Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Battlefield: Bad Company
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18
Rutran
Modele czteroosobowego składu z Bad Company.

http://www.gamersyde.com/news_5773_en.html
niemrawy
ok, to ja powiem tak, wszystkie teksty o rewolucji można o kant pupy rozbić (sorry rutran), nie ma czegoś takiego jak rewolucja w tej dziedzinie, ewolucja owszem (choć i tak mocno ograniczona)

nie mam zamiaru wypowiadać się teraz na temat nowego bf-a, nie grałem, ale jedna rzecz mnie irytuje, podobno potwierdzone jest że będziemy do siebie strzelać w grupach po 12 osób, powiem szczerze że liczyłem troche na powiększenie tej liczby

ale mainstream chce czegoś innego, ładnych tekstur i modeli postaci w highpoly, co jest całkowocie dla mnie niezrozumiałe, bo w tego typu programach chodzi TYLKO I WYŁĄCZNIE o wyniki

podsumowując, pewnie będe grał w nowego bf-a do momentu wyjścia następnej części, tym bardziej że nie ma żadnej konkurencji , ale jednocześnie daleki jestem (na dzień dzisiejszy) od komenarzy typu "ohhh", "ahhh", "rewolucja", itd..
Valeq
Premiera BF:BC przesunięta na bliżej nieokreślony termin w 2008 roku mad.gif
Master_Lukas
I dobrze, niech dopracuja gierkę smile.gif I tak bedzie w co grac w lutym, marcu i kwietniu smile.gif Nie bedziemy sie nudzic biggrin.gif
Xymek
CYTAT(Master_Lukas @ 24 01 2008, 23:46) *
I dobrze, niech dopracuja gierkę smile.gif I tak bedzie w co grac w lutym, marcu i kwietniu smile.gif Nie bedziemy sie nudzic biggrin.gif

Dokladnie tak, niech w spokoju skoncza to co siebie zalozyli (a plany przeciez maja ambitne - w pelni zniszczalne otoczenie), CoD 4 napewno dal developerom sporo do myslenia. Ostatnimi czasy za duzo gier wyszlo za szybko co sie odbilo na ich jakosci (Assassin's Creed, Mass Effect - chodzi mi o strone techniczna tego tytulu), ja osobiscie wole poczekac nawet rok dluzej i dostac w swoje lapki produkt w 100% dopracowany bez niedorobek vide GTA 4...
Jacobss
CYTAT(Xymek @ 25 01 2008, 00:07) *
CYTAT(Master_Lukas @ 24 01 2008, 23:46) *

Dokladnie tak, niech w spokoju skoncza to co siebie zalozyli (a plany przeciez maja ambitne - w pelni zniszczalne otoczenie), CoD 4 napewno dal developerom sporo do myslenia. Ostatnimi czasy za duzo gier wyszlo za szybko co sie odbilo na ich jakosci (Assassin's Creed, Mass Effect - chodzi mi o strone techniczna tego tytulu), ja osobiscie wole poczekac nawet rok dluzej i dostac w swoje lapki produkt w 100% dopracowany bez niedorobek vide GTA 4...

Kompletnie nie zgodzę się z twoją wypowiedzią. Mass Effect wyszedł za szybko? A ciągłe przesuwanie premiery to co, kwiatek? Bez przesady, Mass Effect wyszło i tak za PÓŹNO, grę trzeba było wydać, bo ludzie by już ich zjedli. Prawie jak Blizzard. A rozumiem, że w GTA IV grałeś, że jest dużo niedoróbek hm? Czy może posiłkujesz się tekstami w stylu "jakiemuś przechodniowi coś prze nikło przez rękę"?

