SAW 3 
Co tu duzo pisac , juz niemoge sie doczekac
to fakt, dużo nie napisałeś
ciekawe jak durna fabuła będzie tym razem
czy to wazne? z tym filmem jak z Final Destination- licza sie milusio efektowne zgony i maly twist na koncu. pewnikiem jest ze koncepcji nie zmienia wiec film juz nikogo za bardzo nie zaskoczy, no poza rzesza fanbojow ktorzy sie podnieca ;]
ale te powyrywane zabki zapowiadaja sie mniami.
i'm evil dentist, niahniah BZZZZZZZYZZT! ihaaaa
aż tak ważne to nie

jednak wolę FD, efektowniejsze zgony i nie silą się na cholera wie co, tu te morały Jigsawa mnie irytowały - nie wiem czy specjalnie ale twórcy zrobili z niego total ciotę - chyba pierwszy seryjny zabójca który jest żałosny
QUOTE(_Diabeu_ @ 26 07 2006, 10:27)

jednak wolę FD, efektowniejsze zgony i nie silą się na cholera wie co, tu te morały Jigsawa mnie irytowały - nie wiem czy specjalnie ale twórcy zrobili z niego total ciotę - chyba pierwszy seryjny zabójca który jest żałosny
o to to, mam podobne odczucie. chcieli pewnikiem zeby ludzie mieli mieszane odczucia co do tego typa, ale imo to poprostu ciec.
dwojka... tu jest jeszcze gorzej. jesli 3cia czesc bedzie kontynuowala dziedzictwo jigsawa to szykuje nam sie kolejny odcinek rowni pochylej. no ale to chyba normalna procedura przy czyms co sie bardzo dobrze sprzedaje. film nie musi byc dobry, wystarczy plakacik z zebami (lub bez

) teaser pokazujacy w sumie nic i juz kina pelne piejacych z zachwytu malolatow.
Ja wole Sawa i jestem strasznie ciekaw co tym razem wycuduja
SYNOPSIS:
Jigsaw has disappeared.
With his new apprentice Amanda (Shawnee Smith), the puppet-master behind the cruel, intricate games that have terrified a community and baffled police has once again eluded capture and vanished. While city detectives scramble to locate him, Doctor Lynn Denlon (Bahar Soomekh) is unaware that she is about to become the latest pawn on his vicious chessboard.
One night, after finishing a shift at her hospital, Lynn is kidnapped and taken to an abandoned warehouse where she meets Jigsaw (Tobin Bell), bedridden and on the verge of death. She is told that she must keep the madman alive for as long as it takes Jeff (Angus Macfayden), another of his victims, to complete a game of his own. Racing against the ticking clock of Jigsaw's own heartbeat, Lynn and Jeff struggle to make it through each of their vicious tests, unaware that he has a much bigger plan for both of them...
Ale jajca, wlasnie przed chwilą skonczylem oglądać SAW 2 i sie zastanawialem czy przypadkiem ktos nie chce nakręcic SAW 3
stą moje zdziwienie tym topiciem.
No ale walic to, film rewela. Prawdziwa kontynuacja a nie jakieś naciągane (pipi) na kase, i chce zeby SAW 3 Amanda's House tez taki był.
brzmi kupiasto... no ale czego sie spodziewac?
--wojtas--
26 07 2006, 12:27
nWoQUOTE
No ale walic to, film rewela. Prawdziwa kontynuacja a nie jakieś naciągane (pipi) na kase, i chce zeby SAW 3 Amanda's House tez taki był.
Przecież naciągane (pipi) na kasę to określenie idealnie podsumowujące Saw II. Jedynka była naprawdę przyzwoita, ale druga część to condom. Akcja toczona w trybie "cube'owatym" (dom), na kompletnie ogranym schemacie, z totalnie ogranymi charakterami, słabymi aktorami (w końcu Saw zarobił pieniądze i rozgłos, a aktorzy byli słabsi niż w pierwszej części), kiepską reżyserią i scenariuszem (nie dostrzegłem żadnego +). W dodatku finał taki rzadki i przewidywalny (głównie za sprawą jedynki, której zakończenie było dla mnie "policzkiem" i za drugim razem obiecałem sobie, że nie dam się w tak banalny sposób wysterować), a motyw kiedy ten osiłek kapnął się, że przecież jeden z numerów znajduje się na jego karku i nie może go odczytać (w dodatku towarzyszy temu "zaskakującemu" odkryciu dramatyczna muzyka) to już naprawdę obraza inteligencji widza. I jeszcze to zasunięcie drzwi (i tym samym istotna rola w uknuciu całej intrygi) przez "uczennicę" Jigsawa to już naprawdę żenada (nie zdziwiłbym się jakby tych drzwi nie zasunęła, bo ta końcówka zaczęła zakrawać na parodię). Spotkałem się z informacją jakoby scenariusz do Saw II miał być skryptem do innego filmu jednak został przerobiony pod Piłę 2. Nie wiem czy to prawda, ale tak to właśnie wyglądało. Odejscie od poprzedniej konwencji i wskoczenie w tą jaką od ostatnich ładnych kilku lat raczy nas USA w swoich thrillerach/horrorach było kompletnie bezsensowne, z kolei stara konwencja nie mogła się już sprawdzić, dlatego druga część to jedynie "skok na kasę". Saw III będzie zapewne prezentował zbliżony poziom do poprzedniej części, ponieważ atutem jedynki było zaskoczenie, a przy kolejnych wyczynach Jigsawa/jego uczennicy wiemy czego można się spodziewać - wtórności.
tak było ze scenarem, był skrypt filmu bardzo podobnego do pierwszego Saw, zamiast robić produkt konkurencyjny zaadoptowano go tylko na potrzeby dalszej częsci przygód Jigsaw'a - temu też nielogiczne i naciągane się wydaje
zwykły produkt
edit:
This film originally came from a script by the director Darren Lynn Bousman which was called "The Desperate". After trying for years to get it made but being told repeatedly that it was too violent, finally a company wanted to do it because they suspected "Saw" which was becoming a hit at Sundance might blow out big and they wanted to capitalize on its success. Some producers even described Bousman's script as "Too Saw-ish". Just before he was about to close a deal to make the movie, Saw (2004) opened huge at the box-office and the next day he received a call, and the producers asked if he could change it around to "Saw 2". Leigh Whannel (who wrote the first "Saw") was then brought on a little later to help Bousman with creating his original idea into a proper sequel to "Saw".
Wojtas juz nie gadaj ze calkowicie wszystko wiedziales i nic cie nie zaskoczylo Saw 2 dal rade IMHO ,przyjemnie mi sie ten film ogladalo takie same mam odczucia co nWo

