Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Pirates of the Caribbean
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
Stron: 1, 2, 3
nWo
Uwaga Spoilery

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pear 10/10 wszyscy chyba widzieli wiec nie trzeba komentować. Kapitan Jack Sparrow robi w jajo załoge czarnej perły i odzyskuje w posiadanie ten piękny statek. Kto by przypuszczał ze rok temu zapoczątkuje to niesamowitą Trylogie. Akcja kręci sie wokół złota Azteków i kapitana Barbossy który pragnie odzyskać życie.

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest 10/10 Wiecej lepiej szybciej zabawniej straszniej dramatyczniej. W sam raz na lato. jest zaj*e*biscie. Sparrwow znow rządzi jego teksty to tylko początek, dalej jest tylko lepiej i lepiej. Akcja jest jeszcze dynamiczniejsza niż w Perle. I dobrze, bo to w sam raz film na lato. Akcja akcja akcja. Ale niestety nie ma akcji do chwili gdy nie poznamy z kim tym razem zmierzy sie pirat. Początek nieco przynudza, film sie rozkręca az sie rozkęci ze nie mozna go zatrzymać. No i ten fantastyczny motyw muzyczny biggrin.gif gdy gonią Jacka Sparrow na plazy tubylcy ehhh poezja. Niestety koncówka przybiera dramatyczny obrót. Kończy sie smutno. Ale za to w części następnej będzie sie działo ijjj będzie. Końcówka tego filmu poprostu zabija ohmy.gif
spolier Barbossa powraca !!!

Pirates of the Caribbean: Worlds End ??/10 Tę rybryczke wypełnimy za roczek.
Manor
dziwne że jeszcze nie ma tematu o tej świetnej serii smile.gif

czemu świetnej? od początku do końca coś się dzieję, świetne kino rozrywkowe. Ciekawa historia, widowiskowe efekty, Postać Jacka Sparrowa, to wszystko na plus.
Wczoraj byłem na premierze drugiej części i jestem bardzo zadowolony, film może już nie taki śmieszny jak jedynka, ale było parę fajnych momentów. Do tego zwroty akcji i bardzo zaskakująca końcówka otwierająca furtkę fabule następnej części. Jedno mi się nie podobało - skok o tyczce Sparrowa (zbyt matrixowo wyszło, że tak powiem)

spojler powrót Barbarossy to niezłe zdziwko, trochę to naciągane się wydało, ale zobaczymy jak wypadnie w 3 części. Do tego myślałem że Sparrow zabiję powtorka a widać jednak zginął koniec spojla

ogólnie seria w sam raz dla mnie, ogląda się jak bajkę / baśń z dziecinnych lat, w końcu każdy chciał być piratem smile.gif
KOMODO
Znakomite filmidlo. Wczoraj bylem w kinie na dwojce i o dziwo film trzyma poziom jedynki, w niczym jej nie ustepujac. W sumie to dziwne zjawisko jak na sequel, ale jak najbardziej porzadane:). Poczatkowy mroczny poczatek, a pozniej dobry patent znany z jeydnki - rozdzielenie akcji. Trojka bohaterow, kazdy rzucany gdzie indziej, kazdy wpadajacy z deszczu pod rynne - wypas. Ogolnie na wzor jedynki, gdy bohaterowie juz sie zejda akcja nieco zwalnia, niemniej jednak dalej jest ciekawie. Z niecierpliowscia wygladam "trojki", ktora z racji zakonczenia Skrzyni Umarlaka powinna wyjsc doslownie na dniach, ale mysle, ze wytrzyma sie rok:). Zakonczenie ciekawe, a efekty jeszcze lepsze niz w jedynce (wiecej, szybciej, lepiej). Film trzyma tempo do konca i gdy juz widz sie nasyci, film mimo to sie nie konczy. jednak dawka jest odpowiednia, zatem przesyt akcji i rozrywki nikomu nie bedzie chyba doskwieral. Wypas z plandeka. Widac, ze nie tylko mnie porwal ten film bo o dziwo, mimo pelniutkiej sali NIKT NIE GADAL! uwierzycie? Nikt nie gadal w polskim kinie? Zjawisko to wrecz niewiarygodne, wypadaloby to gdzies odnotowac.
Mq
Jedyne co mnie draznilo to ciagle aluzje do jedynki i to ujecie w zwolnionym tempie , ktore byly niepotrzebne. Poza tym film jest rownie dobrym kinem rozrywkowym co pierwsza czesc. Skrzynia Umarlaka przypomina mi miks Monkey Island i Imperium kontraatakuje. Podobienstwa do obu sa uderzajace.

