Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Pierwszy polak w wyścigu F1
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Wyścigowy
Stron: 1, 2, 3
Firekage
QUOTE(sentinel @ 11 08 2006, 17:50) *

Ten akapit , bez odniesienia sie do sedna sprawy , moze byc zdebko obrazliwy dla Kubicy.
Pajace ,ktorzy zobacza cos takiego a nie przeczytaja o co w tym chodzi , zaraz beda krzyczec i wylewac na niego pomyje...
speedi torun
QUOTE(Emet @ 8 08 2006, 17:56) *

QUOTE(Memory @ 8 08 2006, 16:59) *

Robert Kubica ćwiczył swój talent nie tylko na torach wyścigowych, ale także na PlayStation.

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60153,3533001.html

Mógłbyś mi tam znaleźć słowo o PlayStation?? blink.gif

Pewnie niewielu z was wie, że Robert ma już w swojej kolekcji tytuł Mistrza Polski w Colina McRae ohmy.gif

info: http://www.allianz.pl/x_main.php?id_kategorii=2068

".....W wolnym czasie
Poza torem pozostaje jednak sporo czasu wolnego. Robert pod tym względem niewiele różni się od swoich rówieśników – no, może tym, że do wszystkiego podchodzi bardzo profesjonalnie. Nawet do gier komputerowych – na początku 2005 r. został nawet mistrzem Polski w grze Colin McRae Rally, choć w przeciwieństwie do rywali, mistrzów rozgrywek internetowych, nie znał tras na pamięć i nie przygotowywał się do zawodów miesiącami......."
Grzehoo
Kubica zajął 17. pozycję po dwóch sesjach treningowych przed GP Turcji (startowało 29 kierowców). Nie jest to najlepszy wynik, ale to tylko trening, poczekajmy na jutrzejsze kwalifikacje. Pierwszy w treningu był S. Vettel, kierowca testowy Saubera.
Ryo-San
Robert Kubica (BMW-Sauber) zajął dziewiąte miejsce w kwalifikacjach do wyścigu o Grand Prix Turcji na torze Istanbul Park. Polski kierowca wystartuje w niedzielę z czwartej linii. Pole position, po raz pierwszy w karierze, wywalczył Felipe Massa.
onet.pl
nWo
Pozytywnie mnie zaskoczyl pozytywnie, tym razem zasluzenie wywalczyl miejsce w 10 a nie dlatego ze dyskwalifikowali kierowcow. No to sie jednak okazuje ze jutro Kubisa moze cos pokazac na torze. Będe ogladac i KUBICOWAĆ
Grzehoo
Kubica jednak wyścig rozpocznie z 8. pozycji, ponieważ Ralf Schumacher został przesunięty do tyłu o 10 miejsc (kara za zmianę silnika, czy coś w tym rodzaju).
PiotrB
QUOTE(Grzehoo @ 26 08 2006, 22:14) *

Kubica jednak wyścig rozpocznie z 8. pozycji, ponieważ Ralf Schumacher został przesunięty do tyłu o 10 miejsc (kara za zmianę silnika, czy coś w tym rodzaju).

W tym sezonie mamy taką zasadę, że jak przed wyścigiem w jednym z treningów kierowca będzie musiał wymienić silnik to otrzymuje karę 10 pozycji w tył w stosunku do pozycji wywalczonej w kwalifikacjach. Kierowca może wymienić silnik bez kary (gdy ten oczywiście padnie) jedynie w wyścigu i tylko wtedy, gdy kierowca nie zostanie sklasyfikowany, czyli nie dojedzie do mety.
Mikes
KUBICA TRZECI! O_O
Bartg
Robert na podium biggrin.gif:D:D:D
Ryo-San
trzeci trzeci coprawda rzutem na tasme bo silnik w bolidzie Alonso wyjebalo w powietrze ale naprawde jestem w szoku; ) jak przy drugim zjezdzie do PIT'u mechanicy dali lekko ciala i Aloso wyjechal przed Robertem to myslalem ze czar prysl;] no ale nie ma tego zlego i wybuch silnika hiszpana ucieszyl chyba cala Polske;]
Fakt ze Robert zadnego innego toru nie zna tak dobrze jak Monze i musial tu byc wysoko ale mimo wszystko pokazal wielka klase, bolid dal rade..no i te kilka okrazen jak na dwoch pierwszych miejscach jechaly bolidy BMW z Robertem na czele;]
grabczas
szkoda że schumiego już nie będzie mógł rozwalić bo emeryta nie dopuszczą do zawodów!!!!:P biggrin.gif XD
PiotrB
QUOTE(grabczas @ 10 09 2006, 16:19) *

szkoda że schumiego już nie będzie mógł rozwalić bo emeryta nie dopuszczą do zawodów!!!!:P biggrin.gif XD

Bez takich żartów. Michael Schumacher to najbardziej utytułowany kierowca F1 i dla mnie najlepszy. Kończy karirę bo osiągnął już wszystko i nie chciał zabierać miejsce Felipe w przyszłym sezonie.

