z rzeszowa nie ma zadnego problemu, jest o 6:54 w katowicach o 10:49. Inny o 9:54 w kat o 13:49 albo o 7:38 z przesiadką w dębicy i w kat na 12:49, pewnie cos by sie tam jeszzce znalazło, jakbys sie do rzeszowa dostał na rano jakos to potem bysmy sobie razem spedzili reszte drogi, ;] w krakowie pewnie ktos by sie jeszcze dosiadł, arcadio naprzyklad
o ile oczywiscie ja sam pojade... ;/
Ukyo_Tachibana
9 08 2006, 16:20
QUOTE(Marlon @ 9 08 2006, 12:16)

A ja się pytam po raz kolejny: kto z podkarpacia? Zwłaszcza z (bardzo) południowych okolic tego województwa. Z tego co się orientowałem, to ja będę miał hc, bo dotrzeć z UD, to chyba będę mógł albo na czwartą rano, albo na 7.00 - w obu przypadkach nie za bardzo jest co ze sobą robić w tej mieścinie.
Do tego raczej wchodzi w grę najpierw dostanie się do Rzeszowa, a później tam w pociąg jakiś, ew. chyba autobus do Kraka jedzie i z krk do Katowic o_O. Przynajmniej według znajomych, bo sam jeszcze nie sprawdzałem - nie chce mi się... Problem polega na tym, że znowu w Rzeszowie będę na powiedzmy wieczór, a wszystko jedzie z tamdąd nocą, więc nie ma co ze sobą robić, zwłaszcza samemu... Ktoś jest w podobnej sytuacji? Ewentualnie może ktoś już się zorientował jak wyglądają kwestie dojazdu z okolic rzeszowa?
Jezeli bedziesz w Okolicach 7 Rano to nasza Wesola brygada bedzie o 07:30 na Dworcu w Katowicach powiedzmy ze moze bedziemy wstanie cie przygarnac za jakies piwka zebys tam nie przepadl
Przepaść, to nie przepadnę. Ale grzać ławę przez kilka godzin na dworcu to mi się nie uśmiecha...
Jak rzeczywiście będę w tych godzinach, to faktycznie się przyłączę.
Spoko spoko Tewus, upomnę się

hehe. Tylko narazie poczekam i obadam, od której czekać i drzeć ryja
przekozak
12 08 2006, 18:05
Hej, to jedzie ktoś oprócz Kovala z Wrocka ? Ja jadę na 58% (hmm to w sumie sporo...) i chciałbym porównać plany dotyczące dojazdu (co by się jakoś zgadac i w kupie pojechać, choćby trzyosobowej)
Wiśnia San
12 08 2006, 23:36
jak dobrze przeszukasz temat lub dział to znajdziesz rozkład jazdy wesołego pociągu
QUOTE(przekozak @ 12 08 2006, 19:05)

Hej, to jedzie ktoś oprócz Kovala z Wrocka ? Ja jadę na 58% (hmm to w sumie sporo...) i chciałbym porównać plany dotyczące dojazdu (co by się jakoś zgadac i w kupie pojechać, choćby trzyosobowej)
we wrocku mam przesiadkę ( bo jadę z Kłodzka ) i jak na razie to próbuje się czasowo wpasować do innych ekip jadąc z/przez wrocław co by sie razem z nimi zabrać
Jedziemy dosyc skromna ekipą z Bielska jak ktos chce by reprezentacja BB urosła w siłe i zarządziła na
EP V
To prosze o kontakt: Dud.ek@wp.pl
Info na naszym forum:
http://www.2la.fora.pl/viewtopic.php?p=2824#2824
alienator
14 08 2006, 12:20
w razie mojego ewentualnego przyjazdu.
Jeeli w ogóle mi się uda, to będę miał jedną sporą torbę, z ciuchami itd (ewentualny przyjazd będzia miał miejsce prosto w wycieczki w góry). Czy a radę ją gdzieś tam zostawić, co by się nikt nie połakomił? Bo jeżeli tak, to elegancko i raczej się zjawię ;D
Wiśnia San
14 08 2006, 12:35
Ponoć ma być takie jedno zamknietne pomieszczenie gdzie nikt się nie dostanie bez klucza.
-derek-
17 08 2006, 15:17
Drodzy forumowicze kto jedzie trasą od warszawy po przez radom, skarżysko kamienna (tak ja stąd) kielce i tak aż do katowic. Mowie oczywiscie o trasie naszych kochanych koleji.
Z chęcia się do kogoś dosiąde bądz ktos do mnie.
Pozdrawiam.
alienator
17 08 2006, 19:26
Będę śmigał rano z grodu Kraka, ino nie wiem o ktrej jeszcze, muszę sprawdzić.
QUOTE(Wiśnia San @ 14 08 2006, 13:35)

