Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: gamepad psx do pc
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
mafioso12
Witam. Mam problem z graniem gamepadem na moim komputerze. Jest to gamepad z konsoli PSOne, posiadam do niego przejściówkę na USB. Jest ona na 100% sprawna i gamepad też.

Otóż chodzi o to, że kiedy podłączam pada do komputera za pomocą tej przejściówki, system instaluje sterowniki do niej, ale źle wykrywa mi kontroler do niej podłączony i w panelu sterowania pokazuje mi, że do komputera podłączona jest kierownica. Usuwałem sterowniki od kierownicy, próbowałem wyszukiwania nowego sprzętu, usunąłem sterowniki przejściówki z menedźera urządzeń i nic. Poi podłączeniu przejściówka instaluje się a w "Kontrolerach gier" w panelu sterowania dalej jest napisane, że do kompa podłączona jest kierownica. Nie wiem o co tutaj chodzi. Na kierownicy gram także przez tą przejściówkę.

O dziwo kiedy odpaliłem emulator PSX to w tekkena mogłem grać normalnie, ale np. już w taką grę jak FIFA 2006 pograć nie mogę.

Proszę o pomoc i z góry dziękuje za wszystkie porady.
Pozdrawiam
szeni
A masz dołączoną płytkę albo dyskietkę ze sterownikami? Jeśli tak to próbowałeś z niej ręcznie zainstalować?
mafioso12
QUOTE(szeni @ 6 08 2006, 21:03) *

A masz dołączoną płytkę albo dyskietkę ze sterownikami? Jeśli tak to próbowałeś z niej ręcznie zainstalować?

Nie mam żadnej płytki ani dyskietki ze sterami.
ZeuS22
Witam mam podobny problem z przejsciówką pada psx na pc. Jest to przejściówka Manty i gdy podłaczam pod usb przejsciówke nie wykrywa mi wogóle ze jest podpięcie usb... co moze być powodem??

posiadam tez drugą przejsciówke ale z drugą dzieje sie inna sprawa a mianowicie gdy podpisan przejsciówke to wykrywa mi jako nieznane urządzenie mimo sterowniki są zainstalowane confused.gif co robic ???

z góryu dzieki za odpowiedz !

oczywsicie próbowałem ręcznie ale usb wykrywa automatczynie wiec nic sie nie da manualnie zrobic ... ehh
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.