Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z myszka
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
RoL
Mam od jakiegos czasu dziwny problem z myszka. Pojedyncze klikniecie lewego przycisku jest najczesciej rozpoznawane jako podwojne. Oczywiscie nie chodzi tutaj o nieprawidlowe ustawienie opcji (nawet jak ustawilem predkosc podwojnego klikniecia na najwolniejsza, to nic sie nie zmienilo). Jest to naprawde bardzo wnerwiajace (musze np. meczyc sie, aby zaznaczyc i skopiowac jakis adres itp.). Niestety nie mam pojecia, o co tu chodzi. Jesli ktos ma jakies pomysly, to niech smialo sie nimi dzieli wink.gif

*Jesli to ma znaczenie, to chodzi tu o myszke WinBest 4D+ firmy A4 Tech. Mam ja juz co prawda jakies 3 lata, ale "dolegliwosci" pojawily sie moze 3-4 miesiace temu.
mario87
mam dokładnie to samo 0_o strasznie wkórwiające, pomaga porządne przy(pipi)enie myszką o blat(po tym wszystko jest ok od kilku godzin do kilku dni), moja myszka to też A4Tech, wiem że to chiński szmelc, ale jakoś nie chce mi się wydawać 2 stów na porządną 5 przyciskową myszkę...
Markus
Widać, że to przypadłość wieku w a4tech(też tak miałem w myszce a4tch kiedyś). Najpewniej coś nie styka w przyciskach i 1 kliknięcie jest interpretowane jak 2-więcej. Jak ktoś ma zdolności elektroniczne to może spróbować to naprawić - ja nie mam. Najłatwiej kupić nową, nie są takie drogie, porządną można kupić za 30-70 zł(np logitech mx310, rx300, b85).
RoL
Dzieki, teraz przynajmniej wszystko jasne. Wlasnie rozkrecilem myszke, wszystko w srodku wyczyscilem i troche pobawilem sie ze stykiem pod lewym przyciskiem. Na razie wszystko jest w porzadku, ale mozliwe, ze to tylko chwilowe smile.gif Jak bede kupowal nowa myszke, to juz nie popelnie tego samego bledu, kupujac A4 Tech, bo z Waszych (i nie tylko) wypowiedzi wynika, ze to szmelcowate produkty.
mario87
wyczyszczenie pomoże tylko na chwilę, już tego próbowałem ;p
Yacek
Tez to mialem i po rozebraniu myszki okazalo sie, ze poprostu lewy 'klikacz' sie zuzyl. Nic nie poradzisz na to, chyba, ze masz inna stara myszke i przelutujesz klikacz.
kotlet_schabowy
Ja miałem ciekawą sytuację z myszką A4Tech : jakieś dwa lata temu (czyli po około 4 latach używania) myszka zaczęła mieć taki problem, jak opisujecie, czyli jedno kliknięcie lewym przyciskiem myszy dawało efekty jakbym kliknął szybko dwa razy. Podłączyłem starszą myszkę, która po jakimś czasie również się zepsuła, po niej Brat kupił za 10 zł biggrin.gif myszke z Carrefour'a, a ja pewnego razu podłączyłem tę A4Tech i sama z siebie zaczęła dobrze działać i teraz jej używam na drugim PC. W międzyczasie ją czyściłem, ale to jej nie naprawiło.
RoL
No wlasnie moja tez nagle wyzdrowiala. Juz gdzies od tygodnia wszystko dziala jak nalezy (bo wczesniej, nawet po rozkreceniu zdarzalo sie, ze wariowala).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.