WIELKIE BRAWA dla Roberta !
t3xz
Dajcie siana, kiedy wyjechał silnik w silnik z Alonso, bałem się żeby nie nałożyli mu kary o_O Boże... to było niesamowite, ta radość z nieszczęścia gościa, któremu jeszcze w poprzednim sezonie k(i/u)bicowałem
Stranger
Akcja, gdy w boksach Kubica z Alonso jechali w łeb w łeb była chyba najlepszym momentem w czasie tego wyścigu smile.gif

Kubicy dopisało i szczęscie i samochód, jadacy przed nim Alonso wypadł na sam koniec z toru, przy okazji przyczyniając się do uszkodzenia samochodu Massy, który siedział na "ogonie" Robertowi. Fajne musialo to być uczucie jak sam Schumacher Ci gratuluje na podium smile.gif

Odejście Schumiego jest stratą dla tego sportu, ale teraz przynajmniej bedzie podwójna motywacja co by ogldac na czeskiej Primie relacje z F1, które sobie odpuściłem po odejściu Hakkinena. Hegemonia Schumiego od tamtego czasu mnie mocno zniechęciła. A tak w jego miejsce wejdzie Raikkonen, jeden ze słabszych zespołów MF1 Racing ma mieć podobno bogatsze zaplecze po wykupieniu go przez jakąś szychę (być może Audi będzie ich supportować w sprawie silników).

Ogólnie, kolejny sezon będzie ciekawy a ten dostarczy nieco emocji bo do końca 3 wyścigi, a prowadzącego Alonso goni Schumi, który traci tylko 2 pkt do kierowcy z Renault.
nWo
Schumacher zobaczył obok na podium Kubice pomyslał
"czas konczyc kariere"
DaKcTs
super biggrin.gif
-Wszystko zaczelo sie od super startu.
-na tym torze bylo strasznie malo miejsc zeby kogos wyprzedzic, chyba tylko ten smieszny zakret
-i dobrze sie caly wyscig bronil biggrin.gif tak trzymaj
PiotrB
QUOTE("t3xz")
Dajcie siana, kiedy wyjechał silnik w silnik z Alonso, bałem się żeby nie nałożyli mu kary o_O Boże... to było niesamowite, ta radość z nieszczęścia gościa, któremu jeszcze w poprzednim sezonie k(i/u)bicowałem

W momencie odpadnięcia Alonso podskoczyłem do sufitu biggrin.gif .

QUOTE("Stranger")
Akcja, gdy w boksach Kubica z Alonso jechali w łeb w łeb była chyba najlepszym momentem w czasie tego wyścigu smile.gif

To był słabszy moment Roberta bo pokazał, że jeszcze musi zbierać doświadczenie. Nieco za późno wyłączył ogranicznik, ale i tak pojechał super.

QUOTE("Stranger")
Odejście Schumiego jest stratą dla tego sportu, ale teraz przynajmniej bedzie podwójna motywacja co by ogldac na czeskiej Primie relacje z F1, które sobie odpuściłem po odejściu Hakkinena. Hegemonia Schumiego od tamtego czasu mnie mocno zniechęciła.

Mimo wszystko lubiłem te lata bo to co pokazywał M.Schumacher było godne podziwu. Komu się udało startując z boksów dojechać na piątej pozycji na Monaco? Mistrzostwo.

QUOTE("Stranger")
jeden ze słabszych zespołów MF1 Racing ma mieć podobno bogatsze zaplecze po wykupieniu go przez jakąś szychę (być może Audi będzie ich supportować w sprawie silników).

MF1 Racing został wykupiony przez holenderską firmę Spyker. Dostwaca silników na sezon 2007 nie jest znany.
Audi napewno nie będzie chciało tylko dostarczać silników. Narazie nie interesuje ich F1.

