Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: 20 najlepszych albumów
Forum PSX Extreme > Niezależni > UNDERGROUND
Stron: 1, 2
Danilo1972
Obso - w kwestii Slayera:
wg Ciebie trzy pierwsze albumy są warte uwagi, ale wliczasz w to Show no Mercy, Hell Awaits i Reign in Blood, czy też ta ostatnia wypada na rzecz Live Undead?
Dla mnie Slayer to jednak wszystko aż do Season in the Abyss, później trochę spuścili z tonu.
Co do ToT - pomimo że nie przepadam za tego typu muzą, to faktycznie Liv Kristine ma całkiem fajny głos (bardzo podobał mi się solowy kawałek z Holmsem z Paradise Lost, no i teraz ciekawe Nymphetamyne i Cradle of Filth).
Niezłe były też kawałki z płyty Atrocity "Werk 80", w której miała jakis tam udział.
Doorsów to właściwie wszystkie płyty są klasyką, ale świadomie nie umieszczałem tego typu kapel w moim rankingu.
Obsolete
QUOTE(Danilo1972 @ 4 08 2006, 16:35) *

Obso - w kwestii Slayera:
wg Ciebie trzy pierwsze albumy są warte uwagi, ale wliczasz w to Show no Mercy, Hell Awaits i Reign in Blood, czy też ta ostatnia wypada na rzecz Live Undead?
Dla mnie Slayer to jednak wszystko aż do Season in the Abyss, później trochę spuścili z tonu.
Co do ToT - pomimo że nie przepadam za tego typu muzą, to faktycznie Liv Kristine ma całkiem fajny głos (bardzo podobał mi się solowy kawałek z Holmsem z Paradise Lost, no i teraz ciekawe Nymphetamyne i Cradle of Filth).
Niezłe były też kawałki z płyty Atrocity "Werk 80", w której miała jakis tam udział.
Doorsów to właściwie wszystkie płyty są klasyką, ale świadomie nie umieszczałem tego typu kapel w moim rankingu.

Sorry, za duzo tekstu pisanego i troche mnie sie pochrzanilo. Zastosowalem lekki skrot myslowy - chodzilo mi o trojke - Reign in Blood, South of Heaven i Seasons...Wylecialo mi z glowy, ze nagrali wczesniej jeszcze 4 albumy;] Nowy album Slayera tez jest spoko, najlepszy od Seasons chyba.

Ten utwor z Holmsem to "3 a.m" fajna, klimatyczna rzecz. teraz Liv spiewa w Leaves Eyes i to juz raczej mi nie odpowiada,a ToT z nowa wokalistka to kupa, zreszta ToT to byla kupa juz od "Musique";f

Co do Voivod, to dziwnie zabrzmialo Twoje "czy ktos pamieta";] Ten zespol nadal istnieje, ostatnio wydal nowa plyte. Jednak zwazywszy, ze gitarzysta umarl na raka, a Newsted tworzy jakis nowy rockowy all-star, to zawiesza dzialanosc i "Katorz" pozostanie ich ostatnim albumem.
_Milan_
nowy Voivod trzyma forme moim zdaniem. A nowego Slayera moglby ktos wrzucic przy okzaji,nie pogniewam sie.
Danilo1972
Czy ktoś pamięta VoiVod to Ilona pytała smile.gif
Faktycznie kapela była (jest?) przednia, a najlepszy album to wg mnie Dimension Hatross.
wracając do Liv Kristine (Laeves Eyes), to faktycznie ta nowa płyta jest taka sobie, ale już "Deus Ex Machina" coś w sobie miała.
Ilona1973
Ha Ha Daniel zabłysnął...Liv Kristine słuchał mało a Atrocity to słuchałam ja:)
Leaves Eyes też słucham i to właśnie teraz niedawno odkryłam,że to kapela Liv...Zassałam i nie powiem żeby to była tragedia...Nadal jestem pod sporym wrażeniem jej wokalu...
Nieźle wypada też wokal jej męża Alexandra co dodaje trochę smaczku tej płycie...Ogólnie to nie wygląda to wcale źle,choć przyznam że widzę sporo powtarzających się elementów z" Deus ex Machina".
Diabeu
nie no kudzie, ToT? to kuźwa o popie gadamy? proponuję Nightwish i Vanilla Ninja jeszcze

bądźcie subiektywni aż do bólu, pieprzyć słodkie słówka
Danilo1972
QUOTE(_Diabeu_ @ 7 08 2006, 08:36) *

nie no kudzie, ToT? to kuźwa o popie gadamy? proponuję Nightwish i Vanilla Ninja jeszcze

bądźcie subiektywni aż do bólu, pieprzyć słodkie słówka

"ja wiedziałem że tak będzie" wink.gif

Co do Nightwish, to masz całkowitą rację - syf niemiłosierny, ale była kiedyś fajna damska kapela - Cycle Sluts From Hell. W sumie ciekawostka, ale posłuchać się dało.
Ciekaw jestem Twojej opinii na temat Danziga. Nie ukrywam że to jedna z moich ulubionych kapel (do czwartej płyty, potem było już dużo gorzej). Chodzi mi dokładnie o kapelę Danzig, a nie o Glenna i jego wcześniejsze dokonania (Samhain itd.).
Ilona1973
QUOTE(_Diabeu_ @ 4 08 2006, 10:30) *

no a nie? dookoła tyle zacnych panien a ty się za facetami uganiasz
no w sumie już złapałaś jednego

