Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Nieuczciwi kontrahenci
Forum PSX Extreme > Platforma > Pchli targ
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Tytek
Wciąż czekam na odpowiedź McDriv3re na zarzuty Michaelisa (które mają sens).
Musiolik
CYTAT(Musiolik @ 10 11 2008, 18:05) *
CYTAT(McDriv3r @ 10 11 2008, 16:21) *
Przyczyn osobistym nie odzywalem sie na forum.Dobry przyjaciel mi umarl i nie mialem czasu wyslac.Nie ktorzy wiedza jak to jest stracic bliska osobe .Oczywiscie nie mam zamiaru nikogo oszukac dzis koszulka zostala wyslana.Minusa przyjmuje bez zadnego ale

Jeśli koszulka dojdzie, to transakcję zostawię neutralną, ni plus, ni minus.

Dalej czekam na paczkę, oby doszła w przyszłym tygodniu.
Tytek
Coraz bardziej podejrzana ta sprawa. Nie odpisuje pewnie?
szkieli
Strong okazał się niezłym cwaniakiem. Kupiłem za 40 zł od tego osobnika zdrabke na gow2, który stwierdził , że mi sprzedaje i zamyka temat. Niestety do tranzakcji nie doszło sprzedał komuś innemu poza aukcją. Tak się nie robi panie STRONG! W krakowie jestem czesto przejade się z miłą chęcią pod pana adres. Wtedy pogadamy inaczej
Lucek
CYTAT(szkieli @ 18 11 2008, 10:34) *
W krakowie jestem czesto przejade się z miłą chęcią pod pana adres. Wtedy pogadamy inaczej

bijcie sie na rapy
Yuki
Nie wiem czy to podchodzi pod nieuczciwosc, ale mysle ze warto to zapodac, aby inni wiedzieli do czego osoba ta jest zdolna.

Maxi bo o tej osobie tutaj mowa, sprzedal mi ostatnio gry na PS3. Cene ustalilismy w czasie rozmowy na GG, i bylo to 292zl z wliczona wysylka. Paczka byla do mnie wyslana systemem Pobraniowym.

W momencie kiedy listonosz przynosi mi paczke, prosi o wreczenie 313,50zl. Jest to kwota wieksza nizeli ustalona z Maxim, i nawet po dodaniu ewentualnych kosztow przesylki ktore widnieja na przesylce nie wychodzi mi taka kwota, 292zl + 11,50zl = 303,50zl. Paczke jednak odebralem bo bardzo potrzebowalem owych zakupionych gier...

Probowalem dojsc do jakiegos porozumienia na gg, oczywiscie z poczatku wybuchlem...bo komu by cisnienie nie podskoczylo...ale pozniej napisalem spokojniej i chcialem wyjasnic ewentualnosc. Niestety pomimo iz Maxi byl dostepny, to niestety nie raczyl mi wogole odpisac, co stalo sie powodem napisania tutaj na forum aby przestrzec przed tym kontrahentem.

Jako dowod podaje tresc rozmowy w ktorej ustalalismy cene:

http://www.speedyshare.com/774778487.html

Niech sobie Maxi te 21,50zl juz zatrzyma...nie bede sie o to klucil, nie sa to kolosalne pieniadze, mam poprostu nauczke zeby nie robic z ta osoba wiecej interesow. A inni takze dostana ostrzezenie zeby uwazac na te osobe.

Minusa w "Ocen swojego kontrahenta" tez nie bede stawial, poniewaz paczke jednak wyslal....ale z walkiem wiec wystarczy ze tutaj opisze ten przypadek. Nie jest to transakcja przeprowadzona pozytywnie...nie jest tez w pelni negatywna...jest poprostu przeprowadzona poprawnie...z WAŁKIEM na 21zl i 50 groszy...

Na tym zakoncze i nie bede wiecej sie rozwodzil gdyz nie jest to az tak duza suma...ale jednak jest to walek i to sie liczy.