QUOTE("nWo")
Schumacher zobaczył obok na podium Kubice pomyslał
"czas konczyc kariere"

Nie. Raczej: "Czas dać szansę młodszym".

QUOTE("DaKcTs")
super biggrin.gif
-Wszystko zaczelo sie od super startu.
-na tym torze bylo strasznie malo miejsc zeby kogos wyprzedzic, chyba tylko ten smieszny zakret
-i dobrze sie caly wyscig bronil biggrin.gif tak trzymaj

Według mnie są 3 dobre miejsca do wyprzedzania. Ten "śmieszny" zakręt to szikana Rettifilo (pierwsza)?
Emet
No Robert dał popis smile.gif
A swoją drogą bardzo chciałbym zobaczyć w F1 Audi. Moja ulubiona marka po powrcie do LM (i to JAKIM powrocie) może teraz spróbuje sił w F1.
A offtopicznie to chciałbym aby Audi powróciło też do WRC (może nowa seria A5 się do tego przyczyni rolleyes.gif)
PiotrB
To narazie możesz marzyć o starty Audi w F1 czy WRC, ale narazie masz przecież wspaniałe sukcesy tej marki w Le Mans.
nWo
QUOTE(PiotrB @ 10 09 2006, 18:06) *

Nie. Raczej: "Czas dać szansę młodszym".a. Ten "śmieszny" zakręt to szikana Rettifilo (pierwsza)?

dry.gif to był żart.
Stranger
QUOTE("Stranger")
QUOTE("PiotrB")
To był słabszy moment Roberta bo pokazał, że jeszcze musi zbierać doświadczenie. Nieco za późno wyłączył ogranicznik, ale i tak pojechał super.

Słabszy moment Roberta w tym GP oczywście był wtedy, tyle że nie to miałem na myśli. Rzadko się zdarza, aby walka w boksach między zawodnikami występowała w sposób bezpośredni (a nie jak to zazwyczaj bywa, gdy główną rolę graja mechanicy i ich szybkość serwisowania).

QUOTE("Stranger")
Odejście Schumiego jest stratą dla tego sportu, ale teraz przynajmniej bedzie podwójna motywacja co by ogldac na czeskiej Primie relacje z F1, które sobie odpuściłem po odejściu Hakkinena.
QUOTE("PiotrB")
Hegemonia Schumiego od tamtego czasu mnie mocno zniechęciła.
Mimo wszystko lubiłem te lata bo to co pokazywał M.Schumacher było godne podziwu. Komu się udało startując z boksów dojechać na piątej pozycji na Monaco? Mistrzostwo.

Ofkoz to nie ulega atpliwości, że Schumi rządził i dzielił wówczas. Tyle że wyscigi F1 nigdy nie były moim głównym punktem zainteresowań jak to jest np z rajdami. Cykl Formuły 1 oglądam wtedy, gdy rywalizacja lub okoliczności sprzyjają dobremu widowisku dla "niefascynata F1" jak ja w tym przypadku. Niegdys walka Hakkinena i Schumiego dostarczała nie lada wrażen. Pamietam jeden manewr Fina, gdy wraz z Schumim równoczesnie dublowali jakiegos kierowce, tyle ze z obu stron i to przed metą. Walka do samego końca i wielkie emocje smile.gif

QUOTE("Stranger")
jeden ze słabszych zespołów MF1 Racing ma mieć podobno bogatsze zaplecze po wykupieniu go przez jakąś szychę (być może Audi będzie ich supportować w sprawie silników).

QUOTE("PiotrB")
MF1 Racing został wykupiony przez holenderską firmę Spyker. Dostwaca silników na sezon 2007 nie jest znany.
Audi napewno nie będzie chciało tylko dostarczać silników. Narazie nie interesuje ich F1.

Nie wiem jakie jest stanowsko Audi w tej sprawie. Jesli rzeczywiscie tak jest to szkoda. Silniki do Spyker'ów dostarcza własnie Audi i dlatego pomyślałem, że wejście tej firmy do świata F1 pociągnie również ze soba markę z Niemiec.
PiotrB
QUOTE("Stranger")
Ofkoz to nie ulega atpliwości, że Schumi rządził i dzielił wówczas. Tyle że wyscigi F1 nigdy nie były moim głównym punktem zainteresowań jak to jest np z rajdami. Cykl Formuły 1 oglądam wtedy, gdy rywalizacja lub okoliczności sprzyjają dobremu widowisku dla "niefascynata F1" jak ja w tym przypadku. Niegdys walka Hakkinena i Schumiego dostarczała nie lada wrażen. Pamietam jeden manewr Fina, gdy wraz z Schumim równoczesnie dublowali jakiegos kierowce, tyle ze z obu stron i to przed metą. Walka do samego końca i wielkie emocje smile.gif

