Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: KĄCIK RPG na Extreme Party
Forum PSX Extreme > PSX Extreme > Opinie, komentarze > EXTREME PARTY V
Zax
Hej

Obwieszczam, co planujemy przeprowadzić na Extreme Party w temacie RPGów:

Konkursy

KONKURS WIEDZY - światy Final fantasy, Chrono Trigger/Cross i Suikoden - już teraz wkuwajcie zasoby informacji.

KONKURS MUZYCZNY - "Jaka to melodia?" - dominować będzie przede wszystkim seria FF, ale nie tylko!

SKRZYŻYUJ CHOCOBOSA - konkurs niespodzianka wink.gif

KONKURSY ZRĘCZNOŚCIOWE - skakanka (ff9), snowboard (ff7), bekanie na decybele (Life-Real) - co nam przyjdzie do głowy smile.gif

Do tego można będzie pomówić z Ashleyem - twórcą polskiej wersji językowej gry Vagrant Story; pooglądać masę teledysków i trailerów, a także pograć w najnowsze japońskie tytuły oraz bardzio rzadkie perełki, które wyszły tylko na małym żółtym rynku. Jeśli będą chętni przeprowadzimy panel dyskusyjny.

Osoby, które chcą zaprezentować się jakoś na EP (np.RPG maker, tematy do dyskusji w panelu dyskusyjnym), proszone są o kontakt z niżej podpisanym zgredem.

ZAX
zax@psxextreme.pl
Dante
O ciekawa inicjatywa ale czy dotyczy tylko japońskich tytułów na konsole czy ogólnie RPG (może ktoś chce sesje organizować albo coś?)
Oskae
Czyli nie trzeba się zapisywac i uczestniczyc we wszystkich konkurencjach ?
Pavlus
QUOTE(Oskae @ 17 08 2006, 20:49) *

Czyli nie trzeba się zapisywac i uczestniczyc we wszystkich konkurencjach ?

Przeciez nikt Cie nie zmusi zebys bekal do mikrofonu lol.
Iitem
(pipi) dobry pomysł Zax
Specu
QUOTE(Dante @ 17 08 2006, 20:08) *

O ciekawa inicjatywa ale czy dotyczy tylko japońskich tytułów na konsole czy ogólnie RPG (może ktoś chce sesje organizować albo coś?)

zwazywszy na stan w jakim bedzie wiekszosc (ofkoz pelnoletnich wink.gif ) uczestnikow, sesja RPG bedzie chyba niewykonalna ninja.gif
m_waszka
a będzie gra w magika??
Zax
Nie przewiduję sesji fabularnego RPG ani Magika z prostego powodu: nie będzie na to czasu - będziemy mieć zdecydowanie co robić smile.gif Poza tym, obawiam się, że gros osób byłoby wyłączone z takiej zabawy, a nie oto chodzi, by się izolować w grupce tuzina ludzi.

Powiem jeszcze, że nagrody powinny być atrakcyjne... cool.gif

Zapisy do konkurencji przeprowadzimy na miejscu.

Zax
koval
W erpegi grałem niedużo (bo w sumie FF VII, VII i IX + KotOR) ale chętnie posłucham "starych wyg" i rpg-wymiataczy (Hi Zax!) Wkońcu zobacze co to to ten osławiony "medżik" happy.gif
_Alek_
A jakieś pory? Świetna rzecz, ale nie wiem, czy z turniejem T5 nie będzie kolidowało (choć dla mnie skończy się on szybko rolleyes.gif ). A swoją drogą świetna myśl, zwłaszcza k. wiedzy i "Jaka to melodia" (w tym drugim koniecznie muszę wziąść udział icon_twisted.gif ).
Zandro
Swietna sprawa, count me in wink.gif

...Magica nie bedzie bo Star w Irlandii =p
Rykuzushi
Chciałbym pogratulować organizacji kącika RPG. Dzięki za miłą atmosferę i tego iż mogliśmy wspólnie, fani gier rpg, posiedzieć, pogadać i się pośmiać. Dodaję tu parę fotek z wręczania nagród z konkursu muzycznego.

http://rapidshare.de/files/31104904/S5020903.JPG.html
http://rapidshare.de/files/31105253/S5020904.JPG.html
http://rapidshare.de/files/31105334/S5020905.JPG.html

Pozdrawiam wszystkich z którymi miałem możliwość porozmawiać, a w szczególności Zax'a, Ashley Riot'a, osobę która pokonała mnie w konkursie muzycznym i sławetnego Sephirona wink.gif Do następnego EP.
SoNiC4000
Ja poprosze wiecej zdjec z kacika RPG tongue.gif
PS: ma ktos nagrana na kompie ta relacje to co TVN24 nagrywalo ??? wiem ze wpadli do nas do kacika rpg i tez cos nagrali biggrin.gif (o ile sie nie myle tongue.gif)

PS: Zax wyslalem ci maila odpisz na niego tongue.gif
TaiCat
ja chce te Dragon Quest & Final Fantasy Itadaki Party!!!!!!!!!!!
Musiolik
Tai - jak coś to to mam w domu ^^

A zdjęcia są na www.squarezone.pl/forum w dziale ogłoszenia, jest temat Extreme Party 5.
SoNiC4000
TaiCat ja to za kilka dni jak dobrze pojdzie bede mial wink.gif moge ci wyslac tyle ze twa konsola musi czytac "kopie" orginalnych gier wink.gif
Tantalus
ja chce te Dragon Quest & Final Fantasy Itadaki Party!!!!!!!!!!!

