Ale Multi nie będzie miał na takiego nacisku

Wydaje mi się, że fabuła to nie będzie tylko misja do misji przez kolejną misje. A co do Multi to z takim gameplay`em to nawet 24 osoby to będzie młócka
Developer Battlefielda Bad Company z DICE Karl Magnus Troedsson prezentuje gameplay
Materiał video z Gametrailers
http://www.gametrailers.com/game/4456.html
jeśli chcecie uniknąć notorycznego wywalania z serwerów, nie wydawajcie kasy na te program, zdecydowanie odradzam, online jest płatny i wydaje mi się że choćby z tego powodu jego jakość powinna być conajmniej zadowalająca, niestety, wydajemy kase co miesiąc żeby sobie pograć i co? a no serwery w bf mają to do siebie że są do dupy
wywala każdego, o każdej porze, często hurtowo bym rzekł, z 24 luda w ciągu paru sekund robi się 10, i nie sa to sporadyczne przypadki, o graniu w weekend całkiem można zapomnieć

(chyba że zaakceptujemy fakt że w środku meczy tracimy połączenie z serwerem, i zaczynamy od nowa, znowu wywali, znowu od nowa, od nowa, od nowa, od nowa, ot taka pętla)
Keymaker
29 10 2007, 21:52
Chyba Ci się gry pomyliły

Tej jeszcze nie ma na rynku
Chyba Xardasowi chodziło ogólnie o gry pod tytułem "Battlefielda:...". Z tym się zgodzę. Kiedyś grałem w to na piecu i rzczywiście cięło się jak diabli. Miejmy nadzieję, że na taki hit jak "Bad Copmpany", producent zapewni godziwe i mocne serwerki.
Na serwisie IGN pojawił się Preview Battlefield Bad Company
http://xbox360.ign.com/articles/832/832229p1.htmlMateriał video Battlefield: Bad Company Preview
http://video.google.pl/videoplay?docid=659...h&plindex=3
Materiał wideo ukazujący prace developerów z DICE nad enginem Frostbite do Battlefielda Bad Company.
http://www.gamersyde.com/news_5593_en.html
Troszke niskie stężenie pracy w tej pracy

więcej tu zabawy póki co, a jednak trzeba przyznać - wychodzi im to świetnie (nie pamiętam by inni developerzy próbowali promować swoje tyt. takimi produkcjami).
z tego co narazie pokazali to lipa watpie by to cale zniszczenie bylo w trybach na multi a single mnie niegdy nie pociagal...jak narazie widac slaby framerate(10-15 klatek) i wybuchy tez mi zbytnio nie pasuja(fajne sa moze 3 klatki a potem slaby dym i jakis ogieniek) no i cienie widac znowu nie za bardzo jakos sie rozjezdzaja...a sterowanie widac ze skiszone jak w bf mc wolny maloprecyzyjny scrolling tak wiec kto lubi wojny niech juz kupuje cod4...oczywiscie wiadomo ze wszystko moze ulec poprawie jednak ja bardzo w to watpie..
Lord Tidek
3 12 2007, 17:27
CYTAT(Othis @ 3 12 2007, 18:27)

z tego co narazie pokazali to lipa watpie by to cale zniszczenie bylo w trybach na multi a single mnie niegdy nie pociagal...jak narazie widac slaby framerate(10-15 klatek) i wybuchy tez mi zbytnio nie pasuja(fajne sa moze 3 klatki a potem slaby dym i jakis ogieniek) no i cienie widac znowu nie za bardzo jakos sie rozjezdzaja...a sterowanie widac ze skiszone jak w bf mc wolny maloprecyzyjny scrolling tak wiec kto lubi wojny niech juz kupuje cod4...oczywiscie wiadomo ze wszystko moze ulec poprawie jednak ja bardzo w to watpie..
Nie no chyba ktoś tu się zbytnio czepia

a co do kwestii zniszczeń to mówili iz na multi będą okrojone bo co to za zabawa by była biegać po pustej planszy gdy już wszystko zniszczycie
CYTAT(Othis @ 3 12 2007, 16:27)