Ponoć ma być takie jedno zamknietne pomieszczenie gdzie nikt się nie dostanie bez klucza.
i zgredy beda mialy radosne, nieskrepowane buszowanie w majtasach nastolatkow
alienator
17 08 2006, 23:29
iks de, mam nadzieje ze sobie darują xD
MaciejPŃ
17 08 2006, 23:38
a jedzie ktoś z poznania??
abrakadabra
17 08 2006, 23:41
Z Poznania jest Janol. A Janol jedzie.
QUOTE(Nexus @ 6 08 2006, 19:55)

Ta tylko zalezy o ktorej godz

bo ja na ligocie bede 5:50.Moze pojde z Tobą po reszte ;P
QUOTE(Zonk @ 6 08 2006, 20:11)

Na ligocie o 5:50

Łohoho

Pogięło cię

hehe. Spoko, możemy razem pojechać po resztę

To mi napisz gdzie na ligocie będziesz i już

Ja z kuplem będe prawdopodobnie na Ligocie o 5.16 więc może byśmy na was zaczekali i zabrali się razem ?
Spoko Koval

To wy poczekajcie pod dworcem w Ligocie na Nexusa, a potem ja do Was dołącze

Tylko nie wiem co będziemy robić... Już o 6 pójdziemy do Transformatora??? <lol> hehe. Bo u mnie na chacie będą starsi, bo tak to byśmy pograli w coś
ranaghar
18 08 2006, 14:18
Jedzie ktoś z Poznania tym pociągiem o 7:35? A jeśli jakoś inaczej z Poznania lub okolicy to może coś zdradzić? Jadę sam z kumplem i nie uśmiecha mi się długa podróż pociągiem w tak nielicznym gronie
o 7:35 to my w Kato będziemy, w Posen o 2 w nocy za to:]
W takim razie będę czekał od 7.10 pod Dworcem PKP i krzyczał
Mr. Shady
18 08 2006, 21:58
Jedzie ktoś z okolic Starachowic/Kielce/Skarżysko/Ostrowiec ?
pojechałbym na EP5 ale nie mam z kim
xAzaDxInsejno
19 08 2006, 17:38
Kielce eniłan ??
QUOTE(Tokar_Sama @ 29 07 2006, 01:37)

Ogłoszenie parafialne dla ludzi z Łodzi i okolic. Mamy idealne połączenie. 3:33 na Kaliskim, o 7:44 jesteśmy na Ligocie. Zero przesiadek i akuratnie czasowo, tak akurat, żeby spokojnie przedostać się na miejsce imprezy i obadać teren. Także wszyscy zainteresowani - spotykamy się o 3 nad ranem pod kasami i jedziemy godnie reprezentować okręg łódzki ;]
Do imprezy już tylko 5 dni, więc podbijam tutorial dla łodziaków.
Ważna sprawa - również o 3:33 również z kaliskiego startuje pociąg do Ligoty, z tym, że z jedną przesiadką.
Nie pytajcie, jaki jest sens puszczania dwóch pociągów z tego samego dworca o tej samej godzinie w to samo miejsce, tylko jednego z przesiadką. Tego nie wie nikt. W kazdym razie, jak nie chcecie się przesiadać, to zaznaczcie przy kasie, że chcecie na ten bezpośredni. Później trzeba będzie jeszcze wykminić na którym peronie stoi ten bez przesiadki, ale to już jakoś pójdziemy za głosem serca i będzie dobrze
Powrót też mamy porządny - 22:21 z Ligoty i o 2:39 na kaliskim.
I jakby ktoś chciał wiedzieć, to normalny bilet w jedną stronę stoi po 40zł, a z ulgą na legitymkę szkolną/studencką 25zł.
EDIT: dobra, pociąg jest jednak jeden. Jakby ktoś chciał dojechać na ligote 8 minut wcześniej, to może się przesiąść xD
QUOTE(Tokar_Sama @ 20 08 2006, 16:15)

QUOTE(Tokar_Sama @ 29 07 2006, 01:37)

