Patoslaw
15 08 2008, 16:32
Paczka doszła do mnie wczoraj, sytuacja taka sama jak u Lestata. Czyli paczka wysłana dzień wcześniej priorytetem.Wszystko w końcu skończyło się szczęśliwe, ale nie bez problemów. Jaki komentarz można wystawić w takiej sytuacji ?
Danilo1972
15 08 2008, 17:34
Jeśli jesteś dobrym chrześcijaninem wystaw plusa, jeśli transakcja dalece odbiegła od umowy - minusa.
ewntualnie daj +/- i opisz sytuacje albo odeslij do tego tematu i podaj numer strony.
Choć pomysły z banem uważam za nieco przesadzone, to nawet nie powinniście rozważać wystawiania ArkejDowi plusów. Już ktoś kiedyś na forum podejmował ten temat, że bezsensownym jest wystawianie takowych tylko dlatego, iż "ostatecznie wszystko dobrze się skończyło". Jest to nie fair wobec użytkowników, którzy uczciwie przeprowadzili dotychczasowe transakcje. Bo gdy popatrzy sobie taki Franek na listę, zobaczy jednego użytkownika, który dotychczas wszystkie transakcje przeprowadził perfekcyjnie, oraz kogoś w stylu ArkejDa, którego plusy są naciągane, to póki nie przeglądnie odpowiedniego tematu nic się na temat osoby nie dowie. Pamiętam sytuację z Selene, gdzie czekałem grubo ponad dwa tygodnie na przesyłkę, próbując wymusić jakąkolwiek odpowiedź na PM. Ostatecznie wszystko dobrze się skończyło i tym samym plusa wystawiłem. Gdy przejrzałem forum okazało się jednak, że to nie był pierwszy raz, kiedy ktoś długo musiał czekać na przesyłkę od Selene, wymuszając jakikolwiek kontakt. Plusy jednak były i parę tygodni temu ashka pisała o kolejnym incydencie z tą samą osobą. Gdybym ja wraz z innymi użytkownikami nie byli tacy dobroduszni, to przynajmniej tych plusów nie byłoby aż tyle.
Osobiście sugeruję wystawić albo minusa, albo nie wystawiać nic. Naciągane plusy, w dodatku w takiej sytuacji jaką obaj przedstawiliście, mijają się z celem.
MichAelis
16 08 2008, 20:18
QUOTE(Baqś @ 15 08 2008, 22:43)

ewntualnie daj +/- i opisz sytuacje albo odeslij do tego tematu i podaj numer strony.
i ciekawe kto bedzie tego szukal, albo w ogole czytal. Ludzie tylko patrza na liste, a tam nie zoabcza zadnej informacji ze cos bylo nie tak.
tylko minus!
chyba jednak stworzymy odpowiednią rangę dla takich ludzi
taki pomysl juz jakis czas temu sie pojawil
POSNANIAK
13 09 2008, 21:15
co to wogóle ma być ???? nie uczestniczę, nie uczestniczyłem i nie będę uczestniczył w żadnych transakcjach na forum a zostałem dodany do listy.
może ten tzw. konstant napisze jakieś uzasadnienie. przypomnij mi co tobie sprzedałem bo niczego nie mogę sobie przypomnieć. jakieś cegły w paczce otrzymałeś???? mogło to być dość trudne w realizacji zważywszy że nigdy nawet z tobą słowa nie zamieniłem. łatwo oczerniać kogoś siedząc bezpiecznie przy ekranie kompa, prawda????
konstant
14 09 2008, 09:28
Poczytaj dokladnie ten temat, gdzies byl moj wpis.
POSNANIAK
14 09 2008, 09:41
CYTAT(konstant @ 14 09 2008, 10:28)

