Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Liga Mistrzów 2006/2007
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
jay jay
Trener Szachtara Donieck przestrzega przed optymizmem swoich piłkarzy .

"Legia to silny klub, który tak jak my chce awansować do fazy grupowej. Będzie robić wszystko co możliwe by wywalczyć korzystny rezultat w Doniecku. Musimy zagrać z uwagą i pełną koncentracją. Nie możemy popełnić prostych błędów, co zdarzało nam się w poprzednich latach" - dodał trener Szachtara.
"Niemal wszyscy piłkarze przygotowują się do gry. Zabraknie tylko Bogdana Szusta i Dmitrija Czigrinskiego. Musimy w środę uzyskać dobry rezultat. Moi podopieczni z niepokojem czekają na mecze z Legią. Ale są pełni wiary w swoje zdolności" - przyznał Lucescu.

Wtóruje mu Mariusz Lewandowski .

To bardzo solidny zespół. Legia może nie gra rewelacyjnie, ale proszę spojrzeć na wyniki. Przegrała tylko z Wisłą Płock, ale to był mecz o Superpuchar. Z Cracovią przegrywała, a zdołała się podnieść. Jedyny remis to ostatnie spotkanie z Groclinem, w którym stworzyła mnóstwo sytuacji. Wszystko w tej drużynie gra, trzeba tylko poprawić skuteczność. Na razie świetnie wykonują stałe fragmenty gry. Gdy zaczną wykorzystywać akcje podbramkowe, będą bardzo niebezpieczni.

Dariusz Wdowczyk ocenia szanse obu klubów po 50 %.

Szanse przed meczem możemy ocenić 50 do 50. Zdaję sobie sprawę z siły przeciwnika. Jeśli jednak zagramy kolektywnie, to stać nas na wiele. Sparingi, które rozgrywaliśmy we Francji są na to dowodem. Przed takim meczem jak ten, nie będę musiał specjalnie mobilizować swoich podopiecznych. Na spotkanie z Szachtarem wyjdą skoncentrowani i zmobilizowani - dodał Wdowczyk.

A wszystkie opinie i tak zweryfikuje boisko.Transmisja meczu rozpoczyna się o godzinie 18 30 na TVP2.Oj będzie się działo rolleyes.gif
Di_
QUOTE(jay jay @ 8 08 2006, 23:29) *
Transmisja meczu rozpoczyna się o godzinie 18 30 na TVP2.

A nie na TVP1?
przema
na tvp 1
whitesand
Jako formę odreagowania po meczu Legii z Szachtarem proponuję mecz Milanu z Crveną Zvezdą. Godzina 20 coś tam - Polsat Sport. Warto zobaczyć jak się sprawi 'nowy' Milan. Nowy spytacie ? Spójrzcie na kadrę zapowiedzianą na ten mecz:

Dida, Federico Coppola, Kalac, Cafu, Costacurta, Favalli, Jankulovski, Simic, Ambrosini, Brocchi, Foggia, Gattuso, Gourcuff, Kaka, Pirlo, Seedorf, Serginho, Vogel, Amoroso, Borriello, Filippo Inzaghi, Gilardino.

są nowi ? Są tongue.gif.
Tytek
WOW...ale transfery....favalli...coppola(LOL), gourcuff(podobno niezly),gdzie bonera??
ciekawe czy planuja kogos kupic na napad...
ogqozo
Wczoraj Cesc dwie bramki strzelił jakimś lebiegom na wyjeździe. Oj, dał powód, by się o niego wielkie kluby starały do końca okienka transferowego. Myślę, że już w tym roku gość może być jedną z gwiazd LM, na miejsce wysłużonego Henryego.
Tytek
Cesc'a juz nikt w tym szonie nie kupi bo zagral w LM,szkoda ze wenger nie wystawil reyesa,bo real ciagle moze go chciec,a samo go niewystawienie swiadczy,ze sa jakies rozmowy prowadzone
Sarge
Zaraz gra Legia, osobiście nadziei sobie nie robię, ale miło by było gdyby jakaś polska drużyna w końcu sprawiła mi miłą niespodziankę tongue.gif .
Kalinho
na ktorym o ktorej ???
Adi_G
QUOTE(Tytek @ 9 08 2006, 15:48) *

WOW...ale transfery....favalli...coppola(LOL), gourcuff(podobno niezly),gdzie bonera??
ciekawe czy planuja kogos kupic na napad...