Spoiler

Podobalo mi sie co zrobili z Norringtonem , coraz bardziej lubie ta postac.

Spoiler
Dzujo
Film bez wątpienia dobry, szkoda, że tak fachowa licencja została zrypana w grach majacych premierę wraz z filmem (szczegóły w nadchodzącym PE, także i w kwesti podobieństw do Monkey Island).

W miarę spoko recka filmu:
recka Piratów
Manor
spojler

wogóle fajne jest to, że pomimo dodania wielu nowych postaci powracają starzy znajomi z jedynki

KOMODO, imo humor trochę obniżył loty

najlepsze w tym filmie to pedalskie bieganie Sparrowa smile.gif
KOMODO
Humor byl dobry. Moze bylo ciut mroczniej, ale co z tego? Tym lepiej. Przez to poczatek i koniec zyskaly powaznego choc z przymruzeniem oka feelingu. Najlepsze bylo w tym wsyztskim to, ze bohahaterowie wpadaliz deszczu pod rynne, przez co akcja nie zwalniala ani na moment (no, powiedzmy).
Tytek
oplaca sie obejrzec nie ogladając jedynki?
Dante
Chyba nie opłaca się nie oglądając 1 bo możesz nie wiedzieć o co chodzi do końca kto jest kim i co dlaczego się dzieje.
Tak przynajmniej mi się wydaje
Mq
QUOTE(Tytek @ 24 07 2006, 11:28) *

Absolutnie nie. Nie ma zadnych skrotow wydarzen z jedynki wiec nie bedziesz wiedzial o co chodzi, kto jest kim , dlaczego co robi i nie zlapiesz zadnych smaczkow.
nWo
QUOTE(Mq @ 24 07 2006, 12:22) *

QUOTE(Tytek @ 24 07 2006, 11:28) *

Absolutnie nie. Nie ma zadnych skrotow wydarzen z jedynki wiec nie bedziesz wiedzial o co chodzi, kto jest kim , dlaczego co robi i nie zlapiesz zadnych smaczkow.