Poczytaj dokladnie ten temat, gdzies byl moj wpis.
mam to gdzieś . nie mam czasu szukać . nigdy nie miałem z tobą żadnego kontaktu. zadziwia mnie tylko twoja bezczelność.
edit. do niczego niezobowiązującą rozmowę na gg traktujesz jako rezerwację ???? rezerwować to możesz sobie hotel albo bilet lotniczy. jak chcesz coś kupić to albo kupujesz albo nie . nie mam czasu czekać aż mama da ci podwyżkę kieszonkowego. cena była dobra ,a ja miałem dość twoich jęków za pośrednictwem gg. w rezultacie grę dostał ktoś inny. to jest powodem nazywania mnie oszustem???? leję na to że mnie gdzieś tam dopisałeś. nie ma to dla mnie żadnych negatywnych skutków. chodzi tylko o to że zrobiłeś to bezpodstawnie nie mając żadnych dowodów "oszustwa". na takiej samej zasadzie podaję ciebie do dopisania na w/w liście. konstant rezerwował grę za określoną cenę ,a potem bezczelnie wycofał się z ustaleń co do ceny. poprostu zwykły OSZUST. NIE RADZĘ Z NIM ROBIĆ INTERESÓW.
Danilo1972
14 09 2008, 14:43
Mógłby ktoś dokładnie wyjaśnić sytuację jaka powstała pomiędzy Konstantem i Posnaniakiem?
MichAelis
14 09 2008, 20:44
tez chetnie sie dowiem o co biega, bo wyglada to pokretnie.
Danilo1972
15 09 2008, 15:56
Tak na pierwszy rzut oka, to nie ma powodu do wystawienia minusa.
Nie było transakcji, nie było też umowy pomiędzy userami.
Poczekam jeszcze na odzew Konstanta.
BTW - minus dla ArkejD od maciek9 został anulowany.
Jakiś szczeniak postanowił się pobawić w komentowanie.
konstant
15 09 2008, 20:15
Smiech na sali, koles po poltora roku nagle sie obudzil.
Juz nawet dokladnie nie pamietam jak to bylo, ale nigdzie nie pisalem ze jest oszustem, tylko ze nie radze z nim robic interesow.
A takich sytuacji mialem juz wiele, czy to na allegro czy to gdzies indziej.
Tylko ta opisalem, bo gosc zachowal sie wielce niepowaznie, ignorancko i tyle.
A chyba bym zlosliwie i bez zadnego powodu nie pisal minusa, bo nie ma w tym zadnej logiki.
CYTAT
. nie mam czasu czekać aż mama da ci podwyżkę kieszonkowego.
Uwazaj, bo kupe zrobisz z wraznenia.
edit, albo juz zrobiles bo zly cytat zaznaczyles w temacie o oszustach.
Coz, praktyka podobna do allegro, dajesz komus minus (nie bez powodu) to musisz sie liczyc ze ten ktos zrobi to samo (minus juz bez powodu, bo do tranzakcji nie doszlo z powodu sprzedajacego, a nie mnie).
CYTAT
,a potem bezczelnie wycofał się z ustaleń co do ceny
Klamstwo, cena bylo dobra jak za ta gre, a ja chcialem sie tylko kilka szczegolow dowiedziec zanim kupie.
POSNANIAK
15 09 2008, 20:44
CYTAT(konstant @ 15 09 2008, 21:15)

Smiech na sali, koles po poltora roku nagle sie obudzil.
Juz nawet dokladnie nie pamietam jak to bylo, ale nigdzie nie pisalem ze jest oszustem, tylko ze nie radze z nim robic interesow.
A takich sytuacji mialem juz wiele, czy to na allegro czy to gdzies indziej.
Tylko ta opisalem, bo gosc zachowal sie wielce niepowaznie, ignorancko i tyle.
A chyba bym zlosliwie i bez zadnego powodu nie pisal minusa, bo nie ma w tym zadnej logiki.
CYTAT
. nie mam czasu czekać aż mama da ci podwyżkę kieszonkowego.
Uwazaj, bo kupe zrobisz z wraznenia.
edit, albo juz zrobiles bo zly cytat zaznaczyles w temacie o oszustach, hehe.
Coz, praktyka podobna do allegro, dajesz komus minus (nie bez powodu) to musisz sie liczyc ze ten ktos zrobi to samo (minus juz bez powodu, bo do tranzakcji nie doszlo z powodu sprzedajacego, a nie mnie).
no waśnie praktyka jak na allegro albo kupujesz albo nie , a nie że zawracasz dupę cały dzień na gg, opis był krótki i treściwy. chyba się orientujesz ile poczta polska bierze za paczkę?? gra była prawie nowa i kupujący pokrywa zwyczajowo przesyłkę. koniec kropka. nie znoszę jak ktoś zamęcza pytaniami w prostej sprawie. sam jesteś winien że nie potraktowałem cię jako poważnego klienta i towar poszedł do kogo innego. po czym ty obrażony na cały świat dajesz mi minusa.

