Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Nieuczciwi kontrahenci
Forum PSX Extreme > Platforma > Pchli targ
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Mithos
Koperta ochronna to cos standardowego, obojetnie czy sie wysyla poleconym czy nie. A przynajmniej tak byc powinno bo niestety zycie pokazuje, ze to standardowe nie jest...
Zwyrodnialec
Dokładnie - warto troszkę dopłacić i wysłać poleconym + priorytetem. Tym bardziej, że na poczcie pracuje pełno złodzieji. Ja sam miałem sytuację, że podje**li przesyłkę poleconą (nie priorytetową) i gdyby nie fakt, że miałem dowód - to znalazłbym się z ręką w nocniku. A tak po 2-u miesięcznych atakach na pocztę - odzyskałem kasę (110zł + 3,90 za polecony).
IMO wysyłanie przesyłki samym priorytetem to czysta loteria. Tym bardziej, jeśli ktoś wysyła coś bardzo wartościowego (np. telefony to najczęstszy łup pracowników poczty - którzy jak zwykle pozostają bezkarni.)
master_PL
Jeśli w ciagu tygodnia nie skombinuje kasy, to odeśle Ci GoW....
MasterShake
no super ze teraz to piszesz, tylko nie zmienia to faktu ze nazywales mnie oszustem
signap
lepiej doplacic te pare zlotych wiecej i byc w plecy np. 3-4zl niz 20-30 krotnosc tego
Prince_Hellsing
Heh, dobra. Właśnie nie wiedziałem jaka jest różnica między listem a paczką xD

P.S.
Osoba która nie zatrzymuje potwierdzenia wysłania paczki jest bardzo inteligentna tongue.gif
Ja zawsze zachowuję smile.gif

Mój wcześniejszy post nie był dot ego, ze jestem przeciwko poleconym, tylko, że jestem przeciwko NAKAZOWI wysyłania poleconym. takie rzeczy trzeba uzgodnić wcześniej na priv żeby nie było nie przyjemnych sytuacji...
Ja zawsze wysyłam jako paczkę tak btw.
Lipa
Więc ludzie - Następnym razem umówcie się, że wysyłacie gry POLECONYM PRIORYTETEM, żeby nie było niepotrzebnych problemów i lamentów na forum. Masz na gry, masz na PS2, a nie masz 6 zł, żeby wysłać list REJESTROWANY, priorytetowy i w kopercie ochronnej ( pozdro Red wink.gif ) ?
Danilo1972
CYTAT(MasterShake @ 30 05 2007, 11:16) *
no super ze teraz to piszesz, tylko nie zmienia to faktu ze nazywales mnie oszustem

MasterShake - przecież Cię przeprosił. Bądź człowiekiem, wspaniałomyślnie wybacz i załatwcie sprawę do końca, jak należy.
Niech dla wszystkich innych, ten incydent będzie nauką na przyszłość.
MasterShake
CYTAT(Danilo1972 @ 30 05 2007, 16:57) *
CYTAT(MasterShake @ 30 05 2007, 11:16) *

MasterShake - przecież Cię przeprosił. Bądź człowiekiem, wspaniałomyślnie wybacz i załatwcie sprawę do końca, jak należy.
Niech dla wszystkich innych, ten incydent będzie nauką na przyszłość.

wiem, wiem. Jak sie sprawa wyjasni poinformuje.
Prince_Hellsing
Nie piszę nic złego, ale użytkownik Dud.ek jest dziwny. Najpierw zamówił drukarkę za 20zł i czytnik DVD za 10zł i otrzymał towar. Miało nie być tonera a dostał cały nowy i nieużywany. Teraz na PW wmawia mi, że drukarka jest uszkodzona, a nic wcześniej mi nie mówił confused.gif
Teraz użytkownik Dud.ek chce ode mnie kupić nagrywarkę. Na początku napisałem mu, że będzie kosztować 15zł razem z przesyłką i do tej pory nie wpłacił. Ja się dowiedziałem, że przesyłka nagrywarki kosztuje 11zł więc podniosłem cenę do 20zł o czym go wczoraj poinformowałem a on mi dzisiaj mówi, że mam mu wysłać za 15zł. Chociaż jeszcze nie wpłacił mi na konto. To jest wyłudzanie.