PS:
Dobrze ze nie ma zbyt wielu takich ludzi bo bym naprawde zyl w ciaglym stresie tongue.gif

Bye papa.gif
opall
@ Yuki - powinien być minus i tyle!
wiesz 21 zł to nie duże pieniądze ale czasem jedną gre się za tyle sprzedaje/kupuje
sprzedający nie dotrzymał warunków było niebyło umowy i powinien dostać minusa....imho
Albert Wesker
mam identyczne zdanie jak Opall
signap
ostatnio robilem dila z maxi i zadnych problemow nie bylo - platnosc przelew, cena 150zl , wysylka po otrzmaniu przelewu - 0 problemow
Hubi.
Również jestem za minusem. Oszukał Cię i tyle. Nawet nie raczył odpisać i jawnie Cię ignoruje.
Jak nie wystawicz minusa to za jakiś czas nikt nie będzie o tym pamiętał i przy tranzakcji zMaxim nawet nie spojrzy do tego tematu. I znowu kogoś oszuka, chociażby na te 2 dychy
Yuki
Tak wiec jesli jest to cos co podpada pod minusa zdaniem uzytkownikow....to musze tego minusa wystawic. Tak wiec w ramach uczciwosci, wystawiam Maxiemu uczciwego minusa w temacie "Ocen swojego Kontrahenta" za wałek w postaci zawyzenia kosztow przesylki, tym samym oszukanie mnie i postawienie pod faktem dokonanym ktorym bylo (tak odebralem te zdarzenie) "Odbierzesz przesylke na moich warunkach z moja cena, albo jej poprostu nie odbieraj".

opall
Nie to, że zaraz tu zbiorowy lincz urządzamy. Ale wydaje mi się, że jakoś trzeba zróżnicować kontrahentów zasługujących na + od półkontrahentów którzy myślą, że panują na tym forum zasady z pewnego serwisu aukcjyjnego. Tu nie ma opcji szantażowania typu: "jak wystawisz mi minusa to ja Tobie też." Jeżeli maxi nie zabierze głosu w sprawie i nie wyjaśni całego zdarzenia to myślę, że na wystawionego minusa zasługuje jak najbardziej... tyle ode mnie.
MichAelis
Oczywiscie ze minus musi byc, ja chce (i wielu innych na pewno tez) wiedziec ze ktos mial jakas przygode odbiegajaca od normy. Bez minusa tego sie nie dowiem. I nie ma co sie martwic o odwety bo tutaj czegos takiego nie ma tongue.gif
Musiolik
CYTAT(Musiolik @ 16 11 2008, 18:29) *
CYTAT(Musiolik @ 10 11 2008, 18:05) *
CYTAT(McDriv3r @ 10 11 2008, 16:21) *
Przyczyn osobistym nie odzywalem sie na forum.Dobry przyjaciel mi umarl i nie mialem czasu wyslac.Nie ktorzy wiedza jak to jest stracic bliska osobe .Oczywiscie nie mam zamiaru nikogo oszukac dzis koszulka zostala wyslana.Minusa przyjmuje bez zadnego ale

Jeśli koszulka dojdzie, to transakcję zostawię neutralną, ni plus, ni minus.

Dalej czekam na paczkę, oby doszła w przyszłym tygodniu.

I się nie doczekałem ;/ McDriv3rra nie było od 11 listopada na forum, poczekam aż się pojawi i łaskawie odpisze na PMkę.
Tytek
a na gadu wchodzi?

To już podchodzi pod "Uwaga, oszuści"
maxi
CYTAT(Yuki @ 21 11 2008, 02:45) *
Tak wiec jesli jest to cos co podpada pod minusa zdaniem uzytkownikow....to musze tego minusa wystawic. Tak wiec w ramach uczciwosci, wystawiam Maxiemu uczciwego minusa w temacie "Ocen swojego Kontrahenta" za wałek w postaci zawyzenia kosztow przesylki, tym samym oszukanie mnie i postawienie pod faktem dokonanym ktorym bylo (tak odebralem te zdarzenie) "Odbierzesz przesylke na moich warunkach z moja cena, albo jej poprostu nie odbieraj".

