Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Nieuczciwi kontrahenci
Forum PSX Extreme > Platforma > Pchli targ
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Velius
Chcialbym przypomniec ze listonosze strajkuja i przez to wiekszosc problemow jak narazie.Ale to nie ich wina imo,tylko poczty.
wojti411
mam maly problem z Dr.Czekoladom napisal ze wyslal gre priorytetem a ja czekam jak glupi juz 9 dzien ale nic nie przychodzi, zwala to na poczte ze niby oni cos zawalili z swojej strony
jezeli ktos mial podobny z nim problem to niech napisze
spn_sosnowiec
z tego co mi wiadomo to nic sie na poczcie nie dzieje i paczka powinna byc u ciebie na drugi dzien jak wyslal przed 16.00 : p moze $ niemial i jeszcze niewyslal smile.gif czeka na 10ty biggrin.gif
Goldi69-PL-
ja czekam juz 3 tygodnie (tyle temu przelalem kase) i nie moge sie doczekac,
niby poczta nawalila, ale nadal od 3 tygodni zero odzewu choc mial isc na poczte i to wyjasnic z 10 dni temu
wiec narazie radze uwazac na uzytkownika qazar
dam znac jak sie sprawa skonczyla
Tytek
Na poczcie rzeczywiscie sie cos dzieje. Sam czekam juz 5 dzien na przesylke, ale watpie, ze kontrahent cos kombinowal bo to raczej zaufana osoba. Wysylajac dzisiaj paczke na poczcie, usyszalem, ze sa jakies opoznienia i przesylki przychodza nawet tydzien lub dwa pozniej. Podobno przez ten strajk listonoszy, ale nie wiem dlaczego dopiero teraz. A z opoznieniem to raczej sprawa pewna, bo powiedziala mi to pani z okienka smile.gif
banny
QUOTE(wojti411 @ 8 01 2007, 18:18) *

mam maly problem z Dr.Czekoladom napisal ze wyslal gre priorytetem a ja czekam jak glupi juz 9 dzien ale nic nie przychodzi, zwala to na poczte ze niby oni cos zawalili z swojej strony
jezeli ktos mial podobny z nim problem to niech napisze

Wpis
Na filfke czekam już około 8 dni i ni chu,ja confused.gif
Dr.Czekolada
Panowie w morde jeża confused.gif. Nie wiem co sie dzieje, mam dowody wysyłki jakby co, tylko nei za bardzo wiem jak je ukazać sad.gif. Moge dać co najwyżej gwarancje że wysłałem gry, zresztą na Jaka 3 też ,,troche" poczekałem (The Warriors doszedł po jakiś ok 4-5 dniach) więc też powinienem tu napisać B@nny confused.gif.
wojti411
Czekolada nie 4-5 tylko 2dni no chyba ze dla ciebie 2 to 5
Nitro619
Ja radze uważać na xdeadly, mieliśmy się zamienić gra za gre+50zł, on miał przysłać gre, później ja bym mu wysłał moją a jak do niego dojdzie miał wpłacic 5dych. jego gra doszła, ja moją wysłałem, kontakt był ok i jak dostał moją gre to...kontakt się urwał: na gg znikał jak do niego zagadywałem, na PW nieodpisywał mimo że na forum jest aktywny. To było już ponad 2 tygodnie temu, ale nie chciałem o tym pisać bo myślałem że może chwilowo go nie ma czy coś w ty stylu....
wojti411
Czekolada doszlo czyli sprawa wyjasniona
banny
QUOTE(wojti411 @ 9 01 2007, 14:23) *

Czekolada doszlo czyli sprawa wyjasniona

również
Dr.Czekolada
lol no comments panowie ohmy.gif.
Wojti- 4-5 napisałem ok nie licze dokładnie dni, mam ,,troche" transakcji w ciągu dnia więc nie licz że będe dokładnie liczył każdy dzień po transakcji sic confused.gif.
chim123
QUOTE(Nitro619 @ 8 01 2007, 22:01) *

Ja radze uważać na xdeadly, mieliśmy się zamienić gra za gre+50zł, on miał przysłać gre, później ja bym mu wysłał moją a jak do niego dojdzie miał wpłacic 5dych. jego gra doszła, ja moją wysłałem, kontakt był ok i jak dostał moją gre to...kontakt się urwał: na gg znikał jak do niego zagadywałem, na PW nieodpisywał mimo że na forum jest aktywny. To było już ponad 2 tygodnie temu, ale nie chciałem o tym pisać bo myślałem że może chwilowo go nie ma czy coś w ty stylu....