kłamstwo z mojej strony??? pff twoje słowo przeciw mojemu , możesz sobie szczekać do woli. po tym jak znalazłem się na liście oszustów to nazwanie mnie kłamcą olewam.
konstant
15 09 2008, 21:00
Widac po prostu nie masz podejscia do kupujacego i tyle.
Kontakt na gg byl zerowy, dobrze to pamietam.
Chcialem sie dowiedziec podstawowych rzeczy, nic wiecej.
Mysle ze mozna ta rozmowe zamknac, bo po tak dlugim czasie to i tak nie da sie rozwiazac sprawy.
dobra to sie wydazylo ponad rok temu wiec mozna uznac za nie wazne co innego jesli byla by to sprawa sprzed pari dni/tygodni
No i mnie spotkało lekkie kłamstewko. Kupując Ghost Recon Advanced Warfighter 2 na Xboxa 360 od Wojtusiora byłem informowany, że stan gry to "powiedziałby" BDB+, niestety bardziej porysowanej płyty na oczy nie widziałem. Okręgi, rysy jakby ocierał o biurko - whatever, koszmar! Nie rozumiem, czy na siłe chciał sprzedać? Trudno się mówi. Wysyłka była ekspresowa, kontakt wręcz wzorowy, cena względnie niska, niestety kłamstwo pozostawia niesmak. Nie wystawiam minusa - tylko informuje.
EDIT: Jeżeli gra przestanie działać, odsyłam gre i czekam na zwrot pieniędzy.
Bojan_Zaw
16 09 2008, 15:11
CYTAT(Fisiu @ 16 09 2008, 16:07)

No i mnie spotkało lekkie kłamstewko. Kupując Ghost Recon Advanced Warfighter 2 na Xboxa 360 od Wojtusiora byłem informowany, że stan gry to "powiedziałby" BDB+, niestety bardziej porysowanej płyty na oczy nie widziałem. Nie rozumiem, czy na siłe chciał sprzedać? Trudno się mówi. Wysyłka była ekspresowa, kontakt wręcz wzorowy, cena względnie niska, niestety kłamstwo pozostawia niesmak. Nie wystawiam minusa - tylko informuje.
Miałem tą samą sytuację, tylko z Gears of War

Konsola przestała mi ją czytać i nawet zregenerować się nie dało... Koleś powinien dostać bana -.-
Danilo1972
16 09 2008, 15:14
Podsumowując sprawę Konstanta i Posnaniaka, doszedłem do następujących wniosków.
Zaznaczam że nie podejmuję się arbitrażu w tej sprawie, bo to nie należy do mnie, a każdy wnioski wyciągnie sobie sam.
Posnaniak - Twoją postawę odbieram poprzez pryzmat tego, że nie robisz transakcji poprzez forum i trochę niewłaściwie podszedłeś do kontrahenta.
Nie oznacza to że jesteś nieuczciwy, ale troszkę cierpliwości nie zaszkodziłoby.
Minus w rankingu jest na wyrost i jestem za tym, żeby anulować i najlepiej byłoby, gdybyście troszkę sobie odpuścili.
Konstant - jako doświadczony pchlitargowicz powinieneś podejść do sprawy z większym zrozumieniem, a mniejszą ilością niepotrzebnych emocji.
Czasem przecież bywa, że nie dogra się transakcji do końca, co nie oznacza że trzeba wystawiać za takie coś minusa.
Żadnego z Was nie bronię, zresztą jesteście dorosłymi ludźmi i choćby ze względu na czas, który upłynął od tamtego wydarzenia, powinniście chłodnym okiem ocenić tamten incydent.
Wg mnie powinno to pójść w niepamięć, włącznie z wykasowaniem wpisów w odpowiednich topicach.
Jak postąpicie, to już Wasza sprawa, ale myślę że nie jest to na tyle duży incydent, żeby najeżdżać na siebie nawet po takim czasie.
POSNANIAK
16 09 2008, 22:53
CYTAT(Danilo1972 @ 16 09 2008, 16:14)

