Przekazem kasa dlugo idzie, moze poczekaj jeszcze troszke ;]
Słuchaj, nie idzie dwóch tygodni. Bez żartów. Gość nie odpowiada na PW.
aha, to zwracam honor.
oj nieladnie prince ;]
Danilo1972
9 07 2007, 10:06
Prince - czekamy na odpowiedź w tej sprawie.
Nie masz dużo czasu, więc zalecam pośpiech.
ROTFL, doszło przed chwilą. Ale po 20 dniach!!
Prince jest uczciwy ale decyzji nie zmieniam. Wystawiam minusa.
Danilo1972
9 07 2007, 12:01
Jeśli zawaliła poczta, to nie ma powodu do wystawiania minusa.
Prince, napisz kiedy wysłałeś kasę, oraz dołącz skan nadania (z zamazanymi danymi osobowymi.
No dobra, troche mi go żal : P, zmienie to na plusa... Aczkolwiek zadowolony nie jestem...
Prince_Hellsing
9 07 2007, 14:54
Śpieszę z wyjaśnieniami
Maiden Zakupił ode mnie grę Riddick na PC w dniu w
26.05.2007 i mówił, że wpłaci pieniądze. Po moich ponagleniach wpłacił dopiero dnia
05.06.2007 Gdy odzyskałem grę (która była w strasznym stanie) chciałem odesłać mu kasę. Jednak moje nieobecności w domu + ciągłe strajki poczty (brzydkie słowa na usta się wciskają...) Mogłem wysłać pieniądze jakiś tydzień temu. Panie
Maiden, odpisywałem Ci kilka razy dziennie przez jakieś dwa tygodnie, ale masz/miałeś zapchaną skrzynkę (znowu wina poczty xD).
Za utrudnienia przepraszam.
o_O
Skrzynke miałem zapchaną dwa dni, tak nic nie dochodziło.
Tak czy owak sprawa się wyjaśniła. Plusa masz.
Prince_Hellsing
10 07 2007, 10:30
OK, dzięki.
Ale i tak przepraszam za długi czas i utrudnienia
Underdog http://www.psxextreme.info/underdog-m25489.html -
Szymon Mitulski (podaje imie i nazwisko, bo koles kombinuje zmieniajac sobie konta)
generalnie jakikolwiek kontakt z tym człowiekiem to strata czasu. próba przeprowadzenia jakiejkolwiek transakcji, to strata nie tylko czasu, ale i pieniedzy.
w sumie sam jestem sobie winien, bo nie potrzebnie zaufałem typowi, którego nie znam i nadałęm paczke za pobraniem, która przelezała na poczcie 2 tyognie (w tym czasie otrzymałem kilka wiadomosci, ze lada dzien odbierze paczke i wpłaci pieniadze). po terminie dostałem wiadomosc, ze niestety nie mogł tego zrobic, ale na bank zwróci mi kase za przesyłke. paczka wróciła do mnie, zapłąciłem za przesyłke zwrotna no i czekam... i czytam smieszne tłumaczenia zwłoki zwrotu naleznej mi kwoty. na szczescie duzo kasy nie straciłęm, ino wysłałem paczke do Ostrowca Swietokrzyskiego i z powrotem do siebie, ale przestrzegam wszystkich przed jakimikolwiek interesami z
Szymonem Mitulskim, czy to tutaj na forum, czy gdziekolwiek indziej.
dziekuje za uwage.
MaciejPŃ
31 07 2007, 10:11
podppisuje sie pod postem kempy, not'abene UNDERDOG to ten sam czlowiek co zbnowany SZYMITSU pod wieloma nickam'i. Ja mam jeszcze ten proboem ze paczka ogolnie zginela(po tym jak miala do mnie wrocic) i teraz nie wiem co zrobic bo to juz z poltora miesiaca jej nie ma, a dowod nadania gdzies wcielo.
trochę nie na temat- po jakim czasie można składać reklamacje na poczcie, gdy paczka się "zgubiła"
CYTAT(Tytek @ 25 08 2007, 19:35)