Mam z nim także problem.

Kupiłem od niego Test Drive Unlimited Tutaj Koszt całkowity miał wynieść 130zł (jak napisał mi na gg i na stronie - za przesyłkę on płaci). Tymczasem wysłał przesyłka z kwotą pobraniową 145zł...gdyby nie to iż przesyłkę nie ja odebrałem to pewnie dostałby ją spowrotem. Drugie zastrzeżenie to stan płyty - w ogłoszeniu bdb tymczasem jest on co najwyżej dobry. Na gg się nie odzywa mimo tego, ze jest dostepny. UWAŻAĆ!
Maiden
Też mam poważny problem z tym panem. Ale zamierzam go rozwiązać.
Mithos
Jaki problem ?
Maiden
No też mi nie wpłaca pieniędzy (60zł). Zamienialiśmy się grami z dopłątąz jego strony ; - S

I co ja mam zrobić?
Ryo-San
QUOTE(Maiden @ 18 01 2007, 16:18) *

I co ja mam zrobić?

skoro wymienialiscie sie grami wiec macie jego adres? tak wiec w czym problem icon_twisted.gif
jakby ktos mnie w tak bezczelny sposob dymal, jedyne co by mi wpadlo do glowy to wsiaść w samochod i zamienic kilka zdan z nim badz jego rodzicami...
nie wiem czyw takim wypadku sa podstawy do wytoczenia procesu cywilnego ale osobiscie nie popuscilbym złodziejowi.
Maiden
Z tego co wiem to są.
Nitro619
Normalnie załamka z tym użytkownikiem (xdeadly), zagadałem do niego na gg bo zobaczylem że jest dostępny , powiedziałem mu co o nim myśle a on co mi odpisał- ''a skopał ci ktoś kiedys dupe? ;] '' , koleś, jako że mnie zablokowałeś nie mam ci jak odpowiedzieć, ale tu ci odpowiadam. Jak jesteś taki odważny to na serio moge zebrać ekipe, zapłace za pociąg i zrobimy małą wycieczke do ciebie, no i będziesz mógł spełnić to co tak odważnie oznajmiasz......
Mithos
Ale po co cywilny ? Lepsze efekty sa w karnym. Ja juz doprowadzilem do tego, ze jeden oszust (Sni/rotfileczek) dostal 1000 grzywny + koszt sadowe (150zl) przy oszustwie wysokosci 150zl. Pomijajac juz fakt, ze sobie taki tofik zafajdal kartoteke. Trzeba tylko chciec i oszustwo sie wykosi. Oczywiscie teraz moge mu wytoczyc proces cywilny (przy prawomocnym wyroku karnym praktycznie 100% wygranek) ale mi sie nie chce jechac do jego miasta skladac pozew. Aczkolwiek jak kiedys bede tam przyjezdzal to byc moze odwiedze wlasciwy sad. I przy okazji podjade ze znajomym radca, ktory skasuje 1000 zl swojego wynagrodzenia (zaplaci przegrany, czyli nasz oszust). Na pohybel oszustom!
Maiden
Umowiliśmy się na jutro na wpłate pieniędzy. Dam znać jak się sprawa skończy.

@Nitro619: Zapisz te rozmowe z gg.

Ale po co cywilny ? Lepsze efekty sa w karnym. Ja juz doprowadzilem do tego, ze jeden oszust (Sni/rotfileczek) dostal 1000 grzywny + koszt sadowe (150zl) przy oszustwie wysokosci 150zl. Pomijajac juz fakt, ze sobie taki tofik zafajdal kartoteke. Trzeba tylko chciec i oszustwo sie wykosi. Oczywiscie teraz moge mu wytoczyc proces cywilny (przy prawomocnym wyroku karnym praktycznie 100% wygranek) ale mi sie nie chce jechac do jego miasta skladac pozew. Aczkolwiek jak kiedys bede tam przyjezdzal to byc moze odwiedze wlasciwy sad. I przy okazji podjade ze znajomym radca, ktory skasuje 1000 zl swojego wynagrodzenia (zaplaci przegrany, czyli nasz oszust). Na pohybel oszustom!