Z tego co pokazali i opisali destrukcja jest zaimplementowana w trybie singleplayer i multiplayer. Wczesne materiały ukazują spadki framerate (wersja alpha). Co do eksplozji oraz wszelakich dymów są one zrobione fachowo. Jak można oceniać sterowanie po materiałach wideo (lol). Szybkość sterowania w BF:MC można ustawić manualnie w opcjach, gdybyś nie wiedział, a precyzja zależy od umiejętności gracza.
Battlefield Bad Company zmiażdży konkurencję w lutym 2008.
zobaczymy jak destrukcja wplynie na gameplay na MP wydaje mi sie ze nie najlepiej (wiecej ludzi kampic w pojazdach bo poniszcza budynki dla snajperow,itd)
CYTAT(Rutran @ 3 12 2007, 21:35)

CYTAT(Othis @ 3 12 2007, 16:27)

Z tego co pokazali i opisali destrukcja jest zaimplementowana w trybie singleplayer i multiplayer. Wczesne materiały ukazują spadki framerate (wersja alpha). Co do eksplozji oraz wszelakich dymów są one zrobione fachowo. Jak można oceniać sterowanie po materiałach wideo (lol). Szybkość sterowania w BF:MC można ustawić manualnie w opcjach, gdybyś nie wiedział, a precyzja zależy od umiejętności gracza.
Battlefield Bad Company zmiażdży konkurencję w lutym 2008.
mozesz powiedziec gdzie to widziales ze opisali multi? bo ja tylko uslyszalem ze multiplayer bedzie i nic wiecej...co do celowania widac jak koles sie z tym meczy glownie "chodzac na boki" przy akcji w budynku a pozniej jak celuje ze snajperki powiem tyle jak narazie tragedia...jedynie co ta gre ratuje to czolgi i helikoptery..a ta cala piekna destrukcja "po rzuceniu granatu odpada pol sciany budunku" tez mi mierzi tandeta...nic dodac nic ujac.
Lord Tidek
4 12 2007, 10:06
CYTAT(Othis @ 4 12 2007, 11:39)

mozesz powiedziec gdzie to widziales ze opisali multi? bo ja tylko uslyszalem ze multiplayer bedzie i nic wiecej...co do celowania widac jak koles sie z tym meczy glownie "chodzac na boki" przy akcji w budynku a pozniej jak celuje ze snajperki powiem tyle jak narazie tragedia...jedynie co ta gre ratuje to czolgi i helikoptery..a ta cala piekna destrukcja "po rzuceniu granatu odpada pol sciany budunku" tez mi mierzi tandeta...nic dodac nic ujac.
Zobacz poprzednie wywiady i zapowiedzi, tam mówią o destrukcji w multi.
Polecam materiał wideo zrealizowany przez ludzi z serwisu Gamespot ponad 15 ninutowy film ze wczesnej wersji gry.
Część pierwsza :
http://video.google.pl/videoplay?docid=-80...h&plindex=7Część druga :
http://video.google.pl/videoplay?docid=-14...h&plindex=6Othis polecam czytanie wczesniejszych postów, ale podam jeszcze raz linka do preview ze strony IGN.
http://xbox360.ign.com/articles/832/832229p1.htmlWarto też zapoznać się z publikacją w PSX Extreme z lipca 2007 numer 119 strona 32 do 35 autorem jest Amer.
Na stronie xbox.centrumxp.pl jest zapowiedz Battlefielda Bad Company.
http://xbox.centrumxp.pl/118,0,Battlefield_Bad_Company.aspxBattlefield Bad Company zapowiadana największą rewolucje dotyczącą interakcji z otoczeniem za sprawą nowego silnika graficznego Frostbite czyli mozliwością destrukcji około 90% obiektów na ekranie (pojazdów, budynków, drzew, itd).
Wszystkie starcia będą się odbywały przy użyciu sporego arsenału broni oraz pojazdów (czołgi, helikoptery itp.) jest to obecnie jedyny taki tytuł w którym sprzęt militarny jest do dyspozycji na taką skale. Gry tego typu zdecydowanie odstają od serii Battlefield pod względem toczonych batalii w trybie Multiplayer.
Spadkami animacji na dostępnych obecnie avikach proponuje raczej się nie przejmować bo z realnym stanem rzeczy nie mają zbyt wiele wspólnego (testowana wersja traciła może 4-5 klatek, ale to bardzo sporadycznie, a i tak obiecywali to poprawić).
destrukcja otoczenia w multi oraz singlu ma utrzymywać dokładnie ten sam poziom - taki urok tego silnika
eksplozje w Bad Company to zdecydowanie pierwsza liga, zapewniam. W czasie eventu pozwolono nam pobawić się prostym narzędziem developerskim dzięki któremu w dowlonej chwili można było spauzować grę i elegancko pośmigać kamerą po ekranie. W uproszeczniu: posyłamy pocisk z RPG w wysoki budynek, pozujemy dokładnie w chwili eksplozji i bawimy się z ustawieniami kamery (także i zoom, więc można było się dokładnie przyglądać). Wg mnie jest perfekto, naprawde.
mało tego - wszystko można było odtwarzać też w slow-mo, przewijać itp