Mysle ze jak tylko bedziesz na gg to wyjasnimy sprawe...nie wiem czemu zadne wiadomosci nie dochodzily do mnie...ale z sorry i uzgodnijmy to na gg... sad.gif
A roznice w cenie w pobraniu ktore uzgodnilismy i za ktore musiales zaplacic zwroce CI na konto poniewaz to nie ja wysylalem gry ,to osobe ktora poprosilem o to zle zrozumiala to o co chcialem...jeszcze raz przepraszam...
opall
Chłopaki ( tzn Yuki i maxi) napiszcie później jak się wszystko rozwiązało.
@Yuki - daj znać czy będziesz cofał tego minusa czy jak... w sumie maxi ma 10 plusów i to byłby jego pierwszy minus.
Yuki
Minus zostal anulowany, zamiast niego wstawilem juz plusika dla XM16E1 z dobrze przeprowadzona transakcje wink.gif

dane do przelewu Maxiemu juz podalem, oczywiscie mam nadzieje ze wszystko zakonczy sie pozytywnie i wystawimy sobie z Maxim po plusiku wink.gif

Zaplacic mialem 292zl....zaplacilem 313,50zl....tak wiec roznica w cenie to 21,50zl
maxi
Yuki przelew juz polecial na 21,50zl!
Jeszcze raz bardzo przepraszam za ta cala sytuacje!
pozdr
Yuki
Wszystko zostalo wyjasnione, pomylka uregulowana. Nie pozostaje mi wiec nic innego jak tylko przeprosic za wynikly problem i POLECIĆ z czystym sumieniem Maxiego jako bardzo dobrego kontrahenta i wystawic PLUSA tam gdzie powinien sie znalezc smile.gif

Pozdro wink.gif
Fisiu
Zostałem prawdopodobnie oszukany przez użytkownika Walczak81 na 125 zł, jeżeli do wtorku godz. 18 nie zobaczę pieniędzy na koncie idę w środe na policje złożyć doniesienie o przestępstwie (art. 286 par. 3), przecież ile można czekać nawet na głupi kontakt confused.gif

Miał wysłać Dead Space, w sobote bodajże zrobiłem przelew (udokumentowane!), we wtorek jak powiedział wysłał co mnie zadowoliło. W czwartek napisał wiadomość, że niby paczka do niego wróciła poturbowana (taaa...), poprosił mnie o numer konta - podałem w czwartek wieczorem. Od tamtej pory ZERO, ZERO odzewu, kontaktu - na GG nie odpowiada, na forum się loguje dosyć regularnie, mało tego próbuje robić zakupy, wysłałem wiele PMek. Mam wszystkie jego dane, korespondencje. Proszę wciąż o kontakt. Jeżeli pieniądze na koncie będą zakończy się bez minusów. Póki co mam ochotę iść na policje confused.gif
Hubi.
Patologia... nie rozumiem tych ludzi

A tak BTW-
Jakaś zmiana w sprawie McDriv3ra?
opall
@Fisiu... też chciałem od tego gościa kupować, ale zobaczyłem że ma tylko 1 + na PT...
w takich wypadkach proszę żeby wysyłał/wpłacał pierwszy albo rezygnuje z deala... jak on się nie zgadza to wiadomo - wałek.
mam nadzieję że Twoja sprawa się wyjaśni i do końca tygodnia dostaniesz grę/pieniądze.

@ Yuki & Maxi- jak widac happy endy też się zdarzają w tym temacie biggrin.gif
Musiolik
CYTAT(Hubi. @ 25 11 2008, 00:33) *
Patologia... nie rozumiem tych ludzi

A tak BTW-
Jakaś zmiana w sprawie McDriv3ra?