gej jak nic

kurde jakoś mi ten post umknął...Biedny Danielek:(
Coś mi tu brzydko pachnie...Daniel chciał jechać na EP i głównie Ciebie Diabeu chciał poznać osobiście...
Zaczynam się w tym wszystkim motać...Muszę dokładnie i "dogłębnie" zbadać tą sprawę wink.gif
Diabeu
Danzig wpąsiu był, nigdy wielkim fanem nie byłem ale jak leciał to nóżka sama tupała a nawet i jakaś plomba poleciała jak to w DS'ie było w normie

dobre staroszkolne granie hyh.gif
psx18
Metallica - Master of papets
AC/DC - Back in black
Megadeth - Youthanasia
Samael - Born under saturn
Kat - Bastard
Kreator - Voices of transgression
Slayer - Raining blod
Type o negative - Christian woman
The gathering - Strange machines
Accept - Russian roulette
_Blaze_
Kolejnosc losowa.... Nie wszystkie plyty pasuja ale wbijam w to ;] Moj top 10

Guns N Roses - Appetite For Destruction
Skid Row - Skid Row
AC/DC - Back In Black
Motorhead - Inferno
Godsmack - Faceless
Iron Maiden - Brave New World
Korn - Follow The Leader
Motley Crue - Dr. Feelgood
Stutterfly - Broken In Pieces
In Flames - Colony

To moja elita jak chodzi o ulubione plyty.... Wiekszosc bankowo znacie a kilka z nich zapisalo sie w historii
Siarex
1.Cryptopsy - None So Vile
2.Nile - Wszystek
3.Unexpect - We Invaders
4.Azarath - Diabolic Impious Evil

Tu juz kolejnosc przypadkowa:
Immolation - Dawn Of Possession, Close To A World Below
Behemoth - Demigod, i nowe Apostasy tez jest niezle
Vital Remains- Dechristianize
Deicide - Deicide, Legion
Slayer- Wszystek
Dog Fashion Disco - Anarchists of Good Taste, Committed to a Bright Future
Red Sparowes- Every Red Heart Shines…, At The Soundless Dawn

Jak widzicie, to forum w pewnym sensie nauczylo mnie oddzielac dobra muzyke od ajronow i innych takich:P
Gosku
poza 1 miejscem kolejnosc przypadkowa

1. Marilyn Manson - Antichrist Superstar
2. Death - Leprosy
3. Slayer - Reign in Blood
4. Isis - Oceanic
5. Neurosis - Enemy of the sun/(pipi)ać ewentualnie Souls At Zero
6. Morbid Angel - Covenant
7. Mayhem - De mysteriis dom sathanas
8. Today is the day - In the eyes of god
9. Mastodon - Blood Mountain
10. Metallica - Ride the lightning
11. Burzum - Det Som Engang Var
12. Fear Factory - Demanufacture
13. Nile - In Their Darkened Shrines
14. Megadeth - Rust in PEace
15. QOTSA - Rated R
16. 16 - Zoloft smile
17. Kyuss - Blues For The Red Sun
18. Nine Inch Nails - The Downward Spiral
19. Machine Head - Burn My Eyes
20. Black Sabbath - Paranoid

+ fchu'j innych,
Fab3r
Mój top 15 płyt (/wykonawców), które ukierunkowały moje gusta muzyczne. To lecimy, alfabetycznie:

Chrome Division - Doomsday Rock'n'Roll
Danzig - Lucifuge
Deep Purple - Machine Head
Faith No More - The Real Thing / Angel Dust
Guns n Roses - Appetite for Destruction
Iron Maiden - Brave New World / A Matter of Life and Death
Judas Priest - British Steel / Screaming for Vengeance / Painkiller (w sumie to wszystko lubię, podobnie jak IM)
Metallica - pierwsze 5 albumów
Nickelback - Silver Side Up
Pink Floyd - The Wall
RATM - RATM
Raging Speedhorn - Raging Speedhorn
Rammstein - Mutter
RHCP - Callifornication / Stadium Arcadium
Static-X - abolutnie wszystko

Oprócz tego jeszcze zespoły jak Black Sabbath, The Who i ogólnie większość NWOBHM i np. parę songów Scorpions i Twisted Sister, do tego jeszcze takie klasyki jak Led Zeppelin i np. Black Sabbath... Ale powyższe to mój top z aktualnie poznanych.
totencham
Bardzo subiektywnie (kolejność pseudo przypadkowa):

Nine Inch Nails - The Fragile
Nine Inch Nails - The Downward Spiral
Nine Inch Nails – Year Zero
Tool – Lateralus
Tool - Ænima
A Perfect Circle - Mer De Noms
Ministry - The Mind Is A Terrible Thing To Taste
Ministry - Psalm 69
Meshuggah – Catch Thirtythree
Sepultura - Chaos A.D.
Slayer – Reign in Blood
Slayer – God Hates Us All
KMFDM – Angst
KMFDM – Symbole
Sonic Mayhem - Quake II Soundtrack
Marylin Manson - Antichrist Superstar
King Crimson - In the Court of the Crimson King
King Crimson - The Power to Believe
Aphex Twin – Richard D. James Album
Fear Factory - Demanufacture
mj
lateralus, iowa, toxicity, raging speedhorn(to tez tytul plyty ;p), rock in rio, l.d.50, blues for the red sun, california crossing, rated r, lulabies to paralyze, paranoid( klasyk od oziego), god hates us all, propercy.
starczy.
Fab3r
O właśnie, Perfect Circle miałem dać :P
MasterShake
CYTAT(Fab3r @ 25 08 2008, 01:20) *
Nickelback - Silver Side Up
Raging Speedhorn - Raging Speedhorn

fajne
Bartezoo
Nickelback xDD
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.