Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: mkv...
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Software
Jakuza
No więc tak, mam taki problem, że gdy odtwarzam pliki w formacie *.mkv zacinają się co parę sekund i oglądanie danego filmiku jest strasznie uciążliwe. Orbaz staje na 2-3 sek a dźwięk idzie dalej - i tak średnio co 20 sekund... ). Próbowałem już przeinstalować kodeki Matroski na nowsze, ściągnąłem nowego media classica ale dalej to samo...confused.gif

Jakieś sugestie co z tym fantem zrobić ??
mario87
zwykle gdy tak sie dzieje to znaczy że masz za słabego PC, mkv potrzebuje znacznie lepszego sprzętu niż zwykłe avi

a jeśli to nie to, to może kodeki się gryzą? wywal wszyskie kodeki i zainstaluj CCCP
Jakuza
QUOTE(mario87 @ 3 08 2006, 15:42) *

zwykle gdy tak sie dzieje to znaczy że masz za słabego PC, mkv potrzebuje znacznie lepszego sprzętu niż zwykłe avi

a jeśli to nie to, to może kodeki się gryzą? wywal wszyskie kodeki i zainstaluj CCCP

Raczej sprawa słabego kompa odpada bo znajomy ma słabszego sprzęta i wszystko chula jak należy confused.gif
Spróbuje zainst to CCCP może pomoże...
mario87
QUOTE(Jakuza @ 3 08 2006, 16:00) *

Raczej sprawa słabego kompa odpada bo znajomy ma słabszego sprzęta i wszystko chula jak należy confused.gif

ten sam plik? jeśli tak to raczej to nie wina sprzętu, ale jeśli chodzi o sam format mkv to pobór mocy może wachać od użytych kodeków czy użytej rozdzielczości, na moim starym PC filmy w HDTV i mkv chodziły znacznie wolniej niż HD w innym formacie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.