Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Disturbed
Forum PSX Extreme > Niezależni > UNDERGROUND > Rock
Stron: 1, 2
Bartezoo
Fajny zespól choć trochę jednostajny przez głos wokalisty David'a Draiman'a co sądzicie o tym zespole ?
Ich kawałek był w grze T.H.U.G 2 -Liberate
Specu
imo kolejny crap jakich dzis wiele. zupelnie niczym sie nie wyrozniaja a wokal cholernie mnie irytuje.
Diabeu
ano, wkurwiający wokal, te jego beczenie jebie cały wysiłek muzyków
Royal
Zapoznałem się z dwoma utworami, dzięki którym szlag trafił chęć dalszego zapoznania się z twórczością... closedeyes.gif
Faktycznie wokal ssie...
Obsolete
Pierwsza plyta byla calkiem ok, potem - j*b! pionowo w dol
Specu
to tak samo jak z fear factory
Manor
chyba dla ciebie ;] druga spokojnie dorównywała debiutowi (o ff mówię)
Grzehoo
Przygodę z jedyną słuszną muzyką zaczynałem właśnie od tego. Dziś Disturbed uważam za gówniany zespół, a jego wady zostały już wymienione przez przedmówców.
W NFS:MW także był ich kawałek - Decadence.
Specu
QUOTE(Manor @ 26 07 2006, 15:04) *

chyba dla ciebie ;] druga spokojnie dorównywała debiutowi (o ff mówię)

no dobra, ale potem bylo ziuuuuuuuuuuuu prosto w dol ;]
_Blaze_
Kiedys cholernie lubilem ten zespol, teraz slucham go tylko czasami. Graja jak dla mnie zaje.biscie ale wkur.wia mnie juz glos wokalisty confused.gif
_Milan_
QUOTE(Specu @ 26 07 2006, 14:25) *

imo kolejny crap jakich dzis wiele. zupelnie niczym sie nie wyrozniaja a wokal cholernie mnie irytuje.

same me

ale kawalek liberation swego czasu lecial u mnie codziennie,co tu gadac,jest swietny,reszta nie smile.gif
_Blaze_
Co myslicie o coverze Land of Confusion w ich wykonaniu? dry.gif

http://www.youtube.com/watch?v=st3d8bhWzis
Grzehoo
Chujowy, znacznie lepszy jest ten w wykonaniu In Flames.
zduniacz
Cover jak cover, chociaż shout 2000 lepiej wyszlo. A poza tym, jakie to nieszatanowe - krecic teledysk do covera...
dee
Land of Confusion to fajny kawałek , więc bardzo ciężko go zepsuć.
Wersja Disturbed nie jest zepsuta, więc mi się podoba.
Oczywiście rozmowa o tej kapeli jest passe, wszak ich klipy puszczają na 4fun.tv :X
nievil
QUOTE(zduniacz @ 16 10 2006, 22:47) *

Cover jak cover, chociaż shout 2000 lepiej wyszlo. A poza tym, jakie to nieszatanowe - krecic teledysk do covera...

Owszem, ale teledysk nie jest zły od strony technicznej - można na nim zawiesić oko...
Diabeu
QUOTE(dee @ 17 10 2006, 19:16) *

Land of Confusion to fajny kawałek , więc bardzo ciężko go zepsuć.
Wersja Disturbed nie jest zepsuta, więc mi się podoba.
Oczywiście rozmowa o tej kapeli jest passe, wszak ich klipy puszczają na 4fun.tv :X

nie oglądam 4fun.tv a i tak nie lubię Disturbed, za wokal
a nabijanie sobie kudosów coverując szlagier Phila to żenada
Abdul
Nie wiem co chcecie od tego wokalu.Choć nie wypowiadam się za całość bo nie mam czasu na studiowanie całej twórczości (jest tyle innej muzy) to na dyskaczu zostawiłem pare świetnych kawałków : Conflict , Meaning Of Life... i mój ulubiony Voices który wrzucam gdyby ktoś chciał oblukać jaką nute grają.

Disturbed - Voices

Skasować po 24/h bla bla bla
Colio
Mnie wokal kojarzy się z zatwardzeniem i kopem w jaja. Kolo po prostu śpiewać nie bardzo umie, ani udawać że śpiewa też nie. Zwykły, popularny zespół, niczym się nie wyróżniający w sferze wykonawczej.
Ilona1973
Właśnie po wysłuchaniu waszych komentarzy postanowiłam posłuchać sobie tej kapeli.
Jestem zaskoczona pozytywnie.Wreszcie jakiś zespół,który nawiązuje do lat 80-90.Moim zdaniem wtedy właśnie metal kwitł...
Pisząc tego posta jestem w połowie płyty i im dalej brnę,bardziej mi odpowiada i wokal i muza.
Do tego nie mogę sobie przypomnieć(chodzi mi to po głowie bez przerwy),czyją manierę wokalną wokalista przejął...
Może ktoś mi przypomni? wink.gif
Obsolete
kobiety?
Ilona1973
Ej! Nie żartuj sobie ze mnie! wink.gif
Oczekiwałam nie takiej odpowiedzi...Głos wcale nie jest kobiecy...Jaja sobie tylko potraficie ze mnie robić wink.gif
Colio
Axla Rosa podczas stosunku xD
Ilona1973
Skąd wiesz jakie Axl Rose wydaje dźwięki podczas stosunku? wink.gif
Jeździłeś z nim na koncerty jako "grupies"? wink.gif
wietnam
faceta ze (pipi)zką?
Colio
wokal troche mi się z Axlem i innymi kastratami kojarzy, ot co
Obsolete
A tak na serio to 1 plyta jest calkiem ok i od swieta jakies utwory z niej poleca. Poza tym album pochodzi z milego okresu istnienia mtv2 w mojej kablowce (swego czasu to byla zaj**bista stacja) i mam jakis maly sentyment ogolnie do tamtych czasow;] Takie "voices", czy "Stupify" to nic ambitnego, ale przyjemnie sie tego slucha, bez przesady, az tak totalnie syfiaste to nie jest. Wokal uwazam za ciekawy - przynajmniej jesli chodzi o 1 plyte, potem moze nuzyc. Z drugiej widzialem w tv teledysk do jednego singla, g**wno straszne i zadnego wiecej utworu z dalszych albumow nie obadalem;] Shout 2000 to dobra rzecz na domowki.

Wokal mi sie kojarzy z krzyzowka Bruce'a Dickinsona z wokalista AC/DC.
Egr
Ogólnie kupa. Tylko wokal na plus (za oryginalność)
Ilona1973
Już tak na spokojnie mogę stwierdzić,że wcale tak źle się nie prezentują...

Egr: Każdy gustuje w czymś innym.Opierałam się na Waszych opiniach i zwyczajnie chciałam stwierdzić czy potwierdzi się to co pisaliście...
Jak wcześniej pisałam spodobał mi się styl ponieważ(to tylko moje przemyślenia)bardzo przypomina mi granie z lat 80-90, a bardzo mi brakuje kapel z tego okresu.
Poszukam wcześniejszych płyt ponieważ mam ostatni album i nie mam odniesienia do tego jak grali wcześniej...
Co więcej,podoba mi się że w końcu słuchałam kogoś, kto brzmieniem wokalu nie przypomina niezrozumiałego bełkotu...Ostatnio roi się od takich dziwolągów.
Wiesz...Nie jestem już nastolatką więc...Chyba sam zrozumiesz o co biega wink.gif

_Milan_
QUOTE(Ilona1973 @ 6 11 2006, 18:07) *

Wiesz...Nie jestem już nastolatką więc...Chyba sam zrozumiesz o co biega wink.gif

ja nie rozumiem Ilonka ;] jasniej prosze
Abdul
Chodzi o to że jest stara i niedługo umrze ;]
_Milan_
QUOTE(Abdul @ 6 11 2006, 23:34) *

Chodzi o to że jest stara i niedługo umrze ;]

uff,sadzilem ze insynuuje nam ilonka ze sluchanie kolesi co krzycza jest rownoznaczne z noszeniem babola pod nosem ;]
Ilonka, nie przesadzaj, pozyjesz nam jeszcze dlugo rolleyes.gif
Ilona1973
Abdul rozmawiamy o kapeli a nie o mojej rychłej śmierci...
Pewnie że mam zamiar jeszcze pożyć i to kurva jak!!! wink.gif
Życie zaczyna się po 30-tce ale co Wy chłopcy możecie o tym wiedzieć wink.gif...
Bartezoo
QUOTE(_Diabeu_ @ 26 07 2006, 13:27) *

ano, w(pipi)iający wokal, te jego beczenie (pipi)ie cały wysiłek muzyków

beczenie-dobrze powiedziane baran z niego niemiłosierny biggrin.gif
Tomaszek88
Ujdzie tylko kilka utworow reszta to kaszana wink.gif
Er_WolvEr
QUOTE(Bartezoo @ 17 11 2006, 16:20) *

QUOTE(_Diabeu_ @ 26 07 2006, 13:27) *

ano, w(pipi)iający wokal, te jego beczenie (pipi)ie cały wysiłek muzyków

beczenie-dobrze powiedziane baran z niego niemiłosierny biggrin.gif

Moja MAtka uważa wokaliste SYSTEMu za koze (chodzi o wokal, ale wygląd też pasuje).
Eeee ja tego..

Podoba mi sie ich najnowsza płyta, mają tam utworek który sprawia, że scieżke dzwiękąwą w Need For Speed : Most Wanted da sie jakoś przełknąć.

NA najnowszej płycie maja też cover Genesis ,,land of confusion" - osobiście bardzo mi sie podoba (heh, zresztątak samo jak oryginał). Teledysk też nie jest zły, ale widać że jest proAmerykański.

To tak nakoniec dodam, że moim zdaniem zespół ma świetny wokal, i perkusje dobrze brzmiącą.
Ilona1973
Powiem tak...Dzięki temu,że powstał tu temacik związany z kapelą Disturbed poważnie się zainteresowałam ich dorobkiem.
Wbrew niektórym opiniom na naszym forum na temat Disturbed ja odnalazłam w nich coś czego od dawna szukałam.
Przeglądając informacje natknęłam się na recenzję,która odzwierciedla to, co i ja zauważyłam.
Cieszy mnie także fakt,że w newsach wyczytałam,że chłopaki szykują się powoli do nagrania kolejnego studyjnego albumu.

Podaję tu link dla zainteresowanych do stronki o której wspomniałam:
http://rockmetal.musicinside.pl/recenzje.p...09391aa1bd9942f

A tutaj Disturbed w coverze -"fade to black"-Metallica:
http://video.google.pl/videoplay?docid=-80...amp;q=disturbed
Ilona1973
Disturbed-This Moment (Transformers SoundTrack)
http://youtube.com/watch?v=ImgQCznfWHE&...ted&search=

Niestety nie ma jeszcze klipu do tego kawałka.
Można za to posłuchać kawałka w całości.
RoL
Slyszalem tylko ten utwor z Transformerow i jakos mnie nie powalilo. Ja niestety nie zauwazylem, zeby ta muzyka nawiazywala jakos szczegolnie do lat 80 i 90. Tu nawet solowki zadnej nie bylo, wiec troche biednie. Jesli chodzi o wokal, to rzeczywiscie skojarzylo mi sie nieco z Dickinsonem siedzacym na kiblu.
_Blaze_
CYTAT(Ilona1973 @ 5 11 2006, 07:14) *
Skąd wiesz jakie Axl Rose wydaje dźwięki podczas stosunku? wink.gif

Srodek kawalka Rocket Queen z AFD, zamknal sie z jakas laska w studiu nagraniowym i efekty tego sa w tym kawalku ;] A co do Disturbed.... Cholernie lubie, wokal bardzo mi sie podoba i bez niego nie bylo to by juz to samo. Album 1000 Fists lekko zostaje z tylu przy tym co nagrywali wczesniej a kawalek This Moment ktory dzisiaj obczailem 1-szy raz nie moze zejsc ze mnie przez caly dzien. Czekam na nowa plyte ;]
Shen87
maja pare fajnych kawalkow, ale nie jestem jakims wielkim fanem tej kapeli
zduniacz
no fakt, nie jestem.
Ilona1973
CYTAT
Album 10000 Fists lekko zostaje z tylu przy tym co nagrywali wczesniej

Ja kocham album "Sickness" i nic tego nie zmieni prawdopodobnie.
Od momentu odkrycia przeze nie Disturbed,słuchałam tylko 10000 Fists i wydawało mi się,że to jest najlepszy album z ich skromnego dorobku.
Krytycy zresztą też tak uważali.
Jednak jak przerobiłam "sickness" nie miałam wątpliwości,że to będzie mój ulubiony album.
Nie ma dnia żebym nie posłuchała sobie chociaż raz tej płytki.

CYTAT
Czekam na nowa plyte

Szczerze mówiąc ja także nie mogę się doczekać...
W oczekiwaniu na nowy album zaczęłam słuchać Korna i Pain.
Yahoosh
Jeśli skrzyżujecie głos 90-letniego śpiewaka operowego, dźwięk otwartego wentyla rowerowego z dźwiękiem żyletki iskrzącej po trasie A1 otrzymacie to co w Disturbed najlepsze, czyli "wycie" wokalisty - jeśli zespół nie ugrzęźnie w tym mule powolniejszych melodii i nie będzie powielał własnych piosenek może następna płyta okaże się wielkim sukcesem, bo ostatnio coś się zatrzymali w miejscu i chyba powini zrobić lekkie artystyczne przegrupowanie, sam głos mimo wszysko niewystarczy. Pomijając ostatnie słowa Disturbed ma parę chwytliwych numerów i conajmniej 1 dobrą płytę, czas pokarze resztę. Bo chyba istanieje jeszcze i tworzy ?
Ilona1973
Jednych głos Draimana może wkurzać a innych zachwycać. Żeby tak mojego Davida obrażać wink.gif
Zespół nadal tworzy i niedługo powinien się ukazać nowy album. Wiem to od Milana,który specjalnie dla mnie poszukał newsów na temat Disturbed.
Bartezoo
Tak se posłuchałem 10kFists i naprawde fajna płyta wyszła. Pain Redefined i Forgiven dają rade.
Ilona1973
Nowa płyta Disturbed ukaże się w maju 2008 i będzie nosić tytuł "Indestructible". Informacja jest zamieszczona na ich oficjalnej stronie.
Tylko jak ja tyle wytrzymam sad.gif
Plugawy
bardzo fajnie im wyszedł "Shout", a to cover jak sie nie myle?
Obsolete
Tears for Fears
ironspider
album "The Sickness" to byl jedyny dobry album jaki "stworzyli"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.