Osobiście jestem strasznie rozczarowany przesunięciem. Ostatnio robiłem sobie plan funduszy jak wydać kasę w tym roku na gierki. Kasa z marca była przeznaczona na BF. Teraz nie wiem co zrobić. Przesunięcie Force Unleashed spowodowało, że oprócz GTA IV w kwietniu, nie będzie w co grać. Dead Island pewnie też nie wyjdzie w Czerwcu, więc zostaje się posiłkować Bioshockiem, Mass Effectem czy też Halo 3. Szkoda, szkoda, posucha straszna w 1. połowie roku.
Master_Lukas
CYTAT
Kasa z marca była przeznaczona na BF. Teraz nie wiem co zrobić.

Tez chcialbym miec takie problemy jak Ty, zreszta pewnie nie tylko ja smile.gif Problemem dla wiekszosci jest to, skad brac kase wink.gif

CYTAT
Szkoda, szkoda, posucha straszna w 1. połowie roku.

Zalezy co kto lubi. Wyszedl nowy Burnout, w lutym Army of Two (mimo slabych recenzji warto przetestowac), Unreal tez powinien wyjsc w 1. połowie roku, o GTA 4 nie trzeba chyba przypominac (na bank zapewni dluuugie granie), Warhounds od Techland ma miec premiere w I/II kwartale. Na pewno bedzie w co grac smile.gif
Litwin25
http://www.battlefield-heroes.com/

Coś nowego ze stajni Battlefield,ale chyba tylko na kolony
Rutran
Battlefield Bad Company został przesunięty na rok fiskalny 2009, czyli wynika z tego że premiera może nastąpić pomiedzy 1 kwietnia 2008, a 31 marca 2009. Informacja pochodzi od człowieka z Electronic Arts Johna Riccitiello, który twierdzi, że gra wymaga jedynie drobnych szlifów.
Nieoficjalna data wydania Bad Company jest możliwa w drugim kwartale 2008, mozliwe że w czerwcu 2008.

Trzy nowe screeny:
http://www.gamersyde.com/news_5883_en.html
Othis
no i lipa te "realistyczne" rozwalanie scian czy czolg, grnatnik czy dzialko ubywa tyle samo skrypciki....oby ta mgla nie przybyla ze wzgledu na te dropy animacji a snajper wyglada jak jezozwierz.. :lol:piekne
Rutran
Explosive Buildings Gameplay kolejny filmik z Bad Company.
http://www.gametrailers.com/player/31318.html

Na tym materiale są pokazane ujęcia z trybu Multiplayer, chodzi o fragmenty z kamery innej niż FPS. Widać gołym okiem że destrukcja jest w rozgrywce multiplayer, tak jak zapewniali programiści z DICE.
niemrawy
w końcu coś innego niż wcześniejsze strzelanie do krzaczków i ścian
Matrox
Swietny ten filmik, w koncu gra w ktorej bedzie mozna zalatwic kampera siedzacego za murem jedym celnym strzalem granatnika biggrin.gif
raulos
Koles jest 5m od sciany i rozwala ja z granatnika bez konsekwencji, te granatniki, granaty etc. beda naduzywane, bedzie to zwykly ARCADE. Niepodoba mi sie ten tytul liczylem na cos innego.
MichAelis
Mi sie nie podoba to co z nich wypada confused.gif
Matrox
CYTAT(raulos @ 2 03 2008, 14:29) *
Koles jest 5m od sciany i rozwala ja z granatnika bez konsekwencji, te granatniki, granaty etc. beda naduzywane, bedzie to zwykly ARCADE. Niepodoba mi sie ten tytul liczylem na cos innego.

Hmm, nie zwrocilem na to uwagi, faktycznie nie powinno tak byc. Moze i dobrze, ze gra bedzie troche bardziej Arcadowa, bedzie odskocznia od bardziej taktycznego Vegas smile.gif
elsaint360
To jest kit, który wybierasz na początku respawana. Nie grałeś w inne edycje? Zawsze możesz zamienić swój na kogoś
Maiden
BF:MC był arcadowy. I taki ma być BC.

Zresztą seria idzie w tym kierunku. Proponuje zapoznać się z BF Heroes na PC.

Mi to odpowiada. Call of duty jest grą poważniejszą.
niemrawy
CYTAT(Maiden @ 2 03 2008, 15:17) *
BF:MC był arcadowy. I taki ma być BC.