Zdecydowanie odradzam ogladanie dwójki bez jedynki, tak jak napisał Mq nie wylapiesz większości dowcipów biggrin.gif no i zakończenie ciebie wogołe niezaskoczy, a mówie szczerze szczęka opada.
_Alek_
Heh, filmik rządzi - po prostu więcej tego samego, czyli świetnej zabawy.
Co do zakończenia to tiaaaaa, początkowo wkurzyłem się, że będzie "ucięte", ale jak zobaczyłem Barbossę wgryzającego się w to jabłko banan sam wykwitł mi na twarzy. Spełniło swoje zadanie - na część trzecią czekam z wywieszonym ozorem!
Zaś co do samej akcji - rozwalił mnie ten "potrójny" pojedynek w toczącym się młyńskim kole, choć początkowo (we młynie i na kole) nie byl jakiś niesamowity (walce w kuźni z części 1-szej nie dorastał do pięt) to ten właśnie moment wrzucil mi mimowolnie uśmiech na twarz.
przema
po zapowiedziach mam wrażenie że przekombinowali ale cóż trza się przekonać na własne oczy
Tytek
Ok dzieki za rady....coż załątwie sobie pierwszą czesc:)
Agent_Man
Ogółem filmik wypaśny,jak dla mnie. Fachowe było pojawienie się Sparrowa (Sorry mate,we'll gonna have a little side trip;] ) i ironia na temat "ucieczki na żółwiach morskich";] Totalnie rozwaliło mnie "Nurkowanie" latającego Holendra... niby taki prosty motyw, ale jednak miche człowiek pocieszył. Polecam tym co nie widzieli (są tacy jeszcze ?tongue.gif )
freak.4
właśnie konwertuje na PSP. oczywiście w co drugim miejscu program nie zgrywa napisów. ehh
Lipa
Dawno nie widziałem tak dobrego filmu. Dwójka równie dobra jak część 1 ;] SPOILER Powrót Barbosy :| Jak to możliwe ? tongue.gif SPOILER Jestem ciekaw, jak zakończą tą wspaniałą trylogię.
Hela
Dzisiaj w kinie obejrzalem sobie druga czesc i jest wspaniala. Jednak o ile 'jedynce' bym dał 10/10, to druga czesc dostanie ode mnie 9/10, za to ze bylo mniej Depp'a, a wiecej leszczyka-legolasa. Oprocz tego nie mam sie do czego przyczepic, ale moze jestem troche zaslepiony, bo pierwsza czesc mnie urzekła wszystkim. Muzyka, postaciami (Depp wykreowal jedna z najlepszych swoich rol), klimatem, akcja, fabula, efektami. Widzialem ja juz kilka razy. Dwojka mi dalo dokladnie to czego oczekiwalem. Zdecydowanie polecam.
Manor
spojlktos mi może powiedzieć czemu ta małpka nie była zdechła, skoro w pierwszej częsci oddano całe złoto azteków? w sumie podobna sprawa z barbossą...
Hela
QUOTE(Manor @ 26 07 2006, 22:15) *

spojlktos mi może powiedzieć czemu ta małpka nie była zdechła, skoro w pierwszej częsci oddano całe złoto azteków? w sumie podobna sprawa z barbossą...
To sie wyjasni pewnie w 3 czesci.
Archangelus
Zakładam się o kiść bananów że SPOILER Jack nie zginął w końcu mają się po niego wybrać nie? [color=#000000][/color][color=#000000]KONIEC SPOILERA.
Lipa
Małpka była nieśmiertelna. Czyli Barbosa też jest nieśmiertelny ;]
Jasne, że Jack żyje. Uratował go jakiś statek, podobny do tego od Davy Jonesa smile.gif Tak to będzie wyglądać. I wszystko się skończy dobrze. Jack przeżyje, odzyska perłę i historia się zakończy.
_Alek_
A czy to nie było tak, że na sam koniec (po oddaniu złota etc.) małpiszon zasunął jeszcze jedną monetę? Nie pamiętam dokładnie, jak ktoś ma film pod ręką niech sprawdzi. Zaś co do Barbossy, to był raczej w pełni martwy (kula w serce i takie tam;-), ale zapewne jest jakiś "myk" by kogoś ożywić, ofkoz związany z końcem świata (wyprawa tam po cośtam). Mówcie mi Nostradamus;P
Mq
QUOTE(Gorthaur @ 27 07 2006, 11:19) *

A czy to nie było tak, że na sam koniec (po oddaniu złota etc.) małpiszon zasunął jeszcze jedną monetę? Nie pamiętam dokładnie, jak ktoś ma film pod ręką niech sprawdzi.

Nom, po napisach koncowych.
Archangelus
A nie ma przypadkiem po napisach końcowych "Skrzyni Umarlaka" jakiegś kawałka filmu? Głupio byłoby przegapić... Jak ktoś coś wie niech da znać.
Hela
QUOTE(Archangelus @ 26 07 2006, 23:28) *

Zakładam się o kiść bananów że SPOILER Jack nie zginął
Ameryki to nie odkryles.
Mendrek
QUOTE(Hela @ 27 07 2006, 12:34) *

Ameryki to nie odkryles.