Ogłoszenie parafialne dla ludzi z Łodzi i okolic. Mamy idealne połączenie. 3:33 na Kaliskim, o 7:44 jesteśmy na Ligocie. Zero przesiadek i akuratnie czasowo, tak akurat, żeby spokojnie przedostać się na miejsce imprezy i obadać teren. Także wszyscy zainteresowani - spotykamy się o 3 nad ranem pod kasami i jedziemy godnie reprezentować okręg łódzki ;]
Do imprezy już tylko 5 dni, więc podbijam tutorial dla łodziaków.
Ważna sprawa - również o 3:33 również z kaliskiego startuje pociąg do Ligoty, z tym, że z jedną przesiadką.
Nie pytajcie, jaki jest sens puszczania dwóch pociągów z tego samego dworca o tej samej godzinie w to samo miejsce, tylko jednego z przesiadką. Tego nie wie nikt. W kazdym razie, jak nie chcecie się przesiadać, to zaznaczcie przy kasie, że chcecie na ten bezpośredni. Później trzeba będzie jeszcze wykminić na którym peronie stoi ten bez przesiadki, ale to już jakoś pójdziemy za głosem serca i będzie dobrze
Powrót też mamy porządny - 22:21 z Ligoty i o 2:39 na kaliskim.
I jakby ktoś chciał wiedzieć, to normalny bilet w jedną stronę stoi po 40zł, a z ulgą na legitymkę szkolną/studencką 25zł.
A nie wpadłeś na to, że to ten sam pociąg a przesiadka jest na głownym w Katowicach w jakiś podmiejski pociag na Ligotę? Tak przynajmniej jest w przypadku pociągu z Poznania
A nie wpadłeś na to, że jestem nieomylny i nie popełniłbym takiego buraka ? ;]
Oto dowód:
http://rozklad.pkp.pl/bin/query.exe/pn?ld=pkp&OK#focusNa tym właśnie polega cały paradoks. Dwa pociągi startują z tego samego miejsca w to samo miejsce o tej samej godzinie i żeby było już w ogóle weselej, ten z przesiadką jedzie krócej, niż bezpośredni. Polska xD
Niestety Tokarku ale jesteś głupi. To jest jeden pociąg. Przesiadka jest w Katowicach dla tych, którzy chcą dostać się na Ligotę szybciej. Ci którzy nie chcą się przesiadać po prostu czekają dwadzieścia minut na głównym w Katowicach i jadą dalej (kliknij na numer pociągu, to zobaczysz całą trasę). Zwróc uwagę na numer pociągu, który jest zaznaczony na skrinie.
http://img211.imageshack.us/my.php?image=t...jestgupias6.jpg
_Milan_
20 08 2006, 19:27
QUOTE(Tokar_Sama @ 20 08 2006, 18:18)

A nie wpadłeś na to, że jestem nieomylny i nie popełniłbym takiego buraka ? ;]
xDDD
janol, a ile bedzie nas kosztowac ta podroz?
Normalny, druga klasa kosztuje 45 zł. Ulgowy dla uczniów i studentów to 28.35
Seba, Seba nie oszukasz ;]
QUOTE(janol @ 20 08 2006, 20:17)

Niestety Tokarku ale jesteś głupi. To jest jeden pociąg. Przesiadka jest w Katowicach dla tych, którzy chcą dostać się na Ligotę szybciej. Ci którzy nie chcą się przesiadać po prostu czekają dwadzieścia minut na głównym w Katowicach i jadą dalej (kliknij na numer pociągu, to zobaczysz całą trasę). Zwróc uwagę na numer pociągu, który jest zaznaczony na skrinie.
http://img211.imageshack.us/my.php?image=t...jestgupias6.jpgOkej, w takim razie to nie moja wina, tylko debilnej rozpiski na stronie pkp. Kto by zwracał uwagę na jakieś numery pociągów ;0
Co złego, to nie ja. Paszoł won.
Super Big Boss
20 08 2006, 19:38
Jedzie ktoś z Knurowa?
jakby co to daje nr GG 6276702
Witam.
Mam zamiar wybrac sie na EP 5, byłem na poprzednich 2 edycjach, ale teraz nie mam sie z kim zabrac. Więc zalogowałem sie na tym forum, zeby napisać ten post majac nadzieje, ze kogos znajde.
Kto jedzie z RZESZOWA lub okolic?
Teraz troche informacji:
Pociag jest w sobote o 6.54 i jezeli ma sie ma dokumenty uprawniajace do zniżki takie jak np PODBITA ligitymacja to kosztuje 23.94zł w jedna strone. jedzie 4h i bedzie na 10.49 w Katowicach wiec w sam raz, bo sie o 11 zaczyna zlot. (Ewentualnie mozna by dzień wcześniej pojechac np pociagiem popoludniu i tam przenocowac w tym obiekcie jesli wogóle jest taka mozliwosc)
No a teraz moje dane kontaktowe:
gg: 1786610
mail: szpikx@o2.pl
Ja jezeli ktos sie znajdzie jade na 100%
jezeli ktos ma zamiar sie wybrac to dajcie znac predko, bo juz malo czasu zostalo...
Jak ktos jedzie z Łodzi, Łęczycy, Zgierza i okolic moge zabrac. Jade samochodem. Zrzuta na paliwo. Jak co to gg 3457826
il capitano
21 08 2006, 09:06
Kto z Siemianowic Śląskich i okolic Katowic? zglaszac sie. GG 4992490
Jakby cos jadę z Wawy EuroCity o 8:00, ktoś chce się dolączyć niech pisze.
Jedzie Ktos z Wawki samochodem??
Dobra, po wstępnym rozeznaniu się wiem, że będzie mi dość cieżko, jeśli chodzi o trasę Ustrzyki->Rzeszów->Katowice.
Mogę jednak być w Katowicach mniej więcej o 17.00 w piątek. Pytanie: czy ktoś też myślał o pojawieniu się dzień wcześniej? Ewentualnie może ktoś zna jakieś miejsca w K-cach, gdzie można tanio przenocować?
To jest plan mojej podróży:
http://rozklad.pkp.pl/bin/query.exe/pn?ld=...yes&OK#cis_C1-1zobaczcie to może jest ktoś chętny się zabrać tym pociągiem????
Chciałem tylko powiedzieć że te linki do rozkładów jazdy pociagów działają tylko przez chwilę i później są bezużyteczne..... nie wiem... może lepiej skopiować to co się tam wyświetla i wkleić do posta ?
Snajper_PE
22 08 2006, 06:31
Ash? I dopiero teraz o tym piszesz? Jadę z Łęczycy grupą 4 chłopa i z niewiastą targaczem 5 h z Kaliskiego prawdopodobnie z Wesołą Ekipą Tokara (all rights reserved:)................Chyba, że masz Żuka lub autobus...
QUOTE(Soul @ 21 08 2006, 19:42)