Słaby dym? Absolutnie nie! Wg mnie mamy tu (niekoniecznie na filmach!) jeden z najlepszych efektów dymu w grach. Ze sterowaniem najmniejszych nawet problemów nie było.
plus jeszcze taki detal o którym praktycznie nikt nie wspomina: wg mnie będzie to najlepiej udźwiękowiona strzelanina. Ale o tym akurat ciężko dowiedzieć się z tych filmików
Hm, to chyba wszystko.
CYTAT(Lord Tidek @ 4 12 2007, 10:06)

CYTAT(Othis @ 4 12 2007, 11:39)

Zobacz poprzednie wywiady i zapowiedzi, tam mówią o destrukcji w multi.
teraz ja ci cos powiem na chwile obecna nie jest mozliwe zaimplementowanie destrukcji inaczej niz podzial calej planszy na male kawaleczki(chodzi glownie o budynki) i rozwalnona sciana w jednym miejscu zawsze bedzie tak samo wygladac (zalezy na ile czesci jeszcze je podziela ale raczej nie jest duzo) dlaczego dlatego bo za duza ilosc danych(wektorow) musialaby byc przesylana przez internet (sytuacja gdy 24 typa rozwali sobie sciany w 1 momencie-dla kazdego playera musi wygladac identycznie) wiec wszelkie starania dewelopera i przechwalki na mnie nie robia wrazenia...a sterowanie w bf mc bylo spaszczone i tak samo skakanie(slabe kolizje jakies haczenie w powietrzu) a jak bedzie w bad company moze lepiej moze nie na mnie przynajmniej nie zrobilo wrazenia(to co pokazano), no i gdzie jakosc i animacja postaci z pierwszych trailerow i screenow? haha...w intrze.
Othis widze że nie masz nic ciekawego do powiedzenia w tym temacie więc daruj sobie te komentarze i nie marudz. Pierwsze materiały wideo to nie finalna wersja gry.
Battlefield Bad Company jest robiony na najnowszym silniku FROSTBITE, a Battlefield Modern Combat jest przeniesiony z pierwszego xboxa na starym silniku (tylko poprawiona oprawa graficzna, reszta bez zmian czyli fizyka itd).
Frostbite to silnik napisany pod konsole nowej generacji, jest pionierski, innowacyjny za sprawą możliwości destrukcji 90% obiektów na ekranie itd.
http://video.google.pl/videoplay?docid=664...h&plindex=5
CYTAT(Rutran @ 5 12 2007, 12:41)