trochę nie na temat- po jakim czasie można składać reklamacje na poczcie, gdy paczka się "zgubiła"
po 14 dniach
maciucha
17 10 2007, 14:21
Zakupiłem od użytkownika FreestylerMax PL gre na x360 "Gears of War" (temat:
http://www.psxextreme.info/index.php?showt...%BDentry134511). Oczywiscie pieniązki przelałem gościu mówił że dostał i że paczke wysłał(mówi że wysłał 9 października) dziś jest 17 października a paczki dalej nie ma. Od 12 października upominam sie o potwierdzenie nadania przesyłki i co dzień gosciu mówi że potwierdzenie wyśle wieczorem (ok. 23). Oczywiście potwierdzenia ani razu nie dostałem. Wczoraj znowu upominalem sie o potwierdzenie nadania i znowu gosciu mówił że wyśle wieczorem. Pisałem później do niego lecz chociaz był dostępny nie odpisywał... Dodam, że nasze miejscowości są oddalone od siebie o ok. 50km. i nie chce mi sie wierzyc żeby list polecony priorytetowy szedł 8 dni. A więc czekam na potwierdzenie a jeśli jeszcze jej nie wysłałeś to naprawde lepiej wyślij... Dodam że potwierdzenie jest mi potrzebne do zgłoszenia zaginięcia paczki na poczcie...
Danilo1972
17 10 2007, 14:57
Po pierwsze - nie Ty zgłaszasz zaginięcie paczki, ale nadawca.
Proste jest że nie ma potwierdzenia, bo zapewne paczki nie nadał.
Skoro gość nie a ochoty na wyjaśnienie sprawy, niech zajmą się tym odpowiedni ludzie.
Gdybym miał 50km do oszusta, to sam bym się do niego przejechał, ale rozumiem że nie masz na to ochoty, więc najprawdopodobniej będziesz musiał zgłosić wyłudzenie.
Może Mithos będzie na forum, to odpowiednio opisze Ci co powinieneś zrobić.
maciucha
17 10 2007, 15:00
CYTAT(Danilo1972 @ 17 10 2007, 15:57)

Po pierwsze - nie Ty zgłaszasz zaginięcie paczki, ale nadawca.
Proste jest że nie ma potwierdzenia, bo zapewne paczki nie nadał.
Skoro gość nie a ochoty na wyjaśnienie sprawy, niech zajmą się tym odpowiedni ludzie.
Gdybym miał 50km do oszusta, to sam bym się do niego przejechał, ale rozumiem że nie masz na to ochoty, więc najprawdopodobniej będziesz musiał zgłosić wyłudzenie.
Ależ jak będzie trzeba to sie z wielką chęcią przejade... Co teraz proponujesz danilo bo rozmawialem z koziou który wymieniał z nim gre i mówił ze wsyztsko było ok a niedawno dostał jeszcze plusa od kudos'a...
Danilo1972
17 10 2007, 15:31
Poczekajmy do jutra - niech Freestyler wytłumaczy sytuację.
Jeśli nie doczekamy się wyjaśnienia, znajdziemy jakieś wyjście.
FreestylerMax PL
17 10 2007, 18:18
Sorry jestes na uczelni do poznych godzin i nie mam czasu na zeby codzienie zag;adac na forum!! Mowiłem koleśowi ze jak pozycze aparat to przesle to potwierdzenie!! Paczka powinna dotrzec w piatek dzisiaj bylem wyjasnic sprawe na poczcie!! wiec nie dziwie sie kolesowi ale moglby choc troche wykazac sie cierpliwoscia nie raz czekalem na paczke dluzej niz 10 dni;/ w piatek sprawa zostanie wyjasniona
CYTAT(Danilo1972 @ 17 10 2007, 15:57)

Mithos juz wszystko opisal
http://www.psxextreme.info/index.php?showt...30513&st=40Mniej wiecej w polowie strony jest maly tutorial.
maciucha
21 10 2007, 10:08
Więc tak: jeśli jutro nie dojdzie paczka albo nie dostane potwierdzenia nadania (znowu miał mi wczoraj wysłać) to zgłaszam na policje sprawe o wyłudzenie+spodziewaj sie pewnego dnia wizyty kogoś w domu... Dodatkowo spytałem kudosa jak u niego przebiegała transkacja z Freestyler'em, oto co mi odpisał: "witam , zamienialem sie z nim moje saints row za crackdowna. Faktycznie wystawilem mu plusa bo gra w koncu doszla ale na paczke czekalem prawie dwa tygodnie , troche sciemnial koles ze gra lezala na poczcie i takie tam a wyslal tydzien po mnie gre bo widzialem na pieczatce na znaczkach z poczty. Troche se napsulem nerwow ale w koncu dostalem gre". Wiec to nie pierwsze tego typu kwiatki w wykonaniu Freestyler'a....
malin1976
21 10 2007, 12:16
CYTAT(MaciejPŃ @ 31 07 2007, 11:11)