Zresztą seria idzie w tym kierunku. Proponuje zapoznać się z BF Heroes na PC.

Mi to odpowiada. Call of duty jest grą poważniejszą.

i jednocześnie łatwiejszą, bardziej user friendly

fajnie by by było gdyby w nowym bf-ie nie popełnili tego samego błędu który jest w bf2, czyli żeby nie było sytuacji gdy w jednym meczu grają ludki którzy konkretnie wymiatają i typowe nooby, lub "średni" zawodnicy, jakiś podział wprowadzić

jedna z bardziej irytujących rzeczy to mieć w swojej ekipie paru nie potrafiących grać ludków, którzy potrafią niezle zaszkodzić swojej ekipie, a i tak sobie z tego nic nie robią no bo przecież liczy się fun ((pipi) prawda, liczy się wygrana)

tak samo wy(pipi)ałbym w pizdu "przełanczanie(??)" się na "widok z oczu" innego gracza", troche złe wyrażeni ale chyba wiadomo o co chodzi, zamiast grać inni wchodzą na kamare z oczu od innych", czasami na 12 osób, 5/6 zamiast grać to ogląda jak inni grają

ostatnia sprawa, friendly fire, bezdyskusyjne wywalenie z meczu za trzy zabicia kogoś ze swojej ekipy

dużo jest rzeczy które mogli jeszcze zmienić (choć i tak pewnie niczego nie zmienią), ale te które wymieniłem powinni w pierwszej kolejności
Rutran
Materiał w postaci dwóch filmików z Bad Company zaprezentowany przez serwis EuroGamer:

Część pierwsza:
http://www.eurogamer.net/tv_video.php?play...&size=large

Część druga:

Zapowiedź Battlefield: Bad Company z Gamer.tv trwająca ponad 20 minut przedstawiająca nowe wycinki z gameplayu trybu single i multi (koncówka filmu), wywiad z programistami i wycieczka po studiu Dice oraz krótka historia serii Battlefield. Polecam.

http://www.gametrailers.com/player/usermovies/186723.html
Rutran
Karl Magnus-Troedsson udziela wywiadu dla Gamereactor na temat trybu multiplayer w Bad Company. Nowym trybem rozgrywki będzie Gold Rush. Prace nad grą wciąż trwają.

Multiplayer Beta Battlefield: Bad Company ma ukazać się w najbliższym czasie, będzie oficjalnie zapowiedziana. Pojawi się na X360, będzie obsługiwana na dedykowanych serwerach EA.

Filmik z Battlefield Bad Company multiplayer interview:
http://youtube.com/watch?v=_CtyT-Taplk
niemrawy
CYTAT(Rutran @ 13 03 2008, 15:30) *
Multiplayer Beta Battlefield: Bad Company ma ukazać się w najbliższym czasie, będzie oficjalnie zapowiedziana. Pojawi się na X360, będzie obsługiwana na dedykowanych serwerach EA.

jak w jednym zdaniu są słowa "ea" i "serwery" to odczuwam zawsze mały niepokój, poza tym fajnie że w końcu coś się zaczyna dziać (??), może już niedługo będziemy mieli możliwość postrzelania do siebie w nowym bf biggrin.gif fajnie, nawet biorąc pod uwage to że to tylko beta
wrog
Dobre wieści, od poniedziałku będą rozdawać kody na betkę multi z dwoma mapkami. smile.gif
Zephi
CYTAT(wrog @ 13 03 2008, 19:41) *
Dobre wieści, od poniedziałku będą rozdawać kody na betkę multi z dwoma mapkami. smile.gif

"Rozdawac" ? Komu? biggrin.gif Chetnie bym sie zalapal bo to jedna z gier na ktore czekam najbardziej w tym roku.
wrog
Nie wiem o co chodzi, ale nagle zniknęła oficjalna notka z TeamXbox (wstawiam niżej fragment).