Othis widze że nie masz nic ciekawego do powiedzenia w tym temacie więc daruj sobie te komentarze i nie marudz. Pierwsze materiały wideo to nie finalna wersja gry.
Battlefield Bad Company jest robiony na najnowszym silniku FROSTBITE, a Battlefield Modern Combat jest przeniesiony z pierwszego xboxa na starym silniku (tylko poprawiona oprawa graficzna, reszta bez zmian czyli fizyka itd).
Frostbite to silnik napisany pod konsole nowej generacji, jest pionierski, innowacyjny za sprawą możliwości destrukcji 90% obiektów na ekranie itd.
http://video.google.pl/videoplay?docid=664...h&plindex=5jak nie mam nic ciekawego to ty sie powtarzasz juz 3 raz z rzedu forsbite-rewolucja i ani jednego argumentu nie wiem kto ci karze tak krzyczec ale nie moj problem...zobaczymy filmiki z multi to pogadamy narazie dali wszystkie z 1 misji i to single player. a destrukcja jak mowilem strzal z granatnika lekki dymek i czesc sciany znika 90% obiektow(daje glowe uciac ze wewnetrznych scian budynku nie rozwalisz) bla bla bla rewolucja ludzie cuda na kiju.
Goldi69-PL-
5 12 2007, 13:19
ja tez nie licze na duzo bo jak by po 20min gry na takim Backstabie to by nic z miasta nie zostalo, a i silnik jaki by nie byl to kilku eksplozji na raz nie pociagnie, za duzo obliczen, chyba ze skryptami poleca ze zawsze atk samo sie bedzie wszytko rozpadalo, a jak by tak zrobili to lipa by byla
CYTAT(Othis @ 5 12 2007, 13:01)

jak nie mam nic ciekawego to ty sie powtarzasz juz 3 raz z rzedu forsbite-rewolucja i ani jednego argumentu nie wiem kto ci karze tak krzyczec ale nie moj problem...zobaczymy filmiki z multi to pogadamy narazie dali wszystkie z 1 misji i to single player. a destrukcja jak mowilem strzal z granatnika lekki dymek i czesc sciany znika 90% obiektow(daje glowe uciac ze wewnetrznych scian budynku nie rozwalisz) bla bla bla rewolucja ludzie cuda na kiju.
Dowodem na możliwości silnika Frostbite są materiały WIDEO które znajdują się w tym temacie. Uważam, że nie ma lepszego argumentu na moje argumenty (LOL). Przeczytaj i obejrzyj wszystkie wypowiedzi userów oraz linki, które podałem, a jeśli nie przemawia to do ciebie, to chyba masz problem z czytaniem ze zrozumieniem, ale to nie mój problem.
Uważam że Battlefield Bad Company jest rewolucyjny pod względem interakcji z otoczeniem, w takim COD 4 prawie wszystko jest niezniszczalne.
Destrukcja dzięki Frostbite w trybie multiplayer jest potwierdzona i nie nudź już swoimi tekstami
Goldi69-PL-
5 12 2007, 13:59
Rutran hu... wie ile z tego bedzie w multi i jak to sie sprawdzi, ja tam trzymam kciuki bo na zadna gre tak nie czekam jak na BF BC
Litwin25
5 12 2007, 14:01
A ja jestem pełen optymizmu do tej produkcji i nie wypowiadam się o jej ograniczeniach na podstawie filmików i tego co było w innych grach o podobnej tematyce,bo to nowy twór i tak naprawde nie wiemy co przyniesie.Gdyby było tak jak pisze Othis to by teraz siedział w studio developerskim,bo zna wszystkie sekrety tworzenia gier i nie byłoby dla nas szans,bo nie można by liczyć na żadną rewolucje
CYTAT(Goldi69-PL- @ 5 12 2007, 13:19)

ja tez nie licze na duzo bo jak by po 20min gry na takim Backstabie to by nic z miasta nie zostalo, a i silnik jaki by nie byl to kilku eksplozji na raz nie pociagnie, za duzo obliczen, chyba ze skryptami poleca ze zawsze atk samo sie bedzie wszytko rozpadalo, a jak by tak zrobili to lipa by byla
tylko ze COD od BF rozni sie wielkosciamy mapy

zobaczymy jak sie okaze to w praktyce i czy to bylo dobre posuniecie czy zle dodanie destrukcji otoczenia
CYTAT(Rutran @ 19 12 2007, 09:10)