Pojawił się na forum i zapytał czy mam paczkę, ale ja nic nie dostałem, czekam na skan dowodu nadania.
Fisiu
CYTAT(opall @ 25 11 2008, 00:56) *
@Fisiu... też chciałem od tego gościa kupować, ale zobaczyłem że ma tylko 1 + na PT...
w takich wypadkach proszę żeby wysyłał/wpłacał pierwszy albo rezygnuje z deala... jak on się nie zgadza to wiadomo - wałek.
mam nadzieję że Twoja sprawa się wyjaśni i do końca tygodnia dostaniesz grę/pieniądze.

Nie dostanę paczki, płyta ponoć pękła, albo potworna wina poczty, albo po prostu kłamstwo sad.gif. O 18:00 sprawdzę konto i jeszcze wykonam telefon, który "znalazłem" i jest przypisany do właściciela o takim samym adresie. Przekonamy się, szczerze mam nadzieje, że ta sprawa zakończy się normalnie - jak nie, na policje idzie sprawa, bo jaki jest sens miesiąc czekać na głupi kontakt - a facet nie zapadł się pod ziemie bo loguje się regularnie na forumie, nawet dziś około 11:00 confused.gif
Fisiu
Cóż, pieniędzy na koncie nie ma. Jutro składam doniesienie na policję - zobaczymy jaki będzie "finał".
raven_raven
Ja mam nadal problem z użytkownikiem ziomeczek.

Ze 2 miesiące temu sprzedawał gry na Xboxa 360, kupiłem za 75 zł, wysłałem a gier do dziś nie ma. Mówi na gg, że odda i mam poczekać jeszcze chwilkę zaraz będzie... co robić confused.gif?
dx36
Ja bym mu dał tydzień i pogroził policją jak kasy nie będzie na koncie do tygodnia to zgłaszaj na policję
xiii-13
Mam problem z Ironspider.
Wysłał mi Ds'a z poluzowanym krzyżakiem, do tego jeszcze przycisk R nie działa.
Sam mówi, że to wina poczty, ale paczka była zapakowana bardzo dokładnie.
W niedzielę dogadaliśmy się już co do zwrotu kasy (on wysyła mi kasę na konto, ja ją dostaję i Dsik wraca do Ironspidera).
Niestety we wtorek użytkownik zmienił zdanie i mówi że kasy nie odeśle, bo nie ma do mnie zaufania. Generalnie wykręca się od oddania pieniędzy.
Co radzicie? Transakcja poszła też przez allegro dla pewności, więc może tam zadziałać?
Fisiu
No ja od Walczak81 też nie mam kontaktu, szkoda bo jest namierzany przez policje. To wszystko można odkręcić, gdyby dał słowo, że odda pieniądze.
marcin0903
4578287 - to walczaka GG

Chciał mnie też oszukać w pewnym sensie, umawiał się że kupi NG2 a tu cisza a mial wplacic kase, potem za miesiac pyta sie czy nie chce kupic mapek do gearsow 2, z tego samego nr gg.

http://allegro.pl/item487010720_flashback_...s_of_war_2.html - aukcja przez niego wystawiana

nick na allegro: Price81

Skąd to wiem bo na gg podal mi wlasnie z tego numeru co podalem wyzej linka do aukcji i napisał, żebym licytowal...
Fisiu
Nieaktualne.
Codename
CYTAT(marcin0903 @ 26 11 2008, 18:35) *
nick na allegro: Price81