Mam nadzieje że nie będe musiał korzystać z usług sędziego smile.gif Wierze że wygra rosądek.
Amer
zastanawiam sie czy istniała by możliwość opatrzenia tego typu użytkowaników statusem widocznym dla wszystkich ludzi z forum (np jakaś sugestywna grafika pod avatarem), przestrzegając tym samym przed robieniem z nimi jakichkolwiek interesów. Jak sądzicie?
Maiden
Byłoby to baaaaaaardzo wksazane.
chim123
Może to nie jest jakas olbrzymia kwota, ale zawsze coś - mi jest winien xdeadly 15zł. Mam nadzieję, ze się do mnie odezwie bo na moje wiadomości nie raczy odpowiedzieć.
Mithos
Ludzie, zgloscie sprawe na policje. Jak zadzwoni do niego dzielnicowy to juz mu mamusia skopie pupe i sie nauczy, ze oszukiwanie innych jest bardzo nieladne.
Maiden
Widzisz. Wydaje się że metoda kija poskutkowała. Mój kontrachent wysłał mi PMke że pieniądze wpłacił smile.gif
Nitro619
QUOTE(Maiden @ 19 01 2007, 15:56) *

Widzisz. Wydaje się że metoda kija poskutkowała. Mój kontrachent wysłał mi PMke że pieniądze wpłacił smile.gif

A do mnie mają dojśc w przyszłym tygodniu biggrin.gif .....pytanie czy dojdą... ninja.gif
Danilo1972
W każdym bądź razie na tym forum xdeadly żadnych interesów już nie zrobi - osobiście o to zadbam.
Maiden
Dzięki Daniel :*

BTW: Doszła paczka bo nie opdisujesz na PW ; p ?
Danilo1972
QUOTE(Maiden @ 19 01 2007, 19:18) *

Dzięki Daniel :*

BTW: Doszła paczka bo nie opdisujesz na PW ; p ?

O w mordę jeża... zapomniałem podziękować ohmy.gif
Doszła paczka, jestem Ci wdzięczny jak nie wiem co :*
Zadzwonie do Ciebie w weekend... oczywiście jak znowu nie zapomnę.
Tytek
nie bede zakladac nowego tematu, bo mam tylko krotkie pytanie:
czy na poczcie znowu sa jakies opoznienia, czy moze ja mam jakiegos pecha do przesylek?
banny
Być może masz pecha, do mnie ostatio doszła paczka w 2 dni, a
druga była na drugi dzień ;]
Dr.Czekolada
Czyli krótko mówiąc, wszystko w normie biggrin.gif (Polskiej).
TeBe
No właśnie tak zauważyłem ostatnio, że regułą jest paczka wysłana priorytem dochodzaca do adresata najszybciej po 3 dniach icon_evil.gif (No chyba, że ja mam takiego pecha tongue.gif)
Amer
QUOTE(Wilk @ 8 02 2007, 03:17) *

No właśnie tak zauważyłem ostatnio, że regułą jest paczka wysłana priorytem dochodzaca do adresata najszybciej po 3 dniach icon_evil.gif (No chyba, że ja mam takiego pecha tongue.gif)

standard,

kika dni temu paczka priorytet (z Wa-wy do Wa-wy) toczyła sie do mnie dobre 5 dni (roboczych).
mord00k
Amer, to ty z WaWy?