tak jak mowilem wczesniej wewnetrzne sciany i podlogi w budynkach sa niezniszczalne-rewolucji nie ma..
W Battlefield Bad Company destrukcja obejmuje około 90% obiektów (naucz sie czytać ze zrozumieniem), czyli pozostałe 10% to np. szkielet budynku itd. Dice wcześniej rozpatrywało całkowitą destrukcje, ale stwierdzili że to wpłynie negatywnie na gameplay. Niszcząc 100% obiektów gracz nie będzie miał mozliwości osłony itd.
Niestety twoje negowanie nic nie wnosi do tematu. Patrząc na gry konsolowe obecnej generacji, które w większości tkwią w standardach z przed kilku lat np. COD 4 silnik Frostbite jest rewolucyjny dzięki możliwości destrukcji i interakcji z otoczeniem, dzięki czemu można będzie uswiadczyć pionierskich rozwiązań i zmiany w gameplayu, których nie ma w innych tego typu grach.
Othis naucz sie pisać na forum i nie cytuj poprzedniego postu.
Premiera Battlefield Bad Company w marcu 2008.
Litwin25
19 12 2007, 16:03
Czekam na tą gre jak dziecko na lizaka

. Polecam oblookać nowy filmik,gdzie jest pokazana całkowita moc tego tytułu,filmik jest na ps3site
niesamowita gierka !! ma moc !

tylko czekac nice filmik
CYTAT(Rutran @ 19 12 2007, 11:15)

W Battlefield Bad Company destrukcja obejmuje około 90% obiektów (naucz sie czytać ze zrozumieniem), czyli pozostałe 10% to np. szkielet budynku itd. Dice wcześniej rozpatrywało całkowitą destrukcje, ale stwierdzili że to wpłynie negatywnie na gameplay. Niszcząc 100% obiektów gracz nie będzie miał mozliwości osłony itd.
Niestety twoje negow :lol:anie nic nie wnosi do tematu. Patrząc na gry konsolowe obecnej generacji, które w większości tkwią w standardach z przed kilku lat np. COD 4 silnik Frostbite jest rewolucyjny dzięki możliwości destrukcji i interakcji z otoczeniem, dzięki czemu można będzie uswiadczyć pionierskich rozwiązań i zmiany w gamep layu, których nie ma w innych tego typu grach.
Othis naucz sie pisać na forum i nie cytuj poprzedniego postu.
Premiera Battlefield Bad Company w marcu 2008.
no sorry skoro mnie obrazasz to ja napisze w odp: ty jestes chyba glupi poprostu...klepiesz jak katarynka zaslepiona lajnem wyrzucanym przez developera. pozdrawiam cie mocno na bank spelnia swoje obietnice w 100% jak np ci ostatnio od assasin creed czy mass effect lykasz wszystko jak bystry pelikan? fable tez mialobyc przelomem i co? napisz o tych pionierskich rozwiazaniach(w wywiadach i materialach nie zauwazylem ale pewnie nie rozumiem ich tak ja ty o masta) bo zniszczeniaenia scian w multi to byly na ps2 przy red faction...a co do cod4 to jestem w 100% przekonany ze bf:bc nie ma co liczyc na lidera wiec nie peniaj
Othis gadasz trzy po trzy. O twojej głupocie swiadczy to, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Nie jestem zaślepiony tylko ty chyba jesteś ślepy. Jeszcze raz powiadam ci, że to co opisałem w swoich postach jest potwierdzone licznymi materiałami WIDEO, które znajdują się w tym temacie, mało tego poczytaj co opisuje największy serwis o grach IGN.com w najnowszym artykule. Ludzie z tego serwisu byli w Szwecji w studiu DICE czyli dewelopera i widzieli oraz grali w Bttlefielda Bad Company i są pod ogromnym wrażeniem, przytocze słowa napisane w tytule artykułu. "Crysis? We don't need no stinkin' Crysis".
Twoje posty odczytuje jako spam i zaśmiecanie forum, ciągle bezsensownie cytujesz czyjeś posty (np. pod moim postem cytujesz mój post naucz sie wreszcie pisać na forum).
Ten temat dotyczy Battlefielda Bad Company i silnika Frostbite, a ty jedziesz cały czas tą samą płytą, marudzisz co widać w tym i w innych tematach np. o cod 4, wyskakujesz z porównaniem do innych gier i Ps2, co ma piernik do wiatraka LOL.
To że innym programistom nie chce sie zrobić czegoś nowego lub nie potrafią albo idą na łatwizne taki COD 4 to nie znaczy że tak robią wszyscy, napewno tak nie robi Dice, bo ich obietnice nie są obietnicami bez pokrycia tylko Faktem co widać na materiałach wideo. Tylko ślepy tego nie widzi.
DICE potrafi robić gry co widać po serii Battlefield oraz najlepszych wyścigach szutrowych czyli RalliSport Challenge 2 na pierwszego Xa.
Battlefield Bad Company wnosi innowacyjność, wyznacza nowe kierunki, standardy i podnosi poprzeczke innym programistom więc jeśli nie masz nic sensownego do powiedzenia prócz ciągłego narzekania i nieuzasadnionej krytyki to dam ci rade zaplombuj dzban.
CYTAT(Rutran @ 19 12 2007, 19:33)