Nie tylko to konto też było jego więc ogólnie radzę uważać na tego delikwenta wink.gif
Fisiu
No cóż, nie dowiedziałem się zbyt dużo, zaś policja wyszukała jego prawdziwe imię i nazwisko (zobaczymy) i jest faktycznie z Poznania (w co nie wątpie) - zobaczymy co dalej.
Yabollek007
Hahah, sry fisiu, ze sie z tego smieje.....ale rozbawilo mnie to, ze policjant okazal sie oszustem i policja go namierza hahaha.gif (udzielal sie w temacie o legalizacji marihuany i przedstawial sie jako policjant). Co za irionia losu. Duzo latwiej bedzie go namierzyc, skoro jest w policji.
Fisiu
CYTAT(Yabollek007 @ 14 12 2008, 17:28) *
Hahah, sry fisiu, ze sie z tego smieje.....ale rozbawilo mnie to, ze policjant okazal sie oszustem i policja go namierza hahaha.gif (udzielal sie w temacie o legalizacji marihuany i przedstawial sie jako policjant). Co za irionia losu. Duzo latwiej bedzie go namierzyc, skoro jest w policji.

Cóż biggrin.gif Możesz zalinkować?

EDIT: Raczej był w policji, o ile tongue.gif

BTW. Oddał połowe kasy, brawo rolleyes.gif
Yabollek007
http://www.psxextreme.info/index.php?s=&am...t&p=1671302 - prosze
Tomaszek88
Ja aktualnie wstawiam użytkownika X Zardrian tutaj.

Koleś dosłownie w kulki leci. Napisał że gry wysłał (było to przed świętami). 22.12 napisał że wysłał. Poprosiłem o skan dowodu wysyłki i cisza. Tak trwa to od wieczora 22.12(wtedy kiedy podobno wysłał gry) Ciągle na gg się pojawia, na forum wchodzi ale odpisać nie raczy.

Poczta wczoraj u mnie pracowała, byłem i na głównej i na tej obok mnie, nic nie wiedzą o przesyłce dla mnie.

Jak jutro paczka nie dojdzie, a kolega X Zardian nie odezwie się w końcu to wystawiam minusa...
Albert Wesker
Bezczelny gnój! Śmiesz tutaj pisac? Jeszcze w dodatku w takiej sprawie?

Poczta pracuje, dla twojej informacji, ale tylko przyjmuje przesyłki. Od 24go przesyłki nie są doręczane, jeżeli wysłał 22go wieczorem, 23go odeszła przesyłka z jego poczty to przeleżała sobie gdzieś pomiędzy twoją Pocztą a Jego. W poniedziałek przesyłki ruszą dalej. ŚWIĘTA BYŁY I WEEKEND. Masz mózg?
Tomaszek88
CYTAT(Albert Wesker @ 28 12 2008, 15:01) *
Bezczelny gnój! Śmiesz tutaj pisac? Jeszcze w dodatku w takiej sprawie?

Poczta pracuje, dla twojej informacji, ale tylko przyjmuje przesyłki. Od 24go przesyłki nie są doręczane, jeżeli wysłał 22go wieczorem, 23go odeszła przesyłka z jego poczty to przeleżała sobie gdzieś pomiędzy twoją Pocztą a Jego. W poniedziałek przesyłki ruszą dalej. ŚWIĘTA BYŁY I WEEKEND. Masz mózg?

Wiesz ze to jest obrażanie innego użytkownika?

Swoja droga skoro ktoś piszę w niedziele "jutro z samego rana ide wyslac gre" po czym siedzi cicho tydzien coś oznacza czy nie tak? Pomijając fakt ze kilku uzytkownikow mnie przed nim ostrzegalo.

List wyslany rano przed 11 dojdzie na poczte glowna woj. jeszcze tego dnia.

A ja chcialem TYLKO potwierdzenia którego nie otrzymalem.

A Ty albertku idz czep sie tramwaja i pobaw w piaskownicy zamiast czepiac sie ludzi
Albert Wesker
Pewnie stracił pracę, net mu przestał funkcjonowac poprawnie (odbiera, nie wysyła), ewentualnie dziewczyna nie pozwoliła mu wysłac. Różne są losowe sprawy, prawda?

