Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Running Scared & Lucky Number Slevin
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
laki
Ostatnio miałem przyjemność zobaczyć te dwa filmy. Dla obu 9/10

Running Scared
występują:
Paul Walker
Vera Farmiga (niezą dupcia wub.gif )
Johnny Messner

o filmie:
Joey Gazelle (Paul Walker) jest szeregowym gangsterem, którego zadaniem jest pozbywanie się broni użytej w porachunkach mafijnych. Wkrótce dowiadujemy się, że Joey ukrywa broń za fałszywą ścianką w piwnicy, zamiast topić ją w rzece. Pewnego razu 10-cio letni syn Joey’a, Nicky (Alex Neuberger) i jego najlepszy przyjaciel, Oleg (Cameron Bright), są świadkami jak Joey chowa gnaty po nieudanej akcji. Oleg wykrada jeden z nich – 38-ke ze skróconą lufą (użytą do zabicia skorumpowanego gliny) – i strzela do swojego ojczyma (Karel Roden). Wyglądałoby to wystarczająco źle nawet gdyby ojczym Olega nie był bratankiem psychotycznego bossa mafii rosyjskiej (John Noble) ... który ubija z grupą Joey’a interes na lewej sprzedaży paliwa. Teraz Joey ma na głowie również brudnego policjanta (Chazz Palmintieri), który przeżywa spartoloną wymianę narkotykową i gorącą 38-kę gdzieś na ulicach, zmieniającą właścicieli w półświatku świrów, alfonsów, dziwek i pedofilów oraz Olega, który może go naprowadzić na trop pistoletu. I nawet jeśli zdoła wszystko załatwić w ciągu nocy, ciągle musi jeszcze wyjaśnić coś swojej żonie (Vera Farmiga).

Lucky Number Slevin
występują:
Josh Hartnett
Bruce Willis
Morgan Freeman
Lucy Liu

o filmie:
Życie nie układa się Slevinovi (Josh Hartnett). Budynek, w którym mieszkał uznano za niezdatny do zamieszkiwania, kieszonkowiec ukradł mu dokumenty, a do tego Slevin przyłapał swoją dziewczynę w łóżku z innym. Przeprowadza się do Nowego Jorku, ale jego niefart dogoni go i tu, a sprawy przybiorą nieoczekiwany obrót.
…Tymczasem w podziemnym światku Nowego Jorku dwóch bossów przestępczych Rabin (sir Ben Kingsley) i Boss (Morgan Freeman), kiedyś wspólnicy, teraz śmiertelni wrogowie, nie wychodząc ze swoich fortec, prowadzą walkę na ulicach miasta. Obaj mają wielką władzę i obsesję na swoim punkcie. Aby pomścić zamordowanie syna, Boss planuje dopaść syna Rabina. Wynajmuje w tym celu sławnego zabójcę, Goodkata (Bruce Willis), którego pomysł jest prosty – znaleźć hazardzistę, który winien jest Bossowi mnóstwo pieniędzy i zmusić go do zabicia syna Rabina. Celem staje się Nick Fisher.
Po przyjeździe do Nowego Jorku Slevin zatrzymuje się w mieszkaniu znajomego – Nicka Fishera. i Kiedy Slevin zaczyna flirtować z piękna sąsiadką Nicka, Lindsey (Lucy Liu) do drzwi mieszkania puka wysłannik Bossa, który przybył, żeby sprowadzić Nicka Fishera. Mimo protestów Slevina, nie daje się przekonać, że to pomyłka i zawozi Slevina do fortecy Boss’a.
Niedługo później znajdą Slevina także ludzie Rabina, którzy również biorą go za Nicka Fishera, który był winien pieniądze również Rabinowi.
Powiązania Slevina z dwoma bossami przestępczymi, powodują także, że zaczynają się nim interesować także najlepsi nowojorscy detektywi, między innymi Brikowski (Stanley Tucci).
I tak rzecz cała zmierza do nieuchronnego, acz zaskakującego finału.
Dante
Może to by bardziej pasowało do nowe filmy??
Czy ty chcesz dyskutować o tych dwój pozycjach?
laki
no raczej dyskusja cool.gif
LegionPolski
Running Scared - obejrzałem dzisiaj. nie-przerysowany, świetnie zrobiony, ciekawy, brutalny... zaskakuący? Dla mnie świetny... oglądałem BARDZO zaciekawiony i deko zdenerowany smile.gif
jutro może rozpiszę się troche obszerniej nt. tego filmu...

SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
równo posrana para z domu dla dzieci mnie rozwaliła ohmy.gif motyw świetny, postacie genialnie zagrane - to co się okazało na końcu, też ciekawe :I
wiewi2
Running Scared -realistyczny ciekawy dobrze zrealizowany film tętniący akcją , ja dam 10/10
helveg
QUOTE(wiewi2 @ 21 01 2007, 12:03) *

Running Scared -realistyczny ciekawy dobrze zrealizowany film tętniący akcją , ja dam 10/10

IMO nie za bardzo realistyczny, nie bede sie wglebial ale warto ogladnac mini animacje na koncu filmu, ta historia to cos jakby Alicja w krainie czarow + dziesiatki innych strasznych historii dla dzieci

film zarabisty, jak dla mnie 10/10, szczegolnie za instrukcje jak postepowac z pedofilami kurva icon_evil.gif scena w domu tych popaprancow ze strasznymi tajemniczymi cieniami - mistrzostwo, pozostaje dlugo w pamieci
LegionPolski
co fakt to fakt - ostro poryty kawałek, u góry juz o tym pisalem zreszta.
zapada w pamięci...

SPOIL
"przypomnialby" ("" bo to byla krotka scena i w zasadzie nie przyjrzalem sie temu) ktos co to było pod podłogą u nich w domu? zwłoki dzieci albo coś? bo oglądając ten film zwróciłem na to uwagę ale było pokazane zaledwie chwilę; sprawdzilbym ale nie mam płyty z nim
Cerb
@Legion
Chodzi ci o te folie na podlodze ? Jezeli tak to pod nia raczej nic byc nie moglo bo to w koncu wiezowiec i piwnicy tam raczej nie uswiadczysz. Ale za to z foli latwo uprzatniesz krew
LegionPolski
@Cerb
aha, dzięki smile.gif a wiec mi sie po prostu zle wydawalo, ze cos tam bylo;p
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.