dawac Saw'a 3
SAW 1 obejrzałem dawno temu a dzis dopiero zabralem sie za SAW 2 spodziewając sie odgrzewanego kotleta z kimś kto bedzie kontynuował prace tego typa co wstał pod koniec czesci pierwszej a udawał truposza i puzniej znikł. W SAW 1 wydawac by sie moglo ze to jednaorazowa akcja ale jednak nie. W SAW 2 znow zobaczylem tego samego oprawce i w dodatku poznalem motyw jakim sie kierował. Więc uznaje to za pełnoprawną kontynuacje, pomijając obsade ofiar czyli ludzi którzy musiel oddaż zycie w imie ideału jakim jest SAW 2
Ciesze sie ze akcja sie zaplątała wokół amandy, cięzko mi bylo ją sobie przypomniec czy faktycznie grała w czesci pierwszej czy ja mam jakies DeJaVu
Ale koniec konców SAW 2 zaskoczył mnie pozytywnie, jakoś speciajnie nie czekam na SAW 3 ale z chęcią obejrze. Co mi tam, takie Slashery lubie.
--wojtas--
26 07 2006, 20:02
SoulQUOTE
Wojtas juz nie gadaj ze calkowicie wszystko wiedziales i nic cie nie zaskoczylo Saw 2 dal rade IMHO ,przyjemnie mi sie ten film ogladalo takie same mam odczucia co nWo dawac Saw'a 3
Ale ja niczego nie wiedziałem, poprostu w trakcie oglądania przypuszczałem i zakładałem.
ja podobnie, tak naprawdę to przewidywalny skrypt to jest
no i Saw to nie slasher a thriller zwykły
Nie wiem jak to rozkminialiście podczas seansu, ale mi za cholerę nie udało się przewidzieć zakończenia dwójki, a tym bardziej jedynki.
Ale faktem jest, że skrypty to te filmy mają durne niemiłosiernie, kiedyś aż tak bardzo mi się to w oczy nie rzucało, ale jakoś po kolejnych seansach zwątpiłem... Gdyby nie parę ciekawych pomysłów to raczej bym w kierunku tych filmów nie spojrzał.
W trójce liczę na parę konkretnych zgonów i tyle.
stykało słuchać co gada Jigsaw
Pablo el
18 08 2006, 02:04
SAW 1 = majstersztyk rezyserski, swietny pomysl i klimat. Jeden z moich ulubionych filmow ever.
SAW 2 = przewidywalna do bolu (od momentu gdy pojawila sie Amanda widac bylo jaka role spelnia) kontynuacja (za wyjatkiem ostatniej sceny) z brakiem klimatu i zdziadzialym Jigsawem.
SAW 3 = pelnoprawna kontynuacja? Miejmy nadzieje ze tak ale pewnie wyjdzie z tego odgrzane SAW 1...
http://movies.yahoo.com/feature/sawiii.html ---> pierwszy trailer
zapowiada sie coś bardziej zbliżonego do jedynki i dobrze bo 2 była kapowata strasznie.
W sobotę o 23.00 na C+ Piła (1 część)
nie wiem jak wy, ale ja z chęcią sobie przypomnę 2 raz przed premierą III
No trailer daje rade IMO ,dawac ten film
Double post dla odswiezenia tematu
http://www.saw3.com/ Oficjalna strona + odliczanie do premiery 15 dni !!!
jay jay
11 10 2006, 08:25
Im so excited
Ja tylko chciałbym ,żeby filmek nie zszedł ponizej poziomu rewelacyjnej jedynki i aby dziadyga JigSaw przeżł do końca ( wkońcu to to charyzmatyczna postać ) .
PS.Aby dobrać się do danych JigSawa trza wypełnić jakiś formularz
i mieć 17 lat