Bonera nie może grać bo 2 lata temu dostał czerwoną kartkę jak parma grała w pucharach .
a napastnika planują kupić ale wszystko pewnie jest uzależnione od awansu do ligi mistrzów ...

narazie jest 43 minuta i 1:0 dla Milanu biggrin.gif
Pijany
No Milan mimo tego ze ledwo co z urlopow wyszedl zagral calkiem przyzwoicie, szkoda tylko ze sil styknelo na 55-60 min.
Potem wyraznie zgasli, powinni wygrac wiecej ale Inzaghi zmarnowal ze 3 setki...
Ogolnie powinii sobie poradzic w tych eliminacjach, za 2 tygodnie bedzie lepiej bo juz beda lepiej przygotowani kondycyjnie.
jay jay
Legia zagrało mizernie . Pierwsza połowa to ciagłe robinsonady Fabiańskiego (najlepszy gracz na boisku ) i wybijanki byle dalej . Nie było mowy o przeprowadzeniu jakiejkolwiek kontry bowiem na pierwszym napotkanym przeciwnkiu piłke traciliśmy . Nie pomogli ani Elton , ani Roger , ani nawet Włodarczyk . Szachtar sprawiał wrażenie jakby chcial wygrać spotkanie jak najmniejszym kosztem sił . Gubiła sie obrona . Niekiedy zdarzały się się szkolne błędy. Najgorsze w tym wszystkim było to ,że gdy odbieraliśmy piłke to za moment ją traciliśmy przez co my biegaliśmy x2 . To jest zmora ekipy Wdowczyka .
Rzutu karnego nie było ,ale z gry należała się bramka Szachtara .Tak , obiektywnie patrząc z przekroju pierwszej częśći gry .
W przerwie trener przemówił chlopakom do rozumu i na efekty (no może nie takie jakie bysmy oczekiwali ;P) nie trzeba było długo czekać .Raz ciach podanie z klepki i ''zelazna obrona potęgi ukrańskiej piłki ''została po raz pierwszy (!) oszukana .Niestety nie na darmo Wlodarczyk przybral ksywe ''Nedza''. Wielka szkoda ,że nasi brazylijczycy wiele nie pograli . Rzuty wolne jesli juz były to w znacznej odległości od bramki Szachtara . Widać Lucescu wiedział co go czeka .
Legia moment zbyt asekuracyjnie się broniła. 2 ,3 naszych w polu karnym rywali to stanowczo za mało .Biorąc pod uwage wyszkolenie techniczne Legionistów a Ukraińców .
Wynik 0-1 nie przekresla jescze naszych szans na awans ,ale te ''0'' po naszej stronie może się nam jeszcze odbic czkawka . Jedna kontra Szachtara i bedzie po ptokach . No ale miejmy nadzieje ( ;D ),że w rewanżu będzie lepiej.Dużo lepiej .
ogqozo
Nie wiem tylko, z czego się cieszyli komentatorzy po meczu. Że Legia przegrała? I mówili "jest nadzieja". (pipi), nie nadzieja. Z taką skutecznością i agresywnością ("ee, gdzieś tam se kopnę") są szanse na remis w rewanżu, ale na awans nigdy. Zero procent. Szachtar jest cienki, ale bramki sobie wbić nie dał i nie da, jeśli Legia dalej będzie tak grać i w dodatku z Włodarczykiem w ataku (co on tu robi?). Za bardzo defensywna gra, i to mnie mocno wkurzyło, bo losowanie się trafiło naprawdę dobre i była szansa, żeby polska drużyna mimo fatalnego błędu arbitra nadal walczyła o LM.
SIKI
za tydzień Superpuchar Europy ( europejskie derby hiszpanii )
FC Barcelona - FC Sewilla
Transmisja od 20:15 na TVP2!
Tytek
juz sie nie moge doczekac...zwyciezca moze byc tylko JEDEN!!
-Topek-
Sewilla! !
Tytek
taktak oczywiscie...sevilla....nioo
SIKI
jak Barca będzie grać tj z Espanyolem to może być i Sevilla....
Tytek
nie wiem jak grali,widzialem tylko skrót,ale to espanol mial wiecej akcji...ale to tlyko poczatek sezonu
woocash198
Nie mam pojęcia co ci się nie podobało w grze BARCY z espaniolem dynamiczne akcje mnóstwo gry z pierwszej piłki dryblingi CRACKA gol z przewrotki DECO i wynik 3:0 no cóż widać nie wszystkich to zadowala
Tytek
ech...Chodziło mi o pierwszy mecz na stadionie espanolu( spojrz na date posta)
ten ostatni meczyk na Camp Nou byl swietny bynajmniej w pierwszej polowie,potem juz im sie chyba zbytnio nie chcialo.
SIKI
QUOTE(woocash198 @ 22 08 2006, 09:04) *

