Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Comedy Central w Polsce, po polsku
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
--wojtas--
W sumie news już stary, ale być może nie wszyscy o tym wiedzą:

Najpopularniejszy amerykański kanał komediowy Comedy Central już jesienią rozpocznie nadawanie po polsku. Należąca do MTV Networks stacja będzie oferowana sieciom kablowym i platformom cyfrowym. Na antenie zobaczymy seriale, filmy i programy rozrywkowe. Obecnie trwają prace nad ich tłumaczeniem.
Jak się nieoficjalnie dowiedzieliśmy, część biblioteki programowej nowego kanału została już zlokalizowana na rynek polski. Tłumaczenie programów na język polski trwa cały czas.

Tymczasem MTV opublikowało w prasie ogłoszenie, iż poszukuje do swojego nowego kanału na polskim rynku Comedy Central m.in. PR Managera, czy Channel Brand Managera.

Nowy kanał zaoferuje widzom seriale, filmy i programy znane z amerykańskiej anteny Comedy Central. Są to m.in. znany już polskim widzom serial South Park, czy emitowany dotychczas na antenie europejskiego CNN 'The Daily Show with Jon Stewart', prześmiewczo parodiujący bieżące wydarzenia na świecie.

Będzie to pierwszy tego typu kanał na polskim rynku. I właśnie dzięki temu MTV może liczyć na to, że zainteresowanie nim wśród operatorów kablowych i platform cyfrowych będzie spore.

źródło MediaLink.pl

Stacja ma ruszyć 18 października.
Ciekaw tylko jestem jak rozwiążą sprawę z tłumaczeniem. Czy posłużą się napisami czy lektorem. Jeżeli tym drugim to zagłuszajacy "oryginalną scieżkę audio" lektor zabije połowę gagów.

P.S. Jak ktoś szuka pracy to niech zajrzy tutaj: Praca w Comedy Central wink.gif
Specu
takie pytanko apropo. to bedzie po kablowkach czy na cyfrze tez zlapie? wie ktos?
--wojtas--
Na razie jednak nie wiadomo, w których sieciach kablowych i platformach cyfrowych pojawi się kanał.

źródło: MediaLink.pl
Dzujo
To świetne info!

Oby tylko z napisami. Z tego co widzę, na pewno będą też polskie produkcje (oby na poziomie)
Diabeu
QUOTE(Specu @ 1 08 2006, 11:40) *

takie pytanko apropo. to bedzie po kablowkach czy na cyfrze tez zlapie? wie ktos?

Cyfra dowali do pakietu platynowego albo będzie oddzielnie wykupywany - co jak co ale oni na pewno to będą mieli
laki
Z CC najlepszy jest Pablo Francisco biggrin.gif Gość jest niesmowity.
Guts
Swietne info, moze zainteresuja sie zalozeniem kablowki =) Jestem ciekaw czy South Park puszcza z subbem/ dubbingiem. Pare lat temu na kanale Wizja (o ile dobrze pamietam) puszczali SP z polskim dubbingiem i o dziwo nie spiepszyli roboty (niestety, po paru pierwszych odcinkach kanal zawiesil dzialalnosc). Jestem ciekaw czy zostaniemy uraczeni mini serialem " That's My Bush", za ktory odpowiadali tworcy SP smile.gif
--wojtas--
South Park powinien lecieć z subbigniem, ponieważ aktualnie emituje go MTV (właśnie z napisami), a oba kanały są z tej samej stajni.
Dzujo
Zimy prysznic w polskim wydaniu.

Ponieważ aktualnie powstaje tekst, gdzie Comedy Central będzie odgrywało ważną rolę, postanowiłem zapytac: jakie programy tam polecą, czy będą z dubbingiem etc.

I co? Nikt w Polsce nic nie wie, odesłano mnie do angielskiej centrali MTV, gdzie dostałem taką oto odpowiedź:
unfortunately I am unable to answer any of your questions at present

LOL - 101% PL

Ale trzeba być dobrej myśli:)
Mq
Ciesze sie ze bede mial mozliwosc ogladac wygodnie Daily Show, reszta , razem z SP , mnie nie obchodzi.
Dzujo
poszły nowe prasowe info o CC w Polsce

http://wirtualnemedia.pl/document,,1669215..._komediowy.html

To jakiś LOL. Oprócz SNL mamy same bzdury. Bill Cosby, Zdrówko WTF??????? A gdzie Daily Show???
Guts
„Gotowe na wszystko” i „Seks w wielkim mieście”, „Roseanne”, „The Cosby Show” - blink.gif Przeciez to juz bylo, ile razy mozna to puszczac w telewizji (mowa o 2 ostatnich serialach), ile razy mozna to ogladac. Polacy zwyczajnie sie nie przygotowali i jesli beda to klepac przez rok, dwa lata to zwyczajnie Comedy Central padnie.
tk
nawet sp brak? lol

na szcześćie mtv nawet daje - wczoraj:

22:00 - SP
22:30 - Celebrity Deathmatch
23:30 - SP
Dzujo
O tym, że CC PL pojawi się TYLKO na N już pewnie wiecie.

NIE będzie także na początku Daily show. dopiero po 4 miechach apadnie decyzja co z tym zrobić.

TYLKO SNL bedzie z napisami - reszta lektor.

Nie bedzie tez South park
_Alek_
QUOTE(Dzujo @ 28 09 2006, 23:05) *

O tym, że CC PL pojawi się TYLKO na N już pewnie wiecie.

NIE będzie także na początku Daily show. dopiero po 4 miechach apadnie decyzja co z tym zrobić.

TYLKO SNL bedzie z napisami - reszta lektor.

Nie bedzie tez South park

BUHAHAHAHAHA. No parodia, po prostu parodia, choć skądinąd średnio śmieszna. Dadzą kilka starych, 100 razy (nawet u nas) wałkowanych seriali a _może_ łaskawie kiedyś coś normalnego? Już widzę ogromny komercyjny sukces tej stacji, oczyma duszy mojej icon_twisted.gif
Diabeu
"pojawi się tylko na N" - wtf N??
Obsolete
QUOTE(Diabeu @ 29 09 2006, 14:00) *

"pojawi się tylko na N" - wtf N??

Telewizja nowej generacji. Jak ogladasz tv, to na pewno widziales irytujaca reklame z ludzmi zonglujacymi kulkami;f CC w takiej biednej postaci moga sobie brac na wlasnosci ciecie;p
helveg
kablowka mi przyslala list ze niby od 1 stycznia bede mial CC, ma juz to ktos? cos ciekawego leci?
Jakim
dziś u dziewczyny to chyba widziałem. Frasier leciał.
vip77
QUOTE(helveg @ 16 12 2006, 22:46) *

kablowka mi przyslala list ze niby od 1 stycznia bede mial CC, ma juz to ktos? cos ciekawego leci?

w ktorej kablowce ma byc od 1?
lukasz
co z lil bush?
Dzujo
panowie, na CC pl NIE MA ANI JEDNEGO PROGRAMU COMEDY CENTRAL.
helveg
South Park w CC PL od 24.12.06 http://www.medialink.pl/media/?telewizja/&...=5&id=35251
ciekawe ktora seria...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.