CYTAT
DICE, a studio of Electronic Arts Inc. today announced the multiplayer beta test for Battlefield: Bad Company on the Xbox 360 video game system from Microsoft. IGN Founders’ Club and IGN Insider will offer keys to members and the public in North America and Europe to parti(pipi)ate in the multiplayer beta test starting March 17 provided by IGN’s popular game download site FilePlanet (http://www.fileplanet.com). In addition, keys will also be available through IGN Entertainment’s gaming Web sites including IGN.com, GameSpy, TeamXbox, Planet Battlefield and Voodoo Extreme. Battlefield: Bad Company will launch on the PLAYSTATION 3 computer entertainment system and Xbox 360 in June 2008.

W skrócie po polsku.
Butcher
Karl Magnus-Troedsson udziela wywiadu dla Gamereactor na temat trybu multiplayer w Bad Company. Nowym trybem rozgrywki będzie Gold Rush.

Nie tylko nowym, ale jedynym w BFC confused.gif
Po więcej detali zapraszam do nowego numeru.
Sztajniec
To co, tylko jeden tryb multi? Jak dla mnie kiszka confused.gif
niemrawy
CYTAT(Butcher @ 14 03 2008, 11:26) *
Karl Magnus-Troedsson udziela wywiadu dla Gamereactor na temat trybu multiplayer w Bad Company. Nowym trybem rozgrywki będzie Gold Rush.

Nie tylko nowym, ale jedynym w BFC confused.gif
Po więcej detali zapraszam do nowego numeru.

a to ci niespodzianaka nie? w bf2 ile jest trybów? dwa? w tym ctf w którego gra tylko kilku zapaleńców, normalnie wszyscy grają w conquesta, nie w ilości trybów leży siła bf-a, raczej w wielkości map, sposobie rozgrywki z udziałem wszystkich pojazdów, łodzi, helikopterów (moc), czołgów, ......

a jak będzie się grało w gr? heh, zobaczymy już niebawem, przynajmniej my, czyli wszyscy ci którym nie dane było przetestować nowego bf-a
elsaint360
Jak mogę zwiększyć szanse na dostanie keya do bety?
Butcher
CYTAT(niemrawy @ 15 03 2008, 14:51) *
nie w ilości trybów leży siła bf-a, raczej w wielkości map, sposobie rozgrywki z udziałem wszystkich pojazdów, łodzi, helikopterów (moc), czołgów, ......

Oczywiście, że tak - sam zagrywałem się swego czasu w B:MC. I Gold Rush także da radę - DICE ponownie zadbało o najważniejsze składniki, dokładając miodną rozwałkę...
marcin0903
Coś słychać z tą betką?
Butcher
CYTAT(Rutran @ 8 03 2008, 14:07) *
Materiał w postaci dwóch filmików z Bad Company zaprezentowany przez serwis EuroGamer:
Część pierwsza:
Część druga:

Polecam słuchawki, podkręcić volume i rozkoszować się stroną A/V - te filmy to esencja BFBC. Chociaż nie mają szans oddać efektu gry na kinie domowym i HDTV, warto to zobaczyć i usłyszeć. Podstawy singla - destrukcja, humor kumpli, leczenie, AI, itd...
BieŃ
Jezu teraz juz nie powstrzymam tej ilosci sliny z mych ust!! woot.gif czekam z ogromna niecierpliwoscia...Dice..szybciej song.gif
Kroolik
Pamiętne sesyjki z Bawolastym (Diabeu) w Modern Combat, wycinanie hamburgerów, wspólne akcje, siepa pojazdami...
Po Army of Two jest to drugi w kolejności shooter na który czekam. Fakt, że AoT jest TPP, ale chodzi mi o współdziałanie.
Teraz tylko namówić wszystkich znajomych do zakupu BBC (fajny skrót hehe) i jatka gwarantowana.
wrog
Rozdają już kody na betę, FilePlanet się kłania.
Rutran
Ruszyły zapisy do bety Battlefield Bad Company. yes.gif
http://www.fileplanet.com/promotions/bfbc/eu/

Beta startuje 25 marca 2008, będzie zawierała 2 mapy: Ascension i Oasis oraz tryb rozgrywki Gold Rush.