Listy priorytetowe idą o godzinie 15 do sortowni, są sortowane gdzieś tak od godziny 17 do późnego wieczora, pakowane w worki i wysyłane do poczty docelowej. Niestety, tak to teraz wygląda, że nawet jak wysyłasz z jednej ulicy na drugą, a sortownia jest 100km dalej to i tak najpierw list jedzie do sortowni. I na bank nikt nie będzie w sortowni szukac Twojego liściku.
Tomaszek88
CYTAT(Albert Wesker @ 28 12 2008, 15:22) *
Pewnie stracił pracę, net mu przestał funkcjonowac poprawnie (odbiera, nie wysyła), ewentualnie dziewczyna nie pozwoliła mu wysłac. Różne są losowe sprawy, prawda?

Listy priorytetowe idą o godzinie 15 do sortowni, są sortowane gdzieś tak od godziny 17 do późnego wieczora, pakowane w worki i wysyłane do poczty docelowej. Niestety, tak to teraz wygląda, że nawet jak wysyłasz z jednej ulicy na drugą, a sortownia jest 100km dalej to i tak najpierw list jedzie do sortowni. I na bank nikt nie będzie w sortowni szukac Twojego liściku.

hmm...

siedzi od rana na gg i ma nie miec neta? Olewa mnie po prostu. Ja duzo nie chce tylko potwierdzenie. Codziennie pisze do niego po kilka razy dziennie. Nie odpisuje.

Nic zobaczymy jutro
Velius
Moze to jego ojciec ktory nie pozwala mu uzywac gg miedzy 22 a 1 stycznia?rozne sa wypadki losowe,poczekaj jeszcze troche

confused.gif

Albert_Wesker - nie warto chyba ryzykowac ostrzezenia z takiego blachego powodu
Tomaszek88
Dlatego mowie. Czekam.

Ale wątpię aby jego ojciec na forum tez wchodził confused.gif
il capitano
Gdy wysłałem paczkę do pajgi to szła 9 dni poleconym z prio. :f zazwyczaj na następny dzień paczka dochodziła, ewentualnie w drugim dniu. Święta.
pajgi
Poczekaj jeszcze zanim wystawisz minusa. Umawialiście się, że dostaniesz info o wysłaniu przesyłki? Jak nie, to odczekaj najlepiej do końca przyszłego tygodnia i wtedy interweniuj tutaj ( a w międzyczasie zamęczaj X Zardriana na PW wink.gif). Do mnie paczka od il capitano szła 1,5 tygodnia, ale to są święta:).

Albert_Wesker - ja dostaje reprymendę za upy, a Ty za słownictwo (podobno temat Tomaszka miał być zaniechany?).
Albert Wesker
Drażni mnie dwulicowośc. Sam wciskał jakieś bzdury, wysłał paczkę miesiąc po czasie, a teraz po świątecznym tygodniu histeryzuje, bo paczuszka wysłana dwa dni przed świętami jeszcze nie doszła (nie skończył się nawet długi weekend świąteczny).
Tomaszek88
CYTAT(Albert Wesker @ 28 12 2008, 16:19) *
Drażni mnie dwulicowośc. Sam wciskał jakieś bzdury, wysłał paczkę miesiąc po czasie, a teraz po świątecznym tygodniu histeryzuje, bo paczuszka wysłana dwa dni przed świętami jeszcze nie doszła (nie skończył się nawet długi weekend świąteczny).

Lol biggrin.gif

Miesiąc po czasie? wink.gif Gratuluje wiedzy wink.gif

Maczka doszła do mnie 21.11 wysłałem ja 2.12... Tak tak to jest miesiąc biggrin.gif

Ja minusa jeszcze nie wystawiłem, aktualnie tylko napisałem tutaj.

Umawialiśmy się na info po wysłaniu paczki i na wysyłkę skanu potwierdzenia. w obu sprawach totalna olewka z jego strony.
maciucha
Po pierwsze poczekaj. Po drugie sam piszesz, że inni cię przed nim ostrzegali, więc czego ty oczekiwałeś?
Danilo1972
Dyskusja, krytyka, ok, ale proszę bez wzajemnego obrażania.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.