Dla mnie F1 była zawsze na pierwszym miejscu we wszystkich sportach. Manewr o którym mowa jest jednym z najsłynniejszych. Miało to miejsce w GP Belgii na torze Spa-Francorchamps w 2000 roku. Hakkinen wyprzedził wtedy Schumiego, który dublował kierowcę na trzecim miejscu - R. Zontę.
DaKcTs
QUOTE(PiotrB @ 10 09 2006, 16:06) *

Według mnie są 3 dobre miejsca do wyprzedzania. Ten "śmieszny" zakręt to szikana Rettifilo (pierwsza)?

Sory ale nie słuchałem jak ten zakręt się nazywa. Ale chodziło mi o ten pierwszy. Kubica odrazu na nim z 6 na 3. Ogólnie tor szybki i mało miejsc na wyprzedzanie
nWo
QUOTE(PiotrB @ 10 09 2006, 22:00) *
Manewr o którym mowa jest jednym z najsłynniejszych. Miało to miejsce w GP Belgii na torze Spa-Francorchamps w 2000 roku. Hakkinen wyprzedził wtedy Schumiego, który dublował kierowcę na trzecim miejscu - R. Zontę.

chcialbym to zobaczyć dry.gif
t0m3ek
A ja wam powiem, że będzie jak z Małyszem. Teraz wygrywa, później nie będzie i wszyscy zapomną jak się ktos nowy pojawi. Ale swoją drogą to przykozaczył biggrin.gif
nWo
QUOTE(nWo @ 11 09 2006, 09:37) *

QUOTE(PiotrB @ 10 09 2006, 22:00) *
Manewr o którym mowa jest jednym z najsłynniejszych. Miało to miejsce w GP Belgii na torze Spa-Francorchamps w 2000 roku. Hakkinen wyprzedził wtedy Schumiego, który dublował kierowcę na trzecim miejscu - R. Zontę.

chcialbym to zobaczyć dry.gif

prosze bardzo
http://www.youtube.com/watch?v=We09l3taTLo&NR happy.gif
RSX
QUOTE("t0m3ek")
A ja wam powiem, że będzie jak z Małyszem. Teraz wygrywa, później nie będzie i wszyscy zapomną jak się ktos nowy pojawi.

O rzeszty jego mać!!! tomek takie gadanie, to sobie możesz wiesz gdzie wsadzić "TERAZ WYGRYWA PÓŹNIEJ NIE" blablabla, możesz sobie powiedzieć teraz(pipi) na klopie, a później już nie będę, i nikt nie będzie pamiętał, że srałem łeeee...

Wiesz co to jest wziąć udział w F1? i przy okazji w 3 wyścigu zdobyć 3 miejsce? Patrz na te inne gwiazdy typu Coulthard, Heidfeld, Ralf Schumacher. Oni sobie marzą stanąć na 3 miejscu, nie mówiąc już o innych, którzy się cieszą jak są 6 -ści, bo jak ktoś zdobywa 6 lokatę to już jest kimś w F1!

A F1 to nie jest jak w skokach, że jak skaczesz 2 sezony gorzej, to jesteś od razu padaka!

Ja oglądam F1 odkąd mam 7-8 lat, coś w tym stylu. Cały czas kibicowałem Schumacherowi, pamiętam jego przejście z Benetton do Ferrari i jak ciężko mu się zaczynało w nowym zespole. Przecież w pierwszym sezonie Ferrari, to była straszna padaka!

Pamiętam też sytuacje, gdzie Schumacher mógł już zdobyć cenne punkty, które dawały szanse na zwycięstwo w MŚ i przy dublowaniu przypieprzył w Coulharda, padał wtedy straszny deszcz! Później w BOXIE o mało co nie pierdyknął Coluthardowi w buźkę smile.gif
PiotrB pamiętasz?