Podsumowując sprawę Konstanta i Posnaniaka, doszedłem do następujących wniosków.
Zaznaczam że nie podejmuję się arbitrażu w tej sprawie, bo to nie należy do mnie, a każdy wnioski wyciągnie sobie sam.
Posnaniak - Twoją postawę odbieram poprzez pryzmat tego, że nie robisz transakcji poprzez forum i trochę niewłaściwie podszedłeś do kontrahenta.
Nie oznacza to że jesteś nieuczciwy, ale troszkę cierpliwości nie zaszkodziłoby.
Minus w rankingu jest na wyrost i jestem za tym, żeby anulować i najlepiej byłoby, gdybyście troszkę sobie odpuścili.
Konstant - jako doświadczony pchlitargowicz powinieneś podejść do sprawy z większym zrozumieniem, a mniejszą ilością niepotrzebnych emocji.
Czasem przecież bywa, że nie dogra się transakcji do końca, co nie oznacza że trzeba wystawiać za takie coś minusa.
Żadnego z Was nie bronię, zresztą jesteście dorosłymi ludźmi i choćby ze względu na czas, który upłynął od tamtego wydarzenia, powinniście chłodnym okiem ocenić tamten incydent.
Wg mnie powinno to pójść w niepamięć, włącznie z wykasowaniem wpisów w odpowiednich topicach.
Jak postąpicie, to już Wasza sprawa, ale myślę że nie jest to na tyle duży incydent, żeby najeżdżać na siebie nawet po takim czasie.
skoro tak to "no offence"
CYTAT(Bojan_Zaw @ 16 09 2008, 16:11)

CYTAT(Fisiu @ 16 09 2008, 16:07)

No i mnie spotkało lekkie kłamstewko. Kupując Ghost Recon Advanced Warfighter 2 na Xboxa 360 od Wojtusiora byłem informowany, że stan gry to "powiedziałby" BDB+, niestety bardziej porysowanej płyty na oczy nie widziałem. Nie rozumiem, czy na siłe chciał sprzedać? Trudno się mówi. Wysyłka była ekspresowa, kontakt wręcz wzorowy, cena względnie niska, niestety kłamstwo pozostawia niesmak. Nie wystawiam minusa - tylko informuje.
Miałem tą samą sytuację, tylko z Gears of War

Konsola przestała mi ją czytać i nawet zregenerować się nie dało... Koleś powinien dostać bana -.-
A kiedy to było?
Bojan_Zaw
16 09 2008, 23:14
W lutym.
Ja bym był jednak za wystawieniem mu minusa (Wojtusiorowi (?)) bo to jednak jawna recydywa, a nie pojedyńcze naciągnięcie faktów.
Tak ku przestrodze, co by inni kupujący u niego wcześniej wszystko dokładnie sprawdzili (i np. poprosili o zdjęcia).
Przemyślałem sprawę i jednak wystawiam minusa. Informacja o bdb stanie płyty to jakiś śmiech na sali, a z tego co widzę to już recydywa. MINUS!
Kiler8888
18 09 2008, 19:47
kupiłem Call Of Juraez od tk - "sporo rysek, ale działa bez zarzutu"
rysek w sumie nie było tak dużo ale gra zacina się przy 13 epizodzie , wycieranie płyty nic nie dało, problem się powtarza
nie twierdzę że zrobił to specjalnie, ale niesmak pozostaje
A pisał wcześniej, że np. przeszedł całą grę?
Kiler8888
20 09 2008, 11:58
napisał tak jak mówiłem: "sporo rysek, ale działa bez zarzutu"
"renowacja" płyty to koszt ok 10zł więc afery robić nie będę, tyle że dupy mi się nie chce ruszać ;]
czesio83
21 09 2008, 16:12
sprawa sie wyjasnila na szczescie:) bylo minelo
MichAelis
22 09 2008, 20:43
Ciebie kojarze, jego nie. Czemu wyslaes mu pierwszy a nie on Tobie?
czesio83
22 09 2008, 21:01
dzis dostalem

przesylke z data nadania 26.09
przesylka byla strasznie wymientolona i zauwazylem ze byla otwierana

bo byla potem nieporadnie zaklejona z plyta jednak bylo wszystko OK (cos sie tym na poczcie dzialo

)
maciucha
31 10 2008, 18:58
nWo - Kupił tydzień temu i nie zapłacił zgodnie z zapewnieniami, nie polecam.
raven_raven
31 10 2008, 21:36
ziomeczek, T0MEK - wysłałem mu 75 zł i nie wysyła gier, od 2 tygodni mnie zwodzi, że wyśle przelew jak sprzeda cośtam, że zdobędzie siano, a potem nagle ma kłopoty coś. Jednak ciągle ma opisy, że na mieście było super, że lolek browar i jest super... jak nie odda jeszcze przez 2 tygodnie zgłaszam na policję. Mieliśmy już z nim kłopoty, Emetowi oddał mi nie