Nie mam pojęcia co ci się nie podobało w grze BARCY z espaniolem dynamiczne akcje mnóstwo gry z pierwszej piłki dryblingi CRACKA gol z przewrotki DECO i wynik 3:0 no cóż widać nie wszystkich to zadowala

chodziło o pierwszy mecz z Espanyolem na wyjeździe wygrany tylko albo i aż 1:0
w rewanżu było o niebo lepiej
woocash198
QUOTE(Tytek @ 22 08 2006, 12:59) *

ech...Chodziło mi o pierwszy mecz na stadionie espanolu( spojrz na date posta)
ten ostatni meczyk na Camp Nou byl swietny bynajmniej w pierwszej polowie,potem juz im sie chyba zbytnio nie chcialo.

W ramach ścisłości Data posta to 20. 08 czyli dzień w którym odbył się 2 mecz ale nie zwróciłem uwagi na godzine
Tytek
ale godzina prawie 13...smile.gif
Mathiu
Milan już prowadzi 1-0, co oznacza, że Crvena musiałaby strzelić 3 bramki, by myśleć o LM. Tak więc Rossoneri prawdopodobnie wracają do elity, co oznacza duży ruch transferowy w tych ostatnich dniach okienka. A w czwartek czekać na losowanie grup icon_twisted.gif

edit: 2-1, 80 minuta, więc praktycznie po meczu hyh.gif
Tytek
ale.lipaa....szkoda ze oszusty zagraja w LM.../
Adi_G
a to dopiero będzie lipa jak ją wygrają dance.gif
SIKI
eeee jak dla mnie bez Shevy odpadają w 1/8 lub 1/4 a może i wcześniej icon_twisted.gif
a tak btw wczoraj Barca rozniosła Bayern 4:0 w Pucharze Gampera.....
icon_twisted.gif
whitesand
Słyszałem, tylko tak się zastanawiam dla jaj zagrali czy ... nie, no nie ma innej możliwości - dla jaj.

A na co komu Sheva ? Chciał dorobić trochę drobnych na starość - ok.

Ciekawe z kim Milan będzie w grupie ? Kiedy losowanie ?
Mathiu
QUOTE(whitesand @ 23 08 2006, 13:58) *

Ciekawe z kim Milan będzie w grupie ? Kiedy losowanie ?

Jutro.
Ölschmitz
no to recoba bedzie mial okazje sprawdzic swoje watpliwe umiejetnosci na najlepszym bramkarzu swiata - oliverze kahnie icon_twisted.gif
Mathiu
I po losowaniu... oglądałem na żywo w formie elektronicznej wink.gif

Końcowe zestawienie grup:
http://www.uefacup.com/live/competitions/u...draw_basic.html

IMO Milan wychodzi z palcem w d..., podobnie Man. Utd.
Najbardziej wyrównane grupy: B, C.
Najlepszy pojedynek fazy grupowej? Chyba nie muszę mówić tongue.gif

A tutaj to samo tyle, że na Onecie.
http://sport.onet.pl/0,1248711,1375691,wiadomosc.html
T_4_killer
no zesz qwa !!! znowu Barca zagra z Chelsea....to juz zaczyna sie robic nudne . Tak powinien wygladac final LM;)!!
GOPA
jesli Barca awansuje wraz z Chelsea to jest duze prawdopodobienstwo ze zagraja w finale biggrin.gif
O 1 miejsce beda walczyc Barsa i Czelsi, to beda 2 piekne mecze bo Czelsi jest cieta na blaugrane.Bremen i LEvski to raczej dostarczyciele pkt.
maly_ksg
QUOTE(T_4_killer @ 24 08 2006, 19:08) *

no zesz qwa !!! znowu Barca zagra z Chelsea....to juz zaczyna sie robic nudne . Tak powinien wygladac final LM;)!!