Kubica, jak wszystko dobrze pójdzie, może zawojować, i to nieźle, ale trzeba w niego wierzyć, przecież wiecie, co to by było, gdyby np.: Heidfeld zdobył to 3 miejsce? Niemcy by srali z radości, krzyczeliby „Następca Schumachera”

BTW: Komentator to był niezły na TV4 „o jedzie KIBICA:)”, albo „zjawiło się dużo polskich kubiców” smile.gif
nWo
Komenatatora z TV4 to bym zabił młotiem, tylko niech ktos mi zapłaci 5.000 zł to go zabije, prosze błagam was nich ktos mi zapłaci bo nie chce zeby to było zabójstwo bez motywu. dry.gif

Wracając do Kubicy to moze sie tak okazac ze przez polskich kibiców tak bedzie. Gdy polak wygrywa to go polacy kochają a gdy przegrywa to sie od niego odwracają mieszając z błotem. Taka jest juz ta nasza polska natura tacy jestesmy wszyscy, szkoda. icon_twisted.gif
PiotrB
Ja oglądam F1 od sezonu 1997, gdzie to mieliśmy piękną walkę Schumiego z Villeneuve'em. Od początku zacząłem kibicować Michaelowi bo zabaczyłem jak był dobry (miałem wtedy 9 lat smile.gif ). Nie raz pokonywał Villeneuve'a w wolniejszym bolidzie, a później Hakkinen'a itd. Można by długo opowiadać.
W ostatnich latach pojwiło się wiele świetnych kierowców i od kilku lat kibicuję też J.Buttonowi. Kubica też dołącza do moich idoli, ale niestety Michael już kończy karierę. Szkoda.

QUOTE("RSX")
Pamiętam też sytuacje, gdzie Schumacher mógł już zdobyć cenne punkty, które dawały szanse na zwycięstwo w MŚ i przy dublowaniu przypieprzył w Coulharda, padał wtedy straszny deszcz! Później w BOXIE o mało co nie pierdyknął Coluthardowi w buźkę smile.gif
PiotrB pamiętasz?

Ta sytuacja miała miejsce na Spa w roku 1998. Był to jeden z najbardziej dramatycznych wyścigów i przebija go tylko Monza 2006 sad.gif . Otuż po samym starcie była wielka kraksa, przez którą wielu kierowców musiało wsiąśc do zapasowaego bolidu bo start został ponowiony. Kolejnym mocnym momentem była kolizja David'a Coulthard'a z Schumim. Z tego co wiem to Michael potem mówił do DC: "Chciałeś mnie kur** zabić !". DC dziwnie zdjął nogę z gazu, a Schumi się tego nie spodziewał w tym momencie. Gdyby nie to możemiałby tytuł w
tym roku, choć byłoby cięzko bo Hakkinen latał wtedy.

QUOTE(RSX")
Kubica, jak wszystko dobrze pójdzie, może zawojować, i to nieźle, ale trzeba w niego wierzyć, przecież wiecie, co to by było, gdyby np.: Heidfeld zdobył to 3 miejsce? Niemcy by srali z radości, krzyczeliby „Następca Schumachera”

Heidfeld już jeździ pare lat. Znają jego poziom i nie krzyczeli by tak. On był tylko 2 razy drugi z jednym PP.

QUOTE("RSX")
BTW: Komentator to był niezły na TV4 „o jedzie KIBICA:)”, albo „zjawiło się dużo polskich kubiców” smile.gif

Duet Borowczyk - Skubis rządzi biggrin.gif . Ja się cieszę bo komentarz jest coraz lepszy. Ostatnio nawet przetłumaczyli konferencję. Mi komentarz jest zbyteczny bo sam lepiej komentuję w rodzinnym gronie smile.gif .

QUOTE("nWo")

Prawda, że super cool.gif .

Spa 1998
Kolizja DC z MSC
grabczas
będąc polakiem w F1 i zająć trzecie miejsce przy trzecim starcie to tak jakby w skokach zdobyć mistrzostwo świata wygrywając wszystkie turnieje bijac rekordy na każdej skoczni więc jak ktoś się odwróci to niedzielny kibic bo mój dziadek to oglądając sezon gdy małyszowi źle szło to kur.wa.mi rzucał ale na KIBICÓW którzy po nim cisnęli tongue.gif (sportowiec przejechany na maksa nawet trenerem był [jak ktoś orientuje co za zespół jest UG Krynki to on w latach 80 chyba trenił kadrę tongue.gif])
nWo
QUOTE(PiotrB @ 11 09 2006, 17:05) *

Duet Borowczyk - Skubis rządzi biggrin.gif . Ja się cieszę bo komentarz jest coraz lepszy. Ostatnio nawet przetłumaczyli konferencję. Mi komentarz jest zbyteczny bo sam lepiej komentuję w rodzinnym gronie smile.gif .