Battlefield Bad Company wnosi innowacyjność, wyznacza nowe kierunki, standardy i podnosi poprzeczke innym programistom więc jeśli nie masz nic sensownego do powiedzenia prócz ciągłego narzekania i nieuzasadnionej krytyki to dam ci rade zaplombuj dzban.
a ty sie nadajesz na polityka duzo ladnie mowisz jednak 0 konkretow...ze w coda jestes lamerem to nie znaczy ze gra jest slaba i nie posiada inowacyjnosci(gralismy razem nie raz w coda bete i bardzo slabo sie odnajdywales) a co do bf:bc to napisalem ze inaczej nie moga zaimplementowac zniszczen w online niz podzial na strefy i wszystko wskazuje na to ze mam racje wiec rada 4 u -->>nie pitol juz bo pojecie masz o tej sprawie raczej ujemne niz dodatnie.
ps dzban moge ci chetnie zapolombowac gdybys nalegal
Keymaker
19 12 2007, 19:56
Że tak wtrącę... Podział na strefy to naturalna konsekwencja użycia silnika Havok. Taki sam zabieg mamy w The Outfit, który w sumie jest słaby, ale efekty towarzyszące rozwałce, maskowanie ograniczeń silnika genialnie wykonaną, gęstą chmurą dymu i wieloma odłamkami jak dla mnie "zdanża"

Niesmak czuję jedynie przy silosach, które nagle wyparowują z miejsca i już...żadnego szkieletu, nic...
Othis to że w Battlefieldzie nie ogarniasz rozgrywki to nie powód do bezustannej krytyki i narzekania. Nie grałem z tobą w cod 4 i nie mam zamiaru w to grać dla mnie to lipa. To że destrukcja jest podzielona na strefy było wiadome od początku nigdy nie twierdziłem że jest inaczej (gra zawsze będzie grą). Sprawa odnośnie destrukcji w Battlefield Bad Company z mojego punktu widzenia wygląda najbardziej okazale ze wszystkich gier jakie do tej pory wyszły więc mam prawo to określać słowami np. rewolucja, innowacja itd. i tu docieramy do sedna najważniejszej sprawy, ponieważ owa dewastacja obiektów ma scisły związek z taktyką rozgrywki i gameplayem oczywiście w trybie multiplayer ( dla mnie to jest właśnie ta rewolucja, ponieważ sytuacja na polu bitwy będzie się zmieniała co chwile właśnie za sprawą destrukcji otoczenia). Rozumiesz.
Czytając twoje wypowiedzi widać że dążysz do zaczepki i robienia bałaganu na forum. Ciągle prowokujesz do sprzeczki na temat tak błahy jak gra.
P.S Nie miałbyś szans nawet pomyśleć. Wiem co mówie. Lata praktyki.
CYTAT
Battlefield Bad Company wnosi innowacyjność, wyznacza nowe kierunki, standardy i podnosi poprzeczke innym programistom
Z tego co można narazie zobaczyć, to niewiele w tej grze innowacyjności... przecież to zwykły FPS. Nie pierwszy i nie ostatni w którym można niszczyć otoczenie... To że czegoś jest więcej nie znaczy że to odrazu jakaś rewolucja jest.
Mam wrażenie że nie grałeś w serie Battlefield. Bad Company to pierwsza gra, w której da się zniszczyć 90% obiektów. Nigdy wcześniej nie można było niszczyć otoczenia w tak dużym stopniu. W żadnej części Battlefielda nie było destrukcji, a w Bad Company będzie taka możliwość, więc patrząc na całą serie Dice jest to rewolucja (znacząca zmiana).
Destrukcja w Battlefield Bad Company nie jest zrobiona dla samej destrukcji. Głównym celem programisów jest wniesienie na nowy, bardziej interaktywny poziom gameplayu, co niejednokrotnie potwierdzali w wywiadach, czyli sytuacja na polu bitwy za asprawą dewastacji otoczenia będzie się zmieniała z biegiem czasu i gracz będzie miał coraz mniej osłon itd. co za tym idzie trzeba zmieniać taktyki rozgrywki na bieżąco, mało tego odłamki z obiektów (budynków, drzew itd.) ranią znajdujących się w zasięgu destrukcji graczy.
Wszystko to wpływa bezpośrednio na gameplay. Nigdy nie było gry z taką interakcją w multiplayerze.
W świetle tych faktów stwierdzam że Battlefield Bad Company będzie innowacyjny itd. i podnosi poprzeczke innym niekreatywnym programistom.
Rutran - chyba nie grałeś w Strangleholda, tam już to wszystko jest
Matriks_1111
20 12 2007, 16:57
Chyba nie do końca, no bo czy da się w Stranglehold wywalić dziurę w ścianie, ściąć drzewo czy wysadzić w powietrze most? Nie i tutaj właśnie zawarta jest potęga BF'a
Popiol nie grałem w Strangleholda, ponieważ nie mam zwyczaju grać w gry, które mają delikatnie mówiąc słaby multiplayer