Niezły plakacik
hasło na miare matrix'a revolutions, wymyślne nie powiem...
ciekawe czy "saw" doleci do 10'tej częsci lol
QUOTE(mtl @ 13 10 2006, 14:31)

ciekawe czy "saw" doleci do 10'tej częsci lol
A kogo to obchodzi

Plakat wyglada bardzo klimatycznie

Trailer na oficjalnej stornie Sawa 3 daje rade ,naprawde jestem dobrej mysli

Juz niemoge sie doczekac
ta i teaser wymiata - "legends never die", a to byl zwykly przydupas, który nie mogl sie pogodzic z wlasna smiercia. pipek, a nie legenda. jedno pewne, napewno będzie śmiesznie
jay jay
21 10 2006, 18:38
jesli ktos by nie wiedzial to SAW3 krąży juz w sieci
_Milan_
21 10 2006, 18:55
QUOTE(jay jay @ 21 10 2006, 19:38)

jak mozesz to daj jakiegos linka,wskazowke na pm...

I co ? Rzeczywiście to Piła 3 ?
jay jay
22 10 2006, 08:26
na Bearshare bylo to Piła jedynka
probuje kolejne .Na niedzwiadku jest o tyle kiepsko ,ze nie masz mozliwosci sprawdzenia np. po 10 % loadzie czy to rzeczywiscie to co chcemy . Jednak niestrudzony w bojach biore sie za nastepne i wierze ,że jedno z nich to SAW3
wątpie sam tego filmiku nie ściągałem bo czekam na premiere w kinie ale słyszałeśm że większosć tego co pojawiło się jako saw 3 to jakis inny film np. death tunel czy cos takiego
Ten Death tunel to kicha to nie Saw 3 ,odrazu mowie Panowie wracajmy do teamtu do premiery jeszcze 3 Dni!!!
Adamgermany
24 10 2006, 15:51
2razyjot
24 10 2006, 16:38