Czego sie spodziewac po Disney'u?
_Alek_
QUOTE(Mendrek @ 27 07 2006, 13:29) *

QUOTE(Hela @ 27 07 2006, 12:34) *

Ameryki to nie odkryles.

Czego sie spodziewac po Disney'u?

Ludków, którym ptaki wydziobują patrzałki? (vide początek "Skrzynki") Nie jest to mega-poważna produkcja z hektolitrami krwi, ale też nie Myszka Miki the movie;P
Manor
spojler

a czemu niby Jack nie zginął? w końcu była mowa, że będą się musieli po niego wybrać aż do zaświatów / innego wymiaru (nie pamiętam dokładnie jak określiła to ta szamanka), więc może będzie tak, że wybiorą się po jego duszę i Jack przeżyje śmierć kliniczną wink.gif
freak.4
Właśnie obejrzałem i przyznaję że to solidna dawka i humoru i akcji smile.gif

edit: ale byka walnąłem blink.gif
Mq
QUOTE(Archangelus @ 27 07 2006, 12:26) *

A nie ma przypadkiem po napisach końcowych "Skrzyni Umarlaka" jakiegś kawałka filmu? Głupio byłoby przegapić... Jak ktoś coś wie niech da znać.

Jest , ale naprawde nic specjalnego.

QUOTE(LIPA @ 27 07 2006, 10:45) *

Jasne, że Jack żyje. Uratował go jakiś statek, podobny do tego od Davy Jonesa smile.gif Tak to będzie wyglądać. I wszystko się skończy dobrze. Jack przeżyje, odzyska perłę i historia się zakończy.

Druga czesc twojej wypowiedzi jest prawdopodobna , pierwsza nie ma sensu.
Lipa
It is expected that the next film will involve Will Turner and Elizabeth Swann joining forces with their old enemy, Barbossa, to rescue Captain Jack Sparrow and Bootstrap Bill Turner and defeat the alliance between Davy Jones, Cutler Beckett, and new villain Sao Feng. The first fifty-six pages of an early draft of the script have leaked online. Co-writer Ted Elliot confirmed on the website KeepToTheCode.com that this is a portion of an extremely early "budget draft" of the script, and while some of the broad strokes of the story are consistent with the final version, specific events and dialogue are very rough when compared with the final film, and these pages do not reflect the final film's writing or quality.[4] This early, rough version of the script shows Will Turner, Elizabeth Swann, and Barbossa traveling to the Orient and confronting Captain Sao Feng in search of charts that lead to "World's End". Feng is captain of the red-sailed pirate ship Empress, and hosts a mysterious "dragon lady" onboard his ship. Another element of the ride is represented in this version of the script, when Will, Barbossa and their crew sails their ship; an oriental junk named Hai Peng; off the "end of the world" a huge, straight drop in the middle of the ocean, mimicking the large drops found on the Pirates of the Caribbean theme park attraction. Jack Sparrow and the Black Pearl are found in Davy Jones' Locker, a kind of purgatory made up of nothing but sand and strange crabs. Will is intent on retrieving the Black Pearl as it is the only ship with the speed necessary to overtake the Flying Dutchman and therefore rescue his father Bootstrap Bill Turner. This version of the script shows that Admiral James Norrington has Davy Jones and his crew at his command, having captured his heart in the second film.

