canabis
29 07 2006, 09:58
Nie zauważyłem takiego tematu, a według mnie będzie to jedna z ważniejszych gier na DS'a w tym roku.
Jeśli ktoś znajdzie jakieś nowe fakty związane z pracami nad gierko, niech się tutaj nimi podzieli.
Na pewno jedna z najważniejszych gier na DS'a w najbliższym czasie, ale chyba nie dla mnie - jakoś nie ciągnie mnie do Harvestów, może dlatego że nie grałem za długo w żadną z części... Rune Factory chyba też się nie zainteresuję.
No właśnie a mnie ta gra bardzo interesuje tylko nie wiem czy naprawdę warto w nią inwestować grałem w Harvesta na GBA Friends Of Mineral Town i mi sie bardzo podobał czy ktoś może coś wiecej napisać o tej grze ??? Widziałem jakiś filmik na youtubie i jak zobaczyłem te kurczaki wyglądające jak połączenie sępa z orłem co mają rozpiętość skrzydeł 3 metry to sam nie wiem aha no i te krowy z grzywami na karkach no masakra to nie wygląda jak krowa.Nie mogli zrobić po prostu zwykłej krowy i zwykłego kurczaka.Za bardzo nie przepadam za takimi ekseprymentami.Pozdro
no bo w sumie rune factory to połączenie rpg z harvest moonem i cala gra dzieje się w świecie typowo fantasy. Jeśli zaś chodzi kurczaki wyglądające jak połączenie sępa z orłem itd to są to po prostu potwory z jaskiń ( z każdym potworem z jaskin możesz walczyć lub go sobie wziąć na farmę). Naprawdę jest sporo elementów rpg ( walki,bossowie..tak w tej grze można zginąć tworzenie własnych itemow, statystyki, anomalie itd). ale i też jest dużo elementów z HM czyli podrywanie lasek pielęgnacja roślinek, szukanie minerałów czy opieka nad potworkami, gotowanie, festiwale i tym podobne rzeczy znane z harvest moona.
CYTAT(Lacan @ 25 09 2007, 09:28)

no bo w sumie rune factory to połączenie rpg z harvest moonem i cala gra dzieje się w świecie typowo fantasy. Jeśli zaś chodzi kurczaki wyglądające jak połączenie sępa z orłem itd to są to po prostu potwory z jaskiń ( z każdym potworem z jaskin możesz walczyć lub go sobie wziąć na farmę). Naprawdę jest sporo elementów rpg ( walki,bossowie..tak w tej grze można zginąć tworzenie własnych itemow, statystyki, anomalie itd). ale i też jest dużo elementów z HM czyli podrywanie lasek pilegnacja roślinek, szukanie minerałów czy opieka nad potworkami, gotowanie, festiwale i tym podobne rzeczy znane z harvest moona.
Cool w takim razie przyjmuje tą grę hehe
Gram w nią właśnie i jak na razie jest bardziej rozbudowana niż harvest. Poza tym to główny bohater bardziej mi się podoba bo tamten już się znudził no i jakoś tak szybciej się
wszystko robi. Roślinki można podlewać chodząc po grządkach a nie tak jak w harvescie że dookoła trzeba było chodzić (tak mnie to denerwowało:)). Podoba mi się też to że można sprzedawać chwasty, kamienie i różne nic nie warte rzeczy, niby nic ale na początek zawsze jakiś grosz. No i interfejs jest fajniejszy niż w harvescie, narzędzia się świetnie zmienia bez potrzeby wchodzenia do menu. Jak lubisz harvesta to to też powinno Ci się spodobać)
CYTAT(młoda @ 26 09 2007, 12:46)

Gram w nią właśnie i jak na razie jest bardziej rozbudowana niż harvest. Poza tym to główny bohater bardziej mi się podoba bo tamten już się znudził no i jakoś tak szybciej się
wszystko robi. Roślinki można podlewać chodząc po grządkach a nie tak jak w harvescie że dookoła trzeba było chodzić (tak mnie to denerwowało:)). Podoba mi się też to że można sprzedawać chwasty, kamienie i różne nic nie warte rzeczy, niby nic ale na początek zawsze jakiś grosz. No i interfejs jest fajniejszy niż w harvescie, narzędzia się świetnie zmienia bez potrzeby wchodzenia do menu. Jak lubisz harvesta to to też powinno Ci się spodobać)
Bardzo lubię tą serię