dry.gif sory po ostatnim gran pri mam ochote tłuc ich łby o kant łopaty. Niedosc ze zagluszali całą konferencje i to jak sie wypowiadali kierowcy to jeszcze cala masa błędów w komentarzach.
"tak to tylna prawa lewa opona u Alonzo" ohmy.gif to ktróa sie ku***a pytam prawa czy lewa. co za dwaj debile z tych komentatorów, ja rozumiem ze telewizja nie ma nikogo innego do komentowania pozatymi dwoma cwelami ale niech ich chu* tych błędów jest o wiele wiecej podczas relacji WRC a teraz gnoje wchodzą ze słomą w butach do F1. Nie jestem fanem F1 wole WRC, i jakim cudem mój TV jeszcze stoii w pokoju to ja nie wiem juz tyle razy mialem ochote go wywalic przez okno przez ten ich (pipi) komentarz z całą masą błędó literówek, pomyłek i gaf. A najgorsze jest to ze nic od lat sie nie zmienia, głos tego drugiego jeszcze mi odpowiada ale Borowczyka juz ja nie scierpie. Wole juz sciagac transmisje GrandPrix z torrentów w HDTV, moze i dwa dni puzniej ale przynajmniej z przyzwoitym angielskim komenarzem gdzie dwaj polacy nie onanizują sie za kazdym razem Gdy Kubica pojawia sie na ekranie. Ja rozumiem ze ich entuzjazm jest ogromny ale nie muszą tego tak roz%^%$^ Skupiają sie tylko na nim a pozostałych kierowców traktują jak szmaty. Tak bylo wlasnie na Monzy. icon_evil.gif Niejestem z tego powodu zadowolony i mam onich jaknajgorszą opinije juz od conajmniej dwóch lat, zwłaszcza o Borowczyku. No a w np angielskich relacjach wszystko przedstwione jest zupelnie inaczej, oni tam chyba lepiej wiedzą kim jest Kubica niz ci dwaj degnereraci. Fajnie jest posluchac zagraniczengo komenarza w superlatywach o Kubiky... wub.gif
RSX
ja zawsze oglądalem na RTL-u, ze względu na to, że wszysko rozumie, oraz że mają lepszy komentarz, jak i przekaz, tylko na przerwach przelączam na TV4.

A ten Borowczyk to ten co tak powoli mówi? Bo jak tak to wybacze wszystko, literowki przekłamania, ale on to tak przynudz, jedno zdanie potrafi w 2 okrążenia powedzieć!

Jak nawet Kubica, nie będzie "podjomować"(tfu odpukać oczywiście) to mam nadzije że będzie dostarczał takich emocji jak w teraz, ta walko w boxie, albo z Massą cudo biggrin.gif
Dajnoł
Uroczyście oświadczam, że ten piękny sport został sprofanowany przez polskich kibiców... :> Jak słysze te komentarze 40 tys "znawców", to czuję, że się "zara upiekę"

Jestem pod wrarzeniem wyczynu Kubicy- On zawsze będzie dobry na europejskich torach... IMO
PiotrB
QUOTE("Dajnoł")
Uroczyście oświadczam, że ten piękny sport został sprofanowany przez polskich kibiców... :> Jak słysze te komentarze 40 tys "znawców", to czuję, że się "zara upiekę"

Trzeba uważać na wypowiedzi pseudo-fanów. Sporo jest takich wypowiada się na komentarzach pod wiadomością w naszych polskich portalach.

QUOTE("Dajnoł")
Jestem pod wrarzeniem wyczynu Kubicy- On zawsze będzie dobry na europejskich torach... IMO

On jest dobry na każdym torze. Nowe tory uczy się w błyskawicznym tempie. Zostały nam 3 wyścigi w tym sezonie, a ostatni tor - Interlagos Robert bardzo dobrze zna. Chyba nawet tam wygrał, więc będzie dobrze.
t0m3ek
RSX Ty mnie nie zrozumiałeś. Ja mówie tylko jak to w Polsce zawsze jest. Ja osobiście go podziwiam. Pierwszy Polak w F1 i do tego nieźle daje radę ale Polacy mają tą mentalność, że jak ich idol zaczyna przegrywac to go mają w poważaniu bardzo głeboko. Taka smutna prawda o naszym narodzie.
nWo
Wlasnie sobie obejrzałem relacje z us tv SPEED. biggrin.gif i tutaj tez kamerzysci skupili sie na walce Massy z Kubicą ale nie tyle co w TV4