Już się boję co będzie jak mi już do Polski przyjdzie 3 karty 2 GB SD sprowadzone do wii ... huh.gif
Amer
nom smile.gif pewnie że tak smile.gif
Zwyrodnialec
Małe pytanie. Może temat nieodpowiedni, ale...
Czy na poczcie są teraz jakieś opóźnienia? Bo przesyłka moja idzie już 16 dni... Czy ktoś też doświadczył w ostatnim czasie takich absurdalnych obsuwów w dotarciu poleconych przesyłek?
banny
wlasciwie to jest chyba coś z tymi przesylkami.
W wtorek typ wyslal mi obciazniki, dzis doszly, ale paczka z pon nadal idzie confused.gif
Ale 16 dni to troche sporo, mzoe nie zostala priorytetem wyslana i dlatego hyh.gif
Zwyrodnialec
QUOTE(banny @ 28 02 2007, 21:40) *

wlasciwie to jest chyba coś z tymi przesylkami.
W wtorek typ wyslal mi obciazniki, dzis doszly, ale paczka z pon nadal idzie confused.gif
Ale 16 dni to troche sporo, mzoe nie zostala priorytetem wyslana i dlatego hyh.gif

No właśnie została wysłana "tylko" poleconym. blink.gif
banny
No to nei wiem, skntaktuj sie z typem niech zrobi fote/skanuje potwierdzenie nadania, znaczy ten blankiecik, moze w cale nei wyslal a w ch.,uja wali ;p
Tytek
Moja paczka idzie juz chyba z miesiac i ciagle nie doszla (i chyba nie dojdzie smile.gif).
are91
Długo szukałem w sklepach Silent Hill Collection, aż w końcu znalazłem to tutaj: http://www.maxgame.pl/x_C_I__P_1126383-1110001.html
Nieznałem wcześniej tego sklepu, mam więc pytanie czy jest on godny polecenia, kupował ktoś coś u nich? Nawiasem mówiąc, dlaczego seria Silen Hill jest tak trudno dostępna, co jest tego powodem?
ping
CYTAT(Tytek @ 28 02 2007, 22:35) *
Moja paczka idzie juz chyba z miesiac i ciagle nie doszla (i chyba nie dojdzie smile.gif).

mi ponad miesiac idą dwie paczki z hong kongu
Danilo1972
Tydzień czasu polecony priorytet już do mnie idzie i dojść nie może.
Czy ta instytucja już całkiem zeszła na psy?
Zwyrodnialec
CYTAT(Danilo1972 @ 8 03 2007, 17:21) *
Tydzień czasu polecony priorytet już do mnie idzie i dojść nie może.
Czy ta instytucja już całkiem zeszła na psy?

Ja czekam na przesyłkę już 3 tygodnie. Więc odpowiedź może być tylko jedna...
are91
CYTAT(are91 @ 5 03 2007, 21:00) *
Długo szukałem w sklepach Silent Hill Collection, aż w końcu znalazłem to tutaj: http://www.maxgame.pl/x_C_I__P_1126383-1110001.html
Nieznałem wcześniej tego sklepu, mam więc pytanie czy jest on godny polecenia, kupował ktoś coś u nich? Nawiasem mówiąc, dlaczego seria Silen Hill jest tak trudno dostępna, co jest tego powodem?

Tak, do mnie też ostatnio priorytet szedł 2 tygodnie, ale czy może ktoś odpowiedzieć na moje pytanie?
Zwyrodnialec
Złożyłem tydzień temu reklamację (po 14 dniach ROBOCZYCH) , że przesyłka moja została zagubiona w czeluściach poczty. Wie ktoś ile czasu mają na znalezienie tej przesylki? Dodam, że w poniedziałek miną 4 tygodnie od wysłania.
Mithos
Teoretycznie 14 dni od daty zlozenia reklamacji. Ale ten okres moze zostac zwiekszony do 30 dni i praktycznie zawsze trwa to wlasnie 30 dni.
Zwyrodnialec
CYTAT(Mithos @ 9 03 2007, 12:27) *
Teoretycznie 14 dni od daty zlozenia reklamacji. Ale ten okres moze zostac zwiekszony do 30 dni i praktycznie zawsze trwa to wlasnie 30 dni.

A jaka jest szansa na odzyskanie towaru ( o odszkodowaniu nie myślę, bo to pewnie grosze)? Bo ciągle czekam i jedyne co poczta zrobiła, to przysłała polecony, że nadal trwają poszukiwania. huh.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.