ROTFL. Sciagaj dalej z wiarygodnych zrodel pokroju kloak internetowych pokroju bearshare czy emule... xD A'propo 'saw 3' to jest soundtrack co najwyzej, filmu nie znajdziesz bo go zwyczajnie jeszcze nie ma w sieci (chyba ze sciagasz jakies "saw 3 real screener.avi" pliki to pozdrawiam). EOT.
BTW: plakat taki sobie. Robi sie telenowela i tyle ... Obejze z sentymentu aczkolwiek na dobre kino sie nie nastawiam.
jay jay
24 10 2006, 18:30
ROTFL. Sciagaj dalej z wiarygodnych zrodel pokroju kloak internetowych pokroju bearshare czy emule... xD A'propo 'saw 3' to jest soundtrack co najwyzej, filmu nie znajdziesz bo go zwyczajnie jeszcze nie ma w sieci (chyba ze sciagasz jakies "saw 3 real screener.avi" pliki to pozdrawiam). EOT.
Ulżyło ?
maciek88
24 10 2006, 20:26
Jedynka to nic specjalnego, ale dalo sie obejrzec. Dwojka to dno, ale trzecia czesc to dopiero bedzie (pipi)
jay jay
25 10 2006, 20:14
2razyjot
27 10 2006, 12:40
Hmmmmm... Czyzby jednak?
Beats the previous ones, 26 October 2006
8/10
Author: (nikhilvarma89@gmail.com) from India
Well, after watching Saw 1 i was really looking forward to Saw 2, which as far as i am concerned wasn't as good as Saw 1 and my hopes for Saw 3 went down, but last night i got a free pass from my friend for an advance private screening of Saw 3.
I can promise you one thing this movie is just like Saw 1 and has everything and loads more of gore than Saw 1 & 2.
The acting particularly is good, but its the story and the plot that is extremely well written and of course the Twists again like the first 2 are huge and much much much much more enthralling and shocking! This movie is a reminder of Saw 1 and really sets the tone for more Saw movies to come i would be heartbroken if this Saw series ends here because its getting interesting with each part.
Thumbs up to Saw 3, a must see, go and watch it and experience the shocks! 8/10
Oby gosciu nie sciemnial. Jeszcze wiekszego smaka na ten film sobie narobilem, bo tak samo jak on po 2 raczej nie liczylem na nic ambitnego w ostatniej czesci trylogii, ot mialem zamiar obejrzec z ciekawosci.
QUOTE(wujaszek_JJ @ 24 10 2006, 17:38)

BTW: plakat taki sobie. Robi sie telenowela i tyle
Taki sobie? He, wg mnie jest BIEDNY! Filmu to jeszcze nie przekreśla (eee tam

...), ale jakością/pomysłem zdecydowanie nie poraża (pamiętacie paluchy z plakatu promującego Saw2 - jak dla mnie ideał).
jay jay
27 10 2006, 18:19
kurde wszedzie szukalem jakiejkolwiek recki dzisiaj rano ;/
wujaszku jest juz gdzies na torentach ten prawdziwy SAW3 ?
OsciBosci
28 10 2006, 11:37
QUOTE(jay jay @ 27 10 2006, 19:19)

kurde wszedzie szukalem jakiejkolwiek recki dzisiaj rano ;/
wujaszku jest juz gdzies na torentach ten prawdziwy SAW3 ?

Pierwsze recenzje
CLICK
jay jay
29 10 2006, 19:24
dla spragnionych
http://www.newtorrents.info/?id=12620 .Ja chyba dłużej sobie poczekam bowiem nasza dobro(pipi)liwa Telekomunikacja obnizyła mi transfer do 3 kb /s
Obsolete
29 10 2006, 19:39
QUOTE(jay jay @ 29 10 2006, 19:24)

dla spragnionych
http://www.newtorrents.info/?id=12620 .Ja chyba dłużej sobie poczekam bowiem nasza dobro(pipi)liwa Telekomunikacja obnizyła mi transfer do 3 kb /s
http://www.psxextreme.info/index.php?showtopic=18105"5. Podanie na Forum linka do jakiegokolwiek torrenta z grą lub innym nielegalnym plikiem równoznaczne jest z BANEM na Forum (z pominięciem drogi "5 Ostrzeżeń"). !!!"
oink
dlatego nie dawajcie linkow tylko piszcie cos w stylu:
saw 3 mininova nazwa_torrenta ;p
QUOTE(Yacek @ 29 10 2006, 20:42)

dlatego nie dawajcie linkow tylko piszcie cos w stylu:
saw 3 mininova nazwa_torrenta ;p
Sorry ale nie jestesmy botami ktore mozna ominac w taki sposob. Przestancie podawac namiary torrentow .
Jak ktos musi krasc to niech przynajmniej robi to sam i nie zasmieca forum.
edit: a saw 3 pewnie i tak zasysa
Ty mlotek chyba jestes botem jesli wziales moj post na powaznie. Ja takich problemow nie mam, jakby co to wiem kiedy i kogo na pm'ie zapytac.
QUOTE(Yacek @ 29 10 2006, 20:01)

Ty mlotek chyba jestes botem jesli wziales moj post na powaznie. Ja takich problemow nie mam, jakby co to wiem kiedy i kogo na pm'ie zapytac.
Nie wiem yacek, ludzie tutaj maja rozne dziwne pomysly co ostatnie pare minut udowodnilo ;p
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.