Czyżby tak to miało wyglądać ? smile.gif
MasterShake
super, nie widziałem co było po napisach-mógłby ktoś mi zaspoilować? smile.gif

a film-no baaaaa, kapitalny hyh.gif w sumie faktycznie jak ktoś pisał- w kinie całkowita cisza, każdy ogląda hyh.gif
Hela
w kinie całkowita cisza, każdy ogląda
Całkowita cisza? To chyba publicznosc nie miala za grosz poczucia humoru, bo na tym seansie, co ja bylem wybuchy smiechu byly co jakis czas.
MasterShake
aaa nie no, oczywiście że się śmiali, chodzi mi o to że nikt nie gadał, w ten sposób hyh.gif
Ravent
Oglądałem tylko część pierwszą - świetne połączenie komedii i akcji. Wkurza mnie tylko Orlando Bloom... Toć to dupa wołowa jakaś confused.gif Mam nadzieję że ta postać nie dostała w 2 części większej roli (zresztą już w pierwszej było jej za dużo), jak wiadomo Hollywood wszystko potrafi przerobić w tanią opowiastkę o wielkiej miłości (Orlando i jego ukochana) dry.gif

Rola Deppa moim zdaniem najlepsza - facet strasznie się wczuł, a poza tym ten jego sposób poruszania się itp. To trzeba zobaczyć ;-)
Mq
QUOTE(MasterShake @ 27 07 2006, 22:48) *

Teraz jest pies siedzi na tronie i jest krolem tubylcow

Oglądałem tylko część pierwszą - świetne połączenie komedii i akcji. Wkurza mnie tylko Orlando Bloom... Toć to dupa wołowa jakaś confused.gif Mam nadzieję że ta postać nie dostała w 2 części większej roli (zresztą już w pierwszej było jej za dużo), jak wiadomo Hollywood wszystko potrafi przerobić w tanią opowiastkę o wielkiej miłości (Orlando i jego ukochana) dry.gif

?

Orlando jest spoko.Ale twoja nadzieja ze jego rola jest mniejsza wydaje mi sie zabawna , w koncu jest tylko glownym bohaterem ;p

Btw , czy ktos zuwazyl ze Tia Dalma i Davy Jones maja taki sam naszyjnik z pozytywka? . Ciekawe .
Hela
Orlando jest spoko.Ale twoja nadzieja ze jego rola jest mniejsza wydaje mi sie zabawna , w koncu jest tylko glownym bohaterem ;p
Jak dla mnie to glownym bohaterem jest tutaj Depp, ale to tylko moie skormne zdanie.
W drugiej czesci niestety Depp'a jest mniej niz Legolasa i dla tego jak bym mial oceniac film, to bym mu nie dal maksymalnej oceny.
Stachu
wub.gif wub.gif

Orladno to jedyny minus tego filmu. Własnie czegos takiego potrzebowałem na wakacje. Idealny film zeby zabrac nowopoznana dziewczyne, po filmie oczywiscie kilka browarkow i jest nasza:] Eeeeee
Archangelus
QUOTE(Mq @ 28 07 2006, 11:17) *

QUOTE(MasterShake @ 27 07 2006, 22:48) *

Teraz jest pies siedzi na tronie i jest krolem tubylcow

?

Btw , czy ktos zuwazyl ze Tia Dalma i Davy Jones maja taki sam naszyjnik z pozytywka? . Ciekawe .

EEEE..... dobre!! W sobotę idę do kina jeszcze raz tym razem na spokojnie mam zamiar powyłapywać tego typu smaczki.
daras
No wlasnie, trza obejrzec jeszcze raz.
Ja znow wypozycze jedynke a na drugi dzien jeszcze raz sie przejde na dwojke, te smaczki trza powylapywac.

ninja.gif
najbardziej mi sie podobal motyw jak to w kole mlynskim Jack'owi zsuwal sie naszyjnik z kluczem tongue.gif
ninja.gif

Ja kce juz trojke!!!
Mq
Wiele osob uwaza ze Orlando jest slaba czescia filmu. Po obejrzeniu jedynki tez tak uwazalem ale mi juz przeszlo. Oczywiscie Jack jest bardziej interesujaca postacia ale, na przykladzie Star Wars , Han szybko by sie znudzil gdyby nie stal zawsze kolo troche bardziej nudnego Luke'a . Poza tym w Skrzyni Umarlaka pokazal troche talentu komediowego a sama postac jest bardziej kompetentna ( nie wiem czy zauwazyliscie ale gdy pojawil sie Kraken zaloga sluchala sie polecen Willa jeszcze zanim Jack spi,erdolil ze statku. Kto jest lepszym kapitanem? ). Generalnie dla mnie jest ok.