nudne czy nie Barça pokaze temu niby "zespolowi" gdzie ich miejsce po raz kolejny, takiego finalu napewno nie bedzie bo Chelsea nigdy tam nie awansuje... ja to wiem ninja.gif
Visça el Barça excl.gif excl.gif excl.gif wub.gif
Kubaa__
lol, Barca znowu z Chelsea, Real znowu z Lyonen, a Milan ma smiesznie łatwą grupe. bezsens.
Ölschmitz
juz nie moge sie doczekac bawarskiej samby na san siro ;] bayern pokaze wlochom co europa sadzi o kupowaniu meczy ;p

grupa niesamowicie silna, werder wbrew pozorom nie jest bez szans.
SIKI
haha bayern w szczytowej formie to nie jest, 4:0 blamaż z Barcą niczego dobrego nie wróży a i w Bundeslidze nie błyszczą...
Także, nie zdziwie sie jak bayern nie awansuje do 1/8
Ölschmitz
w lidze maja narazie dwa zwyciestwa w dwoch meczach i bilans 4:1. makaay tez trafil w obu meczach, wiec na brak formy nie narzeka.

a mecz z barcelona? nie chce bawarczykow usprawiedliwiac, bo pogrom byl, ale po pierwsze grali na stojaco (u niemcow juz trwa sezon i po co sie tyrac, albo narazac na kontuzje), a po drugie grali niemalze drugim skladem. na obronie 17 letni hummels wziety z amatorow bayernu, na pomocy dos santos, karimi i salihamidzic, rozgrywal na srodku santa cruz. lahm i schweinsteiger weszli pod koniec meczu itp. a tak w ogole to grali z akutalnie chyba najlepsza druzyna swiata u nich na stadionie, wiec ja nie mam do bayernu jakis wielkich pretensji. w meczach o stawke zdobywaja punkty i graja ladnie. mi to narazie starczy.

a inter jest chimeryczny, z nimi to nie wiadomo, sporting go przecietniaki, a spartak straszy tylko rosyjska zima.
Tytek
Piłkarze Barçy dominują. Puyol, Deco i Eto'o zostali wybrani najlepszymi piłkarzami w Europie za ostatni sezon na swoich pozycjach.

W kategorii na najlepszego obrońcę, prym wiódł gracz Azulgrany, Carles Puyol. Kapitan Barçy był bardzo szczęśliwy, mogąc odebrać tą prestiżową nagrodę za rozgrywki, w których jego drużyna triumfowała w ostatnim sezonie. "To był bardzo dobry sezon, żyliśmy tym (odnosił się do Michaela Laudrupa, który przekazywał nagrodę), byliśmy zdolni, aby tam się znaleźć, a to, że mogliśmy podnieść puchar w górę, było fantastyczne" - wyjaśniał Carles.

Deco został wybrany najlepszym graczem środka pola. Szczęśliwy zawodnik najchętniej oddałby nagrodę i przekazał ją drużynie: "Jestem usatysfakcjonowany, mając możliwość gry w takim zespole, który bardziej pomógł mi w wygraniu tej nagrody, niż moje indywidualne umiejętnosći."

Tego wieczora, wisienką w torcie był Samuel Eto'o. Kameruńczyk odebrał nagrodę dla najlepszego napastnika w Europie za ostatni sezon.

"Moje zadania polegają na pomocy kolegom z drużyny, a kiedy znajdę się w dobrej dla mnie pozycji, robię to co do mnie należy." - wyjaśniał Eto'o, który nie zapomniał o swojej rodzinie, która przybyła do Monaco. Napastnik Barçy ze łzami w oczach wyznał: "jako chłopiec, zawsze marzyłem o grze w piłkę, a teraz kiedy odbieram tę nagrodę, wiem, że robię to dobrze."

Kolejny wspaniały gracz Azulgrany, Ronaldinho został wybrany najlepszym graczem minionej edycji Ligi Mistrzów. Brazylijczyk, który na chwilę zniknął w rękach partnerów z drużyny, powiedział: "piłka jest najważniejsza w moim życiu, sprawia ona, że jestem szczęśliwy."

Jedyną kategorią, w której Barça nie odniosła zwycięstwa, została wygrana przez Jensa Lehmanna, który został wybrany najlepszym bramkarzem.