wielkie dzięki i pozdrawiam
Nexus-6
27 09 2007, 20:03
W recenzji w PE czytam że ta gra praktycznie nie wykorzystuje stylusa? Czy to prawda? Chłopkeim sterujemy za pomocą krzyżyka?
Bardzo się napaliłem na tą grę ale bez stylusa trochę bez sensu jak dla mnie. Miałem nadzieję na poodobne korzystanie ze stylusa jak w Animal Crossing...
Gramy za pomocą guziczków:), stylusem chyba można chodzić ale nie pamiętam na 100%. Jednak musisz wiedzieć że gra stylusem byłaby, jak dobrze w PE napisali, bez sensu. W Harvescie można było coś robić stylusem i bardzo mnie to denerwowało nie wiem jak innych. Nie wyobrażam sobie gry stylusem i tyle:)
No niestety wręcz poruszanie się stylusem w tej grze jest niepraktycznie ( wyjątek to używanie stylusa w menusach)
Mam już HM, gram sobie od tygodnia i cholernie mi się podoba

Jak ktoś oczarował się poprzednimi częściami HM to RuneFactory będzie mu się bardzo podobać. ( być może nawet najbardziej)
ja tez w to już gram i gra jest wypaśna co do poruszania sie to używa sie do tego krzyżaka i przycisków ale podoba mi sie że można zbierać zasiane owoce i warzywa za pomocą stylusa po prostu zaznaczasz a on sam zbiera wygodne to jest według mnie bardzo tak samo z podlewaniem ogólnie jest bardzo dobrze i jak ktoś jest fanem poprzednich serii może śmiało uderzać

nie zawiedzie sie
Czy ktoś wie jak można i czy wogóle można jakoś szybciej zmontować drewno bo potrzebuje na rozbudowe domu 2000 ale wolno to idzie bo mało tego jest jedynie jak przyjdzie jakaś burza czy coś takiego to wtedy jest co rąbać a tak to lipa
CYTAT(Wooyek @ 6 10 2007, 20:44)

Czy ktoś wie jak można i czy wogóle można jakoś szybciej zmontować drewno bo potrzebuje na rozbudowe domu 2000 ale wolno to idzie bo mało tego jest jedynie jak przyjdzie jakaś burza czy coś takiego to wtedy jest co rąbać a tak to lipa
najlepiej nazbierać cale drewno z 1 - 3 jaskiń i czekać aż "odrośnie"
Czy wie ktoś jak ulepszyć samemu narzędzia mam już rozbudowany dom i mogę to zrobić tylko jak chce ulepszyć sobie jakieś narzędzie robie wszystko według przepisu ale cały czas pojawia mi sie Combination failed nie wiem co jest grane czy ktoś już coś ulepszał samodzielnie ??? Może sie podzieli swoją wiedzą ??? Z góry dzięki i pozdro
CYTAT(Wooyek @ 11 10 2007, 17:19)

Czy wie ktoś jak ulepszyć samemu narzędzia mam już rozbudowany dom i mogę to zrobić tylko jak chce ulepszyć sobie jakieś narzędzie robie wszystko według przepisu ale cały czas pojawia mi sie Combination failed nie wiem co jest grane czy ktoś już coś ulepszał samodzielnie ??? Może sie podzieli swoją wiedzą ??? Z góry dzięki i pozdro

a jaki masz procent powodzenia ? bo jęsli masz 0% to raczej nie uda Ci się zrobić (musisz miec przynajmniej 1%, jeśli masz zero to zwiększ poziom Forging robiąc rzeczy które wstanie jesteś zrobić)
a tu podaje linka z niezłym opisem
http://fogu.com/hm/rune_factory/
ja jestem chyba za stary na takie gry, od kopania grządek dostaję agresora
ale dam jej szansę, coś w tym cholerstwie jest przyjemnego
Cohonez
29 10 2007, 23:06
Bardzo chciałem w to zagrać ale nie wiem gdzie toto kupić. Wyszło to w ogóle w Europie? Skad Wy to macie? Nie uznaje emulatorów:)
CYTAT(Cohonez @ 29 10 2007, 23:06)

Bardzo chciałem w to zagrać ale nie wiem gdzie toto kupić. Wyszło to w ogóle w Europie? Skad Wy to macie? Nie uznaje emulatorów:)
Ja to kupiłem na allegro w jakimś sklepie z Warszawy,oczywiście żaden emulator tylko nówka 3xA.Sprawdzałem teraz,ale już nie ma tego wystawionego.Wiec pozostaje ci chyba tylko czekać,aż znowu wystawią chyba że ktoś inny ma jakiś pomysł
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.