podppisuje sie pod postem kempy, not'abene UNDERDOG to ten sam czlowiek co zbnowany SZYMITSU pod wieloma nickam'i. Ja mam jeszcze ten proboem ze paczka ogolnie zginela(po tym jak miala do mnie wrocic) i teraz nie wiem co zrobic bo to juz z poltora miesiaca jej nie ma, a dowod nadania gdzies wcielo.
Potwierdzam że Szymitsu to Szymon Mitulski bo sam z nim robiłem interesy jakiś rok temu i o dziwo wszystko grało . Jakimi nickami się jeszcze posługuje ? Śledzicie takich typków i banujecie ?
maciucha
25 10 2007, 06:57
Grę otrzymałem, 17 dni po przelaniu pieniędzy. Gra miała zostać wysłana 9.10.2007r., okazało się że paczka została nadana 22.10.2007r. dopiero pod groźbą pójścia na policje i złożenia zawiadomienia o wyłudzeniu, a freestyler dalej zwalał odpowiedzialność na poczte

. Dodatkowo na kopercie pomylił się wpisując kod pocztowy Lęborka. Gdybym tego nie zauważył i nie zadzwonił na poczte do jego miejscowości to paczki jeszcze bym nie miał. Podsumowując- jak najmocniej umiem ODRADZAM z tym gościem interesów.... Zwłaszcza że nie jestem pierwszym oszukanym przez tego człowieka....
Oczywiście wystawiam negatywa(minusa)....
maciucha
26 10 2007, 14:41
Nie wiem czy dobrze wybrałem temat... Miałem się zamienić z Spec'em shadowrun za oblivion, ale na szzescie umówiliśmy się że on wysyła pierwszy, cały czas do niego pisze i chociaż jest na forum to nie odpisuje mi, czy obliviona wysłał... Co byście mi teraz poradzili, bo kontakt z nim mam ale on nie odpowiada.... A mam kupca na shadowruna i nie wiem co robić

. No i jak to Spec'u czytasz to odpis wreszcie bo od środy nie odpisujesz

.
Napisac do niego i jak nie odpisze to sprzedac (pod warunkiem, ze bedziesz widzial, iz na forum byl, a mimo to sie nie odezwal).
maciucha
26 10 2007, 15:13
CYTAT(Mithos @ 26 10 2007, 16:06)

Napisac do niego i jak nie odpisze to sprzedac (pod warunkiem, ze bedziesz widzial, iz na forum byl, a mimo to sie nie odezwal).
No a myślisz że tak nie zrobiłem? Poczekam ejszcze do nastepnego wejscia jego na forum...
pisalem na gadu ( co prawda webgadu gadu, a ono lubi gubić wiadomości), ugadywałem się że wyślę w środę, i jak mówiłem tak zrobiłem
nie mam czasu odpisywać na każdą PW lub tysiące pytań na gadu, szczególnie gdy na necie siedze tylko w pracy.
gra została wysłana w środę, więc jak nie ma jeszcze to w poniedziałek powinno dojść.
maciucha
27 10 2007, 12:13
CYTAT(Specu @ 27 10 2007, 12:03)