Jedzie Ktos z Wawki samochodem??
Samochody są dla mięczaków, jedź z nami pociągiem
I dla tych ktorzy maja nie zaduzo pieniedzy
No ciężka sprawa... ale bilet (bez ulg) w obie strony (weekendowy czy cuś) kosztuje jeno 99zł (+kilka zeta za rezerwację miejsc w IC/EC a tylko takie jeżdżą o odpowiednich porach), więc za jakieś 120/130 zeta powinno się udać. A samochodem _może_ jedzie Kathleen, jej pytaj (nie była pewna).
QUOTE(Snajper_PE @ 22 08 2006, 07:31)

Ash? I dopiero teraz o tym piszesz? Jadę z Łęczycy grupą 4 chłopa i z niewiastą targaczem 5 h z Kaliskiego prawdopodobnie z Wesołą Ekipą Tokara (all rights reserved:)................Chyba, że masz Żuka lub autobus...
żuka nie mam tylko zwykła osobówka czyli narazie 2 lub 3 miejsca wolne
ale jak kto chce to zapraszam zawsze wyjdzie taniej niż bilet PKP
Mam bardzo ważne i istotne pytanie: Gdzie najlepiej wysiąśc z pociągu w Katowicach? Na jakim przystanku? Znajc zycie pogubilbym sie troszke... No i jak najspawniej dojsc pozniej do transformatora?
Najlepiej wysiąść na przysanku Katowice-Ligota?
MichAelis
22 08 2006, 19:51
Najlepiej wysiasc na STACJI Katowcie Glowne i dojechac kominukacja miejska.
Jedzie ktos z Olkusza,Jaworzna i okolic?: P
QUOTE(MichAelis @ 22 08 2006, 20:51)

A nie lepiej włądować się w komunikację miejską na dworcu Katowice Ligota ? o_O
Trasa pociągu którym zamierzam dotrzeć do Katowic

Może jest ktoś kto tez będzie nim jechał?
Przyjazd Odzjazd
Suwałki 19:08 P 13502
Augustów 19:37 19:39
Dąbrowa Białostocka 20:19 20:20
Sokółka 20:52 21:04
Białystok 21:49 21:55
Łapy 22:12 22:13
Szepietowo 22:29 22:30
Czyżew 22:40 22:41
Małkinia 22:56 22:57
Tłuszcz 23:29 23:30
Warszawa Wschodnia 00:11 00:32 P 54502
Warszawa Centralna 00:40 00:45
Warszawa Zachodnia 00:50 00:50 P 54503
Żyrardów 01:23 01:24
Skierniewice 01:39 01:40
Koluszki 02:26 02:27
Piotrków Tryb. 02:57 02:59
Radomsko 03:28 03:29
Częstochowa Osobowa 04:00 04:03
Myszków 04:36 04:37
Zawiercie 04:51 04:52
Dąbrowa Górnicza 05:11 05:12
Sosnowiec Główny 05:22 05:23
Katowice 05:35 05:40
QUOTE(Tokar_Sama @ 23 08 2006, 14:46)

QUOTE(MichAelis @ 22 08 2006, 20:51)

A nie lepiej włądować się w komunikację miejską na dworcu Katowice Ligota ? o_O
Gadałem z Tewusem i twierdzi, że najlepiej dojechać z głównego. Z Ligoty niby tez można ale nie wie jak ;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.