Z ciekawych smaczkow ktos wskazal mi jeden ktory faktycznie moge potwierdzic po ponownym obejrzeniu filmu w czasie pierwszej wizyty u Tia Dalmy , czy jak sie to pisze , widac buty Barbossy lezacego na lozku poza kadrem. Kiedy malpa zostaje wypuszczona biegnie prosto do niego i znowu widac zblizenie na nogi. Dosc oczywiste kiedy wie sie czego szukac . Dosc sporo subtelnych szczegolow widac w tym filmie, pewnie po trojce wyjda jeszcze inne.
laki
Jak dla mnie 1 lepsza. Tutaj już przeciąganie filmu (motyw z tym kluczem i skrzynia) a zakończenie zjechane z Matrixa 2.
KOMODO
QUOTE(laki @ 28 07 2006, 16:26) *

Jak dla mnie 1 lepsza. Tutaj już przeciąganie filmu (motyw z tym kluczem i skrzynia) a zakończenie zjechane z Matrixa 2.
No BARDZO ZJECHANE. Rozumiem, ze Jack dostal nadprzyrodzonych mocy, poczym zapadl w spiaczke, a na karaiby dostal sie Agent Smith w skorze Legolasa?biggrin.gif Wez nie cuduj i nie szukaj dziury w calym. Zakonczenie w ogole nie przypomina zakonczenia reaktywacji. A co? Ze film sie urwal? Toz to ostatnimi czasy bardzo popularne.
laki
QUOTE(KOMODO @ 28 07 2006, 18:09) *

QUOTE(laki @ 28 07 2006, 16:26) *

No BARDZO ZJECHANE. Rozumiem, ze Jack dostal nadprzyrodzonych mocy, poczym zapadl w spiaczke, a na karaiby dostal sie Agent Smith w skorze Legolasa?biggrin.gif Wez nie cuduj i nie szukaj dziury w calym. Zakonczenie w ogole nie przypomina zakonczenia reaktywacji. A co? Ze film sie urwal? Toz to ostatnimi czasy bardzo popularne.

Ciekawe komoda bardzo laugh.gif
KOMODO
I gadaj tu z takim Flaki.
Kubaa__
Nie wiem czemu marudzicie na Orlando, bardzo fajny aktor:). Poza tym o filmie wiele wiecej od tego co juz bylo napisane nie powiem. Warto obejrzec chociazby ze wzgledu na ciekawe akcje i momenty, szczegolnie przypadla mi do gustu załoga Davy Jonsa i plemie tych czarnochow chcacych wszamac Sparrowa.
Po wczorajszym seansie dzisiaj rano obudzilem sie z checią obejrzenia 3 czesci. I juz mnie denerwuje to czekanie....

btw. zakonczenie faktycznie, no matrix jak nic;/.
Mq
Marudza bo jest ladny i popularny ;p

Mnie tez troche drazni ten trend dzielenia sequeli na dwie czesci . Przynajmniej ten nie jest tragiczny jak Matrix , co jest wazniejsze ;p
Lipa
Sparrow żyje. Klątwa znowu go dopadła. Jeżeli Barbosa żyje ( innego wyjścia jak klątwa nie ma ), to Sparrow również podróżuje w brzuchu krakena wink.gif Klątwa wciąż ich prześladuje ;]

EDIT. Mój błąd. Wybacz Tytek.
Tytek
Proponuje bana dla kolegi bo to JEST SPOJLER JAKICH MAŁO<A JA JESZCZE NIE OGLADALEM TWGO FILMY:GRRRRR
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.