Itadaki Street Special jest dostępne w wysyłkowym sklepie Tantalus'a za bezcen (w zamian bym chciał, abyś mi wysłała jakąś grę na PS2). Oczywiście piracka (HAR!!), bo oryginał to ciężko nawet na eBay'u znaleźć

a w szczególności Zax'a, Ashley Riot'a, osobę która pokonała mnie w konkursie muzycznym i sławetnego Sephirona

A mnie nikt nie pozdrawia T_T... a ja cały kraj dla was zwiedziłem....

Ja poprosze wiecej zdjec z kacika RPG

To są te, które ja robiłem:

Tantowe zdjątka

ma ktos nagrana na kompie ta relacje to co TVN24 nagrywalo ???

Jeszcze tego nie ma. Gadałem z tym kolesiem z TVN'u i powiedział, że nie wie kiedy to będzie w TV, bo musi jeszcze reportarz do tego napisać. Moje podejrzenia kieruje na sobotę - wtedy są dwa programy, w które mogliby to wcisnąć. Też to chętnie zobacze, bo w końcu im udzieliłem wywiadu heh (wyszedłem jak niezrównoważony satanista, ale może nikt ze znajomych nie zobaczy hehe).
Rykuzushi
Tantalus, jakbyś miał na identyfikatorze coś wypisane to pewnie bym Ciebie też pozdrowił, a tak to co miałem napisać? Pozdrawiam gościa który dawał mi losować pytania?tongue.gif
Sephiron.
Kącik RPG to była dla mnie najwarzniejsza rzecz na EP5 i NIC nie było ją w stanie przyćmić smile.gif
Tantalus
Miło to słyszeć. Na następne EP ten kącik będzie jeszcze lepszy, będziemy mieli fajniejsze konkursy i przyjedziemy większa delegacją. ZgRedy będą musiały dla nas oddzielny budynek wynająć hehe...
Dud.ek
Damn szkoda że nikt nie dał mi znać w związku z moją ksywą na jednym ze zdjęć mad.gif
Teraz jestem w PSXie z jakimś pytajnikiem nad głową!!!!!!
Musiolik
Zdjęcia pochodzą od Tantalusa który zamieścił ja na forum SquareZone, one tam były tylko tak podpisane, a Tant podpisał tych których znał mniej wiecej.
Lord Gumiś
Mam do was prośbę czy moglibyście dokładnie opisać jak wyglądał konkurs muzyczny..?
Tantalus
Mam do was prośbę czy moglibyście dokładnie opisać jak wyglądał konkurs muzyczny..?

Ano moglibyśmy. Składał się on z dwóch rund. W pierwszej było chyba z 15 osób i z nich 3 wyłoniliśmy do finału. Ashley siedział sobie na krześle przy kompie i puszczał na nasze głośniczki malutkie track'i z jakiejś gry (w puli były: Final Fantasy VII, VIII, X, XI, XII, Tactics, Chrono Cross, Chrono Trigger, Wild ARMs i Vagrant Story). Każdy po kolei dostawał jeden utwór do przesłuchania i odpowiadał, zdaje się że każdy dostał po 3 pytania, a później ci, którzy najlepiej odpowiadali mieli jeszcze dogrywke tak, aby trzech wyłonić. Aby zdobyć punkt, wystarczyło podać grę, z jakiej pochodził utwór. Potem była runda druga i tam Ash zmienił troche zasady. 44 tracki były puszczane jak leci, a pierwsza z trzech osób jaka się zgłosiła, mogła odpowiadać. Też chodziło o rozpoznanie gry, ale tym razem były utwory wogóle z kosmosu wzięte (2 tracki z Vagranta, które nie były wykorzystane w grze ?!). Każda zła odpowiedź to ujemny punkt był.

Teraz jestem w PSXie z jakimś pytajnikiem nad głową!!!!!!

Heh, sorry, to Zax wrzucał zdjęcia. Ja mu podesłałem ze 30ci, a on wybrał akurat to heh. Jakbyś wbił wcześniej na SquareZone, to bym ci podpisał głowę, a tak nie skojarzyłem wogóle twojego nick'a.
Dud.ek
No spoko dry.gif
Moja wina.........Moja wina.........Moja bardzo wielka wina!!!!!!!!!!!!!!!!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.