Podpisuje sie pod pytaniem. Do mnie nawet takie wiadomosci jeszcze nie doszly. A co, jesli poczta nie znajdzie paczki?
Praktycznie zerowe. Ja jeszcze nie slyszalem zeby komus cos znalezli. Pewnie jakis pracownik poczty sobie ukradl, w koncu media pokazywaly juz kilka razy jak dziala ta firma i kto tam pracuje.
Zreszta jutro ide zglaszac reklamacje, bo wlasnie zaginal polecony priorytet, ktorym wyslalem gre. Pewnie jakis pracownik poczty sobie wlasnie w nia gra. Na pohybel poczcie polskiej ! Niech ta firma zgnije i padnie.
Dr.Czekolada
21 03 2007, 19:47
No to w takim razie jestem mega szczęściarzem bo gry które wysłałem, wróciły do mnie !! (allelujja !!, składałem reklamacje i naprawde do mnie wróciły !!).
MichAelis
22 03 2007, 22:26
Ja tak samo, raz skladalem reklamacje(przesylka pobraniowa), to nie dosc ze towar wrocil do mnie to jeszcze dostalem czesc kasy za wysylke (bo w koncu placilem tez za otrzymanie kasy na konto) czyli jakies tam 3 zł niecale.
Ja zlozylem wczoraj reklamacje. Zobaczymy czy cos wroci.
Zwyrodnialec
23 03 2007, 18:22
A jakie może być odszkodowanie? Orientuje się ktoś?
PS. Wysyłałem 2 gry.
Za paczke wielokrotnosc jakiegos tam podstawowego kosztu nadania czyli ok. 60zl + koszt przesylki, za priorytet ok. 100zl + koszt przesylki (50 x podstawowa kwota nadania poleconego, ktora wg. poczty wynosi jakies 2zl z groszami).
Red_XIII
24 03 2007, 17:33
CYTAT(Mithos @ 24 03 2007, 17:26)

Za paczke wielokrotnosc jakiegos tam podstawowego kosztu nadania czyli ok. 60zl + koszt przesylki, za priorytet ok. 100zl + koszt przesylki (50 x podstawowa kwota nadania poleconego, ktora wg. poczty wynosi jakies 2zl z groszami).
znaczy się, za
polecony ;)
A jesli w formularzu reklamacji wpisalo sie, ze wartosc paczki to ok. 50 zl to tylko tyle dostane (jesli wougle)?
Albert Wesker
24 03 2007, 22:45
za polecony 50x2.20 plus nadanie
za paczke wysylka x10
za pobranie wysylka x5
jak wpiszesz mnie to pewnie dostaniesz mniej
Dostalem wlasnie odpowiedz w sprawie reklamacji i oto cytat z listu przeslanego do mnie:
"Odszkodowanie w zadanej wysokosci mogloby byc wyplacone tylko wowczas, gdyby przedmiotowa przesylka zostala nadana jako przesylka z zadeklarowana wartoscia."
Nie do konca rozumiem. Poczta w liscie napisala, ze przesla mi przekazem 115 zl. Czy zdanie zacytowane powyzej odnosi sie do zadanej kwoty jaka wpisalem w formularzu reklamacji czy jak? Mam nadzieje, ze dostane te 115 zl.
Pewnie wpisales odszkodowanie powyzej 115 zl, a tyle poczta nie zwraca w przypadku przesylek bez zadeklarowanej wartosci. Totez, dostaniesz tylko max. kwote standardowego odszkodowania czyli 115 zl.
Ile czasu moze dochodzic odszkodowanie przekazem pocztowym?
MasterShake
24 05 2007, 17:14
Master PL - miesiac czasu czekam gry nie ma wiec uwazajcie na niego
CYTAT(Tytek @ 31 03 2007, 20:37)

Ile czasu moze dochodzic odszkodowanie przekazem pocztowym?
7 marca nadalem przesylke, 22 marca zlozylem reklamacje, bo oczywiscie złodzieje przesyłki niedostarczyli, 24 kwietnia złożyłem skarge do dyrekcji na nierozpatrzenie reklamacji, 24 maja dostałem pismo z jakiegos tam działu kontroli ze mnie przepraszaja, ze zawinili i ze wobec winnego pracownika zostana wyciagniete konsekwnecje sluzbowe... ale zwrotu odszkodowania NADAL nie ma. Poczta jest zalosna i cala sprawa to ja jakas paranoja. Po 2,5 miesiacach od nadania nie mam ani wyslanego przedmiotu (gra) ani zwrotu odszkodowania, ktore powinienem dostac 1,5 miesiaca temu.
Albert Wesker
25 05 2007, 15:44
Mithos, na poczcie jest pewien magiczny zwrot : poprosze przelozonego ;] zobaczysz jak zaczna biegac

a po drugie, zauwazylem ze to juz druga skarga na master pl - zamierzacie cos z tym zrobic? ja z kolesiem tez sie mialem wymienic ale na szczescie sie wycofalem (chcial zebym mu wyslal gre a on mi swoja wysle jak ja przejdzie)
CYTAT(Albert Wesker @ 25 05 2007, 16:44)

Mithos, na poczcie jest pewien magiczny zwrot : poprosze przelozonego ;] zobaczysz jak zaczna biegac

Ale ja gadalem z naczelniczka UP. Po tej rozmowie zdecydowalem sie zlozyc skarge do dyrekcji generalnej. Odpowiedz dostalem, do winy sie przyznali, kasy brak

To do kogo mam teraz pisac ? Do ministra ?
master_PL
28 05 2007, 14:37
CYTAT(Albert Wesker @ 25 05 2007, 16:44)

a po drugie, zauwazylem ze to juz druga skarga na master pl - zamierzacie cos z tym zrobic? ja z kolesiem tez sie mialem wymienic ale na szczescie sie wycofalem (chcial zebym mu wyslal gre a on mi swoja wysle jak ja przejdzie)
Jaka druga skarga

?? Też musze iść na poczte z reklamacją!! Wisze tylko grę mastershake !!! Niema na mnie dwóch skarg!!!!!!!!!! Coś Ci sie koleś pomyliło!!!!
MasterShake
28 05 2007, 14:42
no i idziesz z ta reklamacja od 3 tygodni, a ostatnio na dodatek jakis pyskaty sie zrobil. Wiec dalej obstaje - oszust
master_PL
28 05 2007, 18:02
CYTAT(MasterShake @ 28 05 2007, 15:42)

no i idziesz z ta reklamacja od 3 tygodni, a ostatnio na dodatek jakis pyskaty sie zrobil. Wiec dalej obstaje - oszust
Gość mnie na gg od szmat wyzywal..itp...Chcialem żeby podlączył konsole do neta, żebym zobaczył w co ostatnio gra..Ale nagle napisał że mu sie Xbox spalił..Gość wszedl na Xbox.com. Ale to nie to samo, jakby wszedl z poziomu konsoli..Bo nie gra na PC, tylko na Xbox'ie.. Mam racje?? ODPISZCIE
MasterShake
28 05 2007, 18:04
bo od 2 tygodni nazywasz mnie oszustem mimo że to ty wszystko zwaliłeś bo szkoda ci było złotówki dorzucić do wysyłki na którą się umówiłeś. I to ty zacząłeś wyzywać więc nie rzucaj sie za bardzo. Zresztą, już troche za późno
master_PL
28 05 2007, 18:12
Nigdy nikogo nie oszukałem..
Pisał Blantman !!
oraz najnowsze:
+ dla master_PL
Albert Wesker
28 05 2007, 21:56
faktycznie, zlozyl skarge w dwoch miejscach... mimo wszystko skarga jest
zreszta, jak sie z toba umawialem na wymiane tez najpierw bylo zwodzenie, potem propozycja ze ja ci mam przeslac a ty mi kiedys tam a potem calkowicie zrezygnowales (po ponad tygodniu)...
Mithos, nawet naczelniczka UP ma swoich przelozonych (dyrekcja CSP OR czyli Centrum Sieci Pocztowej Oddzial Regionalny), mozesz tam isc z pismem... chociaz to i tak walka z wiatrakami
ewentualnie mozesz isc do jakiejs gazety z tym, oni lubia takie sprawy
MichAelis
29 05 2007, 12:52
Macie skany dowodow nadania od master PL?
Ostrzegam Cie ze oszustow tutaj tolerowac nie bedziemy
MasterShake
29 05 2007, 12:56
MichAelis, on pierw twierdził że mi go pokaże a potem że on tego przecież nie ma. Jakbym miał dowód to bym na forum nie pisał. Twierdzi że wysłał zwykłym poleconym i nie miał dowodu nadania. Nie wiem ale na to chyba też trzeba ten swistek wypelnic
MichAelis
29 05 2007, 12:59
Na kazdy polecony wypelnia sie swietek. Tylko na list ZWYKLY, ktory wrzucasz do skrzynki nie wypelniasz.
No to teraz master powiedz jak masz zamiar reklamowac cos na poczcie ?
MasterShake
29 05 2007, 13:40
ale ja nic reklamowac nie zamierzam bo nie wierze zeby on to w ogole wyslal

.
chodzilo mu o to jak masterPL ma zamiar to reklamowac....koles kreci jak mowi ze nie ma swistka- jego wina ewidentnie
MichAelis
29 05 2007, 14:25
no dokladnie, nie mowilem o Tobie MasterShake
master_PL
29 05 2007, 14:49
CYTAT(MichAelis @ 29 05 2007, 15:25)

no dokladnie, nie mowilem o Tobie MasterShake
Gońcie sie odemnie!! Wysłałem grę..niemam żadnego świstka, bo to był tylko priorytet, a nie polecony!!
Jak go nie znajdziesz i nie oddasz kasy to cie pogoni policja
master_PL
29 05 2007, 14:57
CYTAT(MichAelis @ 29 05 2007, 13:59)

Na kazdy polecony wypelnia sie swietek. Tylko na list ZWYKLY, ktory wrzucasz do skrzynki nie wypelniasz.
No to teraz master powiedz jak masz zamiar reklamowac cos na poczcie ?

Na polecony się wypelnia, i na pobranie..Na priorytet sie NIC nie wypełnia...

CYTAT(Mithos @ 29 05 2007, 15:53)

Jak go nie znajdziesz i nie oddasz kasy to cie pogoni policja

Nie wpier##### sie koleś!!
Przybilla
29 05 2007, 15:21
Ludzie spokojnie.Ja z masterem już jedną wymianę zrobiłem,i nie odniosłem wrażenia co by był oszustem.Myślę,że to pomyłka któregoś z was lub poczty.Dobrze widać,że człowiek wysłał tą grę tylko gdzieś zaginęła,gdyby tak nie było nie wdawałby się w dyskusje tylko zniknął z tego forum.
MichAelis
29 05 2007, 15:48
Tylko czemu wyslal listem ZWYKLYM priorytetem, a nie poleconym?
Na co sie z nim umawialiscie?
Red_XIII
29 05 2007, 15:49
CYTAT(master_PL @ 29 05 2007, 15:57)

Ten "koleś" ma jednak trochę pojęcia o handlu i pisze prawde. Nie ma dowodu wysłyki = nie ma wysyłki. Zwykłym priorytetem to można kartkę znad morza wysłać a nie wartościowy towar.
master_PL
29 05 2007, 16:22
CYTAT(Red_XIII @ 29 05 2007, 16:49)

CYTAT(master_PL @ 29 05 2007, 15:57)

Ten "koleś" ma jednak trochę pojęcia o handlu i pisze prawde. Nie ma dowodu wysłyki = nie ma wysyłki. Zwykłym priorytetem to można kartkę znad morza wysłać a nie wartościowy towar.
Jak masz taką twarz, jaki masz Avatar, to amen.

Następny sie Wpier#### do mojej sprawy. Ja nie kłamę zioom..
Dlaczego ten typ jeszcze bana nie dostał? Szczypiecie sie z nim - nie może potwierdzić swojej słuszności - cos jest nie tak, wsio na ten temat.
Juz pomijam fakt, jakie masz podejscie do userów w tym temacie. Wystarczajaco juz zbeształes opinię o sobie, przynajmniej na tyle ze np. ja (i podejrzewam ze nie tylko ja) nie zamierzam z Tobą nigdy zadnych interesów robic.
MichAelis
29 05 2007, 16:38
QUOTE(master_PL @ 29 05 2007, 17:22)

QUOTE(Red_XIII @ 29 05 2007, 16:49)

QUOTE(master_PL @ 29 05 2007, 15:57)

Jak masz taką twarz, jaki masz Avatar, to amen.

Następny sie Wpier#### do mojej sprawy. Ja nie kłamę zioom..
Mozesz przestaniesz obrazac innych userow ? I choc sprobujesz sie oczycisc z zarzutow. Miales wyslac poleconym wyslales zwyklym, przesylka zginela i masz problem. Teraz powinienes ladnie odpokutowac i oddac pieniazki za swoj blad.
Red_XIII
29 05 2007, 16:40
CYTAT(master_PL)
Jak masz taką twarz, jaki masz Avatar, to amen. Następny sie Wpier#### do mojej sprawy
skoro pytałeś:
CYTAT(master_PL)
Mam racje?? ODPISZCIE
To ci k.urwa odpisuję (i nie tylko ja). Kumasz już, że spieprzyłeś sprawę i tylko się pogrążasz głupimi tekstami? Moja twarz tu nie ma nic do tego, nawet jeśli byłaby jeszcze gorsza niż na avku to wolę taką niż dysmózgowie.
Danilo1972
29 05 2007, 17:02
Ależ się tu bałagan zrobił

Sprawa jest prosta:
MasterPL - skoro wysłałeś grę listem priorytetowym, nie jako polecony, Twoja wina jest ewidentna. Nie powinieneś obrażać userów, pomimo że czujesz się niewinny. Ludzie w tym topicu starają Ci się wytłumaczyć na czym polega Twój błąd.
Umawiając się na deal z innym userem, trzeba przestrzegać zasad transakcji.
Nie ma 100% pewności że przesyłka nie zaginie, dlatego trzeba się zabezpieczać na każdy możliwy sposób.
Każdy z nas domagałby się zwrotu kasy/gry, jeśli umówiona wcześniej transakcja nie zostałaby zrealizowana.
Nie twierdzę że jesteś oszustem. Chcę wierzyć że wina nie leży po Twojej stronie, ale niestety jeśli popełniłeś taki błąd, powinieneś załatwić sprawę do końca. Uważam że MasterShake'owi należy się zadośćuczynienie i przeprosiny z Twojej strony. Liczę na to, że tak się stanie.
master_PL
29 05 2007, 17:42
CYTAT(Danilo1972 @ 29 05 2007, 18:02)

Ależ się tu bałagan zrobił

Sprawa jest prosta:
MasterPL - skoro wysłałeś grę listem priorytetowym, nie jako polecony, Twoja wina jest ewidentna. Nie powinieneś obrażać userów, pomimo że czujesz się niewinny. Ludzie w tym topicu starają Ci się wytłumaczyć na czym polega Twój błąd.
Umawiając się na deal z innym userem, trzeba przestrzegać zasad transakcji.
Nie ma 100% pewności że przesyłka nie zaginie, dlatego trzeba się zabezpieczać na każdy możliwy sposób.
Każdy z nas domagałby się zwrotu kasy/gry, jeśli umówiona wcześniej transakcja nie zostałaby zrealizowana.
Nie twierdzę że jesteś oszustem. Chcę wierzyć że wina nie leży po Twojej stronie, ale niestety jeśli popełniłeś taki błąd, powinieneś załatwić sprawę do końca. Uważam że MasterShake'owi należy się zadośćuczynienie i przeprosiny z Twojej strony. Liczę na to, że tak się stanie.
Danilo1972 RESPECT...Podoba mi się jak ktoś pisze z szancunkiem do drugiej osoby... Gdyby inni userzu mnie nie wyzywali od oszustów, to ja też bym był grzeczny. Poprostu nerwy mi puściły..Co mam teraz zrobić, jak niemam potwierdzenia??

Ja też na kasie nie śpie, a grę naprawdę wysłałem..W tej chwili moge tylko przeprosić MasterShake, i pójść jeszcze raz na poczte ( z tatą )..Sorki chłopaki, za to że sie na Was wkurzałem..
Albert Wesker
29 05 2007, 18:07
jezeli nie masz potwierdzenia nic ci nie pomoga, przesylka nie jest rejestrowana wiec nie ma jak jej szukac... na przyszlosc wysylaj cenne rzeczy poleconym listem
pracuje na poczcie od lat wiec wiem co mowie
Jesli nie masz potwierdzenia nadania to pozostaje przeprosic i oddac pieniadze. Nie ma po co isc na poczte, bo i tak nic tam nie zalatwisz. W przeciwnym razie osoba, ktora gry nie otrzymala moze zglosic sprawe na policje i bedziesz odpowiadal z art 286 kodeksu karnego tzn. najprawdopodobniej bedziesz odpowiadal za oszustwo. Jesli wtedy oddasz pieniadze to nic to juz nie da, poniewaz po zlozeniu zawiadomienia postepowanie bedzie toczylo sie juz z urzedu. Tak wiec moja dobra rada jest taka : oddaj pieniadze lub wyslij gre ponownie, bo inaczej mozesz miec spore nieprzyjemnosci.
To czy gra zaginela czy tez jej nie wyslales nie ma tu zadnego znaczenia, poniewaz nie posiadasz potwierdzenia nadania i nie jestes w stanie udowodnic, ze gre wyslalas. Niestety nikt nie uwierzy ci na slowo, ani osoba ktorej gry nie dostala, ani policja, ani sad. Twoje zachowanie w niczym tu nie pomaga. Ja sie osobiscie nie czepiam, bo nie jestem w tym sporze strona, staram sie tylko wyjasnic co sie moze stac jesli nie dojdziecie do porozumienia. A to jak sie wypowiedziales powyzej rowniez moze stanowic dowod w przypadku zgloszenia na policje popelnienia przestepstwa. Niestety nie zachowujesz sie wlasciwie, dosc powiedziec ze swoim postepowaniem wyrobiles sobie wlasnie dosyc negatywna opinie wsrod osob, ktore maja dosyc duze doswiadczenie w handlu i ktore tu sie wypowiedzialy (co jak co, ale ludzie bedacy w PTT na handlu sie znaja).
master_PL
29 05 2007, 19:07
CYTAT(Mithos @ 29 05 2007, 19:45)

Jesli nie masz potwierdzenia nadania to pozostaje przeprosic i oddac pieniadze. Nie ma po co isc na poczte, bo i tak nic tam nie zalatwisz. W przeciwnym razie osoba, ktora gry nie otrzymala moze zglosic sprawe na policje i bedziesz odpowiadal z art 286 kodeksu karnego tzn. najprawdopodobniej bedziesz odpowiadal za oszustwo. Jesli wtedy oddasz pieniadze to nic to juz nie da, poniewaz po zlozeniu zawiadomienia postepowanie bedzie toczylo sie juz z urzedu. Tak wiec moja dobra rada jest taka : oddaj pieniadze lub wyslij gre ponownie, bo inaczej mozesz miec spore nieprzyjemnosci.
To czy gra zaginela czy tez jej nie wyslales nie ma tu zadnego znaczenia, poniewaz nie posiadasz potwierdzenia nadania i nie jestes w stanie udowodnic, ze gre wyslalas. Niestety nikt nie uwierzy ci na slowo, ani osoba ktorej gry nie dostala, ani policja, ani sad. Twoje zachowanie w niczym tu nie pomaga. Ja sie osobiscie nie czepiam, bo nie jestem w tym sporze strona, staram sie tylko wyjasnic co sie moze stac jesli nie dojdziecie do porozumienia. A to jak sie wypowiedziales powyzej rowniez moze stanowic dowod w przypadku zgloszenia na policje popelnienia przestepstwa. Niestety nie zachowujesz sie wlasciwie, dosc powiedziec ze swoim postepowaniem wyrobiles sobie wlasnie dosyc negatywna opinie wsrod osob, ktore maja dosyc duze doswiadczenie w handlu i ktore tu sie wypowiedzialy (co jak co, ale ludzie bedacy w PTT na handlu sie znaja).
A jaką mam pewność że ta osoba, do której wysłąłem grę, niechce się przyznać że ją dostała??
CYTAT(ghost_spike @ 29 05 2007, 17:30)

Dlaczego ten typ jeszcze bana nie dostał? Szczypiecie sie z nim - nie może potwierdzić swojej słuszności - cos jest nie tak, wsio na ten temat.
Zgadzam się.
Danilo - Może po prostu wrzućmy do regulaminu punkt, mówiący o OBOWIĄZKU wysyłki gry listem poleconym. Też mam dość ludzi, którzy wysyłają grę zwykłym priorytetem, argumentując przy tym - " Wysyłałem tak wiele razy i nic nigdy nie zginęło ". Akurat teraz Master_Pl miałeś pecha. Nie masz dowodu, ewidentnie to Twoja wina, nawet jeśli drugi Master kłamie, pisząc że nic nie doszło.
Danilo1972
29 05 2007, 19:26
Zacznijmy od początku.
Aspekt prawny mamy wyjaśniony - nieoceniony Mithos jak zwykle stanął na wysokości zadania.
Master PL - wyjaśnij proszę na czym polegała transakcja (wymiana czy sprzedaż).
Każdy z Was ma jakieś komentarze, więc nie ma powodu żeby któremuś nie ufać.
Master PL miał prawo do zdenerwowania, ale przeprosił wszystkich, więc ten wątek zamknijmy i przejdźmy do meritum.
Wg mnie najważniejsze w tej chwili to wzajemne zaufanie.
Miałem niedawno podobny przypadek, ale nie wnikając w szczegóły - kasę musiałem zwrócić (dla jasności napiszę że działo się to po sprzedaniu gry na allegro).
W tej chwili sprawa wygląda niekorzystnie dla Master PL i wygląda na to że niestety, nic się pod tym względem nie zmieni.
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że żyjemy w takim dziwnym kraju w którym płaci się za głupotę bądź niewiedzę, a złodziej (w tym wypadku zapewne ktoś z poczty) pozostaje bezkarny.
Tym razem padło na Master PL i wydaje mi się, że powinieneś to przyjąć "na klatę" i niestety zadośćuczynić MasterShake.
Spróbujcie się jakoś dogadać - szkoda naszych nerwów na w sumie głupią sprawę.
Domyślam się że wielu z nas na kasie nie śpi, tym bardziej takie wpadki są bolesne.
Przede wszystkim jednak trzeba postawić na uczciwość i mieć odwagę przyznać się do błędu, który czasem niestety kosztuje realną gotówkę.
Nie myśl że mi łatwo to osądzać - zarabiam na siebie i wiem ile wysiłku trzeba włożyć, żeby móc kupić jedną grę.
To tyle z mojej strony.
Prince_Hellsing
29 05 2007, 19:43
CYTAT(Lipa @ 29 05 2007, 20:19)

Danilo - Może po prostu wrzućmy do regulaminu punkt, mówiący o OBOWIĄZKU wysyłki gry listem poleconym. Też mam dość ludzi, którzy wysyłają grę zwykłym priorytetem, argumentując przy tym - " Wysyłałem tak wiele razy i nic nigdy nie zginęło ". Akurat teraz Master_Pl miałeś pecha. Nie masz dowodu, ewidentnie to Twoja wina, nawet jeśli drugi Master kłamie, pisząc że nic nie doszło.
A może by jednak nie? Ja robiłem już wiele transakcji - nie tylko w PT. Jakoś jeszcze NIGDY nic nie zginęło. A poza tym to ja CIĄGLE trzymam potwierdzenia wysłania paczki pocztowej. Do mnie też wszyscy wysyłają samym priorytetem. To, że koleś nie zatrzymał papierka nie znaczy, że wszyscy tak robią. Dlaczego ma być OBOWIĄZEK wysyłania gry listem poleconym? Ja wysyłam paczki priorytetem i tak będę robił, chyba, że znajdzie się osoba która zapłaci oprócz tego za polecony. Każdy wysyła tak jak wie z własnego doświadczenia. nie będzie mnie nikt zmuszał do takich głupstw skoro ja robiłem inaczej dużo razy i zawsze było dobrze.
CYTAT(Prince_Hellsing @ 29 05 2007, 20:43)

CYTAT(Lipa @ 29 05 2007, 20:19)

A może by jednak nie? Ja robiłem już wiele transakcji - nie tylko w PT. Jakoś jeszcze NIGDY nic nie zginęło. A poza tym to ja CIĄGLE trzymam potwierdzenia wysłania paczki pocztowej. Do mnie też wszyscy wysyłają samym priorytetem. To, że koleś nie zatrzymał papierka nie znaczy, że wszyscy tak robią. Dlaczego ma być OBOWIĄZEK wysyłania gry listem poleconym? Ja wysyłam paczki priorytetem i tak będę robił, chyba, że znajdzie się osoba która zapłaci oprócz tego za polecony. Każdy wysyła tak jak wie z własnego doświadczenia. nie będzie mnie nikt zmuszał do takich głupstw skoro ja robiłem inaczej dużo razy i zawsze było dobrze.
Potrafisz czytać ? Napiszę jeszcze raz:
" Też mam dość ludzi, którzy wysyłają grę zwykłym priorytetem, argumentując przy tym - " Wysyłałem tak wiele razy i nic nigdy nie zginęło ". "
Poza tym Ty piszesz o paczkach. Przy paczkach jest ten +, że każda przesyłka jest rejestrowana. Przy liście do takiej opcji musisz dopłacić. A że koleś żałuje 2 zł, to teraz będzie myślał jak wybrnąć z tej sytuacji.
Prince_Hellsing: Nie majac potwierdzenia nadania nie jestes w stanie udowodnic, ze gre wyslales. Przegrasz wiec w kazdym sadzie (czy to sprawe karna czy tez cywilna), chociaz cos moze tu jeszcze zalezec od wzajemnych uzgodnien. Wysylka poleconym to nie jest obowiazek ale jak paczka nie dojdzie to nadawca musi poniesc tego konsekwencje. Innymi slowy : nie masz potwierdzenie nadania ponosisz ryzyko i w razie zaginiecia paczki lub trafienia na osobe nieuczciwa oddajesz kase.
master_PL : on wyslal kase i ma potwierdzenie dokonania tej czynnosci. Ty nie masz potwierdzenia wyslania gry. Jak myslisz na czyja korzysc przemawia material dowodowy ?
I taka drobna dygresja : polecony priorytet, ktorym wysylamy gre kosztuje 4.7 zl. Zwykly priorytet jakies 2 zl. Czy roznica jest az tak duza, ze nie warto jej zaplacic ?
CYTAT(Mithos @ 29 05 2007, 20:52)

I taka drobna dygresja : polecony priorytet, ktorym wysylamy gre kosztuje 4.7 zl. Zwykly priorytet jakies 2 zl. Czy roznica jest az tak duza, ze nie warto jej zaplacic ?
Do tego koperta ochronna i wszystko gra

Całość mieści się w kwocie 6 zł. Czy to aż tak dużo dla niektórych ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.