.
4 - dla Electric_SIX
1) - za wiimote
2) - za gruche
3) - za pokrowiec
4) - za gry w imieniu "Matchaus"
Na forum zrobil walki na 700zl ;/ oszukal min. 5 osob
To tyle. Oszust uciekl, a ja kase stracilem. DAJCIE BANA DZIECIAKOWI ;/
tylko mu nie odpuszczajcie i męczcie policje, żeby dochodzenie doszło do skutku
I to nie temat do minusów

ale to raczej bez znaczenia bo i tak dostanie bana
Wymieniałem gre superbike 08 z userem Gryzli. Nie dość ze wysyłał gre po kilka razy (juz ide na poczte) to opisał dopiero jak zagroziłem że sprawę załatwię po swojemu. Gre wysłał ale niestety stan to porażaka (kupe rys, pudełko schetane). Nie polecam usera. Uważam go za nieuczuciwego.
Musiolik
9 11 2008, 17:21
Wpisuję tu użytkownika McDriv3r, na początku października kupiłem od niego koszulkę SC IV, wysłałem kasę pobraniem pocztowym, 23.10 dostał pieniądze, miał wysłać paczkę, niestety, ani widu ani słychu paczki. Na forum się pojawia, na PMki nie odpisuje, mam nadzieję, że po tym poście się odezwie, bo jak nie, to wtopiłem 40 zł.
McDriv3r
10 11 2008, 16:21
Przyczyn osobistym nie odzywalem sie na forum.Dobry przyjaciel mi umarl i nie mialem czasu wyslac.Nie ktorzy wiedza jak to jest stracic bliska osobe .Oczywiscie nie mam zamiaru nikogo oszukac dzis koszulka zostala wyslana.Minusa przyjmuje bez zadnego ale
Musiolik
10 11 2008, 18:05
CYTAT(McDriv3r @ 10 11 2008, 16:21)

Przyczyn osobistym nie odzywalem sie na forum.Dobry przyjaciel mi umarl i nie mialem czasu wyslac.Nie ktorzy wiedza jak to jest stracic bliska osobe .Oczywiscie nie mam zamiaru nikogo oszukac dzis koszulka zostala wyslana.Minusa przyjmuje bez zadnego ale
Jeśli koszulka dojdzie, to transakcję zostawię neutralną, ni plus, ni minus.
MichAelis
10 11 2008, 19:47
Wejsc na forum mogles ale odpisac juz nie, nie sciemniaj. Dopiero dziwnie sie odezwales jak on tutaj opisal sytuacje.
Witam

Dzis do listy dopisze pana "waveform"
Powod?
Koles zgodzil sie na wymiane psp za ds-a!
Ja psp kupilem za niecale 400zl...
Pan zapewnie ze paczke wysle w poniedzialek...
Po paru dniach "blokuje"
Rzekomo znajduje lepsza oferte, a ja trace swoje 400zl
TAK SIE NIE ROBI!! PT TO NIE PLAC ZABAW!!
Tia...
Z toba sie ostatecznie wymienial? ^^
Jestem zly na tego pana, nie dla tego ze mnie oszukal, ale z ato ze sie ukrywal- zamiast powiedziec wprost.
DZIECINADA
Na szczęście ja z nim interesów nie robiłem. Ale nie odpuszcza, bo 4 stówy piechotą nie chodzą.
Na szczescie znalazlem kupca na PSP za 370zl ;]
Tylko -30zl ;d
MAM NADZIEJE, ZE WYCIAGNIECIE Z TEGO MORAL... ;D
CYTAT(mozi @ 3 11 2008, 19:45)

Wymieniałem gre superbike 08 z userem Gryzli. Nie dość ze wysyłał gre po kilka razy (juz ide na poczte) to opisał dopiero jak zagroziłem że sprawę załatwię po swojemu. Gre wysłał ale niestety stan to porażaka (kupe rys, pudełko schetane). Nie polecam usera. Uważam go za nieuczuciwego.
Porażka mowisz?? Tą gre kupiłem nową, i nie miala rysek. Zrób jej foto, i pokaż wszystkim !! NIE OSZUKUJ ŻE GRA BYLA PORYSOWANA - Dawaj foto tutaj !!!!
gryzli, teraz to juz troche za pozno bo moze plytke porysowac i zdjecie zrobic.trzeba bylo o tym pomyslec przed wmiana ;/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.