pisalem na gadu ( co prawda webgadu gadu, a ono lubi gubić wiadomości), ugadywałem się że wyślę w środę, i jak mówiłem tak zrobiłem
nie mam czasu odpisywać na każdą PW lub tysiące pytań na gadu, szczególnie gdy na necie siedze tylko w pracy.
gra została wysłana w środę, więc jak nie ma jeszcze to w poniedziałek powinno dojść.
WTF? Ja nic takiego nie dostałem o_O.... Mógłbym prosić o potwierdzenie nadania?
Bartezoo
27 10 2007, 13:14
Nie polecam robienia żadnych interesów z użytkownikiem Art57,wysłałem grę w idealnym stanie a sam dostałem pękniętą,on twierdzi że to poczta
ale niesmak pozostaje nie polecam.
Jak ktos bedzie mial wiecej czasu to takze moze zebrac wsyztskich do kupy - na przyszlosc - tak jak w tym
temacie.
elsaint360
2 12 2007, 16:13
A nie możnaby (do adminów) wypisać głosy na, których uzytkowników?? to by bardzo pomogło. A nie 20pare stron
CYTAT
CYTAT
CYTAT
Witam, podaj numer konta. Chetnie kupie za 25zetow kameo;>
Pozdrawiam
Podaj adres gdzie mam wyslac , wysylam oczywiscie poleconym priorytetem
kudos
Witam, wydrukwalem sobie polecenie wplaty i rano w zabce wplace.
P----- C--------
ul. -----------------
73-110 Stargard
Pozdrawiam
pieniedzy od dwoch tygodni jak nie bylo tak nie ma , zero kontaktu , po prostu nie odpisuje w zadnej formie
ostrzegam nie robcie interesow z
Smaczny77
Danilo1972
9 01 2008, 10:20
No to dopiszemy delikwenta do listy.
ryanpl nie dosc ze plyta zawinieta w papier to w dodatku peknieta... a ponoc mowil ze dziala bez problemu..
je.bany pedał Ryanpl
Jakis czas temu sprzedawalem na pchlim plytke xbox live arcade
prosil mnie zeby wyslal mu gry bez czekania na wplate a on najpierw podesle fote potwierdzenia zrobienia przelewu
foto pokazal a ze ja nie mialem czasu wyslac tego przez kilka dni to sie jeszcze rzucal pajac ze obiecalem ze wysle na 2 dzien
po tygodniu okazalo sie ze zadnej wplaty nie ma a mowi ze robil przelew w banku a nie na poczcie
myslalem ze moze wpisal zle numer konta czy cos ale juz na gg ani razu mi nie odpisal
szkoda ze nie robilem tego przez allegro...
Danilo1972
21 01 2008, 10:27
Zgłoś to na policję.
Ryanpl i jego liczne subkonta oszukał już parę osób na forum.
Mamy jego dane osobowe, więc trzeba coś z tym zrobić.
w sumie nic nie stracilem
a przed chwila napisal na gg :,,lol nie moja wina ze cos sie stalo z gra wal sie na ryj jak tak masz gadac,,
I ze zrobil przelew a wali go to ze tak poczta dziala ze przelew idzie prawie 3 tygodnie
jakis dzieciak i tyle
Danilo1972
21 01 2008, 11:08
Może dzieciak, ale oszust.
Znów wejdzie pod innym nickiem i kogoś naciągnie, zanim go namierzymy.
Daniel, a nie mozemy postarać sie dla niego o permanentnego bana, na IP?
CYTAT(ghost_spike @ 21 01 2008, 11:15)

Daniel, a nie mozemy postarać sie dla niego o permanentnego bana, na IP?
w trakcie
jak ktoś posiada to niech wrzuci tu ane adresowe typa, bez imienia i nazwiska
frajer co chwila zmienia konto ale adres to ma jeden (chociaż pamiętam że chciał by na adres jego laski słać bo cośtam)
Bohaterów Września 3/2
Kraków 31-621
niewiem czy jest to zgodne z prawem zeby wystawiac kogos dane bo np jak sie rejestrujecie gdzies zawsze sie prosi o pozwolenie na przetwarzanie danych ja bym radzil dac bana na ip
MichAelis
22 01 2008, 21:18
juz ma bana na IP
CYTAT(ddwaq @ 21 01 2008, 18:22)

