało?". Pisałem o kimś takim jak sędziowie na boisku. Pisałem! To oni nadają częstotliwość zagrań w meczu. Są ostatnimi sprawiedliwymi. Gra się tak jak arbiter pozwala. Znasz takie powiedzenie? Jeżeli przyzwalają na taką grę to nie widzę we wczorajszych 90 minutach żadnych ale. Piłka nożna to sport kontaktowy, od dawien dawna przyrównywany do rugby a nawet boksu! Masz tutaj dwie drogi wyjścia: decydujesz się na piłkę nożną albo po prostu z niej rezygnujesz jeżeli uważasz że jest zbyt ostro. Jak pouprawiasz w życiu trochę sportów kontaktówych może zrozumiesz że bólu nie należy się bać. Na koniec: nie rozwinę Decosa, nie zagram Ci jak zechcesz.

EDIT: Szkoda że ludki nie potrafią przestrzegać 'zawieszonych' regulaminów tu i ówdzie. Zaimplementowane piękne zdanie, szkoda że przez niektórych stosowane po macoszemu:

"Szanuj innych jeśli sam chcesz być szanowany. W przeciwnym wypadku nasz brak szacunku objawi się Twoim brakiem dostępu do tego Forum."
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.