.
W multiplayerze Strangleholda nie ma prawie wcale destrukcji oraz tego wszystkiego co będzie posiadał tryb gry wieloosobowej w Battlefield Bad Company, a więc ( destrukcja, interakcja z otoczeniem, multiplayer na 24 osoby, możliwość używania pojazdów: czołgi, helikoptery, samochody, łodzie).
Takich batalii w trybie multiplayer gdzie sprzęt militarny jest oddany do dyspozycji gracza na tak wielką skale nie uświadczysz w większości gier FPS.
Tylko że ten BF jeszcze nie wyszedł. Daleki jestem popadania w euforię nad jego genialnością po obejrzeniu paru przygotowanych przez autorów filmików. Poczekamy zobaczymy...
Wszystkie moje posty oraz linki do materiałów wideo i artykułów, które podaje dla informacji zainteresowanych forumowiczów grą Battlefield Bad Company są to fakty, które są podane w artykułach największych serwisów o grach np. IGN.com i wielu innych więc może ci wszyscy co tak negują wszystko co podaje niech zaczną polemizować z ludzmi którzy wiedzą więcej, widzieli więcej czyli programistami z DICE i redaktorami tych wielkich serwisów internetowych.
Nikogo nie namawiam do grania ani kupna Battlefielda Bad Company. Każdy ma inny gust a o tym sie nie dyskutuje.
Wszystkim życzę aby BF:BC był naprawdę taki świetny, ale nie jedna "rewolucyjnie" wyglądajaca na zapowiedziach gra okazała się jedynie niezłą. Napewno takie duże możliwości niszczenia otoczenia to fajna, rzecz tylko jestem ciekawy czy to naprawde zrewolucjonizuje gameplay. Tak czy inaczej rownież czekam na tą grę i mam nadzieje że gdy zagram to będę mógł przyznać Ci rację.
Trochę sceptycyzmu nikomu nie zaszkodziło...
CYTAT(Fader @ 21 12 2007, 16:12)

gra okazała się
widze ze humor dopisuje...
Najnowsze ekskluzywne screenshoty z Battlefield Bad Company.

Destruction Developer Diary z serwisu Gamespot.
http://www.gamespot.com/video/935085/61842...fficial-movie-4
Ciekawe kiedy zobaczymy jakiś pożądny filmik z prawidzwego, realnego gameplaya
Na kiedy przewidziana jest premiera?
Premiera Battlefield Bad Company przewidziana jest na marzec 2008.
Przyznam, że szczam w gacie gdy po raz kolejny patrzę na tą grę.

Miło wracam też do Playtestu Amera

.
Co by nie mówić "TRUE POWAH!"
Dobrze, że to wychodzi w marcu tego roku, jak dla mnie must-have i w mojej skromnej opinii, przebije CoD 4(Nie linczować!).
Na reckę też czekam

.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.