niewiem czy jest to zgodne z prawem zeby wystawiac kogos dane bo np jak sie rejestrujecie gdzies zawsze sie prosi o pozwolenie na przetwarzanie danych ja bym radzil dac bana na ip
adres to adres, jakoś trzeba chronić userów przed naciągaczami
niech nas do sądu poda za to, to sam beknie za swoje przewinienia
Nie polecam sklepu www.ultima.pl !
Kupowałem tam pierwszy raz - Same pozytywne opinie słyszałem na ich temat, a tu taki zonk ...
Zamówiłem u nich wczoraj X360 Arcade + GTA 4. Pieniążki wpłaciłem od razu. Wysłałem im maila z pytaniem w jakim czasie wyślą owe zamówienie. Odpowiedzi nie dostałem. Dziś rano wysłałem kolejnego maila - również bez odpowiedzi. Dzwonię tam i jak się okazuje nie mają tych iXów na stanie i koło wtorku dopiero dostaną ;| Zamówienie anulowałem, a zwrot kasy dostanę dopiero koło poniedziałku ;| No ludzie ... NIE POLECAM !!!
Bojan_Zaw
19 06 2008, 18:16
CYTAT(Lipa @ 19 06 2008, 15:24)

Nie polecam sklepu www.ultima.pl !
Kupowałem tam pierwszy raz - Same pozytywne opinie słyszałem na ich temat, a tu taki zonk ...
Zamówiłem u nich wczoraj X360 Arcade + GTA 4. Pieniążki wpłaciłem od razu. Wysłałem im maila z pytaniem w jakim czasie wyślą owe zamówienie. Odpowiedzi nie dostałem. Dziś rano wysłałem kolejnego maila - również bez odpowiedzi. Dzwonię tam i jak się okazuje nie mają tych iXów na stanie i koło wtorku dopiero dostaną ;| Zamówienie anulowałem, a zwrot kasy dostanę dopiero koło poniedziałku ;| No ludzie ... NIE POLECAM !!!
Ja miałem dzisiaj podobną sytuację. Zamówiłem przedwczoraj SingStar Wakacyjna Impreza (napisane było, że wysyłka 24h), a dzisiaj mi te szmaty napisały, że dostawa za tydzień dopiero... Nigdy więcej u nich nie kupię i nie polecam
Tobie raczyli odpisać, a ja gdybym nie zadzwonił, to czekałbym jak głupi ...
Ps. A i tak muszę czekać, aż zachce im się oddać kasę ...
Ja mam same miłe wspomnienia z zakupów u nich. Konsolę (X360) wysłali od razu, a pre-ordery dochodziły zawsze na czas. Pomogli mi także z wysyłką gitary z GH do serwisu, a na mejle odpowiadają w ciągu 24 godzin.
Może mają teraz gorsze dni? Zauważyłem, że niedawno zmienił się właściciel tego sklepu (chyba zakupy.com).
maciucha
20 06 2008, 21:23
Miałem identyczną sytuacje. Kupiłem tam NBA Street Homecourt, w statusie było że wyysłają w 24h, wybrałem kuriera i pobranie, co by miec jak najszybciej. Po 4 dnaich czekania zadzwoniłem do nich i dowiedzialem sie ze dostawa za ok. 2 tyg. Ale to jedyny taki przypadek. Reszte zakupów miło wspominam

.
CYTAT(Lipa @ 19 06 2008, 19:48)

Tobie raczyli odpisać, a ja gdybym nie zadzwonił, to czekałbym jak głupi ...
Ps. A i tak muszę czekać, aż zachce im się oddać kasę ...

W czwartek anulowałem transakcję. Dziś jest poniedziałek, a kasy nie raczyli oddać. Dzwonię do nich i usłyszałem, że pieniądze wpłacili w czwartek bądź piątek ( sami nie wiedzieli ) przez system ecard. Jeżeli pieniążki mi nie dojdą do środy, to mam się zgłosić do nich i coś innego wymyślą ;| Jestem pewien, że w chu.ja lecą z tą wpłatą i w środę jak zadzwonię to dopiero coś ruszy i za tydzień dostanę hajs. Tyle czekania ... A już dawno powinienem grać ...
Edit.
eCard S.A. oferuje swoim klientom przelewy bezpośrednie wyłącznie na podstawie oficjalnej współpracy z bankami: Inteligo, mBank, MultiBank, Nordea Bank, BZ WBK S.A., Bank BPH oraz PKO BP, co daje klientom gwarancję jakości świadczonych usług. - Czyli, że jak ? Na inne banki przelać pieniążków nie mogę ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.