czesc
Chodzi mi o to ze niedlugo bede kupowal podkladke pod moja mysz optyczną przewodową. Jakie podkladki polecacie?(niedrogo!), bo czytalem, ze pod optyka to najlepiej dawać coś białego, ew. jednokolorowego i najlepiej niechropowatego. Fajnie jakby tutaj pojawiły się jakieś konkretne linki do sklepów lub jakieś porady.
Kontra
il capitano
15 08 2006, 11:31
optyczną? to na co Ci podkładka?
optyczną? to na co Ci podkładka?
Zapomniałem dodać: Mam biurko, którego faktura jest chropowata, przez co odczyt jest nieprecyzyjny i nie moge zapodac sobie takiego wlasnie rozwiązania.
il capitano
15 08 2006, 11:38
ja też mam chropowate podłoże, mycha działa już dwa lata bez najmniejszego problemu.
Mówisz o myszce optycznej czyli z lampką, a nie zwykła z kulką?
QUOTE(KoBik @ 15 08 2006, 12:38)

ja też mam chropowate podłoże, mycha działa już dwa lata bez najmniejszego problemu.
Mówisz o myszce optycznej czyli z lampką, a nie zwykła z kulką?
Moze jakimś znawcą w sprawach PieCa nie jestem, ale potrafie rozróżnić mysz optyczną od kulkowej

Ja mam po prostu tak, ze jak robie minimalne ruchy po blacie biurka to myszka poprzez tą chropowatośc czasem ribi ruch o 1-2mm nie w tą strone lub sama o 1mm sie przesunie. W sumie wisiałoby mi to, gdyby nie jedna gra w którą gram na kompie-MoH:Spearhead. No i jestem troche pedantyczny i musze miec wszystko perfect-nawet meczyki w dead or alive 'musze' tak wygrywac hehe.
Dzieki Kobik za zainteresowanie. Jak znajdziesz cos konkretnego to odpisz:)
il capitano
15 08 2006, 11:44
nom to problem z głowy

nie bój nic - ta chropowatość w niczym nie przeszkadza. Ja mam jakąś zwykłą myszke optyczną z rolką za 30 zeta bodajże. W komputerowych jest tego od groma.
Ja tam używam zwykłej za 4.99 z avansa:) Czarna , góra powleczona śjakimą materiałem. Działa si. Nie potrzebuję podkładki marki Ferrari za kilkaset eurosów
Chyba tak zrobie - kupie zwykla jednokolorową podkładkę (sprowadzane pewnie na tony z niemiec), no i na niej bede plumkał
Coś czarnego
Ja mam za 3 zeta jakąś szmatę i działa OK mimo że się brzegi poszarpały xD (2 lata na karku)
il capitano
15 08 2006, 11:51
Klik tu masz przykładowe - taniocha a działa bez zarzutu.
Oki więc zrobiłem zdjęcie mojego biurka
KLIK, zdjęcie myszki z aktualną podkładką
KLIK
il capitano
15 08 2006, 12:04
Moja myszka jest podobna - chropowate biurko - podobne. Wszystko mi działa tip top.
MichAelis
15 08 2006, 13:45
A ja tez mam takie biurko i nichuja nie dziala na nim. Musze miec podkladke.
Ta...myszki za 30 zl dzialaja dobrze do chwili gdy sprobuje sie jakiegos oema Logitecha za 40 - 50 zl, roznica co najmniej klasy o wygodzie i jakosci wykonania nie wspominajac. Do tanich optykow polecam zwykla szmaciana podkladka matrialowa, kolory najlepiej zielony, granatowy, czarny nie sprawdza sie przy wszystkich myszkach (pochlania swiatlo).
A tym ktorzy uzywaja myszki na biurku polecam zrobic experyment i przesunac myszke ze spora predkoscia po skosie w roznych kierunkach, wtedy da sie latwo zaobserwowac jak nieprecyzyjne jest to prowadzenie. Moze przy zwyklym uzytkowaniu nie przeszkadza zbytnio ale w czasie gry moze kosztowac fraga.
il capitano
15 08 2006, 17:06
Być może jestem nieobiektywny jeśli chodzi o myszki - ale wybacz k0ntra - zerknałęm na moje pudełko po myszce - kosztowała 95 zł. więc to nie ta tańsza jak mówiłem. ( a byłem pewny, że gówna używam xD ) Być może dlatego działa mi na wszystkim
MichAelis
15 08 2006, 17:29
Ja mam wlasnie OEM Logitecha. Myszka mi dziala idealnie, ale wlasnie na czarnym biurku nie chce smigac.
Pawel1992
15 08 2006, 17:45
A ja używam czystej białej kartki papieru polecam

.
W moim przypadku najlepiej sprawdza się tekturowa podkładka

( dosyć starta przez lata ) , a co do myszki mam OEM-a Logitecha i od 5 lat działa bez zarzutu.
DarkSkill
23 09 2006, 18:07
Najlepiej bez podkladki mowie ci
al PeER
23 09 2006, 18:13
Przeciez koles ciagle pisze, zemu zle chodzi!! EOT ludzie .
DarkSkill
25 09 2006, 19:04
To cos ma z mysza, podkladka do optycznej na serio nic nie pomoze, mowie wam!
To cos ma z mysza, podkladka do optycznej na serio nic nie pomoze, mowie wam!
A dupa tam, mam identyczną strukturę blatu biurka jak k0ntra, myszke optyczną i mam to samo, właściwie się nie da nic robić, a próbowałem kilku myszek.
Kupiłem podkładkę która była w CDA i jest git więc głupoty gadasz
mario87
27 09 2006, 02:31
już chyba było to powiedziane ale to zalezy o samej myszki na czym działa
Shimizu
22 12 2006, 08:27
Polecam podkladke pod zarcie

z drugiej strony jest bardzo przyjemny material, gladki i myszka chodzi na niej jak zloto ^^ ja matce zakosilem...
KeNdziK
24 12 2006, 18:16
Kup sobie STEELPAD QCK ,bardzo dobra podkladka,sa rozne wielkosci
Najlepiej coś nie ażtak taniego, jakąś za około 10-15zł podkładkę, one siedobrze spisują, są z dobrego tworzywa, zyli się prawie nie ścierają. A co do myszek, to też zależy od modelu - ja mam bezprzewodowego Logitecha, a jako zapasówkę tanią mychę (optyk, kabel) za 50zł Media-Tech. I muszę szczerze przyznać, że spisuje się bardzo dobrze, nie czuję wielkiego dyskomfortu przesiadajac się z jednej na drugą, jak mi nagle w Logi bateria padnie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.