Multiplayer Tutorial Video oraz 3 nowe screeny:
http://www.gamersyde.com/news_6189_en.html

See you on the battlefield.
marcin0903
No to już po kodach smile.gif, ja dosłownie kilka minut temu dostałem swój i już zasysam betkę, teraz jak patrzę to tylko jest dla tych co opłacają abonament na IGN sad.gif
ShtaS
da radę skądś indziej ogarnąć taki kod, albo użyć drugi raz już raz użytego? confused.gif
marcin0903
Drugi raz raczej nie ma szans, a skądś indziej? No cóż może będzie tak jak z betą CoD4, że kody będą na Alledrogo do kupna bądź będziesz miał dużego farta i trafisz na te kody w internecie na innej stronce...

PS.
Pamiętacie akcje z Gamingnation, spamem wysyłanym na XBL, nie zdziwił bym się gdyby teraz było podobnie, to doskonała okazja by naciągnąc tysiące ludzi chętnych na grę w Battlefield Bad Copany Exclusive Beta - bo tak właśnie to się beta nazywa biggrin.gif.

EDIT: Dla zaostrzenia apetytu fotka z bety smile.gif made by me ofkoz -
popiol
a co tam na fileplanet gdzie podał linka Rutra to już sie skończyły kody? i czy jak nie mam golda (jadę na zdrapkach 48h) to będę mógł zagrać w betę?
Rutran pisał, że beta rusza 25 marca, to jakim cudem Ty już grasz marcin?
wrog
Kody darmowe rozdali, jak ktoś dostał to może pobrać i nawet włączyć, ale nie pogra bo serwery nie chodzą.
elsaint360
http://forum.teamxbox.com/showthread.php?p=10673670 LOL!!
Rutran
Nieoficjalnie mówi się o kolejnej fali publicznych kluczy do Bety Battlefield Bad Company, wynika z tego, że w przyszłym tygodniu mogą się pojawić. Klucze, które były dostępne poprzednio rozeszły się w ponad godzine.

Należy zachować czujność i trzymać ręke na spuście.
http://www.fileplanet.com/promotions/bfbc/eu/

Dedykowane serwery startują we wtorek 25 marca.
elsaint360
Tam się trzeba zarejestrować i odp. na tą durną ankietę?I trzeba płacić, bo tam później po rejestrze jest do wyboru takie coś:
Owiec
Chyba masz po prawej ,ze publicznych kluczy juz nie ma... jezu tak ciezko jest czytac i myslec?
Keymaker
elsaint360, zamiast płacić za subskrypcję na FP lepiej sobie opłać kurs języka angielskiego biggrin.gif

Sprawa jest tego typu: nie ma już kluczy publicznych, ale mając płatną subskrypcję na serwisie File Planet mamy dostęp do oddzielnej puli kluczy.
Rutran
Kolejna fala publicznych kluczy do bety Battlefield Bad Company została rozdana, w ciągu około 20 minut. Niestety w tym momencie dla pozostałych zainteresowanych betą pozostaje jedynie opłacenie abonamentu na jednym z serwisów IGN.com

Być może pojawi się 3 fala publicznych kluczy, ale o tym narazie nic nie wiadomo.
Matrox
CYTAT(Rutran @ 24 03 2008, 18:39) *
Kolejna fala publicznych kluczy do bety Battlefield Bad Company została rozdana, w ciągu około 20 minut. Niestety w tym momencie dla pozostałych zainteresowanych betą pozostaje jedynie opłacenie abonamentu na jednym z serwisów IGN.com

Być może pojawi się 3 fala publicznych kluczy, ale o tym narazie nic nie wiadomo.

Ja tam dostalem od IGN newslatter, ze faktycznie jest kolejna pula ale tylko dla insiderow ktorzy posiadaja XBL Gold, o publicznych nic nie bylo.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.