Prawdopodobne mecze pokazywane w TVP(przypomne ze zostął już tylko 1 na kolejke:()

1. kolejka - 12-13 września:
Grupa F: Manchester United - Celtic Glasgow
ew. Lyon-real,ale ze względu na boruca,żurawa i kuszczaka bedzie pewnie manU

2. kolejka - 26-27 września:
grupa B: Inter - Bayern
ew. werder-Barca lub Valencia - Roma,ale to mało prawdopodobne

3. kolejka - 17-18 października i 4. kolejka - 31 października-1 listopada:
Z pewnością grupa A i dwumecz Barca-chelsea

5. kolejka - 21-22 listopada:
znowu pewnie maU-celtic lub real-lyoon

6.kolejka- 5-6 grudnia:
bayern- inter,roma-valencia,ale raczej pokazą drużyny które będą jesscze walczyć o awans,bo bayern-inter z wczesniejszymi awansami to gwarantowane 0-0:)

te mecze to moje własne przemyślenia,a nie to co proponuje TVP:)
zródło newsu o laureatach www.fcbarca.com
maly_ksg
najlepiej jaky puszczali tylko mecze Barçy biggrin.gif
Mathiu
QUOTE(Olszesky @ 24 08 2006, 21:32) *

juz nie moge sie doczekac bawarskiej samby na san siro ;] bayern pokaze wlochom co europa sadzi o kupowaniu meczy ;p

grupa niesamowicie silna, werder wbrew pozorom nie jest bez szans.

Bayern już rok temu z Milanem pokazał "sambę". A Bundesliga raczej nie jest wyznacznikiem poziomu drużyny na szczeblu europejskim. IMO Podolski to za mało na więcej, niż 1/8. No, ale na Inter może wystarczyć... oni lubią poremisować trochę wink.gif
Naturalnie zadowolony jestem z losowania... bardziej martwię się, że będzie nam brakować napastników, albo Milan kupi Iaquintę icon_evil.gif
Ölschmitz
QUOTE(Mathiu @ 25 08 2006, 01:22) *

Bayern już rok temu z Milanem pokazał "sambę".

wiedzialem, ze ktos to napisze icon_twisted.gif

oczywiscie moje wypowiedzi nt. 'bawarskiej samby' nalezy traktowac z przymrozeniem oka, bo glupi nie jestem i mimo, ze im kibicuje to wiem jak to z nimi jest. ale mysle, ze z grupy wyjda, a co dalej to pokaze losowanie, bo z czolowka szans zbytnio nie ma, ale z przecietniakami owszem.

a wam w milanie zycze transferu ronaldo ;]
Kubaa__
QUOTE(Olszesky @ 25 08 2006, 10:19) *

a wam w milanie zycze transferu ronaldo ;]

Ronaldo oczywiscie uratowalby im dupe, wiec nie ironizuj mi tu prosze;>.
Ölschmitz
no oczywiscie, ze o to mi chodzilo ;*

icon_twisted.gif

aha, werder wyjdzie z pierwszej grupy. zobaczycie ;]
SIKI
no jak wygra dwa mecze z Chelsea to wyjdzie, bo rok temu z o wiele mocniejszym składym (barca sie wzmocniła, Werder osłabił) z Barcą przegrał dwa mecze...
Tytek
chyba sie mylisz...werder sie wzmocnił kupił diego,almeide(ale nie ten legenadrny:)),kupili metsecakrera(czy jakos tak),został klose i klasnic i chyba pozatym nikogo sie nie pozbyli,
Ölschmitz
pozbyli sie valdeza, ale klose jest w takiej formie, ze i tak w polaczeniu z diego i borowskim ich sila ofensywna jest bardzo konkretna.
Junkhead
Masz racje to bardzo konkretny atak, ale na Barce i Chelsea może to być troche za mało.Ciekawe co pokaże w tej grupie Lewski Sofia.
ogqozo
Niespodzianek zawsze jest kilka, ale zastanawiający jest fakt bardzo licznej obecności tzw. "biedy", a konkretnie - klubów z lig niby słabszych. Zawsze jest ich trochę, teraz zaś chyba najwięcej - dwa kluby z Rosji, dwa z Ukrainy, z Bułgarii, Danii, Rumunii... można powiedzieć, że już każdy kraj w Europie ma zespół w lidze mistrzów. No, poza Polską ofkoz. Ciekaw jestem, na co te wszystkie kluby stać - czy tylko na awans do fazy grupowej, czy może na walkę z Chelsea, Bayernem, Interem i innymi silnymi drużynami europejskimi. Myślę, że ktoś z tej grupy awansuje do 1/8 chociaż.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.