Mowie ale ci komentatorzy walą teksty.. ,wstrzymują obraz pokazują skrzydła i spoilery zwracają uwage na takie szczegóły jak ustawienia tych czesci gdy tylko kamera znajdzie sie nad kaskiem kierowcy. A sam początek tez jestrewelacyjny, jakis typek przechadza sie po torze i rozmawia z kim tylko moze, z kierowcami, zlapal Szefa BMW i podszedl do Kubicy happy.gif fajnie to wyglada gdy sportowa stacja prowadzi prawdziwą relacje. Ich kamerzysci są doslownie wszedzie i blisko każdego. To wlasnie che ogladac a nie dwóch pajaców na TV4.

comeone MASSA you have to do that move now and get up with your team mate...
woooow did you seee that start from R.Kubisssa he jumps on a third place
wow those two BMW cars have to had to have much more less ?!?!?!?!?! fuel than McLaren nad Ferrari, is this possible
Felipe try's from both sizes im wondering whats think right now this young polish driver happy.gif
his being chase by red ferrari probably he hes ecape like devil chase him happy.gif
as we seeing again as Massa trying desperate to fight with Kubissa
i tell you something that kid Kubica is something else, hes done a massive god job as a test driver and now his showing a massive potential on the track
go go go go ohh no he miss that
can you belive that Kubissa this is what? 4rth race? no no 3rd race and he fight with Felipe Massa with no trouble with at all
and now a 22 year old rookie is leading the race, im wondering what must to feel in warsaw? well probably great i think
well Massa in not making any impression on Kubica at all
no no no those two BMW cars has to have much more fuel than other cars and look how astonish drive from young pol, hes still in 1st place ang keep on going im wondering when is gonna go to the pit lane
thats Robert Kubica still punding rounds, lap 21 ???? nearly as many laps as his age, Robert Kubisssa is only 22 and leading race on his own
and theres our leader. Kubisssa finalyy decided to go on pit lane, lap 22
this is not Kubica fault, this is Massa job to pass him and he is all over the track but still behind that rookie, well meaby he's not an rookie if he's able to stay on 3rd place
woow take look at this that Kubica is really fighting all along to keep Alonso behind him, did you see how fast he enter at Parabolica, he nearly lift off WOOOW
ok its now all for the pit crew, will Alonso be able to pass Kubisssa BMW Sauber on pit stop
OH NO NO NO THERE IS KUBICA WHOAAA PUSH IT, PUSH IT uuuuu where's Massa, there's Massa is behind both of them
Alonso got him, clean exit and thats a podium for Alonso from 10th
and now Massa needs really get pas Kubica, GO ON on HIM, GET AFTER HIM, go go go
Massa go on, go on, go on ....... hahahahaha how the hell he doind that
Kubica can you belive that Kubica first world podium hahahahah unbelievable well done that man
i dont know if you see this but Robert Kubica gives all hope to the tall drivers, hes standing on the lowest step of the podium and he's the same size as Michael hahahaha

sory za literówki pisałem na szybkęnsa, jestem dopiero teraz pod ogromym wrazeniem z calego wyscigu i z tej relacji, wszystko dzieki SPEED TV
PiotrB
nWo byłbym wdzięczny jeśli powiedziałbyś mi kto komentuje wyścigi na Speed TV? Wydaje mi się, że jednym z komentatorów jest Peter Windsor piszący dla F1Racing. Oglądałem kilka filmików i rzeczywiście fajnie komentują. Profesjonalnie i z emocjami.
nWo
Tak Windsor to wlasnie czlowiek ktory dociera doslownie wszedzie i do kazdego, a pozostalych dwóch panów nie zapamietałem, ale bedzie okazja przy nastepnym GP.

No komentują rewelacyjnie, atakuj Massa atakuj z lewej z prawej atakuj atakuj huh.gif krzycza emocjonują sie WOW happy.gif no a pozatym mają taki angielski dryg do sarkazmów i typowych żartów która wtrącają gdzie sie tylko da. im wondering if Kubica knows that behind him is Massa, not Michael Schumacher. Well if he dont know that problably might be the answer to question why he is so fast. Meaby he thinks "oh no that German wants to shoot me" hahaha.gif

Mastah27
Bob Varsha
David Hobbs
Steve Matchett
Peter Windsor
OsciBosci
W dzisiejszym wyscigu "Go And Pass Heidfield, Go And Pass Heidfield" - kozackie to było.
Grzehoo
Oglądał ktoś GP Brazylii? Ja śledziłem relację w necie, Polak zajął 9. miejsce.

Alonso uplasował się na 2. pozycji, zdobywając tym samym tytuł mistrza hyh.gif.
PiotrB
Ja zawsze oglądam F1 smile.gif . Wyścig był ciekawy choć z początku troszkę nudny. Kubica jedyne o co mógł powalczyć tego dnia to walka o 8-me miejsce biorąc pod uwagę szybkość bolidu. Niestety przegrał z de la Rosą, który jechał na 1 pit stop i to wykorzystał.
Schumi na zakończenie kariery czwarty i gdyby nie Fisichella dzięki któremu Michael miał flaka to byłby conajmniej drugi. Alonso też musiał się pilnować bo prawie cały wyścig czychał na niego Jenson Button, ale obronił drugą pozycję dzięki szybkości Renault na prostych. Schumi brał wszystkich na prostych bo miał specjalny silnik przygotowany tylko na ten wyścig, który osiągał 20 tys. obrotów na min. przy mocy pewnie prawie 800km. Jeszcze ten manewr M. Schumachera na Raikkonen'a. Super smile.gif .
szumi
Ci frajerzy(komentatorzy) z tv4 po tym jak Schumi złapał flaka mówili że punktu nawet nie będzie miał a on z palcem w d**e Kubice wyprzedził i czwarty skończył. RESPEKT. BTW następny sezon należy do Kubicy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PiotrB
QUOTE(szumi)
BTW następny sezon należy do Kubicy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie zgodzę się. Nawet teraz mogę powiedzieć, że BMW nie będzie w stanie zapewnić Robertowi zwycięskiego bolidu. Ale za 2 lata to kto wie. Sezon 2007 będzie należał do jednego z tych kierowców (moja propozycja):
-F. Massa
-J. Button
-K. Raikkonen
-F. Alonso
Grzehoo
Moja optymistyczna wizja jest taka, że Alonso za parę(naście) lat pobije rekord Schumiego w zdobytych tytułach mistrza ;].

Ponadto, myślę, że Kubica spokojnie załapie się do pierwszej dziesiątki w przyszłym sezonie.
PiotrB
QUOTE(Grzehoo @ 23 10 2006, 22:07) *

Moja optymistyczna wizja jest taka, że Alonso za parę(naście) lat pobije rekord Schumiego w zdobytych tytułach mistrza ;].

Ponadto, myślę, że Kubica spokojnie załapie się do pierwszej dziesiątki w przyszłym sezonie.

1. Sądzę, że ten rekord raczej nie pobije jeśli wogóle go ktoś pobije. Wszystko się okaże jak Alonso będzie szybki w McLarenie.

2. Zgadzam się. O ile BMW nie zaliczy spadku formy.
Stranger
QUOTE(Grzehoo @ 23 10 2006, 22:07) *

Na Oneci cytują Alonso z jakiegoś wywiadu, w którym wypowiedział się, ze jego celem jest 3-krotne zdobycie tytułu mistrza. Potem ma zamiar odejść.

Niech idzie, zawsze to jeden rywal mniej ;]
speedi torun
QUOTE(PiotrB @ 23 10 2006, 17:15) *

........Jeszcze ten manewr M. Schumachera na Raikkonen'a. Super smile.gif .

Z Fisico też mi się podobało smile.gif . Od razu mi się nasunęły na myśl potyczki z wirtualnego wiścigowego świata on-line, że adrenalina jest tak wysoka, że czasami trzeba popełnić błędy tongue.gif jak rywal za plecami jest tak szybki ohmy.gif
Pozdro wink.gif
nWo
A wiecie ze Button cos dziwnie dobrze sobie radzi po wizycie w Top Gear. Hmmm ten driver ma w sobie potęcjał.

A jesli ktos wierzy ze Kubica kiedys zdobędzie tytuł moze sie sroko rozczarować. On swoją jazdą pokazuje tylko tyle ze jest w środku stawki regularnie. Jest najlepszy wsród najgorszych i najgorszy wsrod najlepszych. Nie zmienia to faktu ze trzymam za niego kciuki. Ale wątpie czy kiedykolwiek zdobędzie tytuł.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.