Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Pennywise
Forum PSX Extreme > Niezależni > UNDERGROUND > HardCore
_Blaze_
Kolesie graja juz ze soba ponad 15 lat i sa z californii, dla mnie band wymiata hyh.gif Uslyszalem ta muze kupe czasu temu i jestem ich fanem do dzisiaj, to jeden z tych zespolow ktorych slucham codziennie cool.gif

Kilka klipow:

Same Old Story

Bro Hymn (live)

Straight Ahead (live)

Society

I na koniec Myspace gdzie mozecie przesluchac 4 kawalkow, cholernie polecam Fuck Authority i Fight Till You Die

www.myspace.com/pennywise
ds
same dobrze rzeczy o nich slyszalem ale jakos nigdy nie chcialo mi sie zapoznawac z ich tworczoscia:]
Bartezoo
Mnie tam się podobał kawałek w Dave Mirra Freestyle BMX -Greed ale tak ogólnie ich nie słucham
bart-blank
to był kiedyś dobry zespół tak do płyty STRAIGHT AHEAD, później już jakoś bez polotu

a Same Old Story to największy klasyk skate-punkowy
Grzehoo
Bardzo dobry zespół (jak na punk hyh.gif). Lekkostrawne są ich płytki, ogólnie rzecz biorąc słucha się ich z bananem na twarzy.
_Blaze_
Pennywise - From The Ashes

Pozniej wrzuce reszte ich plyt, z tej rzadza kawalki Waiting, God Save The USA i Rise Up cool.gif
Lorek04
No masz racje wymiatają!Ja usłyszałem pierwszy raz ich w Mat Hofmanie Pro BMX na PSX-a!Później zaczełem słuchać ich zespołu!Bro Hymn wymiata!
Colio
Nie chcąc nikogo obrażać, powiem jeno, że czuć że są z Kalifornii tongue.gif
_Blaze_
QUOTE(Colio @ 14 10 2006, 07:08) *

Nie chcąc nikogo obrażać, powiem jeno, że czuć że są z Kalifornii tongue.gif

To zle? huh.gif Co do Bro Hymn to kawalek naprawde wymiata, szczegolnie na koncertach hyh.gif Znam ten kawalek na pamiec ;]

To our best friend,
Present past and beyond
Even though they weren't with us too long
Your life is the most precious thing that we could lose
While you were here the fun was neverending
Laugh a minute only the beginning
Jason (my brother)
Matthew Thirsk this one's for you
Ever get the feeling you can't go on
Just remember whose side it is that you're on
You've got friends with you till the end
If you're ever in a tough situation we'll be there with no hesitation
Brotherhood's our rule that cannot bend
When you're feeling too close to the bottom
You know who it is you can count on
Someone will pick you up again we can conquer anything together
All of us are bonded forever if you die I die that's the way it is
Colio
Mało ma dla mnie kalifornijski punk rock wspólnego z definicją punk rocka. Za dużo mainstreamu dla mnie, za mało agresji tongue.gif
ds
QUOTE(Colio @ 15 10 2006, 23:36) *

Mało ma dla mnie kalifornijski punk rock wspólnego z definicją punk rocka. Za dużo mainstreamu dla mnie, za mało agresji tongue.gif

NOFX, jeden z lepszych zespołów grających kalifornijskiego punka istnieje od 26 lat, notka z ich bio:
NOFX are also known for their strong anti-mainstream attitude. They have disallowed radio play of almost all of their albums, and have disallowed repeated requests by MTV to play their videos.

faktycznie, komercha as fuck icon_twisted.gif
a agresje zastępują poczuciem humoru. man to kalifornia, najbogatszy stan, slonce caly rok, plaza, dziewczęta w strzępkach materialu - na kogo sie tam wkurzac?wink.gif
Colio
Zapodaj coś od nich
ds

NOFX - Punk In Drublic

smacznego:)
Colio
Zassałem, posłuchałem, zwymiotowałem xD No mainstream, precz z tym, tym...przecie to właśnie klasyczny kalifornijski punk. Dla mnie mainstream. Na mass media focha może strzelić każdy pozer tongue.gif Ale dobra, żeby nie było żem okrutny - wokal na plus, chyba zostawie na dysku biggrin.gif A jak sie nie mają na co wkurzać to niech nie zwą tego punkiem biggrin.gif
ds
lol, przeciez od poczatku mowilem ze to klasyczny, kalifornijski punk, czegos ty sie spodziewal - cybergrindu z ambientowymi wstawkami?;]
_Blaze_
Ok panowie ale to temat o PW a nie NOFX, jak chcecie pogadac o tym drugim to http://www.psxextreme.info/index.php?showtopic=34854
Obsolete
Pennywise - Reason To Believe (2008)

http://depositfiles.com/en/files/4351213
Bartezoo
W pi,pke!
zduniacz
Reason to Believe to moja pierwsze kroki z Pennywise i podoba mi sie. Zarzucam sobie pojedyncze kawalki co jakis czas.
bart-blank
Ta nowa płytka jest prawie tak dobra jak STRAIGHT AHEAD jak dla mnie. Dużo już się jej nasłuchałem i do tego jeszcze była za darmo do ściągnięcia full legal z myspace! wypas!
Fab3r
CYTAT(Bartezoo @ 27 07 2006, 13:41) *
Mnie tam się podobał kawałek w Dave Mirra Freestyle BMX -Greed ale tak ogólnie ich nie słucham

Pamiętna gra cool.gif

Właśnie odkąd usłyszałem ten kawałek w DMFB, polubiłem Pennywise, ale jakoś ostatnio naszło mnie na ich utwory. Naprawdę fajna muzyka, po tym jak Offspring mi się przejadł z wiekiem...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.