Nie wystawiam mu minusa, będę informował o przebiegu akcji.
Dud.ek
OK teraz ja przedstawie sytuacje jak wygląda:
Drukarka doszła. podłączyłem ją i nie działa. Od razu skontaktowałem sie z tobą przes sms, napisałeś żebym zainstalował sterowniki do niedziałającej rukarki (śmiech) Zaniosłem ją do serwisu aby sprawdzili czy uszkodzenie mogło zajść podczas transportu czy po prostu został wysłany zepsuty sprzęt.
Za nagrywarke zarządał sobie 15 zł. Pieniądze zostały wysłane 30.05.2007, Mam kwitek na dowód, przez poczte wiec troche idą. Niestety Urzytkownik Prince Hellsing zwiększył cene tym samym zmieniając warunki umowy.
I dzieciaku dziwny to ty jesteś bo kręcisz jak tylko możesz. Jutro bede miał odpowiedź z serwisu. Jeśli naprawa bedzie niedroga to pokryje te koszty bo cena drukarki nie była wygórowana ale jeśli sprzedałes mi crapa to licz sie ze zwrotem kasy.
Prince_Hellsing
Aha no nie wiedziałem, że wpłacałeś przez pocztę. W takim razie jestem zmuszony wysłać Ci ją za 15zł. Myślałem, że po prostu jeszcze pieniędzy nie przelałeś. W takim razie wyślę tą nagrywarkę.
Drukarkę wysłałem sprawną, nie wiem o co chodzi. I przysłałeś mi jednego smsa o treści "drukarka nie dziala" Ja odpisalem i smsem i na PW.
banny
CYTAT(Dud.ek @ 1 06 2007, 21:41) *
I dzieciaku dziwny to ty jesteś bo ...

Z poprzedniej sytuacji z master pl i Mastershake wiemy, iż niegrzecznie jest się obrażać.
Zachowaj spokój Dudek i rozwiązcie to w normalny sposób
MichAelis
A ja tylko dodam ze z uzytkownikiem Dudek problemy byly takie wczesniej ze wysylal listem zwyklym a mial poleconym. To takie przypomnienie, jakby ktos sadzic chcial tongue.gif
Dud.ek
Na szczęście tym razem nic nie wysyłałem tongue.gif
Edit:
I zastanawia mnie za co miałbym dostać minusa skoro wywiązałem sie z umowy wpłacają kase która doszła do adresata.
A że dostałem niedziałający sprzęt to chyba nie jest moja wina??
Edit:
Naprawa drukarki jest droższa niż sam sprzęt. Jeśli nawet zostałaby uszkodzona w transporcie to twoim obowiązkiem było zabezpieczyć ją w dostatecznym stopniu. Jutro odsyłam sprzęt.
Prince_Hellsing
Zabezpieczyłem. Nie dość, że była CAŁA obklejona folią bąbelkową to dopłaciłem 10zł do profilu "OSTROŻNIE" na poczcie. I zapłąciłem w sumie za presyłkę 40zł a umawialiśmy się na 20zł za przesyłkę samą!
Po 2 minusa mógłbyś otrzymać za samą psotawę i obrażaie mojej osoby.

Ale wyjaśniamy sprawę jak cywilizowani ludzie smile.gif Zobaczymy jak to się rozwiąże.
Dud.ek
Potwierdzam. Sprawa sie klaruje.
A minusa to moralnego chyba miałeś na myśli smile.gif
Prince_Hellsing
Wszystko się wyjaśniło i jest ok hyh.gif Nie było rozmowy smile.gif
shy4
sorki za linka ale uwazajcie na tego frajera http://allegro.pl/show_user.php?uid=4081070
ostin_2006 kupuje uszkodzone gry(przeważnie nowości np. forza2) z niemieckich marketów i sprzedaje na all, a jak komuś gra nie działa wykręca się działaniem poczty(zdejmuje dodatkowo specjalnie CD/DVD z trzpienia żeby nie było ze coś nie tak od nowości jest)
Bojan_Zaw
jestes pewien ze uszkodzone? ja kupilem u niego DJ:Icon i wszystko ladnie pieknie w folii. 0 rysek itp. Tyle, ze mnie zrobil tak, ze napisal na aukcji ze 3xA a sie okazalo ze gra anglik a reszta niemieckie.
bartiz
Ja również od niego kupowałem chyba już 3 razy i wszystko było OK.
banny
sprawdzcie komenty, niektorzy serio podostawali takie płyty jak mowi shy4.
Tak czy siak, dobra przestroga na przyszłosc.
shy4
Bojan, jestem pewien bo wiem jak koleś działa i powiem ze przy kwocie ok 200zł nie warto ryzykować, poza tym sporo osób wystawiło mu pozytywy chociaż tez ich tak zrobił ale niektórzy ludzie boją się nie wiedzieć czemu wystawić nega lub neutrala....Poza tym wyraźnie go prosiłem o zabezpieczenie płyty co olał ciepłym sikiem a na mojego uzasadnionego neutrala wystawił zwykłego frajerskiego negatywa...z resztą w końcu trafi kosa na kamień i koleś sie przejedzie...
MasterShake
no, master_pl slicznie okazal na forum skruche jak mu przykro itp. I co? g*wno, nie raczy na pm odpisac a wyslalem juz z 5, wiec chyba jasno widac ze uczciwy nie jest.
Danilo1972
CYTAT(MasterShake @ 29 06 2007, 14:21) *
no, master_pl slicznie okazal na forum skruche jak mu przykro itp. I co? g*wno, nie raczy na pm odpisac a wyslalem juz z 5, wiec chyba jasno widac ze uczciwy nie jest.

OK. Jeśli dzisiaj sprawa nie zostanie wyjaśniona, to podejmę odpowiednie decyzje.
WeltyKiLy
Niegrzecznie ze strony Master_PL Napisałem w jego temacie by skończył te sprawy które zaczął z MasterShakiem i dopiero interesem i dostałem PM'ke(Cenzuruje) : NIE wpier.dalaj się gościu w moje PRYWATNE sprawy!!!!!!!!!!!! cieć!!
Halcos
No to już wiemy kogo omijać w pchlim.
master_PL
Napisałem dziś do mastershake tak: "Jeśli dzisiaj zagrasz w Condemned, lub inną grę na swoim X360 to zwróce Ci Gears of War (NIE jestem oszustem-do wszystkich) !!"
Danilo1972
Mastershake, jedno pytanie - będziesz zgłaszał sprawę na policję?
MasterShake
nic to nie da, zreszta nie mam na to czasu. Ot, gre w plecy jestem i juz sie nawet z tym pogodzilem. Pojde i powiedza mi ze mala szkodliwosc i tyle.

A gry nie wlacze bo pisalem ze xbox nie dziala i tyle, naprawiony predko zreszta nie bedzie, nie zamierzam nic juz udowadniac, jak ktos chce to moge co najwyzej zrobic foto z dedykacja i tyle xD.

alienator
jaka mała szkodliwość? przecież wydymał Cie bez mydła, to pod oszustwo chyba podchodzi wcześniej ktoś napisał przecież.
MasterShake
no ale jak oni do tego podejda- pewnie gdzies to rzuca i tyle ;f. U mnie policja ma ciekawsze rzeczy do roboty - chyba w 2005 na swieta se nawalili i wjechali komus w dom xD.

Ale znajoma pracuje, sie dowiem co by z tym zrobili w sumie
master_PL
Ostatnio graleś w Condemned 6 maja...Jesli zagrasz w jakąś grę, i się okaże że niemasz na swoim koncie Pinat, to zwróce Ci Gears of War...Danilo, człowieku, nie czytasz chyba wogóle moich PM'ek do Ciebie, tylko odrazu masz mnie za złodzieja mad.gif mad.gif icon_chainsaw.gif
MasterShake
ojojoj prosze , pisałem pmki to nie odpisywałeś, napisałem na forum to nagle jesteś. Pisałem - nic ci nie bede udowadniac bo to ty mnie zrobiles w jajo wiec daruj sobie komentarze.
MichAelis
QUOTE(master_PL @ 30 06 2007, 22:59) *
to zwróce Ci Gears of War...

Dawno miales to zrobic
master_PL
CZEMU nikt niechce mnie wyłuchać?? dry.gif . Michaelis, chce zeby mastershake podlączyl X'a do neta, ale on niby ma rozwaloną konsole od maja confused.gif confused.gif. Nie zwróce nic, póki nie zobacze jego AKTUALNEGO STANU GIER!!!!!!!!!!!!
gotcha
Gościu z forum napisał do mnie że chce wziąć grę, spytałem czy na pewno, bo w takim razie usunę aukcję. Odpowiedział, że tak, i że się jutro odezwie w sprawie przesyłki. I się nie odezwał. Zapytałem o co chodzi, a w odpowiedzi on zablokował mnie na gg. Oto jego numer: 7068281. Jest z W-wy, nic więcej nie wiem. Jak będziecie mieli podobną sytuację z tym osobnikiem, to radzę uważać, bo mozna stracić tylko czas (i pieniądze czasem)- niepoważny koleś!!!
banny
gościuz form, powiadasz, nie masz nigdzie nicka?

edit:
specjalnie dla Arox'a ...
gotcha
niestety nie- tylko to co napisałem...
banny
zgłosił sie do Ciebei przez pw czy pisał w temacie?
ktos 'znany' to byl, czy nie?
Mithos
CYTAT(MasterShake @ 30 06 2007, 20:52) *
nic to nie da, zreszta nie mam na to czasu. Ot, gre w plecy jestem i juz sie nawet z tym pogodzilem. Pojde i powiedza mi ze mala szkodliwosc i tyle.

Nieprawda smile.gif Juz tu jeden koles z tego forum za oszustwo o wartosci troche ponad 100 zl dostal wyrok karny, gdzie mial zaplacic 1000 zl grzywny i kilkaset z tytulu kosztow postepowania smile.gif Ja bym poszedl na policje "dla zasady". Nawet jak sam nie odzyskasz kasy/gry to przynajmniej oszust bedzie mial sporo nieprzyjemnosci + nieczysta kartoteke na dzien dobry. Nie ma sie po prostu czym przejmowac i oszustow trzeba tepic.

W razie czego sluze informacja co wziasc ze soba jako dowody i jak rozmawiac z policja smile.gif

A do osoby, ktora nie chce zwrocic gry : warto placic grzywne i miec spaprana niekaralnosc za 100 zl ? Zwlaszcza ze ewidentnie zawiniles, bo nie masz dowodu nadania gry. I jesli sprawa zostanie zgloszona na policje to dalej bedzie sie juz toczyla z urzedu, wiec nawet jak kase zwrocisz to bedzie juz za pozno. Przemysl to sobie, taka jest moja dobra rada.
Danilo1972
Sprawa Master PL jest dla mnie jasna.
Mieliście czas żeby dojść do porozumienia. Myślałem że da się załatwić sprawę polubownie, niestety.
Master PL - najpierw nazwałeś Mastershake złodziejem, potem zobowiązałeś się do naprawienia szkód.
Niestety nie zrobiłeś nic w tym temacie.
Co zrobi Mastershake to już nie moja sprawa, ale jeśli nie wyjaśnisz z nim sprawy, dołożę Ci brakujące 20% i dla mnie będzie po problemie.
Tyle ode mnie.
master_PL
CZEMU nikt niechce mnie wyłuchać?? . Chce zeby mastershake podlączyl X'a do neta, ale on niby ma rozwaloną konsole od maja . Chce zobaczyć AKTUALNY STAN GIER!!!!!!!!!!!! DANILOOOOOOOOO!! Czytasz wogóle moje wiadomości?? mad.gif pifpaf.gif aggressive.gif
Bojan_Zaw
Człowieku, skoro ma rozwaloną konsolę to jak ma podłączyć do netu? O_o Co ci to da, że zobaczysz jego stan gier. Chcesz nacieszyć oko jego kolekcją czy co confused.gif
Rumc4js
Chce pewnie zobaczyć czy go oszukał na podstawie tego czy w w karcie gracza ma tą grę na którą się wymienił lub sprzedał.
Mithos
A nawet jesli ja ma to przeciez mogl ja kupic pozniej/pozyczyc od kolegi. I co to niby ma udowodnic ?
master_PL
Sprawa się wyjaśnia, także bez paniki Mithos !!!!!! dry.gif
MasterShake
ok, sprawa wyjaśniona, wsio ok wiec eot smile.gif
master_PL
Potwierdzam, i jeszcze raz przeprosiny dla MasterShake, i innych, dla których byłem nie miły.. smile.gif . Mogę obiecać, że już taka sytuacja się nie powtórzy smile.gif
Maiden
Prince_Hellsing.

Kupiłem od niego The Chronicles of Riddick na PC za 11 zł. Wysłałem mu pieniądze ponad miesiąc temu.
Po dwóch tygodniach oczekiwania, napisał mi że pożyczył gre kolodze, i że mi jej nie wyśle wszak jest okropnie porysowana.
Ok, dogadaliśmy się, staneło na to że odda mi pieniądza przekazem. Oczywiście tego nie zrobił. Jako materiał dowodowy ma